رسانه فوربز اعلام کرد

۱۰۰ رهبر برتر گردشگری خاورمیانه در ۲۰۲۳

 ۱۰۰ رهبر برتر گردشگری خاورمیانه در ۲۰۲۳

رسانه قطبنما: کارشناسان رسانه فوربز (Forbes)، صد رهبر برتر و تاثیر‌گذار صنعت گردشگری خاورمیانه در سال ۲۰۲۳ میلادی را معرفی کرد. در این لیست ۱۰۰ نفره، رهبرانی از ۳۳ ملیت مختلف حضور دارند و در غیاب رهبرانی از شرکت‌ها و کسب‌وکارهای ایرانی، رهبران اماراتی‌، سعودی‌ و بریتانیایی، بیشترین سهم را در این فهرست صدتایی دارند. جالب است بدانید، دو ایرانی‌الاصل، به نام‌های «امیر گلبرگ»، معاون ارشد بخش خاورمیانه و آفریقا مجموعه هتل‌های مینور (Minor) و «فریبرز وصالی»، مدیرعامل شرکت گردشگری و هتلداری عمان (OHTC)، موفق‌ شده‌اند به ترتیب در جایگاه چهل‌وششم و نودوششم لیست برترین رهبران گردشگری خاورمیانه جای بگیرند. همچنین، نام ۶ رهبر زن نیز در این لیست دیده می‌شود که اکثر آن‌ها در شرکت‌های اماراتی مشغول به کار هستند.

به گزارش «رسانه قطبنما»، کارشناسان فوربز، هرساله لیستی از برترین رهبران صنعت گردشگری در خاورمیانه منتشر می‌کنند. در تازه‌ترین فهرست فوربز در سال ۲۰۲۳ میلادی، رهبرانی از کل اکوسیستم سفر و گردشگری خاورمیانه، از جمله ایرلاین‌ها و فرودگاه‌ها، هتل‌ها، مقاصد و مقامات توسعه گردشگری دیده می‌شود و عملکرد رهبران برتر، بر اساس معیار‌های مشخصی همچون اندازه کسب‌وکار، ارزش سرمایه‌گذاری‌ها، میزان درآمد، میزان دارایی‌، میزان نفوذ و قدرت رهبران و دیگر دستاورد‌های آنان، بررسی و سنجیده شده است.

در لیست تاثیر‌گذارترین رهبران صنعت سفر و گردشگری خاورمیانه در ۲۰۲۳ میلادی، نام رهبرانی از شرکت‌های اماراتی، به‌ویژه دبی و ابوظبی، بیش از پیش به چشم می‌خورد و مدیران ارشد مرکز توسعه گردشگری عربستان سعودی، راس‌الخیمه و دبی، از دیگر چهر‌های موفق گردشگری در سال ۲۰۲۳ هستند. در این لیست، شرکت‌های هتلداری، هتل‌‌ها و ریزورت‌های خاورمیانه همچون هایت (Hyatt)، روتانا (Rotana)،‌ «اینترکنتیننتال» (IHG) و فورسیزن (Four Seasons) پیشتازند.

۱۰ رهبر برتر گردشگری خاورمیانه

همانطور که اشاره شد، در لیست رهبران گردشگری خاورمیانه در سال ۲۰۲۳ میلادی، رهبران شرکت‌های اماراتی موفق شدند، گوی رقابت را از سایر رهبران منطقه بربایند؛ نکته‌ای که می‌تواند حاکی از رشد روز افزون گردشگری در این کشور باشد. در این لیست ۱۰ نفر نخست، نام مدیران شرکت‌های هواپیمایی چون امارات و قطر ایرویز، عربستان سعودی، فرودگاه دبی و مدیران ارشد دپارتمان‌‌های و توسعه گردشگری دبی، ابوظبی و عربستان دیده می‌شود که همگی مرد هستند.

لیست ۱۰ رهبر برتر گردشگری خاورمیانه در سال ۲۰۲۳ میلادی، عبارتند از:

۱. احمد بن سعید المکتوم (Ahmed bin Saeed Al Maktoum)، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل هواپیمایی امارات

۲. اکبر الباکر (Akbar Al Baker)، مدیرعامل گروه هواپیمایی قطر ایرویز

۳. هلال سعید الماری (Helal Saeed Almarri)، مدیر ارشد سازمان اقتصادی و توسعه گردشگری دبی

۴. پاول گریفیث (Paul Griffiths)، مدیر عامل فرودگاه دبی

۵. فهد حمیدالدین (Fahd Hamidaddin)، مدیرعامل سازمان گردشگری عربستان (STA)

۶. محمد المغلوث (Mohammed Almaghlouth)، مدیرعامل هلدینگ مدیریت حمل‌ونقل هوایی ماتارات (MATARAT) در عربستان سعودی

۷. صالح محمد الجزیری (Saleh Mohamed Al Geziry)، مدیر ارشد بخش گردشگری سازمان فرهنگ و گردشگری ابوظبی

۸. جری اینزریلو (Jerry Inzerillo)، مدیر عامل گروه کمپانی دیره (Diriyah Company)

۹. هشام القاسم (Hashem Al Qassim)، مدیرعامل گروه مدیریت املاک واصل (Wasl Asset Management Group) در دبی

۱۰. ابراهیم کوشی (Ibrahim Koshy)، مدیرعامل هواپیمایی سعودی

جای خالی ایران در فهرست برترین رهبران گردشگری منطقه

نکته مهم اینکه نام هیچ رهبر گردشگری ایرانی و صاحب کسب‌وکار گردشگری و هتلداری از ایران، در این فهرست دیده نمی‌شود. به نظر می‌رسد عدم توسعه گردشگری در کشور، در لیست فوربز هم خود را نشان داده است.

دو ایرانی‌الاصل در لیست صد رهبر برتر گردشگری خاورمیانه در سال ۲۰۲۳

با این‌همه، امیر گلبرگ و فریبرز وصالی، دو رهبر ایرانی‌الاصل هستند که توانستند در جایگاه ۴۶ و ۹۶ از لیست ۱۰۰ رهبر برتر گردشگری خاورمیانه در سال ۲۰۲۳ میلادی قرار بگیرند.

امیر گلبرگ، معاون ارشد بخش خاورمیانه و آفریقا در هتل‌های مینور (Minor) و دانمارکی‌تبار است که از سال ۲۰۲۱ میلادی در این سمت در گروه هتل‌های مینور فعالیت می‌کند. گروه هتل‌های زنجیره‌ای مینور، دارای بیش از ۵۳۰ هتل، ریزورت و اقامتگاه در شش قاره است و امید گلبرگ، در حال حاضر بر ۳۸ ملک مینور در ۱۱ کشور در خاورمیانه و آفریقا، نظارت می‌کند.

فریبرز وصالی نیز، مدیرعامل شرکت گردشگری هتل‌های عمان (OHTC) و استرالیایی‌تبار است که از سال ۲۰۱۷ میلادی به این شرکت ملحق شد. این شرکت گردشگری، مجموعاً بیش از ۴۵۰ اتاق را در هتل‌های «الودی» (Alwadi)، «راوی»  هتل (Ruwi Hotel) و «سور پلازا هتل» (Sur Plaza Hotel) و «ریزورت دزرت نایت» (Desert Night Resort) اداره می‌کند. وصالی پیش از این، معاونت مدیریت زنجیره تامین شرکت عمان ایر را بر عهده داشت.

جایگاه زنان در لیست برترین رهبران توریسم خاورمیانه

علی‌رغم نقش تاثیرگذار زنان در رشد و توسعه صنعت گردشگری جهان، تنها نام ۶ رهبر زن، در این لیست دیده می‌شود. این زنان موفق، از موسسان یا مدیران عامل شرکت‌های اماراتی، مراکشی و عربستانی هستند که توانسته‌اند در سال ۲۰۲۲ میلادی، با سرمایه‌گذاری موفق، میزان درآمد و دارایی‌های شرکت خود را چند ‌برابر کنند. همه این‌ها حاکی از آن است که امروزه زنان در همه مناطق از اروپا گرفته تا خاورمیانه، در حال تثبیت جایگاه خود در صنعت سفر و گردشگری و فاصله گرفتن از رده‌های شغلی پایین‌تر هستند.

رهبران موفق زن در گردشگری خاورمیانه از دیدگاه رسانه فوربز در سال ۲۰۲۳ میلادی عبارتند از:

  • جایگاه ۱۴: کاترینا گیانوکا (Katerina Giannouka)، مدیر عامل گروه هتل‌ها و ریزورت‌‌های جمیرا
  • جایگاه ۳۲: حبیبه لاکلالچ (Habiba Laklalech)، مدیر ارشد سازمان فرودگاه‌های مراکش
  • جایگاه ۳۳: بسمه المیمن (Basmah Al-Mayman)، مدیر منطقه‌ای خاورمیانه در سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)
  • جایگاه ۶۷: مارلوس نیپنبرگ (Marloes Knippenberg)، مدیرعامل شرکت مهمان‌نوازی کرتن (Kerten Hospitality) در عربستان سعودی
  • جایگاه ۷۶: نادیا زال (Nadia Zaal)، موسس و مدیرعامل گروه املاک «Zaya and Abwab» در امارات
  • جایگاه ۸۵: آلیسون گرینل (Alison Grinnell)، مدیرعامل هلدینگ مهمان‌نوازی راس الخیمه (RAK Hospitality Holding)

خاورمیانه، مقصد گردشگری با کلاس جهانی

کارشناسان فوربز، صنعت سفر و گردشگری در کشور‌های عربی‌زبان را یکی از صنایع پیشرو و تاثیرگذار در رشد و توسعه اقتصادی منطقه معرفی می‌کنند و از نظر آن‌ها، این منطقه، به‌عنوان یک مقصد در سطح کلاس جهانی، در دنیای گردشگری ظاهر شده است. از نظر آنان، اگر چه دبی، برای مدت‌ها به‌عنوان قطب گردشگری خاورمیانه شناخته می‌شد، اما جدیدترین آمار و گزارش‌ها نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر مقاصد دیگری همچون عربستان سعودی، قطر، مصر و ابوظبی، سرمایه‌گذاری‌های کلانی در زمینه گردشگری انجام داده‌‌اند و شاهد رشد گردشگری در این مناطق بوده‌ایم. راس الخیمه در امارات نیز، از دیگر مناطقی است که تلاش کرده تا با ارائه هتل‌های لوکس و خدمات گردشگری سطح بالا به مهمان، خود را به‌عنوان یک مقصد نو‌ظهور در خاورمیانه معرفی کند.

از طرف دیگر، برگزاری رویداد‌های مهم ورزشی همچون مسابقات جایزه بزرگ فرمول یک در بحرین، امارات متحده عربی و عربستان سعودی، برگزاری رویداد‌های UFC در امارات متحده عربی و جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال در قطر، کشور‌های خاورمیانه را به یک مقصد ورزشی مهم در سطح جهان تبدیل کرده است. در ادامه نیز، قطر قصد دارد برای اولین بار، جام جهانی بسکتبال فیبا را در سال ۲۰۲۷ میلادی به خاورمیانه بیاورد.

آمار‌ها نیز از رشد چشم‌گیر صنعت گردشگری در خاورمیانه پس از همه‌گیری کرونا خبر می‌دهند؛ براساس گزارش UNWTO، صنعت گردشگری جهان در سال ۲۰۲۲ میلادی، به ۶۳ درصد از سطح قبل از همه‌گیری (سال ۲۰۱۹) رسید، اما در این میان خاورمیانه، با بازیابی حدود ۸۳ درصدی تعداد بازدیدکنندگان نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی، یکی از پیشتازان بهبود گردشگری در سال  ۲۰۲۲ میلادی بود.

در همین راستا، شورای جهانی سفر و گردشگری نیز پیش‌بینی کرده که بازار سفر و گردشگری در عربستان سعودی، رکورد سریع‌ترین رشد را در منطقه خاورمیانه خواهد زد و میزان رشد سالانه آن در ۱۰ سال آینده، به سالی ۱۱ درصد خواهد رسید.

همچنین، سهم سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی خاورمیانه در سال ۲۰۲۲ میبادی در مقایسه با سال ۲۰۲۱ میلادی، با ۴۶.۹ درصد رشد، به ارزش ۱۰۷ میلیارد دلار رسیده و گزارش‌های یاتا نشان می‌دهد، خطوط هوایی خاورمیانه، شاهد افزایش ۱۵۷.۴ درصدی ترافیک هوایی، در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ بوده‌ است.

آخرین اخبار و گزارش‌های بین‌المللی را در وب سایت «رسانه قطبنما» دنبال کنید. 

مطالب مرتبط