UNWTO اعلام کرد

رشد ۱۳۳ درصدی گردشگری بین‌المللی در ۹ ماه ۲۰۲۲ میلادی

رشد ۱۳۳ درصدی گردشگری بین‌المللی در ۹ ماه ۲۰۲۲ میلادی

رسانه قطبنما: روند بهبود صنعت گردشگری شتاب بیشتری گرفته است. آخرین بارومتر سازمان جهانی گردشگری که در نوامبر ۲۰۲۲ میلادی منتشر شده است، نشان می‌دهد از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی، ۷۰۰ میلیون گردشگر در سطح بین‌المللی سفر کرده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۱ میلادی بیش از ۲ برابر (معادل ۱۳۳ درصد) افزایش یافته است.

رشد ۱۳۳ درصدی گردشگری بین‌المللی در ۹ ماه ۲۰۲۲ میلادی

این تعداد مسافر بین‌المللی معادل ۶۳ درصد از گردشگران سال ۲۰۱۹ میلادی است که هنوز کرونا شیوع پیدا نکرده بود. کارشناسان سازمان جهانی گردشگری پیش‌بینی می‌کنند رشد گردشگری در سال ۲۰۲۲ میلادی ادامه پیدا کرده و تا انتهای سال جاری میلادی به ۶۵ درصد سطح سال ۲۰۱۹ میلادی نیز برسد.

نشانه‌های تسریع بهبود گردشگری بین‌المللی از کرونا، اولین بار در گزارش سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۲ میلادی UNWTO پدیدار شد و از رشد ۳ برابری گردشگران در فصل اول ۲۰۲۲ میلادی خبر می‌داد. 

روندی قوی که با شتاب فراوان در گزارش ۷ ماه سال ۲۰۲۲ میلادی UNWTO نیز ادامه داشت و ۴۷۴ میلیون گردشگر بین‌المللی در این مدت سفر کردند.

حال آخرین بارومتر سازمان جهانی گردشگری نشان می‌دهد که ورودی‌های ماهانه از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی، سیر صعودی داشته به‌طوری که در ژانویه ۲۰۲۲ میلادی حدود ۶۴ درصد کمتر از سطح سال ۲۰۱۹ میلادی بوده و تا سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی این رقم به ۲۷- درصد رسیده است؛ تا جایی که تنها در ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۲ میلادی ۳۴۰ میلیون ورودی بین‌المللی ثبت شده که تقریبا معادل ۵۰ درصد از کل تعداد ورودی‌های ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی است. 

اروپا و خاورمیانه همچنان پیشتاز رشد گردشگری بین‌المللی

اروپا و خاورمیانه پیشتاز رشد گردشگری ۲۰۲۲

اروپا از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی پذیرای ۴۷۷ میلیون مسافر بین‌المللی بوده که معادل ۶۸ درصد مسافران جهان است و نشان می‌دهد این منطقه به ۸۱ درصد از سطح قبل از همه‌گیری رسیده است. تقاضای بالای سفر درون منطقه‌ای و همچنین تقاضای بالای سفر از ایالات متحده به اروپا از دلایل اصلی این رشد است. رشد گردشگری اروپا در ۳ ماهه سوم ۲۰۲۲ میلادی تسریع شده و این منطقه موفق شده تا به ۹۰ درصد تعداد گردشگران سال ۲۰۱۹ میلادی برسد. 

خاورمیانه نیز بالاخره شاهد تسریع بهبود گردشگری است و تعداد گردشگران ورودی بین‌المللی این منطقه از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، بیش از سه برابر  معادل ۲۲۵ درصد افزایش یافته و تعداد گردشگران این منطقه به حدود ۷۷ درصد قبل از همه‌گیری رسیده است.

آفریقا با رشد ۱۶۶ درصدی و قاره آمریکا با ۱۰۶ درصد رشد در مقایسه با سال ۲۰۲۱ میلادی عملکرد قوی را ثبت کرده و به‌ترتیب به ۶۳ و ۶۶ درصد از سطح سال ۲۰۱۹ رسیدند. در منطقه آسیا و اقیانوسیه نیز در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی تعداد ورودی‌های بین‌المللی با ثبت رشد ۲۳۰ درصدی بیش از ۳ برابر افزایش یافته که حاصل بازگشایی برخی از مقاصد محبوب این منطقه همچون ژاپن است. با این حال تعداد گردشگران ورودی به منطقه به آسیا و اقیانوسیه هنوز ۸۳ درصد کمتر از سطح سال ۲۰۱۹ میلادی است چرا که مقصد مهمی مثل چین، به‌عنوان یکی از بازارهای اصلی آسیا و اقیانوسیه، همچنان مرزهای خود را بسته نگه داشته است.

سیر صعودی درآمد گردشگری

بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی گردشگری در برخی مناطق تعداد گردشگران ورودی از ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۲ میلادی به ۸۰ الی ۹۰ درصد سطح قبل از همه گیری رسیده است. اروپای غربی (با ۸۸ درصد) و اروپای جنوبی (با ۸۶ درصد) سریع‌ترین بهبود را نسبت به سطح سال ۲۰۱۹ داشتند. منطقه کارائیب و آمریکای مرکزی (هر دو با ۸۲ درصد) و شمال اروپا ( با ۸۱ درصد) نیز نتایج قوی را ثبت کرده‌اند. 

آلبانی، اتیوپی، هندوراس، آندورا، پورتوریکو، جمهوری دومینیکن، کلمبیا، السالوادور و ایسلند نیز به‌ترتیب مقاصدی هستند که در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۱۹ شاهد فراتر رفتن تعداد ورودی‌های بین‌المللی در مقایسه با سطح قبل از همه‌گیری هستند. 

در ماه سپتامبر بهبود گردشگری تسریع شده و در مناطقی مثل خاورمیانه (با ۳ درصد) و کشورهای حوزه کارائیب (با یک درصد) تعداد ورودی‌های بین‌المللی از سطح سال ۲۰۱۹ میلادی فراتر رفته است. 

در همین حال، برخی از مقاصد از جمله صربستان، رومانی، ترکیه، لتونی، پرتغال، پاکستان، مکزیک، مراکش و فرانسه نیز شاهد افزایش قابل توجه درآمدهای گردشگری بین‌المللی در ۷ تا ۹ ماه اول سال ۲۰۲۲ میلادی بوده‌اند. این بهبود را می‌توان در هزینه‌‌کرد گردشگران خروجی مشاهده کرد، به‌طوری که درآمد فرانسه از محل هزینه‌‌کرد مسافران تنها ۸ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ میلادی است. بلژیک، ایتالیا، ایالات متحده، قطر، هند و عربستان سعودی نیز سایر بازارهایی هستند که در ۶ تا ۹ ماهه اول سال ۲۰۲۲ میلادی شاهد افزایش درآمد از محل هزینه‌کرد مسافران بوده‌اند.

تقاضای بالای سفرهای هوایی و رزرو هتل

تقاضای بالای سفرهای هوایی و رزرو هتل

افزایش تقاضا در شاخص‌های مختلف صنعت گردشگری، مانند حمل‌ونقل هوایی و رزرو هتل نیز نشان می‌دهد، روند رشد گردشگری تسریع شده است. بر اساس بارومتر سازمان جهانی گردشگری، ظرفیت صندلی‌های هواپیماها در مسیرهای بین‌المللی (بر اساس کیلومتر صندلی‌های موجود یا ASK) در ماه‌های ژانویه تا آگوست ۲۰۲۲ به ۶۲ درصد از سطح سال ۲۰۱۹ میلادی رسیده است. 

در این بین اروپا (با ۷۸ درصد) و آمریکا (با ۷۶ درصد) بیشترین رشد در این زمینه را ثبت کرده‌اند. ظرفیت پروازهای داخلی در سراسر جهان نیز به ۸۶ درصد از سطح سال ۲۰۱۹ رسیده و در مقایسه با سایر مناطق جهان خاورمیانه با رشد ۹۹ درصدی به سطح پیش از همه‌گیری  رسیده است. 

در همین حال، بر اساس گزارش شرکت تحلیل داده STR، نرخ اشغال هتل‌های جهان در سال ۲۰۲۲ از ۴۳ درصد در ماه ژانویه به ۶۶ درصد در ماه سپتامبر رسیده است.

در ماه سپتامبر اروپا (با سطح اشغال ۷۷ درصد)، آمریکا (با ۶۶ درصد)، خاورمیانه (با ۶۳ درصد) و آفریقا (با ۶۱ درصد) همگی شاهد نرخ اشغال بالای ۶۰ درصد بوده‌اند. در اروپا، منطقه اروپای جنوبی (با سطح اشغال ۷۹ درصد) و اروپای غربی (با ۷۵ درصد) و منطقه اقیانوسیه (با ۷۰ درصد) بالاترین نرخ اشغال هتل را در سپتامبر ۲۰۲۲ را ثبت کرده‌اند.

خوش‌بینی محتاطانه کارشناسان به آینده گردشگری

به‌گزارش سازمان جهانی گردشگری، چالش‌های متعدد اقتصادی، از جمله تورم بالا و افزایش شدید قیمت حامل‌های انرژی، که با آغاز جنگ روسیه و اوکراین تشدید شده است، همچنان می‌تواند بر سرعت بهبود گردشگری در ۳ ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ میلادی و همچنین سال ۲۰۲۳ میلادی تاثیر بگذارد. آخرین نظرسنجی در میان کارشناسان گردشگری UNWTO نشان می‌دهد که سطح اطمینان کارشناسان از ادامه روند بهبود کاهش یافته است و کارشناسان در خوش‌بینی به ادامه روند صعودی بهبودی گردشگری در  ۴ ماه آخر سال ۲۰۲۲ میلادی کمی محتاطند. با این وجود، علیرغم همه چالش‌های فزاینده‌ای که در مسیر روند بهبودی صنعت گردشگری قرار دارد اشاره دارد، این سازمان جهانی پی‌بینی‌کند درآمدهای صادراتی گردشگری تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی به ۱.۲ تا ۱.۳ تریلیون دلار برسد که ۶۰ تا ۷۰ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۲۰۲۱ اما همچنان پایین‌تر از درآمد ۱.۸ تریلیون دلاری سال ۲۰۱۹ میلادی است.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

رشد ۱۷۲ درصدی گردشگری بین‌المللی در ۷ ماه ۲۰۲۲ میلادی

مطالب مرتبط