واکنش شرکت‌های هواپیمایی به الزامی‌شدن واکسیناسیون مسافران

واکنش شرکت‌های هواپیمایی به الزامی‌شدن واکسیناسیون مسافران

بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی جهان، تمایلی به وضع قوانین سختگیرانه برای مسافران بین‌المللی نداشته و تنها از دستورالعمل‌های سفر کشورها پیروی خواهند کرد.

رسانه قطب‌نما- در گردهمایی سالانه «یاتا» که در تاریخ ۵ اکتبر ۲۰۲۱ در شهر «بوستون» برگزار شد، مدیرعاملان شرکت‌های هواپیمایی پیرامون دستورالعمل‌های سفر و الزامی‌شدن واکسیناسیون برای مسافران بین‌المللی به‌ بحث و گفت‌وگو پرداختند. تعداد بسیاری از این شرکت‌ها اعلام کردند که از دستورالعمل‌های کشورهای مختلف مبنی بر دریافت واکسن «کووید-۱۹» برای سفرها پیروی می‌کنند: اما قصد ندارند واکسیناسیون را برای مسافران بین‌المللی خود اجباری کنند. به‌عقیده‌ی کارشناسان حاضر در این نشست، در آینده‌ای نزدیک واکسیناسیون مسافران به یک دستورالعمل بین‌المللی از سوی دولت‌ها تبدیل خواهد شد و شرکت‌های هواپیمایی ترجیح می‌دهند تصمیم‌گیری در رابطه با واکسیناسیون مسافران را به دولت‌ها سپرده و تنها پیرو قوانین باشند.

موافقان و مخالفان واکسیناسیون اجباری مسافران بین‌المللی 

شرکت هواپیمایی «ایر نیوزلند» (Air New Zealand) و «کانتاس» (Qantas)، تنها شرکت‌هایی هستند که واکسن کووید-۱۹ را برای مسافران بین‌المللی خود اجباری کرده‌اند. همچنین، هواپیمایی «یونایتد» (United)، برخلاف شرکت‌های بزرگ هواپیمایی مانند «لوفت‌هانزا» (Lufthansa) آلمان و «کورین ایر» (Korean Air)، موافق اجرای طرح واکسیناسیون اجباری مسافران توسط شرکت‌های هواپیمایی است. این شرکت، از معدود هواپیمایی‌ها آمریکا است که در آگوست ۲۰۲۱ (مرداد ۱۴۰۰) واکسن «کووید-۱۹» را برای کارکنان خود اجباری کرده و موفق شد حدود ۹۹درصد از کارکنان را واکسینه کند. همچنین، به افرادی که تمایلی برای دریافت واکسن نداشتند، مرخصی بدون حقوق اعطا کرد. شرکت‌ هواپیمایی لوفت‌هانزا ضمن اجرای دستورالعمل‌های بین‌المللی دولت‌ها، اجباری‌شدن قوانین واکسیناسیون برای کارکنان و مسافران شرکت‌های هواپیمایی را غیر ضروری می‌داند. این شرکت اعلام کرده است که حدود ۹۰درصد از کارکنان آن بدون هیچ‌گونه اجباری واکسن کووید-۱۹ را دریافت کرده‌اند. علاوه بر این، این هواپیمایی معتقد است در آینده‌ای نه‌چندان دور، پروازها تنها برای مسافران واکسینه‌شده و ایمن در دسترس خواهد بود. مدیرعامل یاتا نیز به دلیل عدم دسترسی برابر مردم جهان به واکسن کرونا، با الزامی‌شدن واکسیناسیون برای مسافران بین‌المللی، چه از سوی دولت‌ها و چه از سوی شرکت‌های هواپیمایی، مخالف است. این سازمان اجباری‌شدن واکسیناسیون برای مسافران بین‌المللی را ناعادلانه می‌داند و به‌دنبال رویکردی انعطاف‌پذیر برای کنترل شیوع کووید-۱۹ و امکان سفر برای مسافران واجدالشرایط یا واکسینه‌شده است. شرکت هواپیمایی «رواندا ایر» (RwandaAir) که عمدتاً در آفریقا پرواز می‌کند، در رابطه با دستورالعمل‌های متعدد و میزان دسترسی همه‌ی مسافران به واکسن کووید-۱۹ ابزار نگرانی کرده است. طبق آمار جهانی واکسیناسیون کمتر از ۵درصد از جمعیت آفریقا واکسن کرونا دریافت کرده‌اند، این در حالی است که اروپا بیش از ۶۰درصد و ایالات متحده آمریکا حدود ۵۶درصد از جمعیت خود را واکسینه کرده‌اند. آخرن اخبار صنعت گردشگری جهان را در وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط