بازاریابی هتل چیست | ۸ استراتژی کاربردی

 بازاریابی هتل چیست | ۸ استراتژی کاربردی

رسانه قطبنما: اشتباه نیست اگر بگوییم شرط موفقیت بسیاری از شرکت‌های بزرگ هتلداری در اجرای صحیح استراتژی های کارآمد بازاریابی هتل خلاصه می‌شود. تنها کافی است به برترین هتل‌های جهان نگاهی بیندازیم؛ خواهیم دید که چگونه تیم‌های بازاریابی آن‌ها با استفاده درست از استراتژی‌های بازاریابی هتل، سعی می‌کنند املاک و اتاق‌های خود را تبلیغ کنند.

این استراتژی‌های بازاریابی هتل در همه بخش‌های هتل، از رزرو سوئیت گرفته تا فروش خدمات به مهمانان، دیده می‌شود. امروزه چگونگی اجرای برنامه بازاریابی هتلداری، به‌ویژه پس از گذراندن دوران همه‌گیری کرونا، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

بعد از گذشت دو سال ناامید‌کننده، صنعت گردشگری به‌‌سرعت در حال بهبودی است و بررسی‌های سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در سه ماهه اول ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که میزان گردشگران ورودی مقاصد گردشگری، حدود سه برابر مدت‌زمان مشابه در سال ۲۰۲۱ بوده است. با وجود بهبود گردشگری، آیا هتل‌ها آماده استقبال از گردشگران هستند؟ بازاریابی هتل در دوران پسا کرونا و بازگشت مسافران چه تغییری خواهد کرد؟

برای پاسخ به این سوال، ابتدا به تعریف بازاریابی هتل و اهمیت آن می‌پردازیم و سپس با استناد بر نتایج تحقیقات کارشناسان در رسانه‌های تخصصی صنعت هتلداری به بررسی استراتژی‌ های بازاریابی هتل هم‌زمان با بازگشت مهمانان خواهیم پرداخت.

بازاریابی هتل چیست؟

بازاریابی هتل چیست؟

شاید بهتر باشد قبل از تعریف بازاریابی هتل، تعریف بازاریابی (Marketing) را مرور کنیم. به گفته «فیلیپ کاتلر»، پدر بازاریابی مدرن، بسیاری از افراد فکر می‌کنند بازاریابی همان تبلیغات یا فروش محصول به مشتریان است؛ در صورتی که فروش و تبلیغات تنها بخش کوچکی از بازاریابی یک شرکت است و مهم‌ترین بخش بازاریابی دقیقاً قبل از ورود محصولات به بازار اتفاق می‌افتد.

او، مارکتینگ یا بازاریابی را این‌گونه تعریف می‌کند: «بازاریابی فرآیندی مدیریتی- اجتماعی است که در آن افراد و گروه‌ها از طریق تولید و مبادله محصولات و ارزش، به نیاز‌ها و خواسته‌های خود پاسخ می‌دهند.» به کمک بازاریابی و ایجاد ارزش برای مشتریان، می‌توان روابط قوی‌تری با مشتری ایجاد کرد.

اکنون وقت آن است تا به تعریف بازاریابی هتل و اهمیت آن در صنعت هتلداری بپردازیم. 

بازاریابی هتل (Hotel Marketing) یک اصطلاح کلی است و همه استراتژی‌ ها و تکنیک‌های مختلف بازاریابی را دربرمی‌گیرد که هتل‌ها برای تبلیغ کسب‌وکار خود و تاثیر‌گذاری بیشتر بر مشتریان از آن استفاده می‌کنند.

تکنیک‌های بازاریابی هتل‌ با رساندن پیام برند به گوش مشتریان و ارائه پیشنهادات فروش منحصربه‌فرد به آن‌ها، نقش کلیدی در افزایش رزرو‌ها و بهینه‌سازی درآمد دارند. در حقیقت شما در بازاریابی هتلداری سعی می‌کنید تا با برجسته‌کردن ویژگی‌های هتل و جذاب‌ نشان‌دادن آن‌ها، مهمانان و تعداد رزرو‌های بیشتری به دست آورید.

ارتقای سئوی وب‌سایت، افزایش ترافیک‌ ورودی، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های دیگر و...، برخی از استراتژی‌های بازاریابی هتل‌ در عصر دیجیتال امروز به شمار می‌‌آید.

چرا بازاریابی هتل‌ مهم است؟

در صنعت هتلداری، باقی ماندن در میدان رقابت یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی است که مدیران هتل‌ و تیم‌های بازاریابی هتل با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ برای برنده‌شدن در این رقابت آن هم در سطح جهانی، باید به شکلی کارآمد از استراتژی‌ های بازاریابی هتل کمک گرفت.

تکنیک‌‌های بازاریابی هتلداری به مدیران کمک می‌کند تا دارایی‌های خود را تبلیغ کنند، ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن را برجسته و با متمایز کردن خود از رقبا، مهمانان را برای اقامت در هتل‌ متقاعد کنند.

در حقیقت افزایش تعداد مهمانان متقاضی برای اقامت در هتل‌ و بالا‌گرفتن رقابت میان ارائه‌دهندگان خدمات اقامتی باعث تکامل بازاریابی در صنعت هتلداری شده است.

اصول بازاریابی هتل

اصول بازاریابی هتل

برای آنکه فرآیند بازاریابی هتل در مسیری درست اتفاق بیفتد، باید از اصول بازاریابی کمک گرفت. اصول بازاریابی مجموعه فاکتور‌های مشخص و ثابتی است که همه شرکت‌‌ها از برندهای هتلداری بزرگ گرفته تا اقامتگاه‌های کوچک، رستوران‌ها و سایر حوزه‌های صنعت گردشگری می‌توانند از آن برای اجرای استراتژی‌ بازاریابی موثر استفاده کنند.

اصول بازاریابی که به آن «آمیخته‌ بازاریابی» (Marketing Mix) هم می‌گویند، انواع مختلفی دارد. این اصول بازاریابی به‌تدریج در طول بیش از ۲۰ سال، از مدل «4P» به «7P» و «4C» توسعه یافته است و هر یک از آن‌ها، معرف فاکتو‌ر‌ها و نحوه نگرش متفاوتی در بازاریابی هستند.

4P یکی از قدیمی‌ترین آمیخته‌های بازاریابی است که توسط پروفسور «ادموند مک کارتی» در سال ۱۹۶۰ معرفی شد. این مدل بر خود محصول تمرکز دارد و از ۴ فاکتور:

  • «محصول» (Product)
  • «قیمت» (Price)
  • «مکان» (Place)
  • و «تبلیغ» (Promotion)

تشکیل شده است. هدف از آن ارائه محصول مناسب در زمان و مکان مناسب، با یک قیمت مناسب به مشتری است.

اما پس از گذشت مدتی کارشناسان متوجه شدند، آمیخته بازاریابی 4P آنطور که باید به نیاز‌های صاحبان کسب‌وکار‌ها پاسخ نمی‌دهد؛ بدین ترتیب با اضافه‌شدن ۳ اصل دیگر با عنوان‌های:

  • «نیروی انسانی» (People)
  • «فرآیند» (Process)
  • و «شواهد عینی» (Physical Evidence)

به مدل «7P» توسعه پیدا کرد.

با توسعه دیجیتال مارکتینگ در قرن بیستم، مدل «4C» جایگزین مدل «4P» شد. این مدل بر مشتری، نیاز‌های او و البته ارتباط با مخاطبان هدف در طول فرآیند بازاریابی تمرکز دارد. اجزای تشکیل‌دهنده 4C عبارتند از: 

  • «نیاز‌ها و خواسته‌های مشتریان» (Consumer Wants and Needs)
  • «هزینه» (Cost)
  • «سهولت» (Convenience)
  • و «ارتباطات» (Communication).

این اصول به صورت کلی باید برای بازاریابی در همه بخش‌ها و صنایع از جمله صنعت هتلداری به‌کارگرفته شود. 

اطلاعات بیشتر در مورد اصول بازاریابی هتل 4P و 4C را در مطلب «بازاریابی گردشگری چیست | ۴استراتژی بازاریابی گردشگری» بخوانید. 

استراتژی‌ های بازاریابی هتل برای افزایش فروش

اصلی‌ترین هدف هتلداران از بازاریابی هتل، افزایش رزرو‌ها و جذب مهمانان بیشتر است؛ اما تحقق این هدف بدون تعیین استراتژی‌ های بازاریابی کارآمد، غیر‌ممکن خواهد بود.

استراتژی‌های بازاریابی هتل با درک مخاطبان هدف و تعیین اهداف شما از بازاریابی شروع می‌شود. قطعاً پیام برند شما برای مهمان بین‌المللی بسیار متفاوت‌تر از مهمانان محلی است. در نتیجه در هنگام تعیین استراتژی‌ های بازاریابی هتل باید به همه جزئیات توجه کنید.

برای موفقیت در تعیین استراتژی های بازاریابی هتل، باید دائماً به روند‌های بازار و تقاضاهای در حال تغییر بازار توجه کنید. نحوه پاسخ‌گویی شما به تقاضای مشتریان و توجه به نیاز‌های جدید آن‌ها است که برند شما را از سایر رقبا متمایز می‌کند.

این استراتژی‌ها باید پویا باشند؛ شما نمی‌توانید یک تکنیک خشک و قدیمی را برای مدت‌زمان طولانی و در همه فصل‌ها استفاده کنید. کارشناسان صنعت هتلداری در وب‌سایت «Hotel Online»، استراتژی‌های بازاریابی هتل را به دو بخش قبل از کووید-۱۹ و بعد از آن تقسیم می‌کنند. برای مثال، استفاده از فناوری‌های جدید برای انجام عملیات‌ها اگرچه قبل از کرونا امری غیر‌ضروری به نظر می‌رسید، اما امروزه استفاده از تکنولوژی‌های جدید مانند Check-in بدون تماس یا ربات‌های هوشمند امری ضروری و مزیت رقابتی برای هتلداران شناخته می‌شود.

کووید-۱۹ حتی روابط میان مهمانان و کارکنان هتل‌ها را هم تحت شعاع قرار داده است؛ به‌طوریکه بسیاری از مهمانان ترجیح می‌دهند از گزینه‌های بدون تماس برای ثبت سفارشات و رزرو خود استفاده کنند.

اما ۸ مورد از مهم‌ترین استراتژی های‌ بازاریابی هتل‌ و استراتژی‌های پیشنهادی کارشناسان Hotel Online در دوران بازگشت سفرها چیست؟ در ادامه با این استراتژی‌ها آشنا می‌شویم.

بازاریابی در کانال‌های شخص‌ ثالث

کانال‌های شخص ثالث مانند پلتفرم‌های ارائه‌دهنده خدمات مسافرتی یا موتور جستجوی گوگل، از منابع مهم برای دسترسی به طیف بزرگی از مخاطبان است و باعث افزایش سریع‌تر رزرو‌ها می‌شود. مهم‌ترین استراتژی های بازاریابی در کانال‌های شخص ثالث عبارتند از:

  • بازاریابی در آژانس مسافرتی آنلاین (OTA)

استراتژی‌ های بازاریابی هتل برای افزایش فروش

امروزه بخش بزرگی‌ از رزرو‌های خدمات سفر مسافران به‌صورت آنلاین و توسط آژانس های مسافرتی آنلاین (OTA) مانند Booking.com ، Expedia و... انجام می‌شود؛ به‌طوریکه طبق آمار شرکت تحقیقاتی «Statista»، بیش از نیمی از رزرو‌های سال ۲۰۲۱ (حدود ۶۶ درصد) به‌صورت آنلاین انجام شده و تنها ۳۴ درصد رزر‌و‌ها به‌صورت آفلاین بوده است.

علاوه بر این، تعداد بازدید‌های آژانس‌های مسافرتی آنلاین روز‌به‌روز در حال افزایش است. بررسی‌ها نشان می‌دهد تعداد بازدید‌های پلتفرم‌  Booking.com در ماه مارس ۲۰۲۲، به ۴۵۷ میلیون و ۷ هزار رسیده است.

بنابراین کانال‌های فروش آنلاین، با قدرت بازاریابی گسترده‌ و امکان دسترسی به طیف بزرگی از مخاطبان در سراسر جهان با سلایق مختلف، پایگاه مهمی برای افزایش رزرو‌های هتل‌ ها به‌شمار می‌‌آیند.

اگرچه پرداخت حق کمیسیون به این آژانس‌ها، اغلب خوشایند هتلداران نیست؛ اما هتل‌ها به‌تنهایی و فقط از طریق وب‌سایت‌های انحصاری خود نمی‌توانند به حجم عظیم مخاطبان در آژانس‌های آنلاین دسترسی داشته باشند. این آژانس‌های آنلاین به‌ازای دریافت هزینه تبلیغاتی از هتل‌ها، آن‌ها را در رده‌های بالای لیست قرار می‌دهند.

  • تبلیغات در گوگل

با تبلیغات در گوگل (Google Ads) بر اساس کلمات کلیدی، می‌توانید مخاطبان هدف را نشانه بگیرید. تنها کافی است مخاطبان شما کلمه کلیدی را جستجو کنند تا وب‌سایت شما را در رده‌های بالای جستجوی گوگل ببینند. از آنجایی که تبلیغات وب‌سایت طبق کلمه کلیدی که انتخاب می‌کنید، نمایش داده می‌شود، باید در انتخاب کلمه کلیدی دقت کنید.

  • پرداخت به ازای کلیک (PPC)

پرداخت به‌ازای کلیک (Pay Per Click) یا «PPC» یکی دیگر از روش‌های بازاریابی در کانال‌های شخص‌ ثالث است که با هدف هدایت ترافیک به وب‌سایت هتل و در راستای تحقق اهداف بازاریابی هتل انجام می‌شود.

در این روش، شرکت تبلیغ‌کننده به‌ازای هر کلیکی که از طریق تبلیغ در یک پلتفرم به دست می‌‌آورد، هزینه مشخصی را به ناشر پرداخت می‌کند.

بهینه‌سازی کانال‌های فروش مستقیم

اگرچه کانال‌های شخص‌ثالث مانند OTA ها نقش بسیار مهمی در بازاریابی هتل‌ ایفا می‌کنند، اما کانال‌های فروش مستقیم مانند وب‌سایت هتل و ارتباطات ایمیلی، کانال‌های مهمی برای افزایش آگاهی از برند، ارتقای وفاداری مهمان و افزایش درآمد‌ هتل‌ ها به‌شمار می‌‌آیند.

اما برای افزایش جذب کلیک‌های ارگانیک و فروش‌ مستقیم از طریق کانال‌های شخصی، نکات زیر را فراموش نکنید:

  • بهینه‌سازی سئو وب‌ سایت و بازاریابی محتوا

استراتژی‌ های بازاریابی هتل برای افزایش فروش

یکی از اولین درگاه‌هایی که مهمانان با وب‌ سایت هتل شما روبه‌رو می‌شوند، جستجوی گوگل است؛ به‌همین دلیل سرمایه‌گذاری روی سئوی وب‌ سایت و بهینه‌‌سازی برای موتور‌های جستجو یکی از مهم‌ترین استراتژی هایی است که نباید هرگز در بازاریابی هتل از یاد ببرید. سئو، مجموعه‌ای از استراتژی‌ها از چیدمان متن گرفته تا سرفصل‌ها، استفاده از کلمات کلیدی و... برای تولید و انتشار محتوا است که به هتل‌ها کمک می‌کند در رتبه‌های بالاتری از جستجوی گوگل قرار بگیرند و در بازاریابی محتوایی نیز بهتر عمل کنند.

  • طراحی جذاب و کاربر پسند وب‌ سایت

اگر بهترین محتوا را تولید کنید، اما وب‌سایت جذاب و کاربر‌پسندی نداشته باشید؛ مهمانان به‌‌سرعت وب‌سایت شما را ترک می‌کنند. UI و UX دو مفهوم مهم در دیجیتال مارکتینگ است که بر طراحی و نحوه عملکرد وب‌سایتتان تاثیر می‌گذارد.

UI مخفف (User Interface Design) به‌معنای «طراحی رابط کاربری» است و با طراحی بهینه ظاهر وب‌سایت یا اپلیکیشن، باعث تقویت برند شما می‌شود. UX اما مخفف (User Experience Design) به معنای طراحی تجربه کاربری است و ویژگی‌های یک برند را می‌سازد.

این ویژگی‌ها به کمک فاکتور‌های بصری در UI، به بهترین شکل ممکن برای مخاطبان نمایش داده می‌شود. 

ایمیل مارکتینگ و ارتقای CRM هتل

برای برقراری ارتباط با مهمانان، بازاریابی ایمیلی استراتژی خوبی است که باعث افزایش وفاداری مهمانان می‌شود.

قبل از شروع استراتژی‌ بازاریابی ایمیلی، باید یک سیستم CRM (مدیریت ارتباط با مشتری) برای ذخیره و ردیابی داده‌های مهمانان در اختیار داشته باشیم. این سیستم به هتلداران کمک می‌کند تا بهتر مهمانان خود را بشناسند و با چالش‌ها، نیاز‌ها و ارزش‌های آن‌ها آشنا شوند.

پیام‌های ایمیل‌ها می‌تواند معرفی یک سرویس جدید، پیشنهادات جذاب، تخفیف‌های ويژه و هر چیزی باشد که مهمانان را به رزرو اتاق یا خرید محصول مشتاق کند.

ایمیل‌ها علاوه بر اهداف بازاریابی و فروش می‌توانند برای برقراری ارتباط نزدیک‌تر با مهمانان هم استفاده شوند؛ برای مثال، تبریک تولد، خوش‌‌آمدگویی به هتل، نظرسنجی و غیره.

بهره‌گیری از داده‌های کلان

یکی از فاکتور‌هایی که در تعیین استراتژی‌های بازاریابی هتل به شما کمک می‌کند؛ استفاده از داده‌ها است. یکی از قدرتمند‌ترین این ابزار‌ها، گوگل آنالتیکس (Google Analytics) است. این ابزار، نحوه تعامل مخاطبان با وب‌سایت شما را نشان می‌دهد؛ کانال‌های رزرو برتر را مشخص می‌کند و اطلاعات مفیدی در مورد شاخصه‌های جمعیتی مخاطبان هدف ارائه می‌دهد.

علاوه بر این، یک سیستم مدیریت دارایی نیز کمک می‌کند تا گروه‌ مخاطبان را بر اساس تجزیه‌ و تحلیل پایگاه مشتریان فعلی خود شناسایی کنید.

تمرکز بر شبکه‌های اجتماعی

استراتژی‌ های بازاریابی هتل برای افزایش فروش

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه اینستاگرام مارکتینگ، باعث افزایش آگاهی از برند و به‌دنبال آن افزایش فروش هتل‌ها می‌شود. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که پست‌های مربوط به سفر و گردشگری در اینستاگرام، تاثیر چشم‌گیری بر تصمیم‌گیری نسل هزاره (متولدین سال‌های ۱۹۷۰ یا ۱۹۸۰- ۲۰۰۰) برای سفر دارد.

طبق گزارش مجله نشنال جئوگرافیک در مورد تاثیر اینستاگرام بر سفر‌ها، ۳۵ درصد از کاربران اینستاگرام مقاصد جدید را از طریق این پلتفرم کشف می‌کنند. اما بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی چه مزایایی برای شرکت‌های هتلداری دارد؟

استراتژی‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی باعث هدایت ترافیک ارگانیک به وب‌سایت هتل‌ها می‌شود و میزان رزرو‌های مستقیم را افزایش می‌دهد. با تنظیم یک تقویم محتوایی برای شبکه‌های اجتماعی می‌توانید حضوری فعال و منظم در شبکه‌های اجتماعی داشته باشید.

مشارکت با مشاغل محلی

اگر از آن دسته هتل‌هایی هستید که خدماتی مانند باشگاه‌ سلامت،‌ رستوران و… برای خدمات‌دهی به مهمانان ندارید، می‌توانید از طریق مشارکت با مشاغل محلی، امکان ارائه خدمات مختلف را فراهم کنید.

برای مثال، اگر در هتل خود خشکشویی ندارید، می‌توانید با یکی از خشکشویی‌های محلی برای ارائه خدمات به مهمانان قرارداد ببندید.

رسیدگی به نظرات مهمانان

بررسی‌‌های وب سایت Hotel Online نشان می‌دهد که حدود ۸۰ درصد از مسافران بدون خواندن نظرات درباره هتل‌ها، اتاق رزرو نمی‌کنند؛ همچنین ۹۱ درصد از افراد ۱۸ تا ۳۴ ساله می‌گویند به نظرات آنلاین مشتریان همانند توصیه‌های دوستان خود اعتماد دارند. بنابراین، نظرات آنلاین مشتریان خود را هرگز دست کم نگیرید و از آن برای بهبود شهرت برند استفاده کنید.

همچنین یادتان باشد که به نظرات منفی پاسخ دهید و راهی برای حل مشکل بیان کنید و اجازه ندهید نظرات منفی با بی‌توجهی شما، تاثیر منفی بر مهمان بعدی بگذارد.

آموزش به کارکنان هتل

استراتژی‌ های بازاریابی هتل برای افزایش فروش

آموزش و ارتقای مهارت‌های کارکنان هتل، هرگز نباید از چشم هتلداران دور بماند؛ چراکه این موضوع در بازاریابی هتل اهمیت دارد. به کارکنان پذیرش خود بیاموزید چگونه با مهمانان ارتباط برقرار و احساس ارزشمندی را به آن‌ها القا کنند. برای مثال، اگر مهمانی یک اتاق معمولی رزرو کرده است، به او گزینه‌های ارتقای اتاق به‌ازای پرداخت هزینه ناچیز پیشنهاد دهند. یا در هنگام ورود به هتل، از مهمانان درباره نوشیدنی‌های موردعلاقه آن‌ها بپرسند و به‌عنوان خوش‌‌آمدگویی، برای آن‌ها نوشیدنی سرو کنند.

ابزار‌های بازاریابی هتل

همه ما از اهمیت اجرای استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ مانند بهینه‌‌سازی موتور جستجو برای موفقیت و پیشرفت کسب‌و‌کار‌ها در دنیای پر رقیب امروز با خبر هستیم.  اگر به مراحل سفر مشتری از گذشته تا به امروز نگاه کنیم، متوجه می‌شویم مسافران از گذشته آگاه‌تر شده‌اند و از کانال‌های دیجیتالی و اینترنت در تمام مراحل خرید خود استفاده می‌کنند. به‌همین دلیل، هتلداران برای تاثیرگذاری بیشتر استراتژی‌های بازاریابی هتل‌ها،‌ باید حضور فعال‌تر و هوشمندانه‌تری در محیط‌ اینترنت و کانال‌های دیجیتالی داشته باشند.

در همین راستا، برخی از ابزار‌های بازاریابی هتل که به حضور قوی‌تر هتل‌ها در کانال‌های آنلاین و آفلاین کمک می‌کند، معرفی خواهیم کرد.

ابزار‌های مدیریت ایمیل‌

ابزار‌های بازاریابی هتل

  • Hubspot: ابزاری کارآمد برای ارتقای استراتژی‌های بازاریابی و فروش، خدمات مشتری و طراحی وب‌سایت و مدیریت به شمار می‌‌آید. با نسخه رایگان این برنامه می‌توانید به نکات و الگو‌های بازاریابی ایمیلی، فرم‌ها و مدیریت تماس دسترسی داشته باشید.
  • Convertkit: این برنامه انتخابی عالی برای دسترسی به گزینه‌های اتوماسیون پیشرفته و مدیریت تعداد زیادی از مشتریان است. با نسخه پولی این برنامه می‌توانید مخاطبان خود را دسته‌بندی کنید؛ الگو‌های سفارشی برای مشتریان طراحی و به‌طور خودکار برای آن‌ها ایمیل ارسال کنید.

ابزار‌های بازاریابی محتوا

  • CoSchedule: یک نرم‌افزار همه‌کاره برای برنامه‌ریزی، سازماندهی و اجرای بازاریابی محتوایی است. این پلتفرم با امکان تنظیم تقویم محتوایی، مدیریت زمان پست‌ها در شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها را آسان‌تر می‌کند.
  • Canva: با ابزار تولید محتوای Canva می‌توانید انواع محتوای تصویری از پست‌های رسانه‌های اجتماعی گرفته تا اینفوگرافیک‌ها، رزومه‌ها، خبر‌نامه‌ها، لوگو‌ها و تبلیغات ویدیویی یوتیوب، طراحی کنید. این ابزار با ارائه مجموعه‌ بزرگی از عکس‌ها و قالب‌های آماده، باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه شما می‌شود.

دیگر ابزارهای کارآمد برای تولید محتوا را در مطلب «۲۱ ابزار تولید محتوا + اینفوگرافیک» بخوانید.

ابزار‌های شبکه اجتماعی

ابزار‌های بازاریابی هتل

  • Buffer: ابزاری برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی و زمان‌بندی پست‌ها است و هشدارهایی را در زمان انتشار پست به کاربران ارسال می‌کند. این برنامه دارای ویژگی‌ تجزیه‌وتحلیل و پیگیری عملکرد پست‌ها و حساب کاربری است.
  • Hootsuite: یک پلتفرم همه‌کاره برای انتشار، برنامه‌ریزی و زمان‌بندی پست‌ها در همه شبکه‌ های اجتماعی است. Hootsuite مانند یک پلتفرم نظارتی عمل می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهد منشن‌های مربوط به نام هتل یا هر کلمه کلیدی دیگری را ردیابی کند و محتوا و مکالمات پیرامون برند خود را زیر نظر داشته باشند.

ابزار‌های بهینه‌سازی وب‌سایت (SEO)

  • BuzzSumo: این ابزار، پست‌های محبوب را بر اساس کلمات کلیدی استخراج می‌کند و دارای فیلتر‌های متنوعی مانند زبان، مکان، زمان و... برای شخصی‌سازی بیشتر نتایج است. این نتایج بر اساس کانال‌‌های انتشار مانند توییتر و پینترست (Pinterest) دسته‌بندی می‌شود و نرخ درگیری آن‌ها در فیس‌بوک و ردیت (Reddit) به نمایش در می‌‌آید.
  • Google Trends: گوگل ترندز (Google Trends) ابزار بسیار خوبی برای پیدا‌کردن موضوعات پرطرفدار و میزان پراکندگی آن‌ها در استان‌های یک کشور است. با گوگل ترندز می‌توان محبوبیت یک کلمه کلیدی، عبارت یا موضوع را در میان کاربران گوگل بررسی کرد.

ابزار‌های تبلیغات

ابزار‌های بازاریابی هتل

  • Google Ads: تبلیغات گوگل ادز (Google Ads) براساس کلمات کلیدی است؛ به‌طوریکه مخاطب پس از جستجوی یک کلمه کلیدی در گوگل، با وب‌‌سایت شما رو‌به‌رو می‌شود. گوگل ادز به شما اجازه می‌دهد تا تبلیغات خود را برای گروه مخاطبان در منطقه جغرافیایی خاص شخصی‌سازی کنید.

بهترین کانال‌های بازاریابی هتل ها

برای بازاریابی هتل کانال‌های آنلاین و آفلاین متعددی وجود دارد که می‌توان بر حسب نیاز و نوع مخاطبان هدف از آن‌ها استفاده کرد.

آیا تا به حال به بهترین‌‌های کانال‌های بازاریابی برای هتل تان فکر کرده‌اید؟ آیا ریزورت‌‌ها، اقامتگاه محلی، بوتیک هتل‌های شهری و… همه باید در یک کانال دیجیتالی با استراتژی‌های یکسان بازاریابی کنند؟

کارشناسان رسانه فوربز، با بررسی عملکرد بازاریابی انواع هتل‌ها در کانال‌های مختلف در طول تاریخ، بهترین کانال‌های بازاریابی را به‌تفکیک نوع هتل شناسایی کرده‌اند. اگر صاحب یک هتل پنج‌ستاره لوکس هستید یا یک بوتیک هتل را اداره می‌کنید؛ بهترین کانال‌های بازاریابی برای‌تان به شرح زیر است:

کانال بازاریابی برای ریزورت‌‌ ها

بهترین کانال‌های بازاریابی هتل ها

بازاریابی محتوایی در کانال‌های آنلاین: ارزش و اصالت ریزورت‌ها به تجربیاتی است که به مهمانان خود ارائه می‌دهند و بهترین راه برای انتقال این تجربه به‌صورت آنلاین، بازاریابی محتوایی در شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها است.

