بزرگ‌ترین سازه شناور جهان در عربستان

شهر پانگئوس عربستان، لاک‌پشت روی آب + ویدیو

شهر پانگئوس عربستان، لاک‌پشت روی آب + ویدیو

رسانه قطبنما: در شهری شناور روی دریا، به‌همراه خانواده خود یک هتل رزرو کنید، به مراکز خرید و پارک بروید و در ویلاهای لوکسی زندگی کنید؛ این تنها بخشی از ویژگی‌های شهر شناور پانگئوس عربستان است. شهر پانگئوس عربستان، بزرگ‌ترین سازه شناور جهان خواهد بود؛ نامی که به‌زودی مانند شهر نئوم عربستان بیشتر سر زبان‌ها خواهد افتاد.

اما این پروژه، چه جزئیاتی دارد؟ پانگئوس با چه بودجه‌ای درحال ساخت است؟ سازه پانگئوس عربستان چگونه عمل می‌کند؟ در این مطلب، به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

کشتی یا شهر پانگئوس عربستان چیست؟

پانگئوس (Pangeos)، نام یکی از جدیدترین پروژه‌های نوآورانه عربستان است؛ یک کشتی عظیم‌الجثه شبیه به یک لاک‌پشت که در قالب یک شهر شناور طراحی شده و پس از اتمام آن، به بزرگ‌ترین سازه شناور جهان تبدیل خواهد شد. نام پانگئوس از نام «پانگه‌آ»، ابرقاره‌ای که تقریباً دویست میلیون سال پیش وجود داشته، گرفته شده است. این کشتی بخش‌های مختلفی دارد و مانند یک شهر واقعی از امکانات مختلفی برخوردار است.

در این ویدیو، با کشتی پانگئوس عربستان بیشتر آشنا می‌شوید:

امکانات شهر پانگئوس عربستان

پانگئوس عربستان یک شهر شناور گردشگری است که شامل هتل‌های مختلف، مراکز خرید، پارک‌ها، بنادر کشتی‌رانی، فرودگاه و سایر امکانات مورد نیاز برای اسکان حداکثر ۶۰ هزار نفر در دل دریا است. علاوه بر آن، این سازه ۱۹ ویلای خصوصی و ۶۴ آپارتمان در هر یک از بال‌های لاک‌پشت خواهد داشت. طول شهر پانگئوس عربستان که به شکل لاک‌پشتی عظیم‌الجثه است، ۵۵۰ متر و عریض‌ترین نقطه‌ آن (یعنی بال‌های لاک‌پشت) نیز ۶۶۰ متر خواهد بود. 

بخش‌ های مختلف پانگئوس عربستان

شهر پانگئوس عربستان

شهر پانگئوس عربستان که مانند یک شهر واقعی به بلوک‌های مختلفی تقسیم شده است، دارای یک بندر و میدان اصلی است که ساختمان‌های دیگر از آن به صورت مارپیچی بیرون می‌آیند. یک منطقه (بخش بالایی سازه) که توسط باغ‌های سرسبز احاطه شده است نیز به‌عنوان فرودگاه برای هواپیماها عمل می‌کند.

در قسمت پایینی فضای اصلی این کشتی، ۳۰ هزار بخش سلولی وجود دارد که کشتی را شناور نگه می‌دارد. بدنه کشتی نیز از فولاد است و تامین انرژی آن نیز از طریق پنل‌های خورشیدی انجام خواهد شد.

شناور پانگئوس عربستان چگونه کار خواهد کرد؟

این کشتی عظیم‌الجثه برای حرکت، به نیروی بسیاری نیاز خواهد داشت؛ به همین دلیل، موتورهای پیشرفته HTS یا «ابررسانای دمای بالا» برای نیروی آن در نظر گرفته شده است. هر‌کدام از این موتورهای برقی، می‌توانند ۱۶ هزار و ۸۰۰ اسب بخار توان ایجاد کنند و سرعت حرکت را به ۹.۲ کیلومتر بر ساعت برسانند. 

خرید ملک در پانگئوس عربستان

شهر پانگئوس عربستان، لاک‌پشت روی آب

شاید یکی از جالب‌ترین بخش‌های این کشتی منحصربه‌فرد، امکان خرید املاک مجازی باشد؛ املاکی که اکنون برای خریداران علاقه‌مند در دسترس است. از طریق یک طرح سرمایه‌گذاری جمعی، با عنوان Unreal Estate NFT، افراد می‌توانند هر کدام از فضاهای موجود در این کشتی، از یک بلیط معمولی گرفته تا تراس یا ویلاهای فوق‌لوکس را به‌صورت مجازی و در قالب توکن‌های غیر قابل‌معاوضه (NFT) خریداری کنند. 

شرکت سازنده پروژه پانگئوس عربستان

این پروژه توسط استودیو طراحی لازارینی (Lazzarini) طراحی و پیشنهاد شده است. این شرکت ایتالیایی مستقر در رم، از فناوری‌های سه‌بعدی برای تجسم طرح‌ها و ایده‌های خود استفاده می‌کند. شرکت لازارینی، اصولا به‌دلیل پرو‌ژه‌های بزرگ و جاه‌طلبانه حمل‌و‌نقل لوکس خود شناخته شده است. این شرکت در اوایل سال ۲۰۲۲ میلادی، از یک سوپریات پرنده طراحی‌شده با نیروی هلیوم به نام Air Yacht رونمایی کرد.

از نظر لازارینی، یافتن فضای مناسب و به اندازه کافی بزرگ برای چنین پروژه عظیمی، به خودی خود یک چالش است؛ به همین دلیل، این شرکت هنگام ارائه طرح پانگئوس، عربستان سعودی را برای ساخت این شناور بزرگ پیشنهاد کرد. به اعتقاد طراحان این پروژه، با توجه به پیکربندی بزرگ سازه و نیاز به تدارکات کامل برای ساخت این پروژه، ترجیح این بود که کارخانه کشتی‌سازی در عربستان سعودی و در منطقه‌ای با دسترسی مستقیم به دریا مستقر شود.

در نهایت لازارینی، بندر ملک عبدالله در ۱۳۰ کیلومتری شمال جده را به‌عنوان مکانی ایده‌آل برای این پروژه در نظر گرفته است. همچنین این شرکت اعلام کرده که برای ساخت‌و‌ساز این کشتی، به ساخت یک سد دایره‌ای و حدود یک کیلومتر مربع در دریا نیاز است.

بودجه و زمان تکمیل پروژه پانگئوس عربستان

کشتی لاک پشتی پانگئوس عربستان

در حالی که جزئیات فضای داخلی پانگئوس هنوز فاش نشده است، شرکت لازارینی پیش‌بینی کرده که ساخت‌و‌ساز این کشتی غول‌پیکر تقریبا سال ۲۰۳۳ میلادی آغاز شود. همچنین پیش‌بینی می‌شود که این پروژه ۸ ساله حدود ۸ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.

پروژه پانگئوس، اقدام بلندپروازانه دیگر از عربستان

اجرای پروژه‌های عظیم با معماری‌های منحصربه‌فرد در عربستان سعودی دیگر چیز جدیدی نیست. در سال‌های اخیر، ولیعهد این کشور، پروژه‌های بلندپروازانه‌ای را با هدف تنوع‌بخشی به اقتصاد این کشور و کاهش اتکای این کشور به درآمدهای نفتی به اجرا در آورده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به شهر نئوم و یک پروژه بزرگ ۲۷ میلیارد دلاری اشاره کرد. به نظر می‌رسد عربستان در نظر دارد در سال‌های پیش رو، برگ‌های برنده دیگری رو کند و در عرصه نوآوری و تکنولوژی، با رقبای دیگر خود در منطقه و جهان به رقابت بپردازد.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

شهر نئوم عربستان کجاست؟ | درباره شهر لاین + ویدیو و عکس

مطالب مرتبط