رسانه قطبنما: با هماهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بلغارستان، تفاهمنامه خواهرخواندگی میان دو شهر تاریخی و گردشگری «کازانلاک» و «کاشان» امضا شد. کازانلاک که در دوران باستان به عنوان سئوتوپولیس یونانی شناخته میشد، شهری در استان استارا زاگورا در بلغارستان است. این شهر یکی از ۱۵ مرکز صنعتی بزرگ بلغارستان است و جمعیت آن بیش از ۵۴ هزار نفر است. علیرضا ایروش، سفیر ایران در بلغارستان، در مراسم امضا تفاهمنامه خواهرخواندگی این دو شهر، تهیه نماد و نشان مشترک کازانلاک و کاشان و نصب آن در هر دو شهر را خواستار شد و بیان کرد: «امیدواریم هرچه زودتر در عرصههای مختلف شاهد به ثمر نشستن آثار و نتایج آن باشیم.»
به گزارش ایسنا، ایروش همکاریهای اقتصادی در حوزههای صنعتی را مقدمه مهم انجام این برنامه فرهنگی دانست و گفت: «فعالان اقتصادی این منطقه با تحرک بسیار خوب و مناسب ارتباط بازرگانی خوبی با کشورمان ایجاد کردهاند؛ بهطوریکه محصولات صنعتی و فولادی ایران برای نخستین بار از طریق خط آهن ریلی و به صورت مستقیم از ایران تا استارازاگورا صادر میشود و کاشان بهعنوان یک شهر صنعتی ظرفیت همکاری بالای اقتصادی با صنعتگران این منطقه را دارد.» او همچنین پیشنهاد کرد برای حمایت از چهرههای جوان و گروههای دانش بنیان، حمایت مالی از سوی شهرداریهای دو شهر انجام شود.
استویانوا، شهردار کازانلاک نیز گفت: «امیدواریم امضاء این تفاهم بتواند ارتباطات گردشگری و صنعتی و بهویژه تاریخی و فرهنگی میان دو شهر را افزایش دهد.» شهردار کازانلاک با اشاره به پتانسیلهای تولید روغن گل رز و صادرات آن در عرصههای بینالمللی، گفت: «شهر کازانلاک آماده پذیرش جوانان دانشبنیان و تبادل تجربیات صنعتی و اقتصادی با کاشان و ایران است. او با تأکید بر ظرفیتهای فرهنگی و تمدنی کازانلاک و کاشان از اجلاس بینالمللی تراکیای تاریخی یاد کرد و از رایزن فرهنگی کشورمان دعوت کرد تا در زمینه آداب و سنتها و پوشاک سنتی و محلی مشترک میان دو کشور و وجوه شباهت میان این دو کار مشترک تحقیقاتی انجام شود.
محمدپور، شهردار کاشان نیز در این دیدار از شهردار کازانلاک برای شرکت در مراسم گلابگیری اردیبهشت ماه سال آینده در کاشان دعوت کرد. شهردار کاشان همچنین پیشنهاد کرد با همراهی شهرداری کازانلاک زمینههای تشکیل اتحادیه شهرهای رز جهان فراهم آید و دو شهر کاشان و کازانلاک به عنوان مؤسس این اتحادیه ظرفیتهای جهانی رز را بیش از پیش معرفی کنند.
او با تاکید بر ظرفیتهای عظیم تاریخی و فرهنگی و صنعتی و نیز گردشگری کاشان، این شهر را به عنوان یکی از مقاصد عمده گردشگری ایران معرفی کرد و گفت: «امیدواریم این تفاهمنامه بتواند برای معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی به دنیای غرب مؤثر باشد و دروازه مراودات تجاری و فرهنگی و گردشگری متقابل شود.» محمدپور همچنین پیشنهاد کرد موزه مشترک صنایع دستی و تاریخی هر دو شهر با اختصاص اتاقهای ویژه صنایع دستی راهاندازی شود.
کازانلاک بهعنوان مرکز استخراج روغن گل رز در بلغارستان شناخته میشود و گل رز روغنی کازانلاک یکی از نمادهای ملی پرآوازه این کشور است. قدیمیترین سکونتگاه در منطقه شهر امروزی به دوران نوسنگی (هزاره ۶ تا ۵ پیش از میلاد) بازمیگردد. شهر امروزی کازانلاک در اوایل قرن پانزدهم میلادی تأسیس شد. این شهر ابتدا بهعنوان یک قلعه نظامی برای محافظت از گذرگاه شیپکا ساخته شد و بعدا به شهری صنعتی با بیش از ۵۰ حرفه دستی از جمله دباغی، مسگری، زرگری، بافندگی، کفاشی و البته کشت گل رز تبدیل شد.
اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» بخوانید.