تولید محتوا و بازاریابی محتوایی به مهمانان این شانس را می‌دهد تا به‌صورت آنلاین با برند درگیر شوند. بازاریابی محتوایی شما باید با ارزش برندتان هم‌خوانی داشته باشد و همه موضوعات مهم از پروتکل‌های بهداشتی گرفته تا شکم‌گردی و تفریح را شامل شود.

محتوای شما می‌تواند به‌صورت عکس، فیلم یا متن باشد و شما می‌توانید در کانال‌های ارتباطی مانند وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی یا ایمیل از آن استفاده کنید.

کانال بازاریابی برای هتل‌ های لوکس

محتوای تولید شده توسط کاربران و اینفلوئنسر مارکتینگ: مهمانان هتل‌های لوکس مانند ریزورت‌ها به‌دنبال تجربیات متفاوت و خاص هستند. در کنار تولید محتوا مانند ویدیو‌های جذاب در وب‌سایت، وبلاگ‌ها و تبلیغات، تجربیات و تایید سایر مهمانان تاثیر بسیار زیادی در هدایت مشتریان به هتل‌های لوکس دارد.

تشویق مهمانان به تولید محتوا و استفاده از محتوای تولید شده توسط کاربر به‌همراه هشتگ‌های مرتبط، باعث بیشتر دیده‌شدن هتل در میان کاربران متنوع شبکه‌‌های اجتماعی می‌شود.

علاوه بر این، اینفلوئنسر‌ها از دیگر افرادی هستند که با تولید محتوا و تبلیغ برای هتل‌های لوکس، باعث آشنایی مسافران با هتل و افزایش میزان رزرو‌ها می‌شود.

کانال بازاریابی برای بوتیک هتل‌های شهری

بهترین کانال‌های بازاریابی هتل ها

تبلیغات: اجرای کمپین‌های تبلیغاتی در موتور‌های جستجو، آژانس‌های مسافرتی آنلاین و رسانه‌های اجتماعی، بالاترین میزان بازگشت سرمایه را برای بوتیک‌ هتل‌های شهری به ارمغان دارد.

تبلیغات «پرداخت به ازای کلیک» (PPC) یکی از ساده‌ترین راه‌های تبلیغات برای این هتل‌ها است. علاوه بر این، سرمایه‌گذاری روی کلمات کلیدی طولانی و مرتبط با ارزش‌های برند، به هتلداران کمک می‌کند بیشتر توسط مخاطبان دیده شوند.

همچنین، با برگزاری کمپین‌های هدف‌گذاری مجدد که برای مهمانانی که در وب‌سایت هتل تراکنش یا تعامل داشته‌اند شخصی‌سازی شده، می‌توانید بر اساس علایق مهمانان دوباره آن‌ها را مورد هدف قرار دهید.

روند‌های بازاریابی هتل در ۲۰۲۲

با بازگشت دوباره سفر‌ها و رونق سفر‌های بین‌المللی، روندهای بازاریابی هتل و صنعت مهمان نوازی اشکال جدیدی به خود گرفته است. اما به نظر کارشناسان هتلداری، روندهای بازاریابی هتل در سال ۲۰۲۲ میلادی چیست و چطور باید آن‌ها را به‌کار گرفت؟ 

۱. توجه به هتل‌ها و کمپین‌های سبز

روند‌های بازاریابی هتل در ۲۰۲۲

اگرچه توجه به سفرهای سبز و طبیعت‌محور مفهوم جدیدی در صنعت هتلداری و مهمان‌نوازی نیست؛ اما قرنطینه‌های طولانی‌مدت در جریان همه‌گیری، موجب افزایش اهمیت ارتباط انسان‌ها با طبیعت شده است؛ به‌طوری که در دو سال گذشته علاقه مسافران به مقاصد طبیعی و کسب تجربیات طبیعت‌محور به‌طور چشم‌گیری افزایش یافته است. 

اما هتل‌ها چگونه می‌توانند طبیعت را در استراتژی‌های بازاریابی هتل خود بگنجانند؟ هتل‌های مناطق شهری می‌توانند عناصر طبیعی داخل و اطراف املاک خود را در رسانه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها برجسته کنند. علاوه بر این، استخرهای روباز، باغ‌ها، پشت‌بام‌ها با مناظر طبیعی و حتی گل‌کاری، همگی ابزار‌های بازاریابی هستند که هتل‌های می‌توانند از آن استفاده کنند. برگزاری‌ کمپین‌ها و به اشتراک‌گذاشتن برنامه‌های پایداری هتل‌ با مهمانان، از دیگر راهکار‌هایی است که توجه بسیاری از مسافران و دوست‌داران طبیعت را جلب خواهد کرد.

۲. ایجاد یک برند دیجیتالی قوی

در عصر امروز بسیاری از سفارشات و خرید‌ها از طریق اینترنت انجام می‌شود. رزرو آنلاین هتل‌ها نیز سال‌ها است که در بازار‌های جهانی جریان دارد. بر اساس نتایج مطالعات، بیش از ۶۰ درصد رزرو هتل‌ها به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. در نتیجه بازاریابان هتل باید ضمن حضور قوی در فضای آنلاین، از بازخورد‌های مشتریان برای تقویت روند‌های بازاریابی خود استفاده کنند. در واقع، نحوه جمع‌‌آوری بازخورد‌های مشتریان نقش حیاتی در پیشرفت استراتژی‌های بازاریابی هتلداری دارد و با تاثیرگذاری بر مشتریان جدید، موجب برتری آن‌‌ها نسبت به رقبا خواهد شد. 

یکی از بهترین‌ راهکار‌ها برای بهبود شهرت دیجیتالی برند‌ها، ارائه خدمات عالی و تشویق مشتریان برای ثبت نظر و تجربیاتشان است. یکی از راه‌های تشویق مشتریان برای این کار، ارائه کوپن‌های تخفیف و خدمات رایگان است. علاوه بر این، برگزاری کمپین‌های بازاریابی ایمیلی و نظرسنجی پس از ورود، به هتلداران کمک خواهد نظرات مشتریان خود را جمع‌‌آوری کنند.

۳. برگزاری تورهای مجازی

همانطور که تصاویر نقش مهمی در انتقال محتوا به کاربران ایفا می‌کند، تورهای مجازی قدرتمند مراکز اقامتی و هتل‌ها نیز می‌تواند توجه بسیاری از مخاطبان هدف را به خود جلب کند. 

یکی از برترین ویژگی‌‌‌های تورهای مجازی آن است که می‌توان محتوای آن را به‌راحتی در کانال‌های بازاریابی مختلف استفاده کرد. برای مثال، یک ویدیو از مهمان‌نوازی منحصر‌به‌فرد هتل‌ها را می‌توان هم به‌صورت Reels در اینستاگرام و هم به‌عنوان تبلیغات در وب‌سایت‌ بارگذاری کرد.

تورهای مجازی یکی از بهترین ابزار‌ها برای الهام‌بخشیدن به مسافران هستند و در طول مدت‌زمان کوتاه به یکی از سریع‌ترین روند‌های بازاریابی در صنعت هتلداری و مهمان‌نوازی تبدیل شده است. تولید محتوای ویدیویی مانند بازاریابی اینفلوئنسٰر‌ها، تور‌های پشت‌صحنه و فیلم‌برداری به‌کمک هلی‌شات یا پهباد‌ها، از نمونه استراتژی‌های بازاریابی است که به‌توصیه کارشناسان می‌توان از آن ایده گرفت.

۴. توجه به افزایش رزرو مستقیم

بر اساس نتیجه مطالعات «Business Travel News»، میزان رزر‌و‌های مستقیم در سال ۲۰۲۰ به‌شدت رشد داشته و انتظار می‌رود این روند در سال‌‌های آینده نیز ادامه یابد. اما استراتژی‌های بازاریابی چگونه منجر به افزایش رزرو‌های مستقیم هتل‌ها خواهد شد؟ بهینه‌سازی کانال‌های ارتباطی مستقیم، مهم‌ترین گام برای تحقق این هدف است. هتلداران باید بر بهبود تجربه کاربری سایت و عملکرد سئو در رویکرد‌های بازاریابی خود تمرکز کنند؛ چراکه ارتقای رتبه‌بندی سئوی وب‌سایت هتل‌ها، منجر به جذب مسافران بیشتر می‌شود و ارائه تجربه یک رزرو یکپارچه موجب جلب رضایت مشتریان و افزایش فروش خواهد شد.

۵. ارائه تجربیات خاص و شخصی‌سازی آن‌ها

استراتژی‌ های بازاریابی هتل برای افزایش فروش

ارائه تجربیات جدید و شخصی و رفع‌ نیاز‌های خاص مسافران، تاثیر قابل‌توجهی در جذب رضایت مشتریان دارد. از این رو، سفر‌های تجربی و تعطیلات برای مسافران با علایق خاص، از نمونه‌ روش‌های بازاریابی هتل‌ است که پس از همه‌گیری نیز طرفداران خود را از دست نداده است. بر اساس مطالعات آخرین روند سفرهای تفریحی در سال ۲۰۲۲، برترین روند‌های سفر موردتوجه صنعت مهمان‌نوازی در سال ۲۰۲۲ به شرح زیر است و هتلداران می‌توانند با ارائه تجربیات خاص و مرتبط با این سفر‌ها، مشتریان بیشتری جذب کنند:

  • سفر با حیوانات خانگی
  • استراحتگاه‌های یوگا و مدیتیشن
  • ورکیشن (Workation)- تلفیق سفرهای کاری و تفریحی
  • سفر‌های مجردی و زنانه

در حقیقت ارائه تجربیات منحصربه‌فرد به مهمانان، برگ‌ برنده برند‌های هتلداری در بازاریابی است. علاوه بر این، تعطیلات با اهداف خاص، محتواهای جدیدی را برای استفاده در کمپین‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی اینفلوئنسر‌ و دیگر کانال‌های بازاریابی، در اختیار هتلداران قرار می‌دهد. در آخر، هتل‌ها می‌توانند با تشویق مسافران برای به اشتراک‌گذاری آنلاین تجربیاتشان، اعتبار برند خود را در رسانه‌های دیجیتال ارتقا ببخشند.

۶. بازاریابی محلی

روند‌های بازاریابی هتل در ۲۰۲۲

در دوران همه‌گیری کرونا و بسته‌شدن مرز‌های بین‌المللی، بسیاری از هتل‌ها توانستند با جذب مسافران محلی و داخلی، کسب‌وکار خود را سرپا نگه دارند. انتظار می‌‌رود علی‌رغم بازشدن مرز‌های بین‌المللی، بسیاری از مسافران کماکان سفر‌های داخلی را ترجیح دهند. با توجه به اهمیت مسافران داخلی، هتلداران نیز باید به‌کمک استراتژی‌های بازاریابی محلی، توجه مسافران داخلی را جلب کنند. 

