بررسی روند رشد و توسعه‌ سفر با جت‌ شخصی در آسیا

بررسی روند رشد و توسعه‌ سفر با جت‌ شخصی در آسیا

وضعیت صنعت «پرایوت جت» (Private Jet) یا «جت‌‌های شخصی» در آسیا چگونه است؟ نظر کارشناسان در رابطه با آینده صنعت جت‌ خصوصی در این قاره چیست؟ با دی دی سفر همراه باشید تا این صنعت جذاب را در بازار آسیا بررسی کنیم.

تمایل مسافران به استفاده از جت‌های شخصی را می‌توان به‌نوعی به قبل و بعد از شیوع ویروس کرونا تقسیم کرد. با شیوع این ویروس و علی‌رغم تعویق برنامه‌ی سفر مسافران عادی و کاهش تقاضا در بخش‌های متنوع صنعت گردشگری، بسیاری از مشاوران سفر با افزایش قابل‌توجه تقاضای مشتریان خود برای سفر با جت‌های خصوصی روبه‌رو شدند. همین استقبال نیز صنعت «پرایوت جت» (Private Jet) یا همان «جت‌‌ شخصی» را به موضوعی جذاب برای سرمایه‌گذاران و گردشگران تبدیل کرده است. «رسانه قطب‌نما»، این‌بار به‌سراغ مزایای سفر با جت‌های شخصی رفته و به بررسی فاکتورهای رشد و توسعه‌ی این صنعت در جهان، به‌خصوص آسیا پرداخته است.

صنعت جت‌های خصوصی در هیایوی بحران کرونا

آمارها نشان می‌دهد چارتر پرایوت جت یا همان جت خصوصی در تمام بخش‌های جهان با استقبال زیادی روبه‌رو شده‌اند. «ایر چارتر سرویس» (Air Charter Service)، بزرگ‌ترین کارگزار هواپیماهای چارتری، در گزارشی جالب‌توجه، ضمن تایید این موضوع، از افزایش ۴۹درصدی تقاضای مسافران برای گذراندن تعطیلات لوکس و افزایش ۱۴درصدی رزرو‌ جت خصوصی در طی سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹-۱۳۹۸) خبر می‌دهد.

روند تساعدی پرواز با جت‌های شخصی در آسیا

منطقه‌ی آسیا-اقیانوسیه نه‌تنها در سال‌های اخیر شاهد رشد قابل‌توجه صنعت جت‌های شخصی بوده است بلکه پیش‌بینی می‌شود با توجه به شرایط پیش‌‌آمده در جهان، این روند صعودی کماکان در سال جاری و سال‌های پس از آن نیز ادامه داشته باشد. به گفته‌ی برخی از کمپانی‌های جت‌ خصوصی در آسیا، با شروع بحران کرونا و بازگشایی تدریجی مرزها برای سفرهای داخلی و خارجی، تقاضای مسافران برای استفاده از جت‌های خصوصی و انجام سفرهای کاری داخلی و سفرهای تفریحی و لوکس خانوادگی افزایش یافته است و مسافران جدیدی از مقاصد متنوعی همانند «مالزی»، «سنگاپور» و «کره‌‌ی جنوبی» در جنوب‌شرقی آسیا و شهرهایی مانند «دبی» در «خاورمیانه»، به‌سوی استفاده از جت‌های خصوصی روی آورده‌اند. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که کشور «چین»، از جمله مقاصدی است که با ارائه‌ی امکانات لوکس و پروازهای انعطاف‌پذیر در جت‌های خصوصی، با رشد قابل‌توجه این صنعت در بازارهای جهانی خود روبه‌رو شده است. با توجه به این آمارها، رشد و توسعه صنعت جت خصوصی در آسیا را می‌توان مرهون سه عامل دانست: ۱. نیاز مشتریان به شخصی‌سازی سفرها ۲. حضور «مشتریان باارزش و با دارایی‌های با نقدینگی بالا» (HNMI) در آسیا-اقیانوسیه ۳. اجرای برنامه‌های «پرایوت جت کارد» (Private Jet Card): دارندگان این کارت می‌توانند از هواپیماهای مختلف با یک نرخ ساعتی توافقی و ثابت استفاده نمایند. این سه عامل تاثیر به‌سزایی در رشد و پویایی این صنعت و افزایش تقاضا برای سفر با جت‌های شخصی در منطقه آسیا-اقیانوسیه داشته است. از طرف دیگر افزایش تقاضای مسافران برای سفر با جت‌های خصوصی، منجر به بالاگرفتن رقابت میان اپراتورها و کمپانی‌های ارائه‌‌دهنده جت‌های خصوصی شده و بستری رقابتی برای ارائه‌ی امکانات بهتر و ارتقای عملکرد پروازهای پرایوت‌ جت‌ها را فراهم کرده است. جت‌های خصوصی در آسیا

عوامل رشد صنعت جت‌های خصوصی در آسیا

  • تامین ایمنی مسافران و کاهش نقاط تماس در سفر
بررسی‌ها نشان می‌دهد مسافران پروازهای عادی، به‌طور متوسط ۷۰۰ بار با افراد و اشیای اطراف خود در تماس‌اند و این در حالی است که در پرواز با جت‌های خصوصی تعداد نقاط تماس به ۲۰ مورد کاهش یافته و مسافران دیگر نیازی به معطل‌شدن در صف‌های طولانی‌مدت چک‌-این و رعایت پروتکل‌های شدید بهداشتی نخواهند داشت و این‌گونه است که مسافران جت‌های خصوصی به‌ازای پرداخت هزینه‌های سنگین‌تر؛ از امکانات و اطمینان‌خاطر بیشتری برخوردار خواهند بود.
  • امکانات لوکس و رفاهی 
اگر به موارد گفته شده، امکاناتی دیگری را همچون صندلی‌های جادار، پروازهای انعطاف‌پذیر، حریم خصوصی مسافران و دسترسی به تعداد کثیری از فرودگاه‌های جهان (چیزی حدود ده برابر بیشتر از فرودگاه‌های دردسترس پرواز‌های تجاری) و علاقه‌ی مسافران برای تجربه‌ی سفرهای لوکس بیافزاییم، به جذابیت پرواز با جت‌های خصوصی و دلیل رشد و توسعه‌ی آن در جهان و آسیا پی خواهیم برد.

پیش‌بینی چشم‌انداز سفر با جت‌های خصوصی در سال ۲۰۲۱

چشم‌انداز سفر با جت‌های خصوصی در آسیا و جهان در سال ۲۰۲۱

  • جهان

«اندی کریستی» (Andy Christie)، مدیرعامل کمپانی جت‌های خصوصی «ای سی اس» (ACS)، به‌تازگی برخی از پیش‌بینی‌های این کمپانی را در رابطه با روند پیشرفت سفر‌ با جت‌های خصوصی در سال ۲۰۲۱ (۱۴۰۰-۱۳۹۹) منتشر کرده است. بنا بر گفته‌ی این کمپانی، به‌دلیل تغییر سلایق مسافران در طی سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹-۱۳۹۸) و اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌ی اجتماعی، به‌نظر می‌رسد حجم رزرو سفر با جت‌های شخصی به‌ مرور زمان در سال جاری افزایش یافته و به سطح قبلی خود در سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸-۱۳۹۷) برسد. همچنین، اعمال محدودیت‌های سفر و اختلال مداوم پرواز شرکت‌های هواپیمایی تجاری، یکی دیگر از عواملی است که مسافران را به‌سوی پرواز با جت‌های خصوصی هدایت می‌کند. یکی دیگر از نکات قابل توجه در پیش‌بینی‌های کمپانی «ای سی اس»، تمایل مسافران برای سفرهای طولانی‌مدت تفریحی و لوکس است. طبق گفته‌ی کارشناسان، مسافران ترجیح ‌می‌دهند با کاهش تعداد سفرهای خود، به سفرهای طولانی‌تری رفته و از زمان خود برای گذراندن یک تعطیلات لوکس استفاده کنند. همچنین شرکت تحقیقاتی «بی‌ تو بی» (B2B)، «مارکت سند مارکت» (Marketsandmarkets) در ایالات متحده‌ي آمریکا نیز پیش‌بینی کرده است که بازار جت‌های تجاری جهان از ۱۸.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹-۱۳۹۸)، با حدوداً ۲۰ میلیارد دلار افزایش، به رقمی معادل ۳۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۳۰ (۱۴۰۸-۱۴۰۹) خواهد رسید.
  • آسیا

در کنار رشد جهانی این صنعت در جای جای دنیا، کارشناسان آسیایی نیز حرف‌های امیدوارکننده‌‌ای در رابطه با توسعه‌ي جت‌های شخصی در طی ‌سال‌های آینده در این قاره می‌زنند. شرکت هواپیمایی «هانی ول» (Honeywell)، یکی از کمپانی‌هایی است که با توجه به افزایش تقاضای مسافران، از افزایش۶۰‌درصدی تعداد جت‌های خصوصی این شرکت در سال‌های آینده خبر داد و خاطر نشان کرد که در طی ۱۰ سال آینده حداکثر ۷۶۰۰ فروند جت شخصی جدید با هزینه‌‌ای معادل ۲۵۰ میلیارد دلار برای پاسخگویی به تقاضای مسافران قاره‌ی آسیا خریداری خواهد شد. این اعداد و ارقام خود نشان‌دهنده چشم‌اندازی خیره‌کننده‌ برای صنعت پرایوت جت یا جت‌های خصوصی در آسیا است. کلام آخر آنچه که بیش از هر‌چیزی در سفرهای حال حاضر مسافران اهمیت دارد، تامین ایمنی و راحتی آن‌ها در طول سفر است. پرواز با پرایوت جت یا جت‌های خصوصی، از بهترین راهکارهایی است که ضمن برطرف‌کردن نیازهای ایمنی و بهداشتی مسافران، امکانات لوکسی را در کنار تامین حریم خصوصی به آن‌ها ارائه می‌دهد و توانسته است با جلب اعتماد مسافران، به‌سرعت مسیر رشد و توسعه‌ی خود را در آسیا و جهان طی کند.

مطالب مرتبط