روسیه، گردشگران ایرانی را دیپورت کرد!

روسیه، گردشگران ایرانی را دیپورت کرد!

رسانه قطب‌نما: باوجود اعلام صدور یک ‌هفته‌ای روادید الکترونیکی برای شهروندان ایرانی توسط وزارت توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه، حداقل ۳۰ درصد از مسافران ایرانی در فرودگاه‌های روسیه دیپورت شده‌اند.

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس خبری که وزارت توسعه اقتصادی روسیه چند روز پیش منتشر کرد، قرار بود گردشگران کشورهای اروپایی، ایران، ژاپن، ترکیه، چین، کره شمالی، هند، اندونزی، فیلیپین، بحرین، کویت، مالزی، عربستان سعودی و سنگاپور از ۱۰ مرداد ماه (به تاریخ ایران) بتوانند ویزای الکترونیکی این کشور را دریافت کنند اما در واقعیت اتفاق دیگری برای ایرانی‌ها رقم خورد.

بر اساس این خبر زمان صدور روادید از تاریخ درخواست، مدت ۴ روز خواهد بود و به مدت ۶۰ روز برای یک بار ورود مسافران با اقامت ۱۶ روزه معتبر خواهد بود.

طبق آماری که آژانس‌های مسافرتی در چند روز اخیر از مسافران عازم روسیه خود داشته‌اند، تاکنون حداقل ۳۰ درصد از دریافت‌کنندگان ویزای الکترونیک از فرودگاه مقصد دیپورت (بازگردانده) شده‌اند و اغلب مسافران دیگر نیز با محدودیت‌هایی از جمله مصاحبه‌های طولانی‌مدت در فرودگاه و معطلی‌های بیش از ۶ ساعت مواجه بوده‌اند.

یکی از علت‌‌های این اتفاق کم بودن تعداد آژانس های مسافرتی ایرانی است که ویزای روسیه صادر می‌کنند. این آژانس‌ها به‌عنوان مراجع صدور روادید روسیه شناخته می‌شوند و مابقی دفاتر برای دریافت ویزای مسافران خود باید به این آژانس‌های مراجع مراجعه کنند.

براساس قوانین کشور روسیه مسافری که می‌خواهد روادید لیبل‌دار یا همان ویزای الکترونیکی بگیرد، باید پیش از سفر علت ورود به این کشور را به اعلام کند که معمولا آژانس‌های مسافرتی در زمان صدور ویزا این اطلاعات را از مسافران می‌گیرند؛ اما به‌دلیل محدودیت تعداد آژانس‌ها و واسطه‌گری، این مشکل به‌وجود آمد که مسافران ایرانی در فرودگاه‌ها بازجویی شدند.

از سمت دیگر، شرکتی که اقدام به دریافت ویزا برای شخص می‌کند تضمین‌کننده حل مشکلات فرد در پرواز، فرودگاه و در کشور روسیه است. این در حالی است که با صدور ویزای الکترونیک هیچ نظارت و تضمینی در این روند وجود ندارد و به همین دلیل نیز، پلیس فرودگاه در کشور مقصد خود را مسئول بررسی‌های مکرر و حتی بازگشت دادن مسافران می‌داند که قطعا تبعات مالی و غیر مالی سنگین از جمله اتلاف وقت، هزینه پرواز، هزینه ویزا، عوارض خروج، هتل و... برای مسافر به دنبال دارد. این نکته را هم باید در نظر گرفت که در حال حاضر حدود ۶ هزار دانشجوی ایرانی در روسیه مشغول به تحصیل هستند که یکی از موضوعات مهم در صدور روادید برای ایرانیان است.

یکی دیگر از دلایلی که پلیس فرودگاه‌‌های روسیه در برخورد با مسافران ایرانی سخت‌گیری می‌‌کند،  بحث امنیت و ورود غیرقانونی مهاجران ایرانی به این کشور است. آمار بالای مهاجرت ایرانی‌ها در یک سال اخیر نشان می‌دهد که خروج از کشور درصد قابل توجهی از هموطنان به‌‌صورت غیرقانونی انجام می‌شود و روسیه یکی از کشورهایی است که به‌دلیل نزدیکی مرزی به ایران مقصد قاچاقچیان این مهاجران است.

بر اساس اعلام آژانس‌های مسافرتی ایران صدور روادید الکترونیکی برای مسافران ایرانی کار را برای قاچاقچیان انسان ساده‌تر کرده است و به این صورت، مهاجران می‌توانند بدون اعلام دلیل و بدون طی مسیرهای پیاده‌روی سخت و طولانی وارد خاک اروپا شوند.

این ویزا مناسب ایرانی‌ها نیست!

اما ویزای الکترونیکی که روسیه قولش را به جهان داده بود، مشکلات دیگری هم غیر از دیپورت و بدرفتاری با مسافران ایرانی در فرودگاه برای ایرانی‌ها دارد. یکی از نکات قابل توجه این است که برخلاف اعلام روسیه مبنی‌بر صدور ۴ روزه ویزا، ایرانی‌ها در کمتر از یک هفته نمی‌توانند این روادید را دریافت کنند و همچنین محدودیت ۱۶ روزه در سفر به این کشور دارد. یعنی ایرانی‌هایی که تا پیش از این می‌توانستند درخواست صدور ویزای ۵ ساله بدهد، حالا فقط حدودا دو هفته می‌توانند در خاک روسیه باشند که این موضوع چالش‌های زیادی برای تاجران، دانشجویان و دیگر گروه‌ها ایجاد خواهد کرد.

روسیه همچنین از محدودیت‌های ایران در دریافت «مستر کارت» به‌خوبی برای پر کردن جیب خود استفاده کرده است. شرط صدور ویزای الکترونیکی روسیه داشتن مستر کارت است و باتوجه به شرایط تحریم‌های بانکی ایران، گرفتن مستر کارت برای ایرانی‌ها به‌سادگی کشورهای دیگر نیست. بنابراین، روسیه بهترین فرصت را برای کاسبان تحریم فراهم کرده است که دلالان با گرفتن مبالغ مشخص در نقش خیرخواهان بتوانند به فرایند گرفتن صدور ویزای الکترونیکی به ایرانی‌ها کمک کنند.

با همه این اوصاف، طرح ویزای الکترونیکی کوتاه‌مدت روسیه برای ایرانی‌ها نسخه مطلوبی به‌نظر نمی‌رسد و شاید کشورهای دیگر دنیا بتوانند از این فرصت نهایت استفاده را برای ورود به روسیه در حال جنگ و کمک به اقتصاد آن ببرند.

 جدیدترین اخبار گردشگری را در «رسانه قطبنما» دنبال کنید

مطالب مرتبط