کنفرانس بورجیل دبی

سفر هوایی امن‌ترین روش برای سفر در دوران کرونا

سفر هوایی امن‌ترین روش برای سفر در دوران کرونا

آیا سفر هوایی در حالی‌ که همچنان شیوع بیماری «کرونا» ادامه دارد، ایمن است؟ خطر انتقال ویروس در کابین هواپیماها چقدر است؟ آیا سفر با هواپیما باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری کرونا نمی‌شود؟

رسانه قطب‌نما- این‌ موارد، تنها بخشی از سوالاتی بود که در خلال اولین کنفرانس بین‌المللی هواپیمایی-پزشکی «بورجیل» (Burjeel Medical Aviation) در «دبی» مطرح شد. این کنفرانس که اولین کنفرانس تخصصی در زمینه بررسی آخرین تحولات صنعت هوانوردی و پزشکی است، برای اولین بار در «دبی» با حضور بیش از ۱۰۰ متخصص و پزشک از سراسر جهان و با حمایت بیمارستان «بورجیل دبی» برگزار شد. «امنیت سفر هوایی» مهم‌ترین مبحثی بود که متخصصان در این زمینه به رایزنی در خصوص آن پرداخته و به اتفاق نظر همگی عقیده داشتند به‌دلیل اقدامات ایمنی، وجود امکانات مختلف در کابین‌های هواپیما و امکان استفاده از آخرین تکنولوژی‌های روز در این زمینه، «سفر هوایی»، اکنون «ایمن‌ترین» روش سفر است. 

چرا سفر هوایی ایمن‌تر است؟

کنفرانس بورجیل با هدف اصلی بازگرداندن اعتمادبه‌نفس دوباره مسافران نسبت به سفرهای هوایی و اطمینان از ایمنی این دسته از سفرها برگزار شد. کارشناسان و متخصصان در این کنفرانس، مهم‌ترین عامل در عدم ابتلای افراد به این بیماری را رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی اشخاص و قوانین وضع شده جهت جلوگیری از شیوع این بیماری، عنوان کردند.  دکتر جان چالکلی (Dr John Chalkley)، متخصص پزشکی هواپیمایی در این خصوص گفت: «خطر ابتلا به این بیماری در حین سفر هوایی بسیار پایین‌ است.» سفر هوایی ایمن وی برای اثبات امنیت سفر هوایی، در خلال سخنرانی خود به موارد ذیل اشاره کرد: 
  • تعیین پروتکل‌های بین‌المللی جهت پذیرش مسافران (استفاده از ماسک، حد فاصل اجتماعی و غیره)
  • در نظر گرفتن اقدامات ایمنی مبارزه با کووید-۱۹
  • نظارت شدید بر انجام این اقدامات در حین پذیرش مسافران
  • استفاده از سیستم فیلتراسیون ذرات معلق "HEPA" در کابین‌های هواپیما (این فیلترها هوای درون کابین هر ۲ تا ۳ دقیقه یک مرتبه تا ۹۹ درصد از باکتری و میکروب پاکسازی می‌کنند.)
  • در نظر گرفتن سیاست عدم امکان رزرو صندلی وسط هواپیماها
بیشتر بخوانید: امکان رزرو سه صندلی‌ مجاور، جدیدترین اقدام هواپیمایی عمان ایر دکتر چالکلی در ادامه صحبت‌های خود افزود: «این موارد، اقداماتی است که از سوی دولت‌ها و شرکت‌ها برای تامین امنیت جانی و بهداشتی مسافران در نظر گرفته شده است، اما همانطور که اشاره شد، شرط اول ایمنی بهداشتی در سفر، مقید بودن فرد به رعایت پروتکل‌ها و استفاده از ماسک‌های به‌خصوص در طول سفر است.» براساس آماری که در خلال کنفرانس مطرح شد، «استفاده از ماسک مناسب» مهم‌ترین عامل عدم ابتلا به بیماری بوده و حتی احتمال ابتلا به بیماری را در طول پروازهای بلندمدت بسیار کاهش می‌دهد. در این کنفرانس، همچنین مهم‌ترین عامل انتقال بیماری به درون کابین هواپیما، «حمل بار دستی به درون هواپیما» و «عدم ضدعفونی کردن آن» عنوان شد. 

تضمین ایمنی در حین سفرهای هوایی

متخصصانی که در این کنفرانس شرکت کرده بودند، از مسافران خواستند که برای تضمین امنیت بهداشتی و ایمنی خود در حین سفر حتما به نکات زیر دقت داشته باشند: 
  • پیروی کامل از دستورالعمل‌های «سازمان جهانی بهداشت» (WHO)
  • بررسی دقیق شرایط سفر به مقصد مورد نظر و تهیه مدارک بر حسب نیاز
  • استفاده از ماسک در طول سفر و ضدعفونی کردن بارهای دستی پیش از ورود به هواپیما 
  • رعایت کلیه پروتکل‌ها و قوانین مربوط به پذیرش مسافران 
  • انجام آزمایش مخصوص «کووید-۱۹» حداقل ۳ روز قبل از پرواز و ۵ روز پس از سفر 
  • تهیه گواهی واکسیناسیون در صورت دریافت دوز واکسن کرونا 
جدیدترین اخبار مربوط به برگزاری کنفرانس‌ها در زمینه صنعت گردشگری را از وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» بخوانید.
پیشنهاد رسانه قطب‌نما: نقش ترانسفر در بهبود تجربه سفر

مطالب مرتبط