۸ کاربرد NFT در گردشگری + برندهای ارائه‌دهنده NFT

۸ کاربرد NFT در گردشگری + برندهای ارائه‌دهنده NFT

رسانه قطبنما: تاکنون درباره کاربرد NFT در گردشگری شنیده‌اید؟ وقتی صحبت از NFT در گردشگری می‌شود، اغلب به یاد عکس‌های پیکسلی آثار هنری یا یادگاری‌های دیجیتالی می‌افتیم که برند‌ها به مسافران خود هدیه می‌دهند. 

اما این همه ماجرای استفاده از NFT در گردشگری نیست. امروزه اهمیت بهبود تجربه مسافران، اعتماد گردشگران به امنیت فناوری بلاک‌چین و علاقه‌ آن‌ها به کسب شهرت دیجیتالی، باعث شده شرکت‌های گردشگری بیش از پیش به استفاده از NFT در صنعت سفر روی بیاورند. 

اگرچه NFT ‌ها در ابتدا بیشتر حول آثار دیجیتالی، کارت‌های ورزشی و اشیای کمیاب بود؛ اما امروزه کاربرد NFT در گردشگری و NFT در صنعت مهمان‌نوازی، به وجه تمایز برند‌ها از یکدیگر و مزیت رقابتی تبدیل شده که امکان جذب میلیونر‌های دنیای رمز ارز (به‌ویژه نسل هزاره، متولدین ۱۹۸۰-۲۰۰۰) و علاقه‌مندان به کسب شهر‌ت‌های دیجیتالی را برای صنعت سفر و گردشگری فراهم می‌کند. 

وقتی پای صحبت کسب‌وکار‌ها می‌نشینیم، بسیاری از آن‌ها از آینده NFT در گردشگری و مزایای و ارزش استفاده از NFT در صنعت سفر می‌پرسند.

برای پاسخ به این سوال تنها کافی است به آمار موجود از رشد فروش NFT ها در جهان، طی سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۲ نگاهی بیاندازیم؛ طبق تحقیقات شرکت تجزیه‌وتحلیل بلاک‌چین، «Chainalysis»، مجموع فروش NFT در اولین هفته ماه می ۲۰۲۲ به ۳۷ میلیارد دلار رسیده؛ این درحالیست که کل فروش بازار NFT در سال ۲۰۲۱، حدود ۴۱ میلیارد دلار بوده است. با توجه به این روند صعودی پیش‌بینی می‌شود کل فروش NFT  تا پایان سال ۲۰۲۲، به مبلغ ۹۰ میلیارد دلار برسد و تا سال ۲۰۲۶، تا ۱۴۷/۲۴ میلیارد دلار (حدود ۳۵ درصد) رشد کند.

با همه این‌ها، کاربرد NFT در گردشگری چه خواهد بود؟ مخاطبان هدف NFT در هتل و صنعت هواپیمایی چه کسانی هستند؟ 

NFT چیست؟

NFT چیست؟

توکن‌های غیر‌قابل معاوضه (Non-Fungible Token) که به‌اختصار به آن‌ها NFT می‌گویند، دارایی‌های رمزنگاری‌شده هستند که بر بستر بلاک‌چین ساخته می‌شوند. هر یک از این NFT ‌ها دارای کد شناسایی منحصربه‌فرد هستند که آن‌ها را از یکدیگر متمایز می‌کند.

در این سیستم شما می‌توانید یک اثر هنری، ملک یا هر چیز ارزشمند دیگری را به دارایی دیجیتال به نام NFT تبدیل کنید و به ‌راحتی در پلتفرم‌های عرضه NFT مانند «Opensea» به فروش برسانید؛ امری که استفاده از NFT در گردشگری را نیز ممکن می‌کند.

از آنجایی که NFT ها در بستر بلاکچین ساخته و توزیع می‌شوند، کاربرد NFT در گردشگری، هنر، ورزش و…، به کسب‌وکار‌ها کمک می‌کنند تا:

  • واسطه‌های موجود را از بین ببرند؛
  • ارتباط مستقیم با خریداران برقرار کنند؛
  • معاملات را ساده‌تر کنند؛
  • و بازار‌‌های جدیدی را ایجاد کنند.

اما منظور از غیر‌قابل معاوضه (Non-Fungible) چیست؟

برای درک بهتر این موضوع، به مثال زیر توجه کنید:

دو چک‌ پول ۵۰ هزار تومانی را در نظر بگیرید؛ این دو دارای ارزش یکسان هستند و به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را با هر ۵۰ هزار تومانی دیگری تعویض یا مبادله کنید. در بازار‌های جهانی نیز رمزارز‌ها یا توکن‌های قابل معاوضه مانند بیت‌کوین و اتریوم، دارای ارزش یکسان با نمونه مشابه خود هستند و امکان مبادله و معامله آن‌ها با یکدیگر وجود دارد.

این ارزهای رایج در بازار‌های داخلی و خارجی، «قابل معاوضه» هستند؛ یعنی امکان معاوضه آن‌‌ها با نمونه‌های مشابه امکان‌پذیر است.

اما یک NFT دارای یک کد شناسایی منحصربه‌فرد است؛ یعنی هیچ دو NFT وجود ندارد که شبیه یکدیگر باشد.

توکن‌های غیر قابل معاوضه (NFT) مانند کالاهای لوکس، سنگ‌های قیمتی یا آثار هنری، نمونه مشابه ندارند؛ به همین دلیل امکان معاوضه و مبادله NFT ها با یکدیگر وجود ندارد. فرد خریدار پس از خرید یک توکن غیر‌قابل معاوضه، به‌عنوان مالک واقعی آن شناخته می‌شود و توکن تنها به نام او ثبت می‌شود. 

تفاوت NFT با رمز ارز‌ها  

تفاوت NFT با رمز ارز‌ها  

تنها شباهت توکن‌های غیر‌قابل معاوضه با ارزهای دیجیتال یا رمز ارز‌هایی مانند اتریوم و بیت‌کوین، برنامه‌نویسی آن‌ها بر بستر بلاک‌چین است.

رمز‌ ارزها، توکن‌های قابل معاوضه (Fungible) هستند که امکان مبادله آن‌ها با نمونه‌های مشابه امکان‌پذیر است؛ اما NFT‌ ها همانطور که از نامشان پیداست، غیر‌قابل معاوضه و منحصربه‌فرد هستند. این دارایی‌های دیجیتالی عمدتاً از طریق رمز ارز‌ها قابل خریداری هستند.

ویژگی‌های NFT

NFT‌ ها به کمک فناوری بلاک‌چین و اغلب بر اساس شبکه اتریوم ساخته می‌شوند. این توکن‌ها که به پاسپورت‌های دیجیتالی نیز معروف‌اند و دارای ویژگی‌های خاصی هستند؛ برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • منحصربه‌فرد: هر یک از  NFT ها دارای ویژگی‌ها و کد شناسایی منحصربه‌فردی هستند و هیچ دو NFT وجود ندارد که شبیه یکدیگر باشند.
  • تقسیم‌ناپذیر: اکثرNFT ها غیرقابل تقسیم‌اند؛ یعنی نمی‌توان آن‌ها را به ارزش‌های کوچک‌تر تقسیم کرد یا بخشی از آن‌ها خرید یا انتقال داد.
  • نادر و کمیاب: بسیاری از آثار و املاکی که به NFT تبدیل می‌شوند، نادر و کمیاب هستند و همین امر ارزش‌ آن‌ها را چند برابر می‌کند. با این‌ حال، این دارایی‌های دیجیتالی در بستر بلاک‌چین ذخیره می‌شود و گواهی مالکیت آن در دسترس است.
  • شفافیت: از آنجایی که بلاک‌چین یک دفتر کل توزیع شده غیرمتمرکز است، سوابق ساخت توکن، انتقال و کلیه فعالیت‌ها به‌صورت عمومی قابل تایید است و خریداران می‌توانند به یک NFT اعتماد و صحت آن را تایید کنند.
  • قابلیت توسعه: NFT ها قابل توسعه هستند و با ترکیب آن‌ها با یکدیگر می‌توان NFT جدید با هویت تازه‌ای ساخت.

یک نکته مهم درباره NFT ها این است که توکن‌های غیر‌قابل معاوضه همانند ارز‌های دیجیتال به کمک فناوری بلاک‌چین تولید می‌شوند و همین امر آن‌ها را ایمن کرده است. ماهیت بلاک‌چین، هک NFT‌ ها را دشوار می‌کند. با این حال یکی از خطرات امنیتی NFT ها آن است که با از کار افتادن پلتفرم‌ میزبان و ارائه‌دهنده NFT، افراد دسترسی خود را به این توکن‌های غیر‌قابل معاوضه از دست خواهند داد. توجه به این نکته برای کسب‌وکارهایی که می‌خواهند از NFT در گردشگری استفاده کنند بسیار مهم است.

NFT در گردشگری و هتلداری

NFT در گردشگری و هتلداری

سفر به‌معنای کسب تجربه‌های جدید و رفتن به مکان‌های جدید است و خاطرات و تجربیات همه آن چیزی است که برای‌ ما باقی می‌ماند. اما گذشت زمان باعث کمرنگ‌شدن این خاطرات و تجربیات می‌شود؛ آیا راهی برای حفظ همیشگی دستاورد‌ها و خاطرات سفر وجود دارد؟

استفاده از NFT در گردشگری و توکن‌سازی دستاورد‌های سفر، دقیقاً همان راهی است که به ما کمک می‌کند تا هر آنچه را که می‌بینیم و تجربه می‌کنیم به دارایی‌های دیجیتالی تبدیل کنیم. 

بررسی‌های Crypto.com، رسانه تخصصی در حوزه رمزارز‌ها، حاکی از آن است که بیش از یک‌ چهارم گردشگران در سراسر جهان مایلند در عین بازدید از مکان‌های دیدنی در دنیای واقعی، تجربیات دیجیتالی نیز کسب کنند. فعالان این حوزه نیز معتقدند در آینده‌ بر اهمیت کیف‌ پول‌های دیجیتال افزوده خواهد شد و برند‌های مسافرتی می‌توانند با استفاده از کاربرد NFT در هتل و صنعت هواپیمایی، برخی از تجربیات یا امکانات منحصربه‌فرد خود را در قالب توکن‌های غیر‌قابل معاوضه به حراج بگذارند و یک یادگاری دیجیتال به مهمانان خود هدیه دهند. به همین دلیل، امروزه کاربرد NFT در گردشگری توسعه یافته و بسیاری از برند‌ها از هتلداری گرفته تا شرکت‌های هواپیمایی و رستوران‌ها، به استفاده از NFT در صنعت سفر روی آورده‌اند.

علاوه بر این، پتانسیل بالای NFT و پلتفرم‌های بلاک‌چین به شرکت‌های گردشگری اجازه می‌‌دهد تا با ایجاد یک لایه تعاملی دیجیتالی جدید، مسافران خود را قبل و بعد از سفر، همچنان هیجان‌زده و درگیر نگه دارند. این درگیری بعد از سفر و زنده‌ نگه‌ داشتن تجربه، دقیقاً همان‌ چیزی است که در گیمیفیکیشن در گردشگری اتفاق می‌افتد.

از جمله ابزارهای استفاده از NFT در گردشگری و صنعت سفر می‌توان به برنامه‌های وفاداری، پاداش‌ها، بازی‌ها، مشوق‌های ثبت‌نام و رزرو، دسترسی به رویداد‌ها و... اشاره کرد.   

NFT و گردشگری لوکس

کاربرد NFT در گردشگری، اغلب مورد توجه صنعت گردشگری لوکس است؛ چراکه خرید NFT برای همه مسافران امکا‌‌ن‌پذیر نیست و این سرمایه‌داران حوزه رمز‌ارز‌ها و علاقه‌مندان به حوزه دارایی‌های دیجیتالی هستند که مایلند به‌ازای پرداخت مبلغ زیادی پول، یک دارایی دیجیتالی به ثروت خود بیفزایند.

صنعت گردشگری لوکس، یکی از حوزه‌هایی است که می‌تواند با تبدیل تجربیات، امکانات و املاک خود به NFT، توجه سرمایه‌گذاران و مسافران مرفه را جلب کند. بررسی‌ها نیز نشان می‌‌دهد نسل هزاره (متولدین ۱۹۸۰-۲۰۰۰) بیش از ۵۰ درصد از بازار لوکس جهانی و ۵۸ درصد از جامعه سرمایه‌گذاران رمزارز را تشکیل می‌دهند و بسیاری از آن‌ها تمایل دارند به‌ازای پرداخت مبالغ هنگفت، تجربیات منحصربه‌فردی را داشته باشند.

اینجاست که اهمیت انطباق خدمات شرکت‌های لوکس مهمان‌نوازی و هواپیمایی با نیاز‌های مسافران آینده آشکار می‌شود و برند‌ها با توکن‌سازی و استفاده از NFT در صنعت مهمان‌نوازی و هواپیمایی می‌توانند سرمایه‌گذاران رمز ارزها و توکن‌های غیر‌قابل معاوضه را جذب کنند.

NFT در گردشگری چگونه کار می‌کند؟

NFT در گردشگری چگونه کار می‌کند؟

NFT ها به‌طور خاص بر بلاک‌چین اتریوم ذخیره می‌شوند؛ اگرچه بلاک‌چین‌های دیگر نیز از آن پشتیبانی می‌کنند. این توکن‌های غیر‌ قابل معاوضه می‌توانند به‌صورت اشکال زیر وجود داشته باشند:

  • آثار گرافیکی
  • گیف‌
  • ویدیو‌
  • کلکسیون‌ها
  • آواتار‌‌های مجازی
  • موسیقی
  • املاک
  • و...

با خرید یک NFT، مالک انحصاری و حقیقی آن دارایی به شمار می‌‌آیید و به‌جای شی فیزیکی، فایل دیجیتالی آن را دریافت می‌کنید. این دارایی‌های دیجیتال از طریق رمز‌ارز‌ها قابل خریداری هستند و برای همیشه در بستر بلاک‌‌چین به نام مالک حقیقی آن ثبت می‌شود.

 NFT، صنعت گردشگری و دنیای متاورس را نیز به هم متصل می‌کند؛ به‌طوریکه بسیاری از برند‌های مسافرتی با ایجاد دنیای مجازی متاورس به مصرف‌کنندگان اجازه می‌دهند تا با ساخت آواتار‌ها:

  • با یکدیگر تعامل داشته باشند؛
  • تجربیات دیجیتالی کسب کنند؛
  • در رویداد‌ها شرکت کنند؛
  • و به خرید و فروش املاک بپردازند.

 با تبدیل املاک خریداری‌شده به توکن‌های غیر‌قابل معاوضه (NFT)، کاربران می‌توانند دارایی دیجیتالی خود را برای همیشه به نام خود ثبت کنند.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

گردشگری مجازی چیست + کاربردها و ویژگی‌ ها
 

کاربرد‌های NFT در گردشگری

شرکت‌های گردشگری می‌توانند به‌طور هوشمندانه از NFT در هتل و NFT در صنعت هواپیمایی استفاده کنند. برخی از کاربرد‌های NFT در گردشگری عبارتند از:

NFT آثار هنری دیجیتالی

یکی از راه‌های استفاده از NFT در گردشگری، به‌ ویژه NFT  در صنعت هتلداری، همکاری برند‌ها با هنرمندان دیجیتالی و تولید آثار دیجیتالی منحصربه‌فرد است. برندهای گردشگری می‌توانند بر اساس موضوعات مختلف سفر یا استراتژی‌‌های بازاریابی، آثار دیجیتالی سفارش دهند و با تبدیل آن‌ها به NFT، این آثار را به مشتریان خود بفروشند یا در مسابقات به آن‌ها اهدا کنند.

در همین راستا، شرکت‌ های مدیریت مقصد هم می‌توانند از طریق همکاری با هنرمندان محلی و برجسته‌کردن ویژگی‌های منحصربه‌فرد مقصد در آثار هنری NFT، آگاهی مسافران را در مورد مقصد گردشگری افزایش دهند.

استفاده از NFT در برنامه‌های وفاداری

کاربرد‌های NFT در گردشگری

از نوآورانه‌ترین کاربرد‌های NFT در سفر، راه‌اندازی برنامه‌های وفاداری مبتنی بر NFT بوده است. اگرچه برنامه‌های وفاداری و جایزه‌ دادن به مشتریان وفادار ایده‌ جدیدی نیست؛ اما کاربرد NFT در این برنامه‌ها تحول عظیمی را به وجود آورده است.

کسب‌وکار‌های گردشگری می‌توانند به‌‌جای ارائه تخفیف‌ها یا اهدای جوایز فیزیکی در برنامه‌های وفاداری، یک NFT منحصربه‌فرد و حاوی سوابق مشتریان برای هر یک از آن‌‌ها صادر کنند. این NFT ها مانند کارت‌های ورود منحصربه‌فرد برای هر مشتری عمل می‌کنند که به‌صورت فایل دیجیتالی در اختیار او قرار می‌گیرد. مسافران می‌توانند از این NFT برای Check-in هتل‌ها، رستوران‌ها یا درخواست امتیازات وفاداری در تراکنش‌ها استفاده کنند.

برای مثال، برنامه وفاداری ماریوت، به نام «Marriott Bonvey»، اولین مجموعه NFT خود را در دسامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) معرفی کرد. این مجموعه شامل ۳ آیتم هنری مختلف است که تفسیری منحصربه‌فرد از تجربه سفر را به مسافران ارائه و نشان می‌دهد که چگونه سفرها تاثیرات مثبتی بر روح انسان‌ها دارند.

علاوه بر این، شرکت‌های هواپیمایی نیز می‌توانند برخی از جوایز خود مانند بلیط سفر به مقاصد هیجان‌انگیز را به‌صورت NFT به مشتریان ارائه دهند.  شرکت‌های مدیریت مقصد (DMO) نیز می‌توانند با همکاری با هنرمندان محلی‌، آثار هنری را به‌صورت NFT به مهمانان ارائه دهند. .با این کار خاطرات و سابقه سفر مشتریان برای همیشه ثبت خواهد شد.

جوایز NFT برای بازدید از جاذبه‌ها

یکی از برنامه‌های بازاریابی گردشگری در بسیاری از مقاصد، اهدای جوایز ویژه به بازدیدکنندگانی است که از مکان یا جاذبه‌ خاصی دیدن می‌کنند.  

تبدیل این جوایز به توکن‌های غیر قابل معاوضه (NFT)، باعث افزایش تمایل بازدیدکنندگان به بازدید از جاذبه‌های گردشگری منحصربه‌فرد و افزایش درآمد مقاصد خواهد شد.

مدل‌های جدید مالکیت و جذب سرمایه از طریق NFT

از فرصت‌های جدید و هیجان‌انگیز کاربرد NFT در گردشگری، ایجاد مدل‌های جدید مالکیت و شیوه‌های جذب سرمایه مبتنی بر فناوری NFT است. در این راه هتل‌ها، رستوران‌ها و کافه‌ها می‌توانند برخی از دارایی‌های خود را توکن‌سازی کنند و آن‌ها را به‌صورت NFT به مشتریان خود بفروشند.

برای مثال، «LynKey»، پلتفرم استراحتگاه‌های لوکس مبتنی بر هوش مصنوعی و بلاک‌چین، اقامتگاه‌ها و املاک لوکس خود در ویتنام و چندین مقصد دیگر را به دارایی‌های دیجیتال تبدیل و به‌صورت NFT به بازار عرضه کرده است. این پروژه که ۸ میلیارد دلار ارزش دارد، به شرکت LynKey اجازه می‌دهد تا همه جنبه‌های توسعه املاک، از خرید و اجاره گرفته تا سرگرمی‌های مرتبط با گردشگری را در بستر بلاک‌چین توکن‌سازی کند.

اعطای قدرت تغییر یا امتیازات ویژه

NFT ها در آینده تنها یک دارایی دیجیتالی ساده نیستند؛ بلکه قدرت و امتیازات ویژه‌ای برای دارندگان خود خواهند داشت. یکی از این امتیازات ويژه، مشارکت و همکاری در توسعه مقاصد گردشگری است، اما چطور؟

بازدیدکنندگانی که بار‌ها به یک مقصد سفر می‌کنند، معمولاً به دو دسته تقسیم می‌شوند: 

  • برخی از آن‌ها تنها برای بازدید از جاذبه‌های گردشگری جدید
  • و برخی دیگر به‌واسطه علاقه‌ای که به خود مقصد دارند

به آن مقصد سفر می‌کنند.

بازدیدکنندگان گروه دوم، اغلب رفتار مسئولانه‌تری دارند و می‌توانند نقش مهمی در توسعه مقاصد ایفا کنند. اما چگونه می‌توان بازدیدکنندگان برتر را انتخاب کرد و از آن‌ها برای توسعه مقاصد کمک گرفت؟

اینجا، NFT وارد بازی می‌شود. سازمان‌های گردشگری می‌توانند با انتخاب بازدیدکنندگان برتر یا افراد محلی و اهدای NFT های مخصوص، امکان همکاری و مشارکت آن‌ها در توسعه مقاصد را فراهم کنند. به نظر می‌رسد در آینده‌‌ای نزدیک، NFT ها به روشی مناسب برای انتخاب ذینفعان و مشارکت آن‌ها در صنایع و حوزه‌های مختلف تبدیل شوند.

پاسپورت‌های NFT

هنگامی که سفر می‌کنیم اسناد و مدارک زیادی، از بیمه مسافرتی گرفته تا پاسپورت و کارت پرواز، به همراه داریم. با وجود پیشرفت عصر دیجیتال آیا وقت آن نرسیده که این کاغذها را کنار بگذاریم و همه این اطلاعات را به‌صورت دیجیتالی داشته باشیم؟

یکی از راه‌های موجود، تبدیل پاسپورت‌ها به NFT است. این NFT ها منحصربه‌فرد هستند و می‌توانند داده‌ها و ويژگی‌های شخصی صاحبانشان را در خود ذخیره کنند. با وجود کد‌های شناسایی خاص، هیچ دو NFT وجود ندارد که شبیه یکدیگر باشد؛ بدین ترتیب پاسپورت‌های NFT کاملاً ایمن هستند و امکان دستکاری در آن‌ها نیز وجود ندارد.

این در حالی است که برخی از کشورها در دوران همه‌گیری کرونا نیز به صدور گذرنامه‌های سلامت به‌شکل NFT روی آوردند.

توکن‌سازی خاطرات سفر

توکن‌سازی خاطرات سفر

تبدیل عکس‌ها، ویدیو‌ها و خاطرات سفر به NFT،  باعث ایجاد کلکسیونی کامل از تجربیات سفر مسافران خواهد شد. این NFT ها همیشه به‌صورت یادگاری برای مسافران باقی خواهد ماند و نشان‌دهنده مکان‌ها، جاذبه‌ها و تجربیات خاصی است که در طول سفر‌های خود کسب کرده‌اند. علاوه بر این، تبدیل تجربیات منحصربه‌فرد به NFT، نوعی شهرت دیجیتالی برای افراد به ارمغان خواهد داشت.

بلیط‌های NFT

یکی از کاربرد‌های جالب NFT در صنعت رویدا‌د‌ها، تبدیل بلیط‌های کاغذی به NFT است. این بلیط‌های دیجیتالی، نشان‌دهنده حضور افراد در رویداد‌ها و جلسات مهم است.

برگزارکنندگان رویداد‌های کوچک و بزرگ بین‌المللی و مقاصد گردشگری که بر صنعت رویداد متکی هستند، می‌توانند با تبدیل بلیط‌های فیزیکی به NFT، کلکسیونی ارزشمند از حضور در رویداد‌های مهم برای شرکت‌کنندگان خود ایجاد کنند. 

مزایای NFT در گردشگری

توسعه NFT در گردشگری مزایای بسیاری برای شرکت‌های مسافرتی و هتلداری به همراه خواهد داشت. برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

هرکسی می‌تواند در NFT سرمایه‌گذاری کند

تنها کافی است که یک کیف پول دیجیتالی داشته باشید؛ به‌راحتی می‌توانید از هر کجای جهان که هستید NFT های مورد علاقه خود را خریداری کنید.

مالکیت تضمین‌شده در NFT

ساخت NFT ها در بستر بلاک‌چین، مالکیت دیجیتالی افراد را تضمین می‌کند و با حذف واسطه‌ها باعث افزایش شفافیت تراکنش‌ها می‌شود.

افزایش کارآمدی بازار

تبدیل دارایی‌های فیزیکی به دارایی دیجیتالی، فرآیند‌ها را ساده‌تر می‌کند و با حذف واسطه‌ها به کمک فناوری بلاک‌چین، امنیت و شفافیت تراکنش‌‌ها را افزایش می‌دهد.

امکان تقسیم‌بندی املاک فیزیکی در NFT

اگرچه تقسیم‌بندی املاک فیزیکی و آثار هنری در دنیای واقعی دشوار است؛ اما تبدیل آن‌ها به دارایی‌های دیجیتال به صاحبان اثر یا پروژه‌های بزرگ این امکان را می‌دهد تا آن را راحت‌تر بخش‌بندی و مالکیت هر بخش را به یک فرد اعطا کنند.

از این طریق، NFT ها به افراد اجازه می‌دهد تا مالکیت درصدی از آثار هنری یا پروژه‌های بزرگ را در اختیار داشته باشند و اقتصاد خرد در این صنعت توسعه یابد.

معایب NFT در گردشگری

با همه مزایا و کاربردهای NFT در گردشگری و دیگر بخش‌ها، همچنان کارشناسان معتقدند که معایبی نیز دارد. برخی از این معایب شامل موارد زیر است: 

مصرف‌بالای انرژی در تولید NFT

NFT ها معمولا توسط بلاک‌چین اتریوم پشتیبانی می‌شود و پروسه تولید آن‌ها با مصرف بالای انرژی برق همراه است.

محدودیت در نحوه پرداخت هزینه

از آنجایی که بیشتر فروش‌های NFT در پلتفرم اتریوم انجام می‌شود، داشتن ارز بومی بلاک‌چین اتر (Ether) برای خرید NFT ها ضروری است. به همین دلیل، سرمایه‌گذارانی که مایلند با پول فیات مانند دلار آمریکا خرید کنند، گزینه‌های محدودی خواهند داشت.  

عدم‌‌ درآمدزایی از طریق NFT

برخلاف سهام‌ها که سود مشخصی به صاحبان پرداخت می‌کنند، NFT ها درآمد‌زایی خاصی برای صاحبان خود ندارد. این توکن‌های غیر قابل معاوضه مانند اشیای گران‌بهایی هستند که به مرور زمان تنها بر ارزش‌ آن‌ها افزوده خواهد شد. 

نحوه خرید و فروش NFT در گردشگری

نحوه خرید و فروش NFT در گردشگری

نحوه خرید و فروش NFT در گردشگری و سایر حوزه‌ها، بسیار ساده‌تر از آن است که فکرش را بکنید؛ کیف پول دیجیتالی، آپلود دارایی دیجیتالی، خرید و پرداخت با رمز ‌ارز‌های معتبر مراحل مهمی است که در خرید یا فروش NFT در صنعت سفر طی خواهید کرد.

نحوه خرید NFT

برای خرید این توکن‌های غیر‌قابل معاوضه، در ابتدا باید کیف پول دیجیتالی خود را به بازار‌های خرید‌ و فروش و عرضه NFT متصل کنید. این کیف پول‌های دیجیتالی حاوی رمز‌ارز‌های معتبر هستند و امکان خرید NFT ها را برای‌تان فراهم می‌کند؛ برای مثال برای خرید NFT هایی که توسط فناوری اتریوم ساخته شده‌اند، به توکن‌های اتر (Ether) نیاز خواهید داشت.

از آنجایی که بیشتر NFT ها توسط بلاک‌چین اتریوم پشتیبانی می‌شوند، بنابراین پیش از خرید، باید یک کیف پول ارز دیجیتال با دارایی اتریوم داشته باشید.

برخی از معروف‌ترین بازار‌های ارائه‌کننده NFT عبارتند از:

  • Opensea
  • Rarible
  • SuperRare

پس از اتصال کیف پول خود به بازار‌های آنلاین NFT، می‌توانید پیشنهاد خود را برای خرید NFT مورد علاقه خود ارائه دهید. گفتنی است قیمت‌های تعیین شده برای خرید NFT ها در بازار‌، بی‌ثبات هستند و بسته به تعداد تقاضا، ارزششان تغییر می‌کند؛ هرچه تقاضا بیشتر باشد، قیمت نیز بالاتر می‌رود.  

پس از خرید NFT و پرداخت هزینه آن توسط رمز ارز‌های درخواستی، شما مالک واقعی آن خواهید بود.

نحوه فروش NFT

صاحبان کسب‌وکار‌ها از جمله کسب و کارهای گردشگری می‌توانند دارایی‌های دیجیتالی خود را در بازار‌های NFT عرضه کنند. این بازار‌های آنلاین برای فروش NFT ها هزینه‌ای جداگانه از صاحبان کسب‌وکار‌ها دریافت می‌کنند که بر اساس نوع شبکه بلاک‌چینNFT متفاوت خواهد بود. پس از آپلود دارایی دیجیتالی در بازار می‌توان قیمت مشخصی را برای آن تعیین و یا سبک حراجی را انتخاب کرد و به خریداران اجازه داد که قیمت‌های پیشنهادی خود را ارائه دهند.

پس از فروش NFT، حق مالکیت از فروشنده به خریدار منتقل می‌شود و مبلغ پرداخت‌‌شده توسط رمز ارز‌ها، به کیف پول فروشنده منتقل خواهد شد.

برند‌های مسافرتی که از NFT استفاده می‌کنند

در حال حاضر بسیاری از برندها به نوعی از NFT در گردشگری و سفر استفاده می‌کنند و دلیل آن را ارائه تجربیات بهتر به مهمانان، جذب مسافران و البته افزایش سودآوری عنوان می‌شود. برخی از این شرکت‌های مسافرتی عبارتند از: 

هواپیمایی امارات

برند‌های مسافرتی که از NFT استفاده می‌کنند

هواپیمایی امارات، از شرکت‌های هواپیمایی بسیار معدودی است که قصد دارد در سال ۲۰۲۲ NFT کلکسیونی و کاربردی و تجربیات منحصربه‌فرد در فضای متاورس را به مشتریان و کارکنان خود ارائه کند. 

حدود ۵ سال پیش بود که هواپیمایی امارات با ارائه فناوری واقعیت مجازی (VR) در وب‌سایت و برنامه خود به مسافران اجازه داد تا یک نمای سه‌بعدی و همه‌جانبه از فضای داخل کابین و تجربیات آن را تجربه کنند. ورود به دنیای متاورس سفر، گام بعدی این شرکت برای ارائه تجربه با تکنولوژی‌ بالا است. در همین راستا، پاویون هواپیمایی امارات در سایت اکسپو ۲۰۲۰ دبی به مرکز نوآوری برای انجام پروژهای مرتبط با متاورس، NFT و تحقق اهداف اقتصاد دیجیتال امارات تبدیل خواهد شد. 

هتل Ca’ di Dio

هتل لوکس Ca' di Dio ونیز در ایتالیا هم از فناوری NFT در جشن افتتاحیه بزرگ خود در آگوست ۲۰۲۱ (مرداد ۱۴۰۰) استفاده کرد. مهمانان این هتل می‌توانستند از طریق بازار مسافرتی OpenSeas تجربه‌های منحصربه‌فردی را در این هتل برنده شوند و برای یک شب، کل خدمات هتل را در اختیار داشته باشند. تفاوت این مراسم با مناسبت‌های دیگر این بود که برندگان به‌جای یک یادگاری کاغذی، می‌توانستند یک NFT دریافت و سپس تاریخ سفر خود را تعیین کنند.

هتل ماریوت

برند‌های مسافرتی که از NFT استفاده می‌کنند

Marriott Bonvoy عنوان برنامه وفاداری برند «ماریوت» است. این برنامه وفاداری اولین مجموعه NFT خود را در دسامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰) ارائه داد. این مجموعه تفسیری منحصربه‌فرد از تجربه سفر است و نشان می‌دهد که چگونه سفرها تاثیرات خوشایندی بر روح انسان‌ها دارند.

هتل دریم هالیوود (هالیوود رویایی)

هتل Dream Hollywood، هتلی است که اولین گالری NFT را در یک هتل راه‌اندازی کرده. گالری دوم NFT نیز به‌زودی در هتل Dream Downtown نیویورک افتتاح خواهد شد. این گالری‌ها نشان می‌دهند که چگونه هنرمندان، بازارهای اینترنتی و... می‌توانند به NFT‌ ها در رشد روزافزون دنیای دیجیتال کمک کنند.

هواپیمایی ایر بالتیک

شرکت هواپیمایی ایر بالتیک (AirBaltic) اولین شرکت هواپیمایی جهان است که NFT صادر کرد. این شرکت هواپیمایی در سال ۲۰۲۱ مجموعه NFT خود را در بازار اینترنتی OpenSea راه‌اندازی و بر شهرهای مختلفی در سراسر کشور لتونی تمرکز کرده است. این شرکت هواپیمایی ۱۰۰ نسخه برای هر مجموعه NFT صادر کرده.  

راه‌اندازی جزیره‌ خصوصی NFT 

برند‌های مسافرتی که از NFT استفاده می‌کنند

 «Olumide Gbenro»، یکی از پیشگامان عشایر دیجیتال در بالی، یک «جزیره خصوصی توکن‌های غیر قابل معاوضه» برای افراد دورکار و مسافرانی که به عنوان عشایر دیجیتال شناخته می‌شوند، راه‌اندازی کرده تا امکان زندگی و کار در مقصدی لوکس را برای آنان فراهم کند. این پرو‌ژه که «Nomada» نام دارد، امکان دسترسی به مجموعه‌ای از جزایر خصوصی برای سرمایه‌گذاران و کارآفرینان دارنده NFT را فراهم می‌کند.

آینده NFT در گردشگری

در دنیایی که «تجربه» حرف اول را در صنعت گردشگری می‌زند، استفاده از NFT  در سفر، هتل‌ها، هواپیمایی و همه حوزه‌های مرتبط با گردشگری، به کسب‌وکار‌ها کمک می‌کند تا تجربیات مهمانان خود را ارتقا ببخشند.

به‌گفته کارشناسان صنعت گردشگری، استفاده از NFT در صنعت هتلداری و گردشگری به مسافران کمک می‌کند تا ثابت کنند که فعالیتی خاص انجام داده‌اند؛ برای مثال، زمانی که مسافر از مکان خاصی در واقعیت بازدید می‌کند، می‌تواند یک سوغاتی به شکل NFT دریافت کند.

از طرف دیگر، علاقه مسافران به کسب شهرت دیجیتالی، یکی دیگر از عواملی است که برند‌ها را به سمت استفاده از NFT در گردشگری هدایت می‌کند. این توکن‌های غیر‌قابل معاوضه نه‌تنها خاطرات سفر را برای مسافران ثبت می‌کند، بلکه به صاحبان کسب‌وکار‌ها نیز اجازه می‌دهد بخشی از خدمات یا دارایی خود را در دنیای دیجیتال به ‌عنوان یادگاری یا انگیزه به مهمانان ارائه دهند.

به نظر شما از NFT در گردشگری دیگر چه استفاده‌هایی می‌توان کرد؟  

پیشنهاد «رسانه قطبنما»: 

ارز دیجیتال در گردشگری چه کاربردی دارد + ۶ مزیت
 

مطالب مرتبط