۸ روند بازاریابی رسانه های اجتماعی در سال ۲۰۲۴ که باید بدانید

۸ روند بازاریابی رسانه های اجتماعی در سال ۲۰۲۴ که باید بدانید

رسانه قطبنما: یکی از اصولی که همه بازاریابان روی آن متفق‌القول هستند، این است که لازمه ایجاد ارتباط و پیوند عاطفی بین مخاطب با برند، داشتن یک استراتژی درست رسانه‌های اجتماعی است؛ چراکه یک داستان سرایی خوب در رسانه‌های اجتماعی قدرت ماورای تصوری برای نزدیک‌تر کردن افراد به هم دارد.

 اگر شما هم در حال برنامه‌ریزی استراتژی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی کسب‌وکار خود هستید، در این مطلب به بررسی چند روند اخیر رسانه‌های اجتماعی پرداخته‌ایم و به شما می‌گوییم چرا این روندها ارزشمند است.


۱. برتری محتوای تولید شده توسط کاربر بر تبلیغات سنتی

شبکه‌های اجتماعی این روزها پر از محتواهای فیک از مقاصد و تجربیات مختلف است که فاصله زیادی با حقیقت ماجرا و تجربه واقعی مسافر دارند. به‌همین دلیل مسافران امروزی می‌خواهند قبل از رزرو، اطمینان حاصل کنند که تجربه سفرشان قرار است ۱۰۰ درصد مطابق با تبلیغی باشد که دیده‌اند. مسافران امروزی به‌لطف دنیای به‌هم متصلی که پر از عکس‌ها، نظرات و هشتگ‌های سایر کاربران است، به‌راحتی می‌توانند محتوای موثق را از محتوای فیک تشخیص دهند. پس مراقب محتوایی باشید که به‌خورد مخاطب خود می‌دهید. اگر هر چیزی غیر از واقعیت را به مسافر امروزی نشان دهید، در واقع یک مشتری را از دست داده‌اید. به‌ویژه با رشد شدید محتواهای تولید شده با هوش مصنوعی، جلب اعتماد مخاطب حالا بیش از هر زمان دیگری حیاتی است. 

محتوای تولید شده توسط کاربر

اما مسافران چطور به یقین می‌رسند؟ نتایج نظرسنجی‌ پلتفرم بازاریابی محتوایی استاکلا (Stackla) در سال ۲۰۲۰ میلادی نشان می‌دهد، ۷۹ درصد از مردم به محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) اعتماد زیادی دارند و می‌گویند این محتوا تاثیر بسیار زیادی بر تصمیم‌گیری‌های آن‌ها داشته است. علاوه‌بر محتوای تولیدشده توسط کاربر، محتوای تولیدشده توسط تولیدکننده محتوای دیجیتال ( Creator-Generated Content) نیز از دیگر مواردی است که کاربران اعتماد زیادی به آن دارند. تولیدکننده محتوای دیجیتال، متخصصی است که در فضای مجازی اقدام به تولید محتوا در حوزه تخصصی خودش می‌کند. 

CGC مشابه UGC است اما با دو تفاوت عمده: اول اینکه، افرادی که محتوا تولید می‌کنند، متخصص این امر هستند؛ بنابراین کیفیت محتوای تولیدی آن‌ها به‌مراتب بیشتر از محتوای تولیدشده توسط کاربر است. دوم اینکه محتوا به‌صورت مشترک با برند تولید می‌شود، بنابراین کنترل بسیار بیشتری بر خروجی محتوای تولیدشده وجود دارد.

۲. استفاده از قدرت هوش مصنوعی مولد

استفاده از قدرت هوش مصنوعی مولد

سال ۲۰۲۳ میلادی سال شکوفایی موتور هوش مصنوعی مولد چت جی پی تی (ChatGPT) بود. کاربران در همان هفته‌های نخست ظهور این فناوری به‌سرعت راه‌هایی پیدا کردند که می‌توانست به آن‌ها در انجام کارهای روزمره و زمان‌بر مثل برنامه‌ریزی تقویم محتوا، تهیه گزارش یا تولید یک کپی رایتینگ جذاب کمک کند. چند ماه بعد شرکت «اسپاتیفای» که در زمینه پخش صوتی و تصویری فعالیت می‌کند، از دی جی هوش مصنوعی خود رونمایی کرد که صدای طبیعی‌اش همه مخاطبان را شوکه کرد. این تنها آغاز تغییر جهان با هوش مصنوعی مولد بود. حتما شما هم هزاران مثال در ذهن خود دارید اما چطور می‌توانید به‌عنوان یک بازاریاب از هوش مصنوعی استفاده کنید اما همچنان اعتباری که پیش از آن درباره آن صحبت کردیم را نیز حفظ کنید؟

بگذارید برندتان با هوش مصنوعی بازی کند. خود را در روندهای رسانه‌های اجتماعی درگیر کنید و به مخاطب نشان دهید که هوش مصنوعی درباره مقصد، خدمت یا تجربه شما چه فکری می‌کند و بعد از مخاطبان خود بخواهید به شما بگویند که نتیجه چقدر نزدیک یا دور از تجربه واقعی آن‌ها است.

مثل کاری که شرکت اجاره اقامتگاه «میرتل بیچ» (Myrtle Beach) انجام داد. این شرکت یک کمپین در ردیت (Reddit) راه‌اندازی کرد که در آن از هوش مصنوعی خواسته بود یک تجدید برند و همینطور وب‌سایت را برای این شرکت انجام دهد و بعد به مخاطبان نشان داده بود که چگونه هوش مصنوعی می‌تواند به واقعیت نزدیک شود، اما همیشه نمی‌تواند همه چیز را درست پیش‌بینی کند.

۳. تغییر در نحوه ارائه محتوا به مخاطب در رسانه های اجتماعی

 تغییر در نحوه ارائه محتوا به مخاطب در رسانه های اجتماعی

فیسبوک و اینستاگرام در سال‌های اخیر تغییرات زیادی در الگوریتم نمایش محتوا در فید (Feed) مخاطبان اعمال کرده‌اند. به‌طور مثال محتوای توصیه‌شده (Recommended Content) به‌نسبت محتوای موردعلاقه اکانت‌های فالو شده توسط کاربر، در اولویت بالاتری قرار گرفتند. این تغییر خبر خوبی برای کسب‌وکارهای گردشگری است و به آن‌ها اجازه می‌دهد راحت‌تر به کاربران جدید دسترسی پیدا کنند و آگاهی از برند خود را به‌طور ارگانیک افزایش دهند.

این الگوریتم با کمک هوش مصنوعی پیاده‌سازی شده است. حال در سال ۲۰۲۴ میلادی هوش مصنوعی کنترل بیشتری بر محتوای ارائه شده به کاربران خواهد داشت تا تعامل آن‌ها با این پلتفرم‌ها را به‌حداکثر برساند. این بدان معناست که هرچه محتوای بیشتری در پلتفرم‌هایی داشته باشید که احتمال می‌دهید مخاطبان هدف شما در آنجا بیشتر حضور دارند، احتمال بیشتری وجود دارد که افراد را جذب محتوای خود کنید. 

۴. پیشتازی ویدئوهای کوتاه 

پیشتازی ویدئوهای کوتاه 

ویدئوها همیشه یکی از ابزارهای ضروری بازاریابی گردشگری بوده‌اند. با این وجود، خوب است بدانید ۷۵ درصد از کاربران اینستاگرام پس از مشاهده یک تبلیغ ویدیویی اقدامی انجام داده‌اند. مکنزی بروملی، مدیر رسانه‌های اجتماعی آژانس بازاریابی سفر و گردشگری «ام‌ام‌جی‌وای گلوبال» (MMGY Global)  می‌گوید: «مصرف‌کنندگان به‌طور متوسط ​​حدود ۳۲۳ دقیقه در هفته را صرف تماشای محتوای ویدیویی می‌کنند و این صرفا میزان ویدیویی است که در تلفن‌های همراه تماشا می‌کنند.» به‌همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند برندها روی تولید محتوای ویدیویی کوتاه تمرکز کنند. 

با این وجود، بررسی‌ها نشان می‌دهد ویدیوهای کوتاه که توسط دیگر کاربران تولید شده است، محبوب‌ترین نوع ویدیو نزد مسافرانی است که به‌دنبال یک نمای بدون فیلتر از مقاصد و تجربیاتی هستند که قصد رزرو آن را دارند. حال با توجه به الگوریتم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی که محتوا را بر اساس علایق و تعاملات کاربر به او نمایش می‌دهند، باید مطمئن شوید که برند شما  یک کتابخانه ویدیویی دارد که هر زمان که نیاز دارید بتوان از آن‌ها استفاده کرد.

۵. محبوب ترین نوع محتوا در اینستاگرام

محبوب ترین نوع محتوا در اینستاگرام

تاثیر اینستاگرام بر صنعت سفر غیرقابل انکار است. یک مطالعه از سازمان جهانی گردشگری نشان می‌دهد که کاربران اینستاگرام بیشتر از افرادی که در اینستاگرام حساب کاربری ندارند، به سفر می‌روند. این افراد همچنین احتمالا پول بیشتری برای سفر خرج می‌کنند. عبارت «مکان‌های اینستاگرام‌پسند» (Instagrammable Places) نیز حالا یکی از عبارت پرجست‌وجو در صنعت سفر است. اغلب مسافران عاشق جستجوی مکانی عالی برای عکاسی و گذاشتن پست در شبکه‌های اجتماعی هستند؛ خواه این مکان یک جاذبه شناخته‌شده باشد یا یک جاذبه کمتر شناخته‌شده. 

حال که اینستاگرام تا این اندازه محبوب است باید چه استراتژی در این رسانه اجتماعی پیاده کنید؟ در بین محتواهای مختلف‌ اینستاگرامی، ریلز (Reels) یکی از محبوب‌ترین و تاثیرگذارترین انواع محتوا است و طبق آخرین گزارش‌های متا، روزانه ۲۰۰ میلیارد ریلز در اینستاگرام و فیسبوک منتشر می‌شود. رقمی که در سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۱۴۰ میلیارد بود. 

۶. افزایش همکاری با سازندگان محتوا

افزایش همکاری با سازندگان محتوا

طبق گزارش پلتفرم بازاریابی محتوایی «کرودریف» (CrowdRiff)، حدود ۷۳ درصد از برندها از کمپین های اینفلوئنسری به‌عنوان یک بازوی قدرتمند در برنامه بازاریابی خود استفاده می‌کنند، و شکی نیست که این روند همچنان تا انتهای سال به قوت خود باقی است. با این وجود اغلب ما با فرمول شهرت بیشتر، بازگشت سرمایه بیشتر، در دام اینفلوئنسرهای گرانی می‌افتیم که آنقدرها هم موفق نیستند. 

به‌جای اینکه همه بودجه خود را صرف کمپین‌های اینفلوئنسری گران‌قیمت کنید، می‌توانید با تولیدکنندگان محتوا یا Creator ها همکاری کنید که معمولا یک پایگاه عظیم از دنبال‌کننده‌ها را دارند. پیش از این اشاره کردیم که منظور از تولیدکننده محتوای دیجیتال، متخصصی است که اقدام به تولید محتوا در حوزه تخصصی خودش می‌کند. به‌دنبال سازندگان محتوایی باشید که دیدگاه (POV) منحصربه‌فردی دارند و آن دیدگاه هم‌راستا با ماموریت شما است.

اینکه باید با اینفلوئنسرها یا با تولیدکنندگان محتوا همکاری کنید دقیقا بسته به هدفتان دارد. به‌عنوان مثال، اگر می‌خواهید مقصد یا تجربه خود را تبلیغ کنید با سازنده محتوایی بومی همکاری کنید. اما اگر به‌دنبال تبلیغ گردشگری غذایی هستید یک میکرو اینفلوئنسر غذا تاثیر بیشتری دارد.

۷. تغییر فاکتورهای تجزیه و تحلیل رسانه های اجتماعی

افزایش همکاری با سازندگان محتوا

اگر یک میلیون فالوور دارید اما تنها ۱۰۰۰ نفر از آن‌ها با کمپین بازاریابی شما تعامل دارند، یعنی یک‌جای کار می‌لنگد. براساس آمار پلتفرم بازاریابی رسانه‌های اجتماعی «هوت سوئیت» (Hootsuite)، میانگین نرخ تعامل (Engagement rate) برای اکانت‌های سفر، مهمان‌نوازی و اوقات فراغت ۱.۷۳ درصد است. حالا نگاهی به کسب‌وکار خودتان بیندازید. چند درصد کاربرانی که پست‌های شما را تماشا می‌کنند، نظر می‌دهند، پست را ذخیره می‌کنند یا آن را به اشتراک می‌گذارند؟ اکانت کسب‌وکارتان در رسانه‌های اجتماعی هفته به هفته یا ماه به ماه توسط چند کاربر جدید دیده می‌شود؟ این آمار راکد است یا روند افزایشی دارد؟

اگر آمار جالبی در این زمینه ندارید ویدیوهای کوتاه مثل ریلز بهترین راه برای دستیابی به مخاطبان جدید در پلتفرم‌هایی مثل اینستاگرام است. اینجاست که فاکتورهایی مثل میزان بازدید ویدیو‌ها و همچنین نرخ ماندگاری کاربر در ویدیو اهمیت زیادی پیدا می‌کند. در واقع در چند سال گذشته، علیرغم رشد تعداد مخاطبان، نرخ تعامل کاهش محسوسی یافته است و کاربران کمتری در پلتفرم‌ها اقدام به لایک کردن، نظردادن و یا اشتراک‌گذاری محتوا می‌کنند. به‌همین دلیل پلتفرم‌ها به‌دنبال روشی برای افزایش تعامل کاربران رفتند و ایده‌هایی مثل ریلز اینستاگرام متولد شد. بنابراین بررسی آمار ویدیوها یکی از بهترین راه‌ها برای سنجش نرخ تعامل مخاطبان‌تان است.

یادتان باشد تعداد فالوورها و نرخ تعامل تنها بخش کوچکی از پازل سنجش عملکرد بازاریابی رسانه‌های اجتماعی است. برای اینکه درک درستی از وضعیت رسانه‌های اجتماعی خود داشته باشید، باید معیارهای متعددی را بسنجید.

۸. بهره برداری از ترندهای رسانه های اجتماعی

بهره برداری از ترندهای رسانه های اجتماعی

حتما یک‌بار هم که شده ریلزهای ترند اینستاگرام را امتحان کرده‌اید. مثلا در سال ۲۰۲۳ باربی، تیلور سوئیفت و گربه‌ها بر فیدهای رسانه‌های اجتماعی حکومت می‌کردند و برندهایی که از این ترند استفاده کردند با روش‌های جدید و خلاقانه‌ای به مخاطبان دسترسی پیدا می‌کردند. ترندهایی مثل این‌ها باعث ایجاد تعامل شد؛ کاری که پست‌های عادی به‌ندرت می‌توانند انجام دهند. اما استفاده از ترندها یا همان روندها به خلاقیت و چابکی نیاز دارد. خبر خوب اینکه ابزارهای زیادی در فضای مجازی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند به‌سرعت تمپلیت‌های (Template) ترند ریلزهای اینستاگرام را شناسایی و با افزودن تصاویر یا ویدیوی خود به‌سرعت یک ریلز محبوب تولید کنید.  

در نهایت باید بگوییم، وقتی درباره رسانه‌های اجتماعی حرف می‌زنیم ده‌ها نقطه تماس، بین شما و مخاطبان وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده و نظر مسافران را جلب کنید. اما یادتان باشد هر روندی همیشه مناسب یا ماندگار نیست و شما مخاطبان خود را بهتر از هر کسی می‌شناسید. پس دست به کار شوید و فهرستی از بهترین محتوای خود در شبکه‌های اجتماعی را فهرست کنید و از آن برای تدوین استراتژی‌های آینده استفاده کنید.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

۵ اشتباه رایج بازاریابان گردشگری که باید بدانید

مطالب مرتبط