فروش بلیت‌های ترکیبی هواپیما و قطار؛ ایده‌ی جالب شرکت هواپیمایی ایزی‌جت

فروش بلیت‌های ترکیبی هواپیما و قطار؛ ایده‌ی جالب شرکت هواپیمایی ایزی‌جت

شرکت هواپیمایی «ایزی‌جت» (EasyJet) و شرکت راه‌‌آهن «دویچه بان» (Deutsche Bahn) در اواخر ماه جولای (مرداد ۱۴۰۰) فروش بلیت‌های ترکیبی (شامل پرواز و سفرهای ریلی) را آغاز کردند. برای آگاهی از جزئیات این طرح جالب ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

رسانه قطب‌نما- بر اساس این قرارداد، «ایزی‌جت» دومین شرکت هواپیمایی بزرگ ارزان‌قیمت اروپا، با همکاری شرکت ملی راه‌آهن آلمان، دویچه بان، از روش جدیدی برای فروش بلیت استفاده خواهد کرد. در طی مشارکت این دو شرکت، مسافران می‌توانند علاوه بر پرواز با ایزی‌جت، سفر با قطارهای دویچه بان را نیز رزرو کرده و با ترکیب بلیت هواپیما و قطار در یک فرآیند رزرو، از «فرودگاه برلین براندنبورگ» به مقاصد گسترده‌ای در آلمان دسترسی پیدا کنند. با این اقدام، امکان اتصال یکپارچه بین پروازها و سفرهای بعدی قطارها برای مسافران فراهم می‌شود. اگر بخواهیم نگاهی دقیق‌تر به جزئیات این همکاری در ماه گذشته داشته باشیم، ایزی‌جت و دویچه بان به کمک سیستم جست‌و‌جوی سفر استارتاپ "Dohop" برنامه‌‌های به‌هم‌پیوسته‌ی سفرهای هوایی و ریلی را به مسافران ارائه می‌دهند. "Dohop" پلتفرمی است که مسافران از طریق آن می‌توانند علاوه بر رزرو پرواز، بلیت قطار برای سفر بعدی خود به سایر مقاصد داخل آلمان را نیز رزرو کنند. استارتاپ "Dohop" در راستای خدمت‌رسانی بهتر بلیت «فلکستیکت» (Flexticket) با قابلیت تغییر رزرو قطار در همان روز و «اسپارتیکت» (Sparticket) که دارای گزینه‌های محدودتر با هزینه‌ی کمتر است را نیز به مصرف‌کنندگان ارائه می‌دهد. از سوی دیگر شرکت هواپیمایی آلمانی «لوفت‌هانزا» (Lufthansa) و دویچه بان در چند ماه گذشته در حال گسترش یک همکاری تجاری رسمی هستند که با همگام‌سازی سیستم‌های کامپیوتری این دو شرکت، مسافران پروازهای طولانی‌مدت بتوانند به‌صورت یکپارچه به مسیرهای قطار بین‌شهری در مرکز فرانکفورت متصل شوند. این طرح مشترک لوفت‌هانزا و دویچه باین که «لوفت‌هانزا اکسپرس ریل» (Lufthansa Express Rail) نام دارد، برای مسافران این امکان را فراهم می‌کند که تنها با یک بلیت هم به پرواز و هم به قطار دسترسی داشته و در صورت تاخیر نیز مجدداً امکان رزرو پرواز یا قطار بعدی را داشته باشند. قرارداد «ایزی‌جت» با «دویچه بان» گام دوم پروژه‌ای است که در سال ۲۰۱۷ با عنوان «ورلدواید بای ایزی‌جت» (Worldwide by EasyJet) آغاز شد و برای مسافران این امکان را فراهم می‌کرد که به پروازهایی که توسط سایر شرکت‌های هواپیمایی انجام می‌شود، متصل شوند. هدف ایزی‌جت از مشارکت با سایر شرکت‌های هواپیمایی، دسترسی راحت‌تر مسافران به این شرکت‌ها است. در حال حاضر، ۱۶ شرکت هواپیمایی در پروژه‌ی «ورلدواید بای ایزی‌جت» (Worldwide by EasyJet) شرکت دارند، از جمله «کاتای پاسیفیک» (Cathay Pacific)، «چاینا ایرلاینز» (China Airlines)، «امارات» (Emirates)، «اتحاد» (Etihad)، «سنگاپور ایرلاینز» (Singapore Airlines) و «ویرجین آتلانتیک» (Virgin Atlantic).

تلاش سایر شرکت‌های هواپیمایی برای اجرای طرح‌های مشابه ایزی‌جت

اخیرا سایر خطوط هوایی نیز در تلاشند که مانند ایزی‌جت با استفاده از روش‌های جدید سفرهای هوایی و ریلی را با هم به فروش برسانند. تاکنون هفت اپراتور دیگر به ایزی‌جت ملحق شده‌اند تا با کمک استارتاپ ایسلندی "Dohop" میزبان فروش پروازهای سایر ایرلاین‌ها باشند. در اوایل سال جاری میلادی، شرکت هواپیمایی «ایرفرانس» (Air France) به‌عنوان میزبانی برای ارائه‌ی بلیت‌های ترکیبی با سایر شرکت‌های هواپیمایی که خطوط ارتباط رسمی یا سیستم‌های جست‌و‌جوی مقایسه قیمت ندارند، آغاز به کار کرد. شرکت هواپیمایی «امارات» (Emirates) و «فلای دبی» (FlyDubai) نیز نمونه‌های دیگری هستند که با استفاده از فناوری‌های خود و با فرودگاه اصلی دبی، همکاری‌های بیشتری را با سایر ایرلاین‌ها امکان‌پذیر کرده‌اند. استارتاپ "Dohop" به شرکت‌های هواپیمایی کمک می‌کند که بلیت‌های ترکیبی را در سایت و اپلیکیشن خود به فروش برسانند. به‌اعتقاد مدیرعامل "Dohop"، جذب گسترده‌ی مصرف‌کنندگان چیزی نیست که یک شبه اتفاق بیفتد، هنوز عوامل زیادی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه شود که از مهم‌ترین آن‌ها، آموزش مصرف‌کننده است. اما می‌توان به روند روبه‌رشد این روش در طی چند سال آینده امیدوار بود. استارتاپ "Dohop" قصد دارد در ماه‌ها و سال‌های آینده خطوط هوایی به زمینی و خطوط هوایی به هوایی بیشتری را راه‌اندازی کند. جدیدترین مطالب صنعت گردشگری را از رسانه قطب‌نما دنبال کنید.

مطالب مرتبط