رسانه قطبنما: دبی سریعترین مقصد جهان است که توانسته از رکود دوران کرونا خارج شود؛ این را آخرین گزارش دفتر رسانه دبی اعلام کرده است. سال ۲۰۱۹ میلادی که هنوز خبری از کرونا نبود، صنعت گردشگری دبی شاهد یک رکورد تاریخی بود اما حالا در سال ۲۰۲۳ میلادی، صنعت مهماننوازی و گردشگری دبی نهتنها از رکود ناشی از کرونا بهبود پیدا کرده بلکه از آمارهای سال ۲۰۱۹ میلادی و قبل از کرونا نیز عبور کرده و شاهد پیشرفت عظیمی در آمار بازدیدکنندگان، نرخ اشغال هتلها و غیره است.
دبی در نیمه اول سال ۲۰۱۹ میلادی (قبل از کرونا) ۸.۳۶ میلیون گردشگر جذب کرده بود؛ اما این رقم در نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی، به ۸.۵۵ میلیون مسافر رسیده و رکورد جدیدی را ثبت کرده است.
برای اینکه بدانید این دستاورد تا چه اندازه قابلتوجه است، طبق تخمین سازمان تجارت جهانی سازمان ملل متحد، تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی، تعداد گردشگران بینالمللی ورودی به مقاصد مختلف در جهان در بهترین حالت ممکن، به ۸۰ تا ۹۵ درصد سطح قبل از همهگیری کرونا خواهد رسید. اما حالا دبی نه تنها به سطح قبل از همهگیری رسیده، بلکه رکورد جدیدی را نیز به ثبت رسانده است!
درخشش هتلهای دبی در نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی
نیمه اول سال جاری میلادی، بهویژه برای هتلهای دبی یک شروع رویایی بود. هتلهای دبی در نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی در تمام معیارها از جمله نرخ اشغال، درآمد بهازای هر اتاق در دسترس (RevPAR)، نرخ متوسط روزانه (ADR) و مدت اقامت، از سطح قبل از همهگیری در سال ۲۰۱۹ پیشی گرفتند و رکورد جدیدی را ثبت کردند.
طبق آمارها، میانگین نرخ اشغال هتلهای دبی در نیمه اول سال جاری نسبتبه مدت مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی، ۲.۲ درصد رشد کرده و دبی با ۷۸ درصد نرخ اشغال هتلها، در میان موفقترین مقاصد جهان قرار گرفته است. این رشد از آن جهت حائز اهمیت است که تعداد هتلها و ظرفیت اتاق هتلهای دبی در نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی نسبت بهمدت مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی، بهترتیب ۱۳ درصد و ۲۶ درصد رشد کرده است.
با ادامه سرمایهگذاری داخلی و بینالمللی در بخش هتلداری دبی، تا پایان نیمه اول ۲۰۲۳ میلادی، تعداد هتلهای این مقصد جهانی به ۸۱۰ هتل و تعداد اتاقها به بیش از ۱۴۸ هزار و ۵۰۰ اتاق رسیده است. این رقم در سال ۲۰۱۹ میلادی ۷۱۴ هتل و ۱۱۸ هزار و ۳۴۵ اتاق بود.
علاوه بر رشد تعداد هتلها و مراکز اقامتی، میانگین مدت اقامت مهمانان در هتلهای دبی نیز از ۳.۵ شب در نیمه اول سال ۲۰۱۹ میلادی به ۳.۹ شب در نیمه اول سال جاری میلادی افزایش یافته که نشاندهنده افزایش جذابیت این شهر برای سفرهای طولانی است.
متوسط نرخ روزانه (ADR) هتلهای دبی نیز در نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی بهرقم ۵۳۴ درهم امارات رسیده است که نسبتبه متوسط نرخ روزانه ۴۴۴ درهم امارات در نیمه اول سال ۲۰۱۹ میلادی، نزدیک به ۲۰ درصد رشد کرده. درآمد بهازای هر اتاق در دسترس (RevPAR) نیز در نیمه اول سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی، ۲۴ درصد رشد کرده و از رقم ۳۳۶ درهم امارات، به ۴۱۵ درهم رسیده است.
روی خوش مسافران اروپایی به دبی
نگاهی به آمار گردشگران ورودی دبی نشان می دهد از سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون بازارهای گردشگری ورودی دبی نیز دستخوش تغییرات فراوانی شده است.
در نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی، ۲۰ درصد از کل بازدیدهای بینالمللی دبی به گردشگران اروپای غربی اختصاص یافته است. سهم سایر مناطق از بازدیدهای بینالمللی دبی نیز بهترتیب عبارت است از:
- کشورهای شورای همکاری خلیجفارس و منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) ۲۸ درصد
- جنوب آسیا ۱۷ درصد
- روسیه، کشورهای مستقل مشترکالمنافع و اروپای شرقی ۱۴ درصد
- شمال آسیا و جنوبشرق آسیا ۸ درصد
- قاره آمریکا ۷ درصد
- آفریقا ۴ درصد
- استرالیا ۲ درصد
رمز موفقیت: استراتژی آیندهمحور
عصام کاظم (Issam Kazim)، مدیرعامل شرکت گردشگری و بازاریابی دبی معتقد است که عملکرد خوب صنعت گردشگری دبی در نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی، ناشی از استراتژی آیندهمحور رهبران این امارت برای معرفی دبی بهعنوان بهترین شهر در جهان برای بازدید، زندگی و کار است.
او در اینباره گفت: «در اکوسیستم بسیار رقابتی گردشگری جهانی، دبی با برجسته کردن تنوع پیشنهادات خود و انعطافپذیری، همچنان به حرکت پرشتاب خود ادامه داده و در خط مقدم گردشگری میایستد. نقطه قوت اصلی ما در معرفی دبی بهعنوان مقصدی که باید از آن بازدید کرد، مشارکت بین بخشهای دولتی و خصوصی است. این همکاری با نهادهای دولتی، ذینفعان صنعت و شرکای جهانی، ستون فقرات استراتژی رشد ما است؛ موضوعی که هم راه را برای ایجاد موقعیتهای منحصربهفرد و جذب بازدیدهای بینالمللی هموار کرده و هم زمینه را برای جذب استعدادها و رشد اقتصادی فراهم میکند. ما همچنان برای ارائه تجربیات بهیادماندنی به مهمانان، ساکنان، کسبوکارها و در یک دیدگاه کلان به جامعه رویدادها، جلسات و کنفرانسها (MICE)، ادامه میدهیم تا استانداردهای جدید تعیین کنیم و مرزهای برتری در سطح جهانی را به پیش ببریم.»
هلال سعید الماری، مدیرکل دپارتمان اقتصاد و گردشگری دبی، نیز رشد گردشگری این امارت را حاصل یک استراتژی هماهنگ، پایدار و مستحکم میداند که زیربنای یک مدیریت اجرایی قوی و در راستای دستور کار اقتصادی ۱۰ ساله دبی است. دستور کار اقتصادی دبی، که بهاختصار D33 نامیده میشود، قصد دارد تا سال ۲۰۳۳ میلادی، اندازه اقتصاد دبی را ۲ برابر کرده و آن را به یکی از ۳ شهر برتر جهان برای زندگی، سرمایه گذاری و کار تبدیل کند. در این برنامه، گردشگری بهعنوان یکی از ستونهای اصلی اقتصاد دبی در نظر گرفته شده و نقشی کلیدی در رسیدن به اهداف بلندپروازانه آن دارد.
سعید الماری با اشاره به نتایج خیرهکننده گردشگری دبی در نیمه اول سال ۲۰۲۳ میلادی تصریح کرد: «این نتایج به عمق، مقیاس و انعطافپذیری اکوسیستم گردشگری دبی، چه در داخل و چه در سراسر جهان، اعتبار بیشتری میبخشد. این قدرت مشارکت و همکاری ما با ذینفعان و شرکای ماست که همچنان ما را متمایز میکند. ما به سرمایهگذاری در چنین مشارکتهایی و همه عواملی که در بلندمدت باعث رشد گردشگری و بخشهای اقتصادی میشوند، ادامه خواهیم داد.»
عصام کاظم اما به نکته جذابتری اشاره کرده و گفته است که میخواهد گردشگران دبی را به ساکنان تمام وقت این شهر تبدیل کند. کاظم تصریح کرد: «امروز ما دو شاخص کلیدی عملکرد (KPI) جدید داریم؛ میخواهیم مطمئن شویم که دبی همچنان یکی از بهترین شهرها برای کار و مهمتر از آن یکی از بهترین شهرهای جهان برای زندگی است.»
به گزارش «رسانه قطبنما»، حالا دبی توانسته جایگاه خود را در دنیای سفر و گردشگری تثبیت کند و گزارشهای بینالمللی نشان میدهد این موفقیت با برنامهریز دقیق و مدیریت مقصد صحیح به دست آمده؛ موضوعی که میتواند الگوی دیگر کشورها و مقاصد گردشگری باشد.
پیشنهاد «رسانه قطبنما»: