رشد ۴۰۰ درصدی سواحل دبی تا سال ۲۰۴۰ میلادی

دبی «طولانی ترین ساحل عمومی» را در جبل علی می سازد

دبی «طولانی ترین ساحل عمومی» را در جبل علی می سازد

رسانه قطبنما: دبی از طرح ساخت طولانی‌ترین ساحل عمومی امارات در «جبل علی» (Jebel Ali) رونمایی کرد. این مقصد ساحلی جدید قرار است تبدیل به مقصد اصلی اکوتوریسم دبی شود. طرح جامع پروژه توسعه ساحل جبل علی، ۶.۶ کیلومتر امتداد و ۳۳۰ هکتار وسعت دارد و به بازدیدکنندگان اجازه می‌دهد تا لاک‌پشت‌ها را در زیستگاه طبیعی خود تماشا کنند.

به‌گزارش «رسانه قطبنما»، این طرح تنها بخشی از طرح عظیم بازسازی سواحل عمومی دبی و رشد ۴۰۰ درصدی اندازه سواحل این امارت تا سال ۲۰۴۰ میلادی است. طبق اعلام دفتر رسانه دبی، این ساحل که در پناهگاه حیات‌وحش جبل علی ساخته می‌شود، یک مقصد تفریحی متمایز است که روی حفظ محیط‌زیست و حفاظت از اکوسیستم‌های بومی و حیا‌ت‌وحش تمرکز دارد. پناهگاه حیات وحش جبل علی در فهرست کنوانسیون رامسر قرار دارد و جزو تالاب‌های مهم بین‌المللی شناخته می‌شود.

ساحل جبل علی از نظر جنس ساحل از دو بخش تشکیل خواهد شد؛ یک ساحل شنی به‌طول ۵ کیلومتر که با درختان نخل پوشیده خواهد شد و یک ساحل ۱.۶ کیلومتری که با جنگل حرا پوشش داده خواهد شد. طرح توسعه ساحل جبل علی شامل یک ساحل شنا به‌طول ۲ کیلومتر، یک منطقه غواصی به‌طول ۲.۵ کیلومتر، یک مسیر پیاده‌روی با سکوهای تماشا و مناطق تفریحی و خدماتی برای همه سنین، از جمله مناطق بازی کودکان، مناطق ورزشی و تفریحات دریایی خواهد بود. پارکینگ با ظرفیت ۱۰۰۰ خودرو، ۸۰ جایگاه دوچرخه، یک پیست دوچرخه‌سواری و یک مسیر دویدن به‌طول ۵ کیلومتر از دیگر امکانات این ساحل است.

طرح توسعه ساحل جبل علی همچنین به ۳ بخش تقسیم می‌شود. بخش پرل (Pearl) که در نزدیکی ورودی پالم جبل علی قرار دارد، مرکز فعالیت‌های ساحلی و تفریحی، از جمله یک کلاب ساحلی با ساحل خصوصی، مناطق بازی کودکان و چندین رستوران، کافه و فروشگاه خواهد بود. این منطقه یک رستوران شناور خواهد داشت. 

بخش دوم که سنکچوری (Sanctuary) نام دارد، پناهگاهی برای لاک پشت‌ها و دیگر زیستگاه‌های طبیعی خواهد بود. بخش سوم که نست (Nest) نامیده می‌شود، در منطقه جنگل‌های حرا قرار دارد و شامل یک مرکز زیست‌محیطی مطالعات تنوع زیستی، توانبخشی لاک‌پشت‌ها و برنامه‌های حفاظتی است. این بخش همچنین به بازدیدکنندگان اجازه می‌دهد تا با اکوسیستم ساحلی آشنا شوند و به حفظ آن کمک کنند.

طراحی ساختمان‌ها و تاسیسات پروژه توسعه ساحل جبل علی نیز با الهام از طبیعت خواهد بود و قرار است در این بناها از اشکال موجود در دریا مانند مرجان‌ها و لاک‌پشت‌ها و همچنین سبک بوهمی استفاده شود. به‌گفته مسئولین این پروژه، این طرح توسعه با تقویت زیستگاه لاک‌پشت‌ها و کاشت درختان حرا، یک ساحل وسیع با حداقل تاثیر بر سیستم‌های اکولوژیکی و بیولوژیکی را ایجاد خواهد کرد.

اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.

مطالب مرتبط