بدین‌ترتیب، برگزاری‌ کمپین‌های «استیکیشن» (Staycation)، ارتقای سئو محلی و بازاریابی محتوا در کانال‌های بازاریابی، به هتل‌ها و مراکز اقامتی کمک خواهد تا مهمانان داخلی بیشتری جذب کنند.

تبلیغات هتل

کمپین تبلیغاتی هتل یکی از راه‌های اصلی هتل‌ها برای ایجاد علاقه در میان مشتریان و ارائه پیشنهادات منحصر‌به‌فرد به آن‌ها است. برای تاثیر‌گذاری بیشتر، بهتر است از چند نوع تبلیغات در کانال‌های هدف خود استفاده کنید.

هدف اصلی تبلیغات هتل آن است که دید مثبتی از هتل به مخاطبان بدهد و با برقراری ارتباط با مخاطبان، آن‌ها را به خریدار وفادار تبدیل کند. اگرچه هدف اصلی تبلیغات هتل، افزایش میزان فروش هتل ها است، اما اهداف گوناگونی در پس آن نهفته است. در درجه اول تبلیغات هتل، به عنوان راهکاری موثر برای برندسازی هتل شناخته می‌شود و با افزایش آگاهی مشتریان از برند، ارزش‌های خود را به او منتقل می‌کند.

چگونه هتل خود را تبلیغ کنیم؟

اگرچه تبلیغات هتل، طیف وسیعی را شامل می‌شود، اما برخی از معروف‌ترین آن‌ها عبارتند از:

ایجاد شهرت

چگونه هتل خود را تبلیغ کنیم؟

یکی از موثر‌ترین استراتژی‌های تبلیغاتی هتل‌ها، ایجاد شهرت است. هتلداران می‌توانند از طریق راه‌های مختلفی، شهرت برند خود را افزایش دهند؛ یکی از بارز‌ترین آن‌ها، ارائه خدمات عالی آنلاین به مشتریان و ارتقای تجربه کاربری آن‌ها است.

سعی کنید همیشه فراتر از انتظارات مهمانان ظاهر شوید. شبکه‌های اجتماعی، پلتفرم مناسبی برای برقراری تعاملات مثبت با مشتریان هستند. پس باید مهمانان را تشویق کنید تا نظرات خود را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند. در کنار نظرهای مثبت، سعی کنید به‌‌سرعت به شکایات نیز رسیدگی کنید.

تبلیغات شبکه‌‌های اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی با دسترسی به میلیون‌ها مخاطب، پلتفرم‌های مناسبی برای تبلیغات هتل‌ها و دیگر محتواهای تبلیغاتی هستند.

تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی مختلف از اینستاگرام گرفته تا لینکدین و توئیتر باید متناسب با نوع مخاطبان هدف و اهداف برند طراحی شود. یکی دیگر از راه‌‌های تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی علاوه بر تولید محتوا و انتشار رپورتاژ، اینفلوئنسر مارکتینگ یا تبلیغات از طریق اینفلوئنسر‌ها است. 

در شیوه اینفلوئنسر مارکتینگ هتلداران بر اعتمادی که بین یک فرد و مخاطبان او وجود دارد، سرمایه‌گذاری می‌کنند. هرچه اینفلوئنسر‌هایی که انتخاب می‌کنید ارتباط بیشتری با مخاطبان هدفتان داشته باشند، تاثیرگذاری کمپین‌های تبلیغاتی شما بیشتر خواهد بود.  

تبلیغات از طریق محتوای تولید شده توسط مخاطب

محتوای تولید شده توسط مخاطب (UGC)،‌ محتوای تبلیغاتی است که توسط کاربران تولید می‌شود. این محتوا از عکس گرفته تا وبلاگ‌ها و ویدیوها به همراه هشتگ‌‌های مرتبط می‌تواند در شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت به اشتراک گذاشته شود.

این محتوا اعتبار یک برند است و اعتماد مخاطبان را جلب می‌کند.

اتوماسیون بازاریابی هتل

منظور از اتوماسیون بازاریابی هتل آن است که محتوای تبلیغاتی به‌طور خودکار برای افراد ارسال شود. برای این کار باید به داده‌های هتل مراجعه کرد و کاربران خاصی را بر اساس نوع تعاملات آن با برند در گذشته، مورد هدف قرار داد.

سپس پیام‌های تبلیغاتی برای گروه مخاطبان هدف شخصی‌سازی و برای آن‌ها ارسال می‌شود. برای مثال، ارسال پیام‌‌های تولد به اشخاص یا پیام‌های یادآوری اقامت آن‌ها در سال‌های گذشته، می‌تواند مخاطبان را به اقامت مجدد در هتل‌ها ترغیب کند.

تبلیغات ویدیویی

چگونه هتل خود را تبلیغ کنیم؟

با دسترسی بیشتر افراد جهان به فضای اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، ویدیو‌های تبلیغاتی محبوبیت بسیاری در میان مخاطبان پیدا کرده و به یکی از بازو‌های اصلی تبلیغات هتل‌ تبدیل شده است.

در ویدیو‌ها می‌توانید اطلاعات بیشتری را در زمان کوتاه‌تر با جلوه‌های صوتی و تصویری به مخاطب منتقل کنید. این ویدیو‌های تبلیغاتی می‌توانند امکانات جدید  هتل، اتاق‌ها و ویژگی‌های آن یا جاذبه‌های توریستی و محلی اطراف هتل را تبلیغ و مخاطبان را به رزرو خدمات تشویق کنند. 

پیشنهاد «رسانه قطبنما»: 

بازاریابی گردشگری چیست | ۴ استراتژی مهم + ویديو

مطالب مرتبط