آنچه رهبران سازمان‌ها و مدیران شرکت‌ها باید بدانند

پیش‌بینی‌ ۶ روند تحول دیجیتال در سال ۲۰۲۲

پیش‌بینی‌ ۶ روند تحول دیجیتال در سال ۲۰۲۲

کارشناسان معتقدند که سال ۲۰۲۲ میلادی، یکی از مهم‌ترین دوره‌های تحولات دیجیتال است و سازمان‌ها و شرکت‌های بسیاری بر این مفهوم تمرکز خواهند کرد. اما در سال ۲۰۲۲، چه تغییر و تحولات دیجیتالی در انتظار سازمان‌های مختلف است؟

رسانه قطب‌نما: در طول دو سال گذشته، بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها، زمان و انرژی بسیاری را صرف تعاملات دیجیتالی با مشتریان و توانمندسازی کارکنان خود در این زمینه کرده‌اند. بسیاری از این سازمان‌ها دریافته‌اند که چگونه فعالیت‌های کارمندان خود را به‌صورت دیجیتالی ارتقا دهند یا چگونه محصولات و خدمات جدیدی را راه‌اندازی کنند؛ همچنین آن‌ها بر چگونگی نحوه تعامل با مشتریان و تسریع انجام کارها نیز تمرکز کرده‌اند. در سال‌های اخیر، به‌ویژه با ورود به سال جدید میلادی، بسیاری از شرکت‌ها تنها به کسب موفقیت‌های بسیار بسنده نمی‌کنند، بلکه آن‌ها به‌دنبال آنند که چگونه می‌توانند از موفقیت‌هایی که به دست آورده‌اند به‌عنوان یک عامل تسریع‌کننده برای ارتقا سازمان خود به سطح‌های بالاتر استفاده کنند. کارشناسان معتقدند که سال ۲۰۲۲، دوره جدیدی از تحول دیجیتال خواهد بود و سازمان‌های بسیاری برای پیشرفت و ارتقای خود به این تغییر و تحولات نیاز خواهند داشت. در ادامه این مطلب به ۶ مورد از پیش‌بینی‌های کارشناسان در حوزه تحول دیجیتال در سال ۲۰۲۲ اشاره خواهیم کرد:

تجربه مشتری

۱. بهبود تجربه مشتریان از سوی سازمان‌ها

همان‌طور که سازمان‌ها به روش‌های مختلف و از طریق کانال‌های بسیاری با کسب‌و‌کارهای دیگر تعامل برقرار می‌کنند، باید برای تعامل با کارمندان و مشتریان خود نیز برنامه‌ریزی کنند. این مسئله‌ای است که بسیاری از سازمان‌ها باید در آینده توجه بیشتری به آن داشته باشند. از این رو انتظار می‌رود که در سال ۲۰۲۲، شرکت‌های بسیاری تیم‌هایی را به‌طور اختصاصی برای مدیریت تجربه مشتری (CX)، شناسایی و حل مشکلات و ارائه‌ راه‌حل‌های کلیدی اختصاص دهند. علاوه بر آن، پیش‌بینی می‌شود این سازمان‌ها به تیم‌های خود، نحوه استفاده از ابزارهای دیجیتال و تجربه مشتری را به‌منظور ارزیابی و حل مشکلات آموزش دهند.

۲. تصمیم‌گیری بر اساس بازگشت تجربه (ROX)

بازگشت تجربه (Return on Experience) یا ROX رویکردی جامع برای درک و افزایش سرمایه‌گذاری سازمان‌ها در تجربه مشتری (Customer Experience) یا CX، تجربه کارمند (Employee Experience) یا EX و تجربه رهبری (Leadership Experience) یا LX است. این روزها برای آنکه سازمان‌ها بتوانند رو به جلو حرکت کنند باید تجربیات مشتریان یا کارمندان را بهبود بخشند. مسئله مهم آن است که اکثر سازمان‌ها نمی‌توانند تمام آنچه را که مشتری نیاز دارد، انجام دهند. در سال ۲۰۲۲، کارشناسان انتظار دارند که سازمان‌ها بر آنچه که باید بر اساس بازگشت تجربه انجام شود، تمرکز کند. به این منظور، سازمان‌ها باید این مسئله را دریابند که ایجاد تغییرات در تجربه مشتری و تجربه کارمند، بر نتایج عملیاتی آن‌ها چه تاثیری می‌گذارد. تصمیم‌گیری بر اساس بازگشت تجربه به سازمان‌ها در ارزیابی، اولویت‌بندی و اندازه‌گیری نتایج فعالیت‌های‌شان کمک می‌کند.

۳. معیارهای زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) برای خلق نوآوری

به‌گفته کارشناسان، طی سال‌های گذشته تغییرات ویژه‌ای در نحوه برخورد سازمان‌ها با معیارهای زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی (ESG) ایجاد شده است. این سازمان‌ها، غالبا بر مسئولیت‌پذیری و پایداری تمرکز کرده‌اند و اکنون نیز بسیاری از سازمان‌ها می‌خواهند دریابند که چگونه از ESG برای خلق ایده‌های نوآورانه استفاده کنند. در سال 2022، شرکت‌ها به‌منظور رشد خود، بر ESG تمرکز بیشتری خواهند کرد؛ پیش‌بینی می‌شود که شرکت‌ها از این مفهوم برای بازتولید مدل‌های کسب‌و‌کار خود، توسعه محصولات و خدمات جدید استفاده خواهند کرد تا تجربه‌های منحصر‌به‌فردی به مشتریان و کارکنان ارائه دهند.

۴. رونق دورکاری در سازمان‌ها

در سال ۲۰۲۲، بسیاری از سازمان‌ها قصد دارند از روش‌های دورکاری یا ترکیب کار حضوری و دورکاری استفاده کنند، چراکه روند دورکاری این امکان‌ را برای شرکت‌ها فراهم می‌کند که به طیف گسترده‌‌تری از استعداد و مهارت‌ها دسترسی داشته باشند. علاوه بر آن، دورکاری گزینه‌های انعطاف‌پذیر‌تر و فرصت‌های بیشتری را برای کارکنان یک سازمان فراهم می‌کند. همان‌طور که سازمان‌ها در آینده نیروهای دورکار را می‌پذیرند، به یافتن راه‌هایی برای ایجاد ارتباط، احساس تعلق‌ و یک فرهنگ مشترک میان کارمندان خود نیاز دارند؛ به این منظور، استفاده از فناوری‌هایی مانند واقعیت مجازی و واقعیت افزوده بیش‌ازپیش به چشم خواهد آمد.

۵. همکاری مشترک سازمان‌ها برای خلق ایده‌های نوآورانه

در طول دو سال گذشته، سازمان‌ها اهمیت نوآوری را بیش از هر زمان دیگری درک کرده‌اند. در حال حاضر، بسیاری از سازمان‌ها می‌دانند که نوآوری به‌تنهایی نمی‌تواند آن‌ها را به هدفشان برساند. به همین دلیل اغلب سازمان‌ها به‌کمک مشارکت‌های جدید، ایده‌های نوآورانه‌ای را برای دستیابی به اهداف مشترک خود خلق می‌کنند. در سال ۲۰۲۲، سازمان‌های بیشتری از تخصص، فناوری‌ها، مهارت‌ها و استعدادهای مشترک خود با سایر سازمان‌ها و شرکت‌ها استفاده خواهند کرد تا کسب‌و‌کار خود را به‌منظور دریافت نتایج پایدار توسعه دهند.

۶. بازسازی روش کسب‌و‌کار سازمان‌ها

تا کنون، اکثر فعالیت‌های تحول دیجیتال نظیر فرآیندهای دیجیتالی، اجرای راه‌حل‌های جدید و معرفی کانال‌های جدید بر بهبود سازمان‌ها متمرکز شده‌اند. بر اساس پیش‌بینی کارشناسان، در سال ۲۰۲۲، سازمان‌ها یک گام فراتر خواهند رفت؛ این سازمان‌ها بر باید‌ها و نباید‌های فرآیند‌هایی که اکنون در حال انجام آن‌ها هستند، تمرکز بیشتری می‌کنند و همچنین فرآیندها، سیاست‌ها و ساختارهای کاملا جدیدی ایجاد خواهند کرد. سازمان‌ها نیاز دارند برای بهبود عملکرد خود، سریعا یک فرآیند را متوقف کنند و به‌طور همزمان، برنامه‌ریزی دیگری انجام دهند. آن‌ها باید از تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌ها استفاده کنند تا بتوانند برای هرگونه تغییراتی در چند سال آینده، آماده باشند.

ورود به عصر جدید تحول دیجیتال

در طول دو سال گذشته، به‌طور بی‌سابقه‌ای تحولات دیجیتال در صنایع و سازمان‌های مختلف دیده شده‌اند. با توجه به آنکه تحولات دیجیتال با سرعت زیادی در حال انجام است، کارشناسان معتقدند که سال ۲۰۲۲ دوره جدیدی از تغییر و تحول خواهد بود.
جدیدترین موضوعات و مقالات تحولات دیجیتال را در «رسانه قطب‌نما» بخوانید.
پیشنهاد قطب‌نما ۳ راهکار‌ کلان‌داده‌ها در بهبود گردشگری پایدار

مطالب مرتبط