هفدهمین نمایشگاه گردشگری تهران؛ بدون خوراک و صنایع دستی!

هفدهمین نمایشگاه گردشگری تهران؛ بدون خوراک و صنایع دستی!

رسانه قطبنما: هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران درحالی قرار است از ۲۳ تا ۲۶ بهمن‌ماه در تهران برپا شود که خوراک و صنایع دستی از آن حذف شده و درباره حضور گروه‌های موسیقی هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است.

به‌گزارش ایسنا، خوراک، موسیقی و صنایع دستی از جمله پرطرفدارترین بخش‌های نمایشگاه گردشگری از سوی بازدیدکنندگان بوده‌اند، دقیقا بخش‌هایی که در برخی دوره‌ها به‌دلیل نداشتن استراتژی و برنامه‌ریزی مناسب، شکل این نمایشگاه را به آشفتگی و بی‌نظمی می‌کشاند و انتقاد فعالان و شرکت‌کنندگان گردشگری را در پی داشت.

همان انتقادها و البته رویکردی که مدیران گردشگری برای نزدیک‌تر کردن نمایشگاه تهران به دیگر نمایشگاه‌های بین‌المللی گردشگری در پیش گرفته‌اند، حالا به حذف قطعی دو بخش خوراک و صنایع دستی از این دوره نمایشگاه گردشگری تهران منجر شده و درباره حضور گروه‌های موسیقی که معمولا هیاهوی آن‌ها، مذاکرات و مشاهدات نمایشگاه گردشگری را با چالش مواجه می‌کرد، هنوز تصمیم قاطعی گرفته نشده است.

مصطفی فاطمی، مدیر توسعه گردشگری داخلی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، که این روزها درگیر برنامه‌ریزی برای نمایشگاه گردشگری تهران است، در توضیحات بیشتر درباره شکل و تغییرات برگزاری این رویداد گردشگری گفت: «در نمایشگاه امسال همه اجزای گردشگری حضور دارند و به نظر می‌رسد هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران، از نظر شکلی و وسعت یکی از بهترین نمایشگاه‌های گردشگری به شمار می‌آید و استقبال از آن تا کنون خیلی زیاد بوده است. وسعت نمایشگاه گردشگری امسال بیش از ۳۰ هزار متر مربع است که تقریبا کل فضای نمایشگاه بین‌المللی تهران در اختیار نمایشگاه گردشگری قرار خواهد گرفت.»

فاطمی با اشاره به انتقادهایی که به حذف بخش خوراک از نمایشگاه گردشگری شده است، اظهار کرد: «هرچند این تصمیم، یک استراتژی محسوب می‌شود و  نظر ما بر این است که نمایشگاه رویکرد تخصصی داشته باشد، اما درباره انتقادهایی که به حذف بخش خوراک از نمایشگاه گردشگری امسال شده است، باید یادآور شد که در گذشته این بخش نمایشگاه گردشگری به واسطه شکل حضوری که خارج از فعالان عرصه گردشگری داشت و بعضا حالت دست‌فروشی پیدا کرده بود، با انتقادهایی مواجه بود.»

مدیر توسعه گردشگری داخلی در عین حال گفت: «با خوراک باید به عنوان جاذبه گردشگری برخورد کرد، درحالی که در دوره‌های گذشته این بخش شکل نمایشگاه را بیشتر آشفته کرده بود، حجم آش و کباب عرضه‌شده در نمایشگاه‌های گذشته زیاد بود و بسیاری از فعالان گردشگری نسبت به آن انتقاد داشتند. البته این بخش سال گذشته هم تقریبا حذف شده بود.»

فاطمی ادامه داد: «برای شکل حضور گروه‌های موسیقی در نمایشگاه گردشگری امسال نیز درحال تصمیم‌گیری هستیم، چون به شکل حضور این بخش نیز، با وجود جذابیت‌هایی که دارد، انتقادهایی وارد است. ایده اولیه این است که یک محل مجزا برای اجراهای موسیقی در محوطه نمایشگاه بین‌المللی تهران ایجاد شود تا با فاصله از غرفه‌ها و سالن‌های گردشگری، اجرا داشته باشند. البته هنوز درحال مشورت و مذاکره هستیم تا به یک تصمیم اجرایی برسیم.»

مدیر توسعه گردشگری داخلی با وجود حذفیات نمایشگاه گردشگری اما معتقد است نمایشگاه گردشگری تهران یکی از بهترین‌ نمایشگاه‌های گردشگری منطقه می‌تواند باشد. او در این باره اظهار کرد: «با توجه به مشاهدات و بررسی‌ها، در منطقه نمایشگاه گردشگری در اندازه و وسعت نمایشگاه گردشگری تهران محدود است و بخش‌هایی از این نمایشگاه به نسبت، کیفیت بالایی دارد.»

با وجود نقدهایی که همواره به شکل ارائه خوارک و صنایع دستی در نمایشگاه گردشگری شده است، اما اکنون با اعلام برنامه معاونت گردشگری برای حذف این بخش‌ها، برخی فعالان گردشگری با تاکید بر اینکه خوراک از جذابیت‌های گردشگری است و فقط شکل دست‌فروشی و بدون ایده‌پردازی آن، مورد انتقاد بود، حذف کامل آن را به منزله پاک کردن صورت مسأله دانسته‌اند. یاور عبیری، رئیس جامعه انجمن‌های حرفه‌ای اقامتگاه های بوم گردی، در این‌باره گفته است: «باید بدانیم نه شدت سال‌های گذشته در ارائه غذا مناسب بود و نه حذف کامل خوراک‌هاو آیین‌ها در سال‌های اخیر. باید بدانیم یک اشتباه نباید به حذف کامل صورت مسئله منتهی شود و باید ساماندهی درست اتفاق بیافتد.»

هفدهمین نمایشگاه گردشگری تهران قرار است از ۲۳ تا ۲۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۲ در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برپا شود. این نمایشگاه هر سال پیش از تعطیلات نوروز برگزار می‌شود تا فرصتی برای برنامه‌ریزی سفرهای سال آینده باشد.

اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید. 

مطالب مرتبط