از فرودگاه آینده دبی چه می‌دانید + ویدیو

از فرودگاه آینده دبی چه می‌دانید + ویدیو

رسانه قطبنما: چندی پیش خبر ساخت ترمینال مسافربری جدید دبی در «فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم دبی» (Al Maktoum International Airport) به ارزش ۳۹ میلیارد دلار سروصدای زیادی در سراسر جهان به‌پا کرد. با ساخت این ترمینال مساحت فرودگاه آل مکتوم دبی ۵ برابر بزرگ‌تر از فرودگاه بین‌المللی دبی (DXB) خواهد بود.

به‌گزارش «رسانه قطبنما»، این روزها عکس‌ها و ویدیوهای بیشتری از این طرح جاه‌طلبانه منتشر شده است که نشان می‌دهد با ساخت این ترمینال، فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم تبدیل به شهری در دل شهر دبی خواهد شد که بدون‌شک آن را به بزرگ‌ترین و در عین‌حال آینده‌نگرترین فرودگاه جهان تبدیل می‌کند.

سیستم حمل‌ونقل داخلی پیشرفته، جنگل‌های استوایی، مناطق سرسبز، مراکز سرگرمی، رستوران، کافی‌شاپ و مراکز خرده‌فروشی تنها بخشی از جهان داخل بزرگ‌ترین فرودگاه دبی خواهد بود. در ویدیوی زیر می‌توانید نمای تکمیل‌شده فرودگاه آینده دبی را ببینید.

نگاهی به درون فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم

برای اینکه بدانید این پروژه تا چه اندازه عظیم است، با ساخت ترمینال جدید فرودگاه آل مکتوم، این فرودگاه ظرفیت جابه‌جایی سالانه ۲۶۰ میلیون مسافر و ۱۲ میلیون تن بار را خواهد داشت! آماری که می‌تواند دبی را به پایتخت صنعت هوانوردی جهان تبدیل کند. اما در درون این فرودگاه چه خبر است؟

پس از ساخت ترمینال جدید، فرودگاه آل مکتوم از طریق قطار سریع‌السیر، خط جدید مترو، تاکسی هوایی و وسایل نقلیه خودران، از زمین و هوا با سایر نقاط دبی و امارات متحده عربی متصل خواهد شد. همچنین چند بزرگراه‌ چند سطحی نیز به فرودگاه جدید منتهی می‌شوند که مسافران را به زیر بزرگ‌ترین سایبان خورشیدی جهان می‌رساند. مسافران همچنین می‌توانند قبل از آمدن به فرودگاه چمدان‌های خود را در هتل یا از خانه تحویل بدهند.

یکی از ویژگی های چشمگیر این فرودگاه سیستم جابجایی ریلی خودکار (APM) با ۱۴ ایستگاه است که با گذر از یک جنگل استوایی سرپوشیده، مسافران را بین پایانه‌ها جابه‌جا می‌کند. منطقه سبز وسیع درون ترمینال نیز نشان‌گر تعهد این فرودگاه به تولید کربن صفر است. این ترمینال در مجموع ۴۰۰ گیت هواپیما و ۵ باند موازی خواهد داشت.

فرودگاه جدید همچنین برای جلوگیری از ازدحام و تشکیل صف در گیت‌های خروجی، از فناوری‌های مدرنی مثل فناوری تشخیص چهره پیشرفته استفاده خواهد کرد که هرگز در صنعت هوانوردی مورد استفاده قرار نگرفته‌اند. چمدان‌ها نیز از طریق شبکه‌ای زیرزمینی جابه‌جا خواهند شد که ظرفیت جابه‌جایی ۳۰ هزار چمدان در ساعت را دارد و به‌طور مستقیم چمدان‌ها را از طریق دریچه‌های بازشو به جایگاه‌ هواپیما‌ها منتقل می‌کند.

همه ترمینال‌ها و محوطه‌های فرودگاه جدید به‌طور کامل به منابع انرژی پاک مثل پنل‌های خورشیدی متکی خواهند بود. استراتژی بازیافت زباله‌ و کاهش مصرف آب با شیوه‌هایی مثل تاسیس تصفیه‌خانه و جمع آوری آب باران، از دیگر استراتژی‌های پایدار این فرودگاه جدید خواهد بود.

اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط