برای موفقیت در مشاغل آینده، به چه ابزاری نیاز داریم؟

۸ مهارت ضروری برای نیروی کار آینده

۸ مهارت ضروری برای نیروی کار آینده

"بر اساس تحقیقات انجام شده توسط کارشناسان، مهارت‌ یادگیری، خلاقیت، انعطاف‌پذیری، دانش‌ فرارشته‌ای و درک عمیق رابط‌های فناوری از مهم‌ترین مهارت‌های مورد‌نیاز برای نیرو‌های کاری آینده به شمار می‌آید. "

رسانه قطب‌نما: با پیشرفت تکنولوژی در جهان و ساخت ماشین‌های پیچیده، نیر‌وهای کاری آینده نیاز به آموزش مجدد و تقویت مهارت‌های خود دارند. در همین راستا، به نظر می‌رسد پتانسیل سازگاری با محیط جدید و توانایی بازآموزی، یکی از اصلی‌ترین مهارت‌هایی است که کارفرمایان از کارکنان آینده خود انتظار دارند. تحقیقات نشان می‌دهد نیروی کار جوان امروز باید ساعت‌های بیشتری را صرف یادگیری مهارت‌‌ها در محل کار خود کند؛ به‌طوریکه کارکنان استرالیایی حدود یک‌سوم ساعات خود را در محل کار مشغول یادگیری هستند. پیش‌بینی‌ها نیز حاکی از آن است که بخش بزرگی از افراد در آینده خویش‌فرما باشند و نیرو‌های کاری آینده برخلاف گذشته، با مهارت‌های خود و نحوه بازیابی‌شان تعریف خواهند شد. به همین دلیل مشاغل آینده به‌مراتب پویاتر، جالب‌تر و باارزش‌تر از امروز خواهند بود و یادگیری مهارت‌های جدید بیشتر از همیشه برای افراد ضرورت خواهد داشت. در همین راستا دانشگاه «Deakin» از طریق مصاحبه با رهبران و گفتگو با متخصصان حوزه فناوری، مدیریت، کشاورزی و... به توصیف ترند‌های اصلی مشاغل و مهارت‌های ضروری آینده پرداخته است. این مهارت‌ها شکل‌دهنده و تقویت‌‌کننده شغل‌های آینده هستند و آشنایی با آن‌ها به نیرو‌ی کار جوان کمک خواهد کرد تا خود را برای مشاغل آینده آماده کند. اما پیش از معرفی مهارت‌ها، باید به چشم‌انداز‌های مشاغل آینده از دیدگاه کارشناسان بپردازیم.

مشاغل آینده

مشاغل آینده پیش‌بینی کارشناسان در مورد آینده نشان‌دهنده تاثیر غیر‌قابل انکار فناوری بر زندگی و کار انسان‌ها است. از کلان‌داده‌ها و الگوریتم‌های پیچیده گرفته تا چاپگر‌های سه‌بعدی، مواد هوشمند و روش‌های ظریف‌تر و پیچیده‌تر در برقراری ارتباط، همگی از نمونه‌های تاثیر فناوری بر زندگی انسان‌های آینده است. در چنین شرایطی که افراد دارای امکانات زندگی بهتر و سالم‌تر و جوامع‌ پیشرفته‌تری هستند، فرصت‌های جدیدی برای انسانی‌تر‌شدن ماشین‌ها در مشاغل آینده ایجاد خواهد شد. به‌همین دلیل بسیاری از کارشناسان، آینده را در دست انسان‌ها می‌بینند؛ نه ماشین‌ها. همچنین کارشناسان از یک انقلاب صنعتی چهارم در جوامع انسانی حرف می‌زنند؛ جایی که با پیشرفت تکنولوژی دیگر جایی برای انسان‌ها با مهارت‌های کم باقی نخواهد ماند. در چنین شرایطی، مشاغل آینده حرفه‌ای‌تر می‌شوند و به کارکنان ماهر‌تری نیاز خواهد بود.

کارکنان آینده باید چه مهارت‌هایی داشته باشند؟

۱. مهارت‌های فرارشته‌ای 

علی‌رغم اهمیت درک عمیق یک حوزه و داشتن مهارت‌های تخصصی، آینده متعلق به کسانی است که دانش گسترده‌ای در طیف وسیعی از رشته‌ها دارند؛ چراکه داشتن دانش و توانایی‌ فرارشته‌ای و به‌کار‌گیری آن‌ها به کمک روش‌های جدید، محرک اصلی نوآوری و خلاقیت انسانی است. به‌طوری‌که دانش‌ فرارشته‌ای، فناوری و هوش مصنوعی را با خلاقیت انسانی پیوند می‌دهد و فرآیند‌ها را انسانی‌تر می‌کند. یادگیری مهارت‌های فرارشته‌ای با ایجاد بینشی عمیق در مورد موضوعات مختلف، منجر به افزایش خوداشتغالی و مهارت‌های کارآفرینی افراد نیز خواهد شد.

۲. ارتباطات و بازار‌یابی

با افزایش شمار کارآفرینان و افرادی که کسب‌وکار خود را راه‌اندازی می‌کنند، نیاز به دریافت خدمات پیچیده و دارای هم‌پوشانی برای مدیریت جنبه‌های مختلف کسب‌وکار نیز افزایش می‌یابد. در چنین شرایطی، کارگزارن و پیمانکاران متخصص به کمک مدیران آمده و مهارت‌های ارتباطی، بازاریابی، مدیریت اطلاعات و استفاده از فناوری، در بسیاری از مشاغل به‌عنوان هسته اصلی شناخته خواهند شد.

تجزیه‌وتحلیل داده‌ها ۳. توانایی تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها

با توجه به اهمیت روز‌افزون بیگ‌ دیتا یا کلان‌داده، کارفرمایان آینده به کارکنان دارای مهارت‌های تفسیر و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیاز دارند. این افراد با توضیح معانی مهم نهفته در داده‌ها به تیم‌های کاری کمک خواهند کرد تا استراتژی‌های کسب‌وکار خود را هرچه‌ بهتر سازماندهی کنند.

۴. طراحی ابزار‌های فناوری انسان‌محور 

بر اساس پیش‌بینی‌ها، در آینده سطح درک فناوری در همه مشاغل افزایش خواهد یافت و مرز میان انسان و رایانه تا حدی مبهم خواهد بود؛ به‌گونه‌ای که دیگر نمی‌توان آن‌ها را از یکدیگر جدا کرد. در همین راستا، مشاغل آینده متعلق به کسانی است که با ادغام ویژگی‌‌های انسانی و فناوری ماشینی، تجربه کاربری افراد را ارتقا می‌دهند. به همین دلیل، نیرو‌های کاری آینده به درک‌ عمیق تعاملات انسان و رایانه (HCI) نیاز دارند و طراحان رابط کاربری باید با استفاده از درک عمیق خود نسبت به طبیعت انسان و پتانسل‌های فناوری، تعاملات افراد با ابزار‌ها را یکپارچه‌ کنند. در این زمینه، هرچه خلاقیت افراد بیشتر باشد، محصولات بهتر و یکپارچه‌تری تولید خواهد شد.

۵. توانایی کار تیمی

توانایی کار موثر در تیم‌ها، یک مهارت ضروری برای افرادی است که در طیف وسیعی از پروژه‌ها به‌طور همزمان کار می‌کنند. این توانایی، منجر به تولید ایده‌های جدید و متنوع می‌شود و توانایی ایجاد محصولات پیچیده‌ را ارتقا می‌بخشد. علاوه بر این، توانایی تعامل و برقراری ارتباط بین تیم‌ها، آگاهی نسبت به چگونگی و زمان مناسب استفاده از فناوری برای حل مشکلات، ایجاد محیطی مناسب با پتانسیل تغییر به‌سوی تکنولوژی‌های انسان‌محور، از جمله‌ مهارت‌های کلیدی کارکنان آینده است.

۶. خلاقیت و نوآوری

با توسعه فناوری در مشاغل سنتی گذشته، کارفرمایان آینده به‌دنبال کسانی هستند که علاوه بر توانایی یادگیری مهارت‌های جدید و سازگاری با محیط کار، به شکلی خلاقانه دست به تغییر قوانین سنتی بزنند و روش‌ها و شیوه‌های جدیدی را ابداع کنند. با تولید ماشین‌های پیچیده در آینده، افراد باید راه‌های خلاقانه‌ای را برای کار با ماشین‌ها پیدا کنند و ارتباط خود را با ابزار‌های نوین فناوری بهبود ببخشند. برای تحقق این امر، علاوه بر افراد و استراتژی‌های آن‌ها، دولت‌ها و شرکت‌ها نیز می‌توانند محیط‌های خلاقانه‌ای را برای نیرو‌های کاری خود مهیا کنند.

۷. انعطاف‌پذیری و سازگاری 

انعطاف‌پذیری و سازگاری در مواجه با تغییرات، یکی از مهم‌ترین توانایی‌های نیروی کار آینده است. کارکنان آینده در طول زندگی خود مشاغل زیادی را تجربه می‌کنند و آینده از آن کسانی است که با محیط‌های جدید سازگار می‌شوند و از نیاز‌های جوامع کاری خود جلوتر هستند. همچنین با توجه به وضعیت و ثبات مشاغل آینده، افراد به انعطاف‌پذیری و ریسک‌پذیری بیشتری نیاز خواهند داشت.

۸. ظرفیت یادگیری

ظرفیت یادگیریدر پایان، ظرفیت یادگیری و داشتن یک رویکرد استراتژیک در یادگیری، کلید موفقیت نیرو‌های کاری آینده است. بر اساس پیش‌بینی متخصصان، در آینده شاهد مدارک تحصیلی کوتاه‌تر و متنوع‌تر خواهیم بود و دوره‌های خاص و متمرکز آموزشی جایگزین دوره‌های طولانی‌تر خواهند شد. با این حال، افراد باید به‌طور مداوم در طول زندگی دانش خود را به‌روز نگه دارند. در واقع پتانسیل یادگیری مادام‌العمر تنها راه حفظ مهارت‌های موردنیاز در جامعه جهانی آینده خواهد بود. آخرین مقالات حوزه مدیریت و رشد فردی را در وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط