مدیران هتل‌های خاورمیانه، درباره فرمول‌های موفقیت در این حوزه چه می‌گویند؟

۸ توصیه برای مدیران هتل‌ها

۸ توصیه برای مدیران هتل‌ها

برخی از موفق‌ترین هتلداران در خاورمیانه معتقدند مدیران هتل‌ها با رعایت ۸ توصیه مهم از جمله ارتباط با اعضای تیم و مهمانان، تعیین یک استراتژی روشن، پویایی و سازگاری، خلاقیت و یادگیری روش‌های درآمدزایی می‌توانند روابط محکم‌تری با اعضای تیم خود برقرار کرده و به مهمانان وفادارتر و متعهد‌تری دست یابند.

قطب‌نما: با وجود رکود صنعت هتلداری در ۲ سال گذشته، پیش‌بینی‌ها حاکی از بازگشت سفر‌های کاری، گروهی و بین‌المللی و بهبود صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۲ است. با این حال، هنوز چالش‌های بسیاری از کمبود نیروی کاری گرفته تا اتفاقات غیر‌قابل پیش‌بینی، شیوع سویه جدید اومیکرون و نیاز‌های در حال تغییر مسافران، پیش روی مدیران هتل‌ها قرار دارد؛ چالش‌هایی که در صورت عدم مدیریت صحیح شرایط، می‌تواند به بحران تازه‌ای برای شرکت‌های هتلداری تبدیل شود. در این میان مدیران هتل‌ها باید با توجه به تجارب و درس‌هایی که از بحران‌های گذشته گرفته‌اند و تعیین استراتژی‌های درست، ضمن حفظ کارکنان، مهمانان بیشتری را جذب کنند. اما مهم‌ترین نکات برای یک مدیر موفق در صنعت هتلداری چیست؟
پیشنهاد قطب‌نما 
وبسایت «Hotelier Middle East» مصاحبه‌ای را با موضوع «ویژگی‌های یک مدیر موفق» با ۵ نفر از مدیران ارشد هتلداری در منطقه خاورمیانه انجام داده است. این افراد که از جمله مدیران موفق صنعت مهمان‌نوازی به شمار می‌‌آیند، نظرات و توصیه‌های خود را برای ایجاد یک تیم قوی، مدیریت خوب و جلب رضایت مهمانان بیان کرده‌اند. کولین ای بیکر (colin A. Baker) مدیر منطقه‌ای خاورمیانه هلدینگ «Staywell»، پیتر کتوساک- کاشوا (Peter Katusak- Huzsvar)، مدیر کل هتل «W Dubai- The Palm»، ادواردو اسپیریتوسانتو مارو (Eduardo Espiritusanto Marrero)، مدیرکل گروه هتلداری «Barcelo»، پاول آگلزیک (Paul Uglesic)، مدیرکل هتل Swiss-Belinn مسقط و طارق مدنات (Tarek Madanat)، مدیر هتل «Dukes The Palm» افراد حاضر در این مصاحبه بوده‌اند. برای آشنایی بیشتر با نظرات مدیران هتلداری، در ادامه مطلب با «قطب‌نما» همراه باشید.

فرمول موفقیت از نگاه مدیران هتل

  1. ارتباط با اعضای تیم و مهمانان
  2. حمایت از کارکنان
  3. یادگیری استراتژی‌های درآمدزایی
  4. کمک به توسعه مهارت‌های کارکنان
  5. اولویت قرار‌دادن افراد
  6. داشتن یک استراتژی روشن
  7. پویایی و انعطاف‌پذیری
  8. ابتکار و خلاقیت

ارتباط با اعضای تیم و مهمانان

ارتباط با اعضای تیم و مهمانانبه باور برخی هتلداران در خاورمیانه، برقراری ارتباط و همدلی با کارکنان و مهمانان و توجه به پیشنهادات و نظرات آن‌ها، تاثیر به‌سزایی در موفقیت مدیران و رضایت اعضای تیم و مهمانان دارد. صداقت و قابل‌اعتماد بودن، دو فاکتور کلیدی در ایجاد روابط سالم است که مدیران باید به آن توجه کنند. مدیران هتل‌ها می‌توانند با گوش‌کردن به حرف‌ها و نگرانی‌های کارکنان و مهمانان و کمک برای حل این دغدغه‌ها، روابط خود را با آن‌ها بهبود ببخشند. از طرف دیگر تعامل مستقیم مدیران با مهمانان خارج از دفتر کاری، ضمن بهبود ارتباط با مشتریان به مدیران کمک خواهد تا نیاز‌های مشتریان خود را پیش‌بینی کنند و از نزدیک با دغدغه‌های آن‌ها آشنا شوند. علاوه بر این، تقویت روابط با مهمانان، شرکا و ذی‌نفعان، موجب ارتقای وفاداری و اعتماد به برند خواهد شد.

حمایت از کارکنان

حمایت یک گروه از یکدیگر موجب می‌شود تا اعضای تیم بسیار قدرتمند‌تر در انجام وظایف خود عمل کنند. یک رهبر خوب می‌تواند با اعتماد به کارکنان و اجازه به آنها برای اشتراک‌گذاری نظرات و ایده‌ها متنوع، از آن‌ها حمایت کند و الهام‌بخش آنان باشد. درک شرایط اعضای تیم، درک و همدلی با آن‌ها، ضمن ایجاد یک محیط مشارکتی سرزنده و پویا، موجب هدایت بهتر کارکنان برای رسیدن به اهداف هتل خواهد شد. صادق و قابل اعتماد بودن یک مدیر، همیشه روابط سالم را در محیط کار تضمین می‌کند.

یادگیری استراتژی‌های درآمدزایی

این مدیران هتل تاکید می‌کنند که یادگیری راه‌های درآمدزایی یکی از مهارت‌های حیاتی برای همتایان‌شان است. مدیران برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه باید اطلاعات موجود در بازار جهانی را جمع‌‌آوری و با درک کامل نسبت به شرایط موجود، استراتژی‌های خود را تعیین کنند.

کمک به توسعه مهارت‌های کارکنان

کمک به توسعه مهارت‌های کارکنانبه‌گفته مدیران ارشد هتلداری، کارکنان، با ارزش‌ترین دارایی‌ هتل‌ها هستند و هتلداران باید بر تامین رفاه و پیشرفت شغلی آنان سرمایه‌گذاری کنند؛ به همین دلیل اطمینان از مسیر توسعه و پیشرفت کارکنان، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک مدیر موفق است. فرصت ارتقای شغلی، یادگیری مهارت‌های جدید و تجربه نقش‌ها و مسئولیت‌های جدید، از جمله مهم‌ترین فاکتور‌هایی است که افراد در شغل‌های ایده‌‌آل خود به‌دنبال آن هستند. در همین راستا، مدیران هتل‌ها باید با آموزش به کارکنان، ضمن ایجاد شرایط رشد فردی آن‌ها در محیط‌های کاری و ارتقای سطح خدمات هتل‌‌، به حفظ استعداد‌ها در یک محیط رقابتی کمک کنند. علاوه بر این، تمرکز بر ایجاد نقاط قوت در تیم، به مدیران کمک خواهد کرد تا از حداکثر پتانسل اعضای خود در محیط‌های کاری استفاده کنند.

اولویت‌قراردادن افراد

پایه‌ و اساس هر کسب‌وکار، اولویت‌قراردادن افراد است؛ چراکه هرچه کارکنان و مهمانان یک شرکت وفادارتر، متعهدتر و قدردان‌تر باشند، شانس موفقیت آن کسب وکار نیز افزایش خواهد یافت. مدیران موفق می‌دانند که تعامل، گوش‌کردن و همدلی با افراد، نشان‌دهنده اهمیت آن‌ها به کسب‌وکار است.

داشتن یک استراتژی روشن

داشتن یک استراتژی روشن با جدول زمانی و اهداف مشخص، لازمه موفقیت یک مدیر خوب است. مدیران ضمن تنظیم یک استراتژی معین، باید اطمینان حاصل کنند که اهداف شرکت به همه اعضای تیم منتقل شده و همگی درک خوبی نسبت به آن پیدا کرده‌اند. مدیران هتل‌ها باید اهداف، برنامه‌های هتل و ابزار‌های اجرایی مناسب خود را به همه اعضای تیم اعلام و آن‌ها را از چشم‌انداز بلند‌مدت و کوتاه‌‌مدت هتل آگاه کنند.

پویایی و سازگار‌ بودن

با وجود چالش‌ها و اتفاقات غیر‌قابل پیش‌بینی عصر امروز، پویایی و سازگار‌بودن یکی از ویژگی‌های یک مدیر خوب است. مدیران باید در دنیایی که همه‌چیز به‌سرعت در حال تغییر است، انعطاف‌پذیر باشند و استراتژی‌های مدیریتی خود را متناسب با چالش‌های موجود مجددا تنظیم کنند.

ابتکار و خلاقیتابتکار و خلاقیت

مدیران باید همواره از روش‌های جدید برای بهبود و رشد کسب‌وکار خود استقبال کنند. ابتکار عمل به مدیران کمک می‌کند تا به‌طور مداوم مهارت‌های جدیدی یاد بگیرند و آن‌ها را ارتقا ببخشند. ریسک‌کردن و ارتباط با افرادی ماهر و مکمل، به رشد و توسعه کسب‌وکار‌ها نیز کمک خواهد کرد. آخرین مقالات مدیریتی را در وب‌سایت «قطب‌نما» بخوانید.
بیشتر بخوانید

مطالب مرتبط