ویدیو مارکتینگ چیست + انواع ویدیو مارکتینگ

ویدیو مارکتینگ چیست + انواع ویدیو مارکتینگ

رسانه قطبنما: اگر از مدیران بازاریابی بپرسیم چرا ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی را برای بازاریابی و تبلیغ محصولات خود انتخاب می‌کنند، احتمالا به برقراری ارتباط بهتر مخاطبان با ویدیو‌ها و اهمیت ویدیو مارکتینگ در کانال‌ها و پلتفرم‌های مختلف اشاره خواهند کرد.

با پیشرفت تکنولوژی و دستگاه‌های هوشمند، تولید ویدیو مقرون‌به‌صرفه‌تر و آسان‌تر از همیشه شده و حتی با گوشی‌های همراه هم می‌توان فیلم‌های با کیفیتی برای تبلیغ و بازاریابی محصولات تهیه کرد. به همین دلیل، ۹۹ درصد از کسانی که قبلا از ویدیو استفاده کرده‌اند، قصد دارند بیشتر از قبل برای بازاریابی یا تبلیغات خود از آن استفاده کنند.

علاوه بر این آمار‌های بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد:

  • ۷۸ درصد از مردم هر هفته ویدیوهای آنلاین می‌بینند و ۵۴ درصد از آن‌ها هر روز ویدیو تماشا می‌کنند (Hubspot)
  • هر ۱۰ نفر ۶  نفر ترجیح می‌دهند به‌ جای تلویزیون، ویدیوهای آنلاین تماشا کنند (تحقیقات گوگل)
  • کاربران یوتیوب روزانه بیش از یک میلیارد ساعت ویدیو در این پلتفرم مشاهده می‌کنند (یوتیوب).

با همه این‌ها، به نظر می‌رسد ویدیو‌ها آینده دنیای بازاریابی هستند. به نظر شما کدام یک از انواع ویدیو مارکتینگ برای کسب‌وکارتان مناسب‌تر است؟ آیا با مراحل ساخت ویدیو مارکتینگ یا استراتژی ‌‌های بازاریابی ویدیویی آشنایی دارید؟ در این مطلب، آموزش جامع ویدیو مارکتینگ را خواهید خواند.

ویدیو مارکتینگ چیست؟

ویدیو مارکتینگ چیست؟

ویدیو مارکتینگ در حقیقت بخشی از بازاریابی دیجیتال است که همپوشانی قابل توجهی با بازاریابی محتوایی هم دارد.

وب‌سایت «Hubspot»، ویدیو مارکتینگ (Video Marketing) را استفاده از ویدیو برای تبلیغ و بازاریابی محصول یا خدمات معرفی می‌کند که علاوه بر افزایش تعاملات در کانال‌های دیجیتالی و شبکه‌‌های اجتماعی، باعث آموزش مصرف‌کنندگان و جذب مخاطب از طریق رسانه‌های جدید می‌شود.

مزایای ویدیو مارکتینگ

علاوه بر افزایش تعاملات و جذب مخاطبان جدید، استفاده از استراتژی‌های بازاریابی ویدیویی مزایای بسیاری برای کسب‌وکار‌ها دارد. بیایید برخی از این مزایا را با هم مرور کنیم.

۱. تقویت سئو و افزایش فروش با ویدیو مارکتینگ 

طبق بررسی‌ها، ۳۱ درصد از بازاریابان از ویدیو‌ها برای بهبود سئو استفاده می‌کنند. اما چگونه؟ استفاده از ویدیو مارکتینگ، باعث افزایش کیفیت صفحه وب‌سایت و همچنین، افزایش مدت زمانی می‌شود که بازدیدکنندگان در یک صفحه می‌مانند.

۸۳ درصد بازاریابان ویدیو در تحقیقات «Wyzowl»، یکی از شرکت‌های پیشتاز در تولید محتوای ویدیویی، گفته‌اند که ویدیو‌ها به آن‌ها کمک می‌کند تا مشتریان و سرنخ جدیدی جذب کنند. تاثیرات مثبت ویدیو بر خرید مصرف‌کنندگان نیز مشهود است و تحقیقات نشان می‌دهد ۸۴ درصد از افراد، پس از تماشای ویدیو‌ تصمیم به خرید محصول یا خدمات گرفته‌اند.

۲. جذابیت ویدیو‌ها برای کاربران موبایل‌

مزایای ویدیو مارکتینگ- جذابیت ویدیو‌ها برای کاربران

ویدیو‌ها، یک محتوای جذاب و دوست‌‌داشتنی برای کاربرانی هستند که از موبایل یا تبلت استفاده می‌کنند. آمار شرکت «Statista» هم این موضوع را تایید می‌کند؛ حدود ۷۷ درصد از کاربران از موبایل یا تبلت خود برای تماشای ویدیو استفاده می‌کنند.

طبق بررسی‌های فیس‌بوک نیز، کاربران از گوشی‌های همراه خود ۱.۵ برابر بیشتر از کامپیوتر برای تماشای ویدیو استفاده می‌کنند.

۳. بهترین ابزار برای آموزش و جلب اعتماد کاربران 

تمایل ۲۹ درصدی شرکت‌کنندگان تحقیقات Statista، برای تماشای ویدیو‌های آموزشی، نشان می‌‌دهد که ویدیو مارکتینگ نقش مهمی در آموزش مصرف‌کنندگان دارد.

در همین حال طبق آمار Hubspot، مصرف‌کنندگان و مشتریان ویدیوهای با کیفیت پایین‌تر ولی‌ اصیل‌تر و معتبرتر را به ویدیوهای باکیفیت اما مصنوعی و غیراصیل ترجیح می‌دهند و ۷۲ درصد از آن‌ها ترجیح می دهند از طریق ویدیو‌ها در مورد یک محصول یا خدمات یاد بگیرند.

تاثیر ویدیو مارکتینگ 

تاثیر ویدیو مارکتینگ 

احتمالا بار‌ها و بار‌ها از تاثیر ویدئو مارکتینگ بر موفقیت در بازاریابی، آگاهی از برند و افزایش درآمد کسب‌‌وکارها شنیده‌اید، اما این‌بار می‌خواهیم با آماری هیجان‌انگیز کمی واقعی‌تر به تاثیرات بازاریابی ویدیویی بر کسب‌وکار‌ها نگاه کنیم.

«Renderforest»، یکی دیگر از وب‌سایت‌هایی که در زمینه تولید محتوای ویدیویی فعالیت می‌کند، با انجام یک نظرسنجی متوجه شد که استفاده از انواع ویدیو مارکتینگ در کسب‌وکار‌ها باعث:

  • رشد ۷۰ درصدی در میزان آگاهی از برند 
  • رشد ۴۱ درصدی ترافیک وب‌سایت 
  • و افزایش ۳۴ درصدی در فروش 

خواهد شد؛ نتایجی شگفت‌انگیز که به دلیل تعاملات بیشتر مخاطبان با ویدیو‌ها رقم می‌خورد. علاوه بر این، کسب‌وکار‌های کوچک نیز می‌توانند از ویدیو  مارکتینگ برای جذب، تبدیل و حفظ مشتریان استفاده کنند. 

یکی دیگر از دلایلی که استفاده از بازاریابی ویدیویی را در میان کسب‌وکار‌ها و برند‌ها محبوب‌ کرد است، تاثیرگذاری و کارآمدی ویدیو‌ در سفر خرید مشتری است. 

ویدیو‌ها در بالای قیف سفر مشتری، باعث افزایش آگاهی او از برند و خدمات می‌شود. در ادامه، با درگیر‌کردن مخاطب، رابطه عمیق‌تری با مشتریان برقرار و در نهایت، با هدایت آن‌ها به سمت کانال‌های فروش، سرنخ‌های خود را به مشتریان بالقوه تبدیل می‌کند. 

ویدیو مارکتینگ در کسب و کار

ویدیو مارکتینگ در کسب و کار

ویدیو مارکتینگ در سال ۲۰۰۵ میلادی با راه‌‌‌اندازی یوتیوب به‌طور جدی آغاز شد و با پیشرفت فناوری و آسان‌تر شدن تولید ویدیو‌های باکیفیت، محبوبیت بیشتری در میان بازاریابان پیدا کرد؛ اما این تنها دلیلی نیست که ویدیو‌ها را به شکل غالب ارتباطی در میان کسب‌ و کار‌ها تبدیل کرده است.

در گام اول، ظهور دستگاه‌های هوشمند و بعد از آن همه‌گیری کرونا، باعث افزایش چند‌ برابری مصرف‌کنندگان از رسانه‌های آنلاین شد. بررسی‌های وب‌سایت «Wyzowl» در سال ۲۰۲۲ میلادی نشان می‌دهد که مخاطبان، حدود ۱۹ ساعت در هفته را صرف تماشای ویدیو‌های آنلاین می‌کنند. همچنین براساس این آمار، حدود ۸۸ درصد از بازاریان ویدیویی قصد دارند از شبکه یوتیوب برای انتشار پست‌های ویدیویی خود استفاده کنند. جالب است بدانید لینکدین و اینستاگرام هر دو با ۶۸ درصد و فیس‌بوک با ۶۵ درصد در جایگاه‌های بعدی برای انتشار ویدیوها قرار دارند.

علاوه بر این، میزان تعاملات مخاطبان با ویدیو و اشتراک‌گذاری آن‌ها، روزبه‌روز در حال افزایش است؛ به‌طوریکه طبق مطالعات اخیر «Quintly»، وب‌سایت تجزیه‌وتحلیل رسانه‌های اجتماعی، میزان تعاملات مخاطبان با پست‌های ویدیویی‌ در اپلیکیشن اینستاگرام حدود ۴۹ درصد بیشتر از تصاویر است.

با نگاهی به این آمار، نادیده‌گرفتن ویدیو مارکتینگ برای برند‌هایی که می‌خواهند پیروز میدان باشند، امکان‌پذیر نیست. 

انواع ویدیو مارکتینگ

بازاریابان با توجه به هدف خود، می‌توانند از انواع ویدیو مارکتینگ برای تبلیغ محصولات و خدمات استفاده کنند؛ گاهی با برگزاری وبینار به آموزش موضوعات مهم می‌پردازند و گاهی با ویدیو‌های نسخه نمایشی یا دمو، مصرف‌کنندگان را با محصولات خود آشنا می‌کنند. 

اما بیایید نگاهی داشته باشیم به انواع ویدیو مارکتینگ.

۱. ویدیو‌های نسخه نمایشی یا دمو

انواع ویدیو مارکتینگ-دمو یا نسخه نمایشی

ویدیو‌های نسخه نمایشی یا دمو (Demo Video) مخاطبان شما را به سفری هیجان‌انگیز به دل محصولات و خدمات شما می‌برد و به آن‌ها نشان می‌دهد که محصولات شما چگونه کار می‌کنند.  

۲. ویدیو‌های برند

ویدیو‌های برند (Brand Video) معمولاً بخشی از یک کمپین تبلیغاتی بزرگتر است و چشم‌انداز، اهداف یا محصولات و خدمات شرکت را به نمایش می‌گذارند.  در واقع، هدف از این ویدیو‌ها، آگاهی از برند و جذب مخاطبان هدف است. 

۳. ویدیوی رویداد‌ها

اگر میزبان یک رویداد‌ بزرگ هستید یا میز‌گردی با همراهی فعالان صنعت خود برگزار کرده‌اید، تولید و انتشار ویدیو‌های رویداد (Event Video) را فراموش نکنید. این موضوع، به ویژه برای فعالان در گردشگری رویداد و اهالی صنعت رویداد، بسیار اهمیت دارد.

۴. مصاحبه‌ های تخصصی 

انواع ویدیو مارکتینگ- مصاحبه‌های تخصصی

مصاحبه با کارشناسان داخلی یا رهبران صنعت شما، یک راه عالی برای ایجاد اعتماد و ثبت‌ کردن نام شما در ذهن مخاطبان هدف است. با این کار، مشتریان «B2B» و متخصصان بیشتری با کسب‌‌وکار  و میزان دغدغه‌مندی شما در صنعت آشنا می‌شوند. 

۵. ویدیو‌های آموزشی یا نحوه انجام کار

ویدیو‌های آموزشی (Educational Video) در عین اینکه موضوعات جدیدی را به مخاطبان آموزش می‌دهند، پایه علمی مخاطبان درباره کسب‌وکار، راه‌حل‌ها و ایده‌های شما را بالا می‌برد. تیم‌های فروش و بازاریابی نیز می‌توانند از این ویدیو‌های آموزشی برای ارتقای سطح خدمات خود استفاده کنند. ویدیوهایی که قدم به قدم انجام یک فرایند را آموزش می‌دهند نیز در این بخش می‌گنجند.

۶. ویدیو‌های توضیحی

در ویدیو‌های توضیحی (Explainer Video) به مخاطبان توضیح می‌دهید که چرا به خدمات و محصولات شما نیاز دارند. اغلب این ویدیو‌ها بر مراحل سفر خرید مشتری تمرکز دارد و خرید محصول یا خدمات شرکت را راه‌ حل مشکلات معرفی می‌کند. 

۷. انیمیشن‌ها

انیمیشن‌ها (Animated Video) ابزار بسیاری خوبی برای توضیح یک موضوع یا مفاهیم پیچیده‌ای است که به تصاویر قوی نیاز دارد. این دسته از ویدیوها، نوآورانه هستند و می‌توانند برای مخاطبان شما جذاب باشند.

۸. ویدیو‌های Case Study

یکی از سوالات مصرف‌کنندگان درباره محصول شما آن است که این محصول چه نیازها و مشکلاتی را برطرف خواهد کرد؟ از بهترین راه‌های اثبات این موضوع، تولید ویدیو‌های کیس استادی (Case Study) با مشارکت مشتریان وفادار و راضی است. این افراد بهترین مدافعان محصولتان هستند و با توضیح کاربرد اصلی، مزایا و معایب این محصول، نظر باقی مشتریان را نیز جلب خواهند کرد. 

۹. ویدیو‌های زنده 

ویدیو‌های زنده یا Live با نشان‌دادن پشت‌ صحنه شرکت، جریان‌های طولاتی‌تر و نرخ تعاملات بیشتری جذب می‌کند. طبق آمار گوگل در سال ۲۰۲۱ میلادی، حدود ۸۵ درصد از مردم در سال گذشته یک پخش زنده را تماشا کرده‌اند. مصاحبه‌ها و رویدادهای پخش زنده، بینندگان را تشویق می‌کنند تا به سؤالات پاسخ دهند.

۱۰. ویدیو‌های واقعیت مجازی و ۳۶۰ درجه

انواع ویدیو مارکتینگ- ویدیو‌ های واقعیت مجازی

با تولید ویدیو‌های ۳۶۰ درجه، به مشتریان اجازه می‌دهید تا به راحتی از هر زاویه‌ای که می‌خواهند، محصولات و خدمات شما را بررسی کنند. فیلم‌های واقعیت مجازی، علاوه بر امکان تجربه‌‌ای هیجان‌انگیز، اجازه کنترل شرایط و انتخاب گزینه‌های متفاوت را به مخاطب می‌دهد. این نوع از ویدیوها، از جذاب‌ترین و کارآمدترین ویدیوها در صنعت گردشگری و هتلداری به‌شمار می‌آیند.

مراحل ساخت ویدیو مارکتینگ

بسیاری از بازاریابان و شرکت‌ها به‌دنبال راهی برای ساخت ویدیو مارکتینگ یا ابزار و کتابی برای آموزش ویدیو مارکتینگ هستند. 
برای ساخت ویدیو مارکتینگ، ابتدا باید با مراحل تنظیم استراتژی در بازاریابی ویدیویی آشنا شویم. مراحلی که از هدف تولید ویدیو و شناسایی مخاطبان شروع شده و در نهایت به انتشار در پلتفرم‌های مناسب ختم می‌شود. 

وب‌سایت‌های بازاریابی مانند Hubspot برای آموزش ویدیو مارکتینگ، مراحل مختلفی را به مخاطبان معرفی می‌کنند. در تمامی این مراحل باید به هدفتان از تولید ویدیو توجه کنید، چرا هدف شما می‌تواند در نوع محتوای ویدیویی، کانال انتشار آن و حتی شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) تاثیر بذارد. 

۵ مرحله در استراتژی‌ های ویدئو مارکتینگ عبارتند از:

۱. بررسی مخاطبان هدف و شناسایی کانال‌های محبوب آن‌ها

مراحل ساخت ویدیو مارکتینگ- کانال‌ های محبوب مخاطبان

محتوای ویدیویی شما نمی‌تواند برای همه افراد با همه سلایق مناسب باشد. پس، شما باید در هر ویدیو مخاطب خاصی را هدف قرار دهید و با انجام تحقیقات روی پرسونای هدف، کانال‌های محبوب و شبکه‌هایی که بیشتر در آن وقت می‌گذراند، پیدا کنید.

در شناسایی مخاطبان، هدف تیم از تولید ویدیو را فراموش نکنید.

۲. تنظیم بودجه و جدول زمانی 

اگرچه برای تولید ویدیو به منابع کمتری نیاز دارید، اما ساخت ویدیو برای بازاریابی ویدیویی می‌تواند کاری زمان‌تر و هزینه‌بردار باشد. با مدیریت پروژه و برنامه‌ریزی می‌توانید در زمان و هزینه خود صرفه‌جویی کنید. برای هر مرحله از فرآیند تولید، برنامه‌ زمانی داشته باشید و ددلاین مشخصی برای آن تعیین کنید. با این کار راحت‌تر می‌توانید چالش‌ها و مشکلات را مدیریت و ویدیو‌ها را به موقع آماده کنید.

۳. انتخاب بهترین پلتفرم برای انتشار

مراحل ساخت ویدیو مارکتینگ- بهترین پلتفرم بازاریابی ویدیویی

قبل از شروع به ساخت ویدیو، به محل انتشار ویدیو‌ها فکر کنید؛ شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت؟ اینستاگرام یا لینکدین؟ باید به این سوال پاسخ دهید که می‌خواهید بازاریابی اینستاگرامی کنید یا در لینکدین؟

برای داشتن یک انتخاب مناسب، مخاطبان هر کانال‌ و اهداف آن‌ها از استفاده از یک پلتفرم را شناسایی کنید. علاوه بر توجه به نکات سئویی هر کانال، نکات زیر را از یاد نبرید:

  • میانگین زمان مشاهده ویدیو‌ها
  • محدودیت‌های حجم ویدیو و کیفیت صدا
  • بودجه مورد نیاز
  • نوع پروموشن ویدیو‌

۴. پیام مشخص برای محتوای ویدیویی‌ در نظر بگیرید

ویدیو‌ها، بستری مناسب برای انتقال پیام به مخاطبان است. پیام‌‌هایی که در استراتژی‌های ویدیو مارکتینگ شما وجود دارد، ارتباط نزدیکی با مراحل سفر مشتری دارد؛ گاهی موجب تحریک و جلب‌ کردن نظر مخاطبان، گاهی باعث افزایش آگاهی می‌شود و در برخی مواقع، آن‌ها را به سمت خرید هدایت می‌کند.

۵. بهترین شاخص‌ها را برای بررسی عملکرد ویدیو مشخص کنید

اهداف شما از تولید ویدیو، بهترین راهنما برای انتخاب «شاخص کلیدی عملکرد» یا KPI و اندازه‌گیری آن‌ها، حین یا بعد از کمپین است. شاخص‌های کلیدی عملکرد به شما نشان می‌دهد که آیا به اهدافتان رسیده‌اید؟ یا اصلاً چقدر توانسته‌ای به هدف نزدیک شوید؟

از نرخ بازدیدها گرفته تا میزان پخش ویدیو، میزان اشتراک‌گذاری و کامنت و نرخ کلیک (CTR)، از نمونه شاخص‌های کلیدی عملکرد است که متناسب با اهداف کمپین بازاریابی شما انتخاب می‌شود.

کتاب ویدیو مارکتینگ

یکی از مهم‌ترین و کارآمدترین منابعی که می‌توانند به ما در آموزش ویدیو مارکتینگ کمک کنند، کتاب‌ های ویدیو مارکتینگ هستند. کتاب‌های بسیاری در بازار وجود دارند که درