رشد سالانه ۵.۸ درصدی اقتصاد گردشگری تا سال ۲۰۳۲

۱۲۶ میلیون شغل جدید گردشگری در ۱۰ سال آینده + نمودار

۱۲۶ میلیون شغل جدید گردشگری در ۱۰ سال آینده + نمودار

رسانه قطبنما: شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) در گزارشی پیش‌بینی کرده است که بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۲ میلادی، ۱۲۶ میلیون شغل جدید در صنعت سفر و گردشگری ایجاد خواهد شد. به عقیده کارشناسان، حدود دو سوم از این مشاغل جدید، در منطقه آسیا و اقیانوسیه (۶۴.۸٪) و به‌‌طور خاص نیمی از آن، در دو منطقه چین و هند متمرکز خواهند شد.

WTTC، پیش از این نیز با همکاری موسسه Oxford Economics، آماری منتشر کرده و در آن، به بررسی تاثیر اقتصادی صنعت سفر و گردشگری در فاصله سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ میلادی پرداخته بود. براساس این آمار، سهم سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۱، رشدی ۶.۱ درصدی داشته؛ اما هنوز با آمارهای پیش از همه‌گیری فاصله دارد.

همچنین طبق گزارش جدید WTTC، سهم سفر و گردشگری در اقتصاد جهانی بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۲ میلادی نیز با نرخ متوسط ​​سالانه ۵.۸ درصد رشد خواهد کرد. این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود اقتصاد جهانی در فاصله سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۲ میلادی، رشد متوسط ۲.۷ درصدی داشته باشد. 

بهبود کامل گردشگری تا سال ۲۰۲۴ میلادی

براساس گزارش اخیر WTTC، سهم سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی (GDP) در قاره‌های مختلف، دست کم تا قبل از پایان سال ۲۰۲۳ میلادی به میزان قبل از همه‌گیری کرونا، یعنی سال ۲۰۱۹ میلادی، بازنخواهد گشت. اما به باور کارشناسان این نهاد بین‌المللی، این بهبود در همه مناطق با یک سرعت نخواهد بود. 

بهبود کامل گردشگری تا سال ۲۰۲۴ میلادی-WTTC

طبق این گزارش، آسیا و اقیانوسیه اولین منطقه‌ای خواهد بود که صنعت سفر و گردشگری آن تا سال ۲۰۲۳ میلادی به سطح سال ۲۰۱۹ میلادی می‌رسد؛ اما بهبود کامل این صنعت در سایر مناطق جهان، تا سال ۲۰۲۴ میلادی به‌طول خواهد انجامید.

از سوی دیگر، سهم بخش سفر و گردشگری در تولید ناخالص داخلی اروپا در سال ۲۰۲۰ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی، حدود ۴۷.۱ درصد کاهش یافته بود؛ اما این رقم در سال ۲۰۲۱ میلادی به ۳۲.۳- درصد (نسبت به سال ۲۰۱۹) رسید که نشانگر بازگشت سفرها است. این گزارش تخمین می‌زند که عملکرد بخش سفر و گردشگری در اروپا نیز تا سال ۲۰۲۴ میلادی، بهبود چشمگیری پیدا خواهد کرد و نه‌تنها به سطح قبل از همه‌گیری خواهد رسید، بلکه در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی، ۴.۱ درصد نیز افزایش خواهد داشت. 

همچنین برآوردها نشان می‌دهد با افزایش اعتماد مسافران، سرعت بهبود بخش سفر و گردشگری جهانی نیز در سال ۲۰۲۲ میلادی در مقایسه با سال ۲۰۲۱ میلادی، حدود ۴۳.۷ درصد بیشتر می‌شود و این صنعت ۱۰ میلیون شغل جدید ایجاد خواهد کرد. 

رشد متوسط سهم گردشگری در GDP در ۱۰ سال

اما درحالی که تا همین سال گذشته، فعالان گردشگری نگران بهبود وضعیت این صنعت پس از بحران کرونا بودند، خبرهای بهتری درباره یک دهه آینده به گوش می‌رسد. 

بررسی‌های WTTC نشان می‌دهد که بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۲ میلادی، سهم صنعت سفر و گردشگری در اقتصاد جهانی با نرخ متوسط ​​سالانه ۵.۸ درصد رشد خواهد کرد. این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود اقتصاد جهانی در همین بازه، با نرخ رشد متوسط ۲.۷ درصد در سال به پیش برود؛ یعنی در یک دهه آتی، رشد اقتصاد گردشگری در جهان چیزی بیش از دوبرابر رشد کل بخش‌های اقتصاد جهانی خواهد بود.

رشد متوسط سهم گردشگری در GDP در ۱۰ سال- WTTC

این رشد البته خود را در افزایش اشتغالزایی گردشگری نیز نشان خواهد داد.

۱۲۶ میلیون شغل در ۱۰ سال

شورای جهانی سفر و گردشگری همچنین پیش‌بینی کرده است که در یک دهه آینده، یعنی بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۲ میلادی، ۱۲۶ میلیون شغل جدید در بخش سفر و گردشگری در دنیا ایجاد خواهد شد. در این بین، بار اصلی اشتغالزایی بر دوش منطقه آسیا و اقیانوسیه خواهد بود. طی یک دهه آینده، ۶۴.۸ درصد از این ۱۲۶ میلیون شغل در منطقه آسیا و اقیانوسیه ایجاد خواهد شود و پس از آن، آفریقا با ۱۱.۸ درصد، آمریکای شمالی با ۸ درصد، اروپا با ۶.۹ درصد، آمریکای جنوبی با ۴.۷ درصد، خاورمیانه با ۳.۱ درصد و منطقه کارائیب با ۰.۸ درصد در اشتغالزایی گردشگری سهم خواهند داشت.

در میان کشورهای مختلف نیز، چین و هند حدود نیمی از مشاغل گردشگری را در یک دهه آتی ایجاد خواهند کرد؛ در مجموع سهمی حدود ۴۶ درصد. پس از چین (۲۵.۵ درصد) و هند (۲۰.۴ درصد)، ایالات متحده آمریکا با ۵.۳ درصد، اندونزی با ۴.۲ درصد، تایلند با ۲.۸ درصد، فیلیپین با ۲.۵ درصد و مکزیک با ۲.۳ درصد مهم‌ترین نقش را در عرصه اشتغالزایی گردشگری در دنیا ایفا خواهند کرد.

۱۲۶ میلیون شغل در ۱۰ سال- WTTC

چالش‌های پیش روی بهبود صنعت سفر

اگرچه پیش‌بینی‌های کلی از وضعیت صنعت گردشگری در آینده نزدیک مثبت است اما مسیر این بهبودی با چالش‌هایی نیز روبه‌رو خواهد بود. جنگ اوکراین و تاثیرات جانبی این درگیری، همچون اختلالات زنجیره تامین و افزایش قیمت حامل‌های انرژی، از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی بهبود صنعت سفر است که با افزایش فشارهای تورمی، سبب کاهش درآمد در بازارهای اصلی شده است.

محدودیت‌‌های وضع‌شده در حریم هوایی کشورها و افزایش قیمت نفت نیز می‌تواند منجر به افزایش قیمت حمل‌ونقل در آینده نزدیک شود و در نتیجه سفر را گران‌تر کند. در این گزارش، کمبود نیروی کار نیز از دیگر چالش‌های مهم پیش روی بهبود صنعت سفر و گردشگری عنوان شده است. 

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

گزارش WTTC از تاثیر اقتصادی گردشگری در ۲۰۲۱

مطالب مرتبط