آیا هتل های ایران از هتل های مالزی گران‌ترند؟

آیا هتل های ایران از هتل های مالزی گران‌ترند؟

رسانه قطبنما: چندی پیش، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفته بود که با نگاهی به نرخ هتل‌های داخلی و هتل‌های خارجی مانند هتل‌های مالزی، شاهد آن هستیم که نرخ هتل‌های مالزی بعضا کمتر از هتل‌های ایران است و اگر هم نرخ‌ها برابری کنند، خدمات دهی هتل‌های ایران به پای هتل‌های مالزی نمی‌رسد.

حرمت الله رفیعی به ایلنا گفته بود که «مالزی هتل‌های ۴ و ۵ ستاره لاکچری دارد و خدماتی که در هتل‌های کشور‌های خارجی مانند مالزی ارائه می‌شود، سبب شده تا مسافران این گزینه را در اولویت خود قرار دهند. این درحالی است که گاهی ممکن است قیمت‌ها تقریبا برابری کند و حتی در برخی موارد، قیمت‌های هتل‌های ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد گران‌تر است. تا زمانی که نرخ سفر در ایران ارزان نشود به مراتب میزان مسافران خروجی بیشتر از مسافران داخلی خواهد بود.» او تاکید کرده بود که کیفیت هتل‌های خارجی قابل مقایسه با هتل‌های داخلی نیست. حتی قیمت پرواز‌های داخلی نیز نسبت به پرواز‌های خارجی قابل مقایسه نیست.

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران خاطرنشان کرده بود: «حتی نمی‌گوییم که ارزان کنند؛ بلکه می‌گویم به حقشان راضی باشند و زیاده‌‌خواهی نکنند. تا زمانی که قیمت بسته سفر در داخل کشور مناسب‌سازی نشود، همچنان شاهد ریزش مسافر خواهیم بود.»

به گزارش «رسانه قطبنما»، این اظهارات درحالی مطرح می شود که بر اساس آمار تورم فروردین ۱۴۰۲ که پیش‌تر از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد، بیشترین نرخ تورم مربوط به هتل، رستوران، خوراکی و مواد غذایی بود. تورم نقطه‌ای هتل و رستوران (یعنی تورم نسبت به ماه مشابه در سال ۱۴۰۱) برابر با ۸۵ درصد بوده است. در همین حال، بسیاری از کارشناسان معتقدند که افزایش قیمت در تمامی کالاهای مرتبط با خدمات هتلداری و اقامت، منجر به افزایش نرخ هتل‌ها و مراکز اقامتی شده است.

اما اظهارات رفیعی، واکنش رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران تهران را نیز برانگیخت. به گزارش هتل نیوز، او در یادداشتی در این خصوص نوشته است: «کشور مالزی از جمله کشورهایی است که دارای چند فرهنگی هستند و از دید گردشگران، به جهت ارائه خدمات جهانی که به میهمانان توریست می‌دهد، انتخاب خوبی جهت سفر است. ارائه خدمات هتل‌های مالزی که در معرفی خود به آن اشاره نموده‌اند، مشاهده خواهید فرمود که علاوه بر دیدگاه کلان فرهنگی کشور مالزی، خدمات فراگیری که به توریست دارند، بخش اعظم از کسب درآمد جاری هتل‌های مالزی محسوب می‌شود.»

به گفته محمدعلی فرخمهر، به‌واسطه قابلیت‌های یاد شده، انبوه‌فروشی و ضریب سطح اشغال بالای روزانه و خدمات جانبی فراگیر آن‌ها، خود سهم بسزایی در جذب درآمد و کاهش هزینه‌ها دارد. کمک‌ها و تسهیلات پایه‌ای، از زمین و موارد جانبی آن که نقش بسیاری در هزینه سرمایه‌ای اولیه ساخت هتل دارد، اثرگذاری در نرخ‌‌گذاری هتل‌ها خواهد داشت. 

وی تاکید کرده است: «با توجه به نکات فوق‌الذکر که بیانگر استعدادهای بالقوه و بالفعل صنعت گردشگری در کشور مالزی و سایر کشورها که خود جاذبه خاص برای گردشگران و ایجاد انگیزه سفر به آن‌ها است، در شرایطی که هتل‌های ایران به واسطه خط قرمزهایی که در رفتار و خدمات مدیران هتل‌ها نهادینه شده، مقایسه تعریف‌داری بین هزینه‌ها و کسب درآمد آن‌ها وجود ندارد. در نهایت، رشد فزاینده نرخ تورم و کاهش نرخ ریال در قبال ارزهای خارجی، ارائه خدمات هتلی را با مشکلات مضاعف مواجه می‌کند و نمی‌بایست از نظر تحلیل‌گران نادیده گرفته شود.»

فرخمهر در پایان، به مقایسه نرخ اتاق هتل‌های ۴ و ۵ ستاره کشور مالزی و ایران که به طور مستند از سایت الی گشت در مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۲۷ برداشت شده پرداخته و آن را مغایر گفته‌های رفیعی عنوان کرده است. بر این اساس، نرخ اتاق در هتل بانیان تری ۵ ستاره (۱ تخته) ۱۳/۹۳۷/۰۰۰ تومان، نرخ اتاق در هتل فور سیزن ۵ ستاره (۲ تخته) ۱۲/۲۳۲/۰۰۰ تومان، نرخ اتاق در هتل سانوی ریزورت اند اسپا ۵ ستاره (۲ تخته) ۶/۳۸۸/۰۰۰ تومان، نرخ اتاق در هتل ریتز کارلتون ۵ ستاره (۲ تخته) ۸/۳۶۴/۰۰۰ تومان و نرخ اتاق در هتل ایمپیانا ۴ ستاره (۱ تخته) ۵/۰۵۱/۰۰۰ تومان است. در همین حال در این یادداشت، نرخ اتاق در هتل اسپیناس پالاس تهران (۲ تخته) ۵/۰۱۰/۰۰۰ تومان و نرخ اتاق در هتل اسپیناس خلیج فارس (۱ تخته) ۴/۷۷۰/۰۰۰ تومان عنوان شده است.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

۸ تکنیک بازاریابی هتل‌ها ‌و مراکز اقامتی در سال ۱۴۰۲

مطالب مرتبط