چهار روز با چهار مدیر موفق صنعت گردشگری در بحران کرونا، قسمت چهارم شرکت هاپر

چهار روز با چهار مدیر موفق صنعت گردشگری در بحران کرونا، قسمت چهارم شرکت هاپر

مهم‌ترین عامل موفقیت شرکت «هاپر» (Hopper) دقت به این نکته است که «زمانبندی درست، اساس همه‌چیز است»، اما این نکته دقیقا به چه معنا است و چطور به نجات این استارتاپ از بحران «کرونا» کمک کرده است؟

در قسمت اول، دوم و سوم از این مجموعه مطالب «رسانه قطب‌نما»، نگاهی به عملکرد  ۳ مدیر موفق شرکت‌های «سرکو»، «رددورز» و «جورنرا» انداخته و استراتژی‌ها و اقداماتشان برای خروج از بحران «کرونا» را بررسی کردیم. اکنون نوبت به یک مدیر موفق دیگر در صنعت گردشگری رسیده است. «فردریک لاولوند» (Frederic Lalonde)، مدیرعامل استارتاپ «هاپر» که با تمرکز بر «دغدغه مالی» و «رفع استرس» مسافران در این زمینه، نمونه یک مدیر موفق و یکی از پرچم‌داران صنعت گردشگری «پساکرونا» است که با استفاده از طراحی اپلیکیشنی مجهز به «هوش مصنوعی» توانست خود و شرکتش را از این بحران ناخوشایند و خطر ورشکستگی نجات داده و عملکردی موفقیت‌آمیز داشته باشد. در قسمت آخر از این مجموعه مطالب نگاهی به نقطه آغاز، اساس کار، استراتژی‌های مدیر موفق هاپر و برنامه‌های آینده این شرکت خواهیم انداخت.

اساس کار اپلیکیشن هاپر چیست؟

اپلیکیشن هارپر پیش از آنکه استراتژی‌های مدیر موفق هاپر را بررسی کنیم، ابتدا با استارتاپ هاپر آشنا می‌شویم. «هاپر» اپلیکیشنی مخصوص تلفن‌‌های همراه است که براساس پیش‌بینی قیمت پروازها و هتل‌ها عمل می‌کند. مهم‌ترین دلیل محبوبیت این اپلیکیشن، کمک به مسافران برای حفظ سرمایه و کاهش هزینه‌های سفرهایشان تا ۴۰ درصد است. در واقع بهترین ویژگی این اپلیکیشن پیش‌بینی و ارائه بهترین قیمت‌ رزرو هتل و پرواز و کمک به صرفه‌جویی در هزینه‌های مسافران است. همین مورد باعث شده این اپلیکیشن تاکنون بیش از ۳۰ میلیون کاربر در سراسر جهان داشته که برای رزرو سفرهای خود و پیدا کردن بهترین قیمت‌ها از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند. اما چرا فردریک نمونه بارز یک مدیر موفق است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت او با تمرکز بر حفظ سرمایه مسافران و اهمیت به دغدغه‌های مالی آن‌ها، موفق شده است تا کاری کند که مخاطبان این پلتفرم در هزینه‌های سفر خود مبلغی نزدیک به ۲ میلیارد دلار  صرفه‌جویی کنند. حال تصور کنید، پلتفرمی که به شما در پیش‌بینی هزینه‌ها و ارائه بهترین قیمت‌های رزرو بلیت هواپیما و هتل‌ها براساس تبادل داده‌ها در لحظه و ‌پیشنهاد بهترین زمان برای سفر با کمترین هزینه، فعالیت می‌کند، چقدر می‌تواند در مدیریت هزینه‌های سفرتان موثر بوده و با مانور دادن بر این مسئله به محبوبیت برسد! اپلیکیشن «هاپر» در واقع یک پلتفرم «فناوری مالی» (Fintech) است که  با ارائه بهترین قیمت‌های رزرو هتل‌ها و هواپیما به مسافران در برنامه‌ریزی سفرها و مدیریت هزینه‌هایشان کمک می‌کند. این اپلیکیشن با استفاده از «هوش مصنوعی» و بررسی داده‌های مخاطب‌محور در لحظه امکانات ذیل را برا مخاطبان خود فراهم می‌کند:

  •  ارائه سیستم مقایسه قیمت
  • فیلترهای شخصی‌سازی شده
  • دسترسی به آرشیو بزرگی از تغییرات قیمت هتل‌ها و هواپیماها
  • پیش‌بینی قیمت پرواز یا هتل موردنظر مسافر تا حداکثر ۶ ماه پیش از زمان سفر با دقت ۹۵ درصدی

همه این گزینه‌ها در نهایت سبب می‌شود که مسافر بتواند هزینه‌های سفرش را مدیریت کند. علاوه‌بر این، اپلیکیشن «هاپر» که در دو نسخه « آی او اس» (iOS) و «اندروید» از «گوگل‌پلی» و «اپ استور» قابل دانلود است، دو گزینه محبوب در اختیار مسافران قرار می‌دهد: «اکنون» بهترین زمان خرید است یا «چه مدت زمانی» برای کاهش قیمت‌ها صبر کنید. هاپر به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته قیمت پروازهای مدنظر مسافر را برحسب فیلترهای که شخص در اپلیکیشن وارد کرده بررسی می‌کند و به محض کاهش یا افزایش قیمت با ارسال نوتیفیکیشن مخاطب را در جریان این تغییرات قرار می‌دهد. پس از آن نیز شخص می‌تواند به‌صورت مستقیم با اطمینان از «حفظ سرمایه» از طریق اپلیکیشن و به‌راحتی چند کلیک رزرو پروازش را انجام دهد. درخصوص هتل‌ها نیز، این اپلیکیشن روش مشابه‌ای دارد، هاپر با همکاری هتل‌های مختلف و دسترسی به منابع متنوع و استفاده از قدرت «ابرجستجوگرها» و سرویس «متاسرچ»، به پیش‌بینی تغییرات قیمت رزرو هتل‌ها از شش ماه پیش از زمان سفر فرد به او کمک می‌کند تا از ۳۴ تا ۹۰ دلار به‌ازای هر شب در هزینه‌های اقامت خود صرفه‌جویی کند.

کارنامه هاپر و مدیر موفق آن پیش از شروع بحران کرونا

پیش از بررسی چالش‌ها و اقدامات هاپر در مقابله با بحران «کرونا» و موفقیت این شرکت در خروج از این طوفان اقتصادی، نگاهی به پیشینه و تاریخچه افتخارات این شرکت می‌اندازیم. «فردریک لاولوند» مدیر موفق و بنیانگذار هاپر برای اولین بار این اپلیکیشن را در سال ۲۰۱۵ راه‌اندازی کرد. وی پیش از این مدیرعامل و بنیانگذار شرکت تکنولوژی‌محور «نیوترید» (NewTrade) بود که در زمینه مشاوره و ارائه استراتژی‌های مالی، یکپارچه‌سازی فروش و توسعه نرم‌افزاری شرکت‌های مسافرتی فعالیت می‌کرد. این شرکت در سال ۲۰۰۲ و پس از گذراندن یک دوره مالی ۲۱ ماهه بسیار موفق توسط گروه «اکسپدیا» خریداری شد. پس از آن، لاولوند، در سال ۲۰۱۵ و با جذب سرمایه ۱۰۴ میلیون دلاری از سرمایه‌گذارانی مانند "OMERS Ventures"، "Investissement Québec"، "Brightspark Ventures " و غیره که همگی از جمله شرکت‌های موفق در «کانادا» بودند، توانست استارتاپ فناوری‌محور هاپر را در «مونترال» راه‌اندازی کند. از زمان راه‌اندازی این برنامه در سال ۲۰۱۵ تاکنون، اپلیکیشن هاپر بیش از ۲۰ میلیون مرتبه دانلود شده است. از جمله موفقیت‌های چشمگیر این استارتاپ تا پیش از بحران «کرونا» می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:  

  •   هاپر تاکنون بیش از ۶۰۰ میلیون دلار پرواز در برنامه خود به‌فروش رسانده است. این یعنی، کاربران هاپر از سراسر جهان به‌طور متوسط ۱.۵ میلیون دلار روزانه صرف رزرو درون برنامه‌ای این اپلیکیشن می‌کنند.
  •   هاپر به کاربران کمک می‌کند، به‌طور متوسط در پروازهای داخلی ۵۰ دلار و در پروازهای بین‌المللی ۱۲۰ دلار صرفه‌جویی کنند.
  •   ماهانه یک میلیون کاربر جدید که اغلب آژانس های مسافرتی آنلاین (OTA) هستند به مخاطبان هاپر اضافه می‌شود.
  •   اپلیکیشن هاپر، برنامه محبوب و رتبه اول مسافرتی در بیش از ۳۷ کشور جهان بوده و به‌عنوان یکی از ۱۰ اپلیکیشن برتر سفر در ۹۵ کشور شناخته شده است.
  •   اپلیکیشن هاپر در سال ۲۰۱۵ توانست، برنده بهترین برنامه تلفن همراه «گوگل پلی» و «اپ استور» شود. علاوه‌بر این در سال ۲۰۱۶ نیز از سوی وب‌سایت «وبی» (Webby) نیز عنوان بهترین اپلیکیشن سال را دریافت کرد.
  •   کاربران هاپر از زمان راه‌اندازی این برنامه تاکنون بیش از ۵۰ میلیون پرواز و هتل را ردیابی کرده و با استفاده از این اپلیکیشن ماهانه ۳ میلیون سفر در سراسر جهان انجام می‌شود.

 شروع بحران و آینده‌نگری یک مدیر موفق

تصویر اپلیکیشن هاپر با شروع همه‌گیری، لغو پروازها و مسافرانی که به‌دنبال بازگشت سرمایه و هزینه‌های خود بودند، اهمیت وجود پلتفرم‌هایی مانند «هاپر» افزایش یافت. حال تصور کنید، شرکتی که از سال‌ها قبل خدماتی مناسب با دغدغه‌های مسافران دوران کرونا ارائه می‌دهد، در این بحران چه عملکرد موفقی خواهد داشت! با آغاز بحران کووید-۱۹، مسئولین هاپر سرعت ارائه خدمات خود را با در نظر گرفتن مواردی مانند اطلاع‌رسانی در خصوص تاخیر یا لغو پروازها و گزینه‌های انعطاف‌پذیر رزرو و بازگشت هرچه‌ سریع‌تر هزینه به‌ مسافران، توانستند درآمدزایی چشمگیری داشته باشند. لاولوند، مدیر موفق هاپر، دلیل اصلی موفقیت این شرکت در بحران کرونا را ارائه خدمت جدید «ثبات قیمت» (Price freeze) در اپلیکیشن خود و تمرکز بر «حفظ سرمایه مشتری» می‌داند و می گوید: «بیش از ۷۵ درصد درآمد هاپر از بخش پلتفرم‌های فناوری مالی است. مجموعه ما تاکنون توانسته با ارائه چنین خدماتی در اختیار مسافران و مخاطبان خود به سودی معادل سال ۲۰۱۹ رسیده و هیچ ضرر مالی در سال ۲۰۲۰ نداشته باشد.» این مدیر موفق معتقد است اگر هاپر از سال‌ها پیش بر طراحی و ارائه پلتفرم‌های فناوری مالی تمرکز نداشت، اکنون نمی‌توانست در سال ۲۰۲۰ به‌چنین درآمد چشمگیری برسد. او می‌گوید: «از آنجایی که هاپر از سال ۲۰۱۵ پلتفرمی مطابق با نیاز امروز مخاطبان و مسافران طراحی کرده بود، لذا بدون صرف وقت روی راه‌اندازی اپلیکیشن‌های جدید یا ایجاد نوآوری در کسب‌و‌کار خود، یک‌راست به‌سراغ افزایش سرعت در رفع دغدغه‌های مخاطبان خود رفتیم. این مورد بدون شک در کاهش هزینه‌های جانبی ما بسیار تاثیرگذار بود.» جالب است بدانید، «هاپر» حتی در بحبوحه بحران کرونا نیز هیچ‌کدام از کارمندان خود را اخراج یا تعلیق نکرده و در عوض حتی برای استقبال از ایده‌های جدید نیز اعلام آمادگی برای استخدام نیروهای جدید کرده است. علاوه‌بر موارد فوق، هاپر خدمات اپلیکیشن خود در بحران کرونا را افزایش داده و با وارد شدن به زمینه خدمات حمل‌ونقل زمینی و تمرکز بر «گردشگری داخلی» نیز توانست درآمدزایی چشمگیری داشته باشد. یکی دیگر از نکات قابل توجه در تغییر استراتژی‌های شرکت «هاپر» همکاری با ابرقدرت صنعت هواپیمایی، شرکت «لوفت‌هانزا»، برای ارائه خدمات رزرو پرواز و حذف «هزینه لغو پرواز» است. در بهار سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۹)، هاپر به‌لطف عملکرد مدیر موفق خود در تعیین استراتژی‌های این شرکت در روزهای ابتدایی بحران کرونا و رسیدگی به بازپرداخت سریع هزینه‌های مسافران یا افزایش اعتبار آن‌ها برای سفرهای آینده، توانست نظر یکی از بزرگ‌ترین کمپانی‌های گردشگری به‌نام «وست کمپ» (WestCamp) را به‌خود جلب کرده و بودجه‌ای ۷۰ میلیون دلاری برای کمک به گذراندن بحران کرونا دریافت کند و با سرافرازی برای شروع سال ۲۰۲۱ آماده شود.

این مدیر موفق برای موفقیت‌های بیشتر هاپر چه برنامه‌ای در نظر دارد؟

  مدیر موفق هاپر مدیر موفق هاپر، در مورد برنامه‌های آینده این شرکت می‌گوید: «با رونق دوباره سفرها و بهبود صنعت گردشگری در سال آینده، اتوماسیون و تسریع روند پیگیری هزینه پرداخت شده توسط مسافران اولویت اصلی ما خواهد بود. احتمالا روند لغو سفرها و اخلال در برنامه‌های پرواز و شرایط ناپایدار مرزها تا نیمه‌های سال ۲۰۲۱ ادامه خواهد داشت. بنابراین بازپرداخت هزینه‌ها همچنان مسئله‌ای بسیار مهم برای مسافران خواهد بود.» هاپر همچنین در جدیدترین اقدام خود، تمرکزش را بر همکاری با شرکت‌های گردشگری بین‌المللی در «آمریکای لاتین» و «اروپا» معطوف کرده است و احتمال می‌رود که بیش از تکیه کردن بر رزرو اقامتگاه‌ها بر رزرو پروازها و رفع مشکلات مسافران در این زمینه تاکید داشته باشد. این مدیر موفق و هوشمند در انتهای صحبت‌های خود افزود: «هرچند که سال ۲۰۲۰ با بحرانی به‌نام کرونا، سال بسیار سختی برای صنعت گردشگری و کلیه کسب‌و‌کارهای فعال در این زمینه بود، اما ما از این بحران درس‌های بسیار زیادی گرفتیم که می‌توان تا سالیان سال بعد از این بحران نیز از آن‌ها استفاده کرد. تکنولوژی، اتوماسیون و پلتفرم‌های جدید با ایده‌های تازه، هدیه بحران کرونا به صنعت گردشگری خواهد بود.»

کلام آخر

در این مجموعه از مطالب «رسانه قطب‌نما» نگاهی به عملکرد چهار مدیر موفق صنعت گردشگری در شاخه‌های مختلف انداختیم. بحران کرونا و پیامدهای آن برای صنعت گردشگری بهای سنگینی داشت، اما چه می‌توان کرد؟ تنها با امیدواری به آینده، توجه به ترندهای روز و تغییرات سلیقه مشتریان و همگام شدن با آن‌ها است که می‌توان از دل یک اتفاق ناگوار، به موفقیت رسید. بررسی عملکرد این مدیر موفق و سایر مدیران هوشمند و موفق دیگر و دانستن این که شما در این بحران تنها نیستید، بارقه امید و انگیزه‌ای دوباره برای بلند شدن از خرابه‌های طوفان کرونا و شروع دوباره است. شاید مدیر موفق بعدی شما باشید!

بیشتر بخوانید: ۵ گام موثر برای موفقیت صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱

مطالب مرتبط