وزیر گردشگری در جشن شصت و پنج سالگی انجمن صنفی دفاتر مسافرتی و هواپیمایی خواستار شد

ائمه جمعه درِ مساجد را به روی گردشگران باز کنند!

ائمه جمعه درِ مساجد را به روی گردشگران باز کنند!

رسانه قطبنما: رئيس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی ایران از راه‌اندازی یک ایرلاین جدید از سوی این انجمن ظرف ۶ ماه آینده خبر داد. حرمت‌الله رفیعی این خبر را در مراسم شصت‌وپنحمین سالگرد تأسیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران و مراسم هفته جهانی گردشگری اعلام کرد.

به گزارش «رسانه قطبنما»، همچنین در حالی که هنوز از سرگیری روابط سیاسی ایران و مصر در هاله‌ای از ابهام است و وعده‌های اخیر در راستای شروع سفر به مصر هنوز به سرانجام نرسیده، در این مراسم تفاهم‌نامه‌ای میان انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران و گروه گردشگری اطلس برای برقراری تورهای مصر از ایران امضا شد و همزمان تبلیغات تور مصر به نمایش درآمد. به این ترتیب، این سوال در ذهن فعالان این حوزه ایجاد شده که آیا قرار است انحصار فروش تورهای مصر به برخی آژانس‌های خاص برسد؟

از مردم بترسیم، نه حکمرانان!

اما وزیر میراث فرهنگی و گردشگری کشور در این گردهمایی، از بی‌مسئولیتی‌ها در رسیدگی به معضل سرویس بهداشتی و پاکسازی سواحل گلایه کرد و با تاکید بر لزوم پاسخگویی به مردم گفت: «عده‌ای از حرف‌های من گله می‌کنند، ولی ما این کار را برای گردشگری انجام می‌دهیم و نگران هم نیستیم. اگر ترسی داریم باید از مردم بترسیم، نه از حکمرانان

عزت‌الله ضرغامی در ادامه خاطرنشان کرد: «گردشگری، کلید حل مشکلات کشور است و ما راهی نداریم جز اینکه درآمد کشور را از گردشگری تأمین کنیم. در این راستا، باید سرمایه‌گذاری شود. وضعیت سرمایه‌گذاری دولت و حاکمیت فعلا خوب نیست. بارها در دولت گفته‌ام درحالی که نفت محل درآمد اصلی کشور است و ۱۴ درصد از درآمد نفت، مستقیم به وزارت مربوطه داده می‌شود تا سرمایه‌گذاری کنند، ما نتوانستیم یک درصد از بودجه عمومی را برای زیرساخت گردشگری اختصاص دهیم.»

او با یادآوری اینکه هر کاری برای گردشگری انجام دهیم کم است، تصریح کرد: «خیلی عقب‌ماندگی داریم. اینکه گاهی روی بدیهیات تاکید می‌کنم و می‌گویم به سرویس‌های بهداشتی باید رسیدگی شود، از این نظر است و جالب است هیچ‌کسی خود را مسئول سرویس‌های بهداشتی نمی‌داند. من حتی برای ائمه جمعه نوشته‌ام که اگر امام جماعت در مساجد نداریم، دست‌کم درِ مساجد در جاده‌ها و شهرها را باز نگه دارید تا مردم بتوانند از سرویس‌های بهداشتی استفاده کنند.»

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به مسأله زباله و پسماند در سواحل و طبیعت، از ائمه جمعه خواست در این راستا کمپین تشکیل دهند. ضرغامی همچنین بر حفظ وحدت بخش خصوصی گردشگری تاکید کرد.

کاهش فرآیند صدور ویزا

معاون گردشگری ، علی اصغر شالبافیان

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز با مرور کارنامه دو ساله این وزارت در حوزه گردشگری، کوتاه شدن فرآیند صدور روادید ایران را از اقدامات این وزارتخانه دانست و گفت: «این فرایند در گذشته طولانی بود و بعضاً تا ۲۰ روز طول می‌کشید. اما اکنون روادید ایران حداکثر تا یک هفته صادر می‌شود؛ البته به استثنای شرایط ویژه‌ای که دستگاه‌ها برای کشورهای خاص دارند. علاوه‌بر این، طرح لغو یک‌طرفه روادید در حال پیگیری است که تاکنون برای سفرهای گروهی روسیه به اجرا گذاشته شده است و امیدوارم در بازار بزرگتری این طرح را بتوان اجرا کرد.»

علی‌اصغر شالبافیان از سه ساله شدن مجوز آژانس های مسافرتی نیز خبر داد. به گفته او، تسهیل حمل و نقل گردشگری از دیگر موارد در حال پیگیری است؛ چراکه زیرساخت حمل و نقل کافی نیست. وی خاطرنشان کرد: «اتخاذ سیاست «آسمان باز» از جمله پیشنهادهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است. برخی از کشورهای همسایه در حال حاضر، بهترین ناوگان حمل و نقل را دارند که در شرایط موجود برای کشور ما امکان‌پذیر نیست. ما با بیش از ۱۵۰ فروند هواپیمای فعال چگونه می‌توانیم گردشگری و سفر به ایران را مدیریت کنیم؟»

شالبافیان افزود: «وزیر راه و شهرسازی به درستی گفتند که عرضه بلیط متناسب با تقاضا نیست و چگونگی عرضه این بلیط‌ها اکنون مسأله شده و به سیاست‌های دیگری نیاز دارد. یکی از سیاست‌هایی که کشورهای دیگر دنبال می‌کنند «آزادی پنجم» بوده است. موقعیت ایران این مزیت را دارد که تقاضاهایی برای این حوزه را پاسخ دهد. این پیشنهاد ماست که باید توسط مراجع قانونی بررسی شود.»

معاون گردشگری کشور با اشاره به رویکرد درباره حمل و نقل سفرهای داخلی، نیز گفت: «خوشبختانه با مصوبه دولت واردات خودرو، کشتی و... از سود بازرگانی معاف شده است که این امکان را به فعالان گردشگری می‌دهد تا برخی از عقب‌ماندگی‌های حمل و نقل را جبران کنند.»

او با تاکید بر اینکه زمانی می‌توانیم استقبال شایسته از گردشگران داخلی و خارجی داشته باشیم که گردشگری در اولویت سیاست‌گذاری دولت قرار گیرد، یادآور شد: «البته چند هفته‌ای است که وزارت گردشگری نشست‌هایی را با سران قوا برگزار کرده تا مطالبات بخش خصوصی را پیگیری کند.»

بخش خصوصی کار میدانی می‌کند

حرمت الله رفیعی

حرمت‌الله رفیعی، رئيس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز در این همایش با اشاره به چالش‌های مختلف فعالان گردشگری، صنف دفاتر مسافرتی را از بی‌دردسرترین اصناف این حوزه برای دولت دانست و گفت: «آقای ضرغامی به گونه‌ای بعضی از مطالب را بیان می‌کنید که لذت می‌بریم! همه می‌دانند «رونالدو»، «بنزما» و «نیمار» که قرار نیست «بله» نصب کنند، ولی کی و کجا باید اینترنت و شرایط را فراهم کند؟ ما وقتی وارد خیلی از فرودگاه‌های بین‌المللی می‌شویم، هنگام کنترل پاسپورت یک سیم‌کارت رایگان با اینترنت فعال در اختیار تمام مسافران قرار می‌دهند. می‌دانیم که این‌ها محدودیت است و شما معذوریت در محدودیت دارید!»

او با انتقاد از شیوه دریافت مالیات در گردشگری یادآوری کرد: «معاون گردشگری می‌گوید در موضوع مالیات کمک کرده‌اند! اسناد و مدارک داریم که کمک نکرده‌اند. همین هفته گذشته برای یکی از دفاتر خدمات مسافرتی، مالیات سال ۱۳۹۴ را ۲۰۰ میلیون تومان تعیین کردند؛ مگر آن سال یک آژانس چقدر درآمد داشت که اینقدر مالیات تعیین کرده‌اند؟ در همین حال، هتل سه ستاره معاف از مالیات است، ولی مالیات فروش اتاق آن را از ما می‌گیرند!» 

رفیعی ادامه داد: «دوائر مالیاتی با صنعت گردشگری آشنایی ندارند و حاضر نیستند با ما سر یک میز بنشینند. مجلس در موضوع مالیات باید همراه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشد. مجلس گله ما درباره مالیات، ارزش افزوده و موضوعات دیگر را می‌داند. چرا از توری که به مقصد خارجی درحال برگزاری است، مالیات می‌گیرند؟ چرا برای هتل و پروازی که در یک کشور دیگر است، مالیات می‌گیرند؟ با این کار فقط هزینه سفر را بالا می‌برند.»

رئيس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران درباره چالش‌هایی که پس از مذاکره با مصر برای برقراری سفر بین دو کشور ایجاد شد، اظهار کرد: «من درباره مصر از شما کسب تکلیف کرده بودم و همینطور از همه دوائر نظارتی حاکم، بر حسب تجربه کسب تکلیف کرده بودم و این اجازه را داشتم؛ اما فقط ۵ بار وزارت امور خارجه برای کاری که بیش از ۴۰ سال مغفول مانده و ابن روابط باید بین دو کشور برقرار شود، من را خواست و ماجرا را تکذیب می‌کرد. من بخش خصوصی هستم، سیاست نظام فقط ارتباط با یک کشور را رد می‌کند، آن هم کشور غاصب است‌. گردشگری سفیر صلح است و من این موضوع را در وزارت خارجه عنوان کردم. منِ بخش خصوصی کار میدانی می‌کنم، اما شما می‌خواهید جلو ما را بگیرید.»

رئيس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران همچنین پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای را داد تا هفته به هفته مشکلات گردشگری را پیگیری کند و نتیجه را به اطلاع وزیر برساند. 

به گزارش «رسانه قطبنما»، در این مراسم همچنین از جمعی از فعالان گردشگری تجلیل شد.

اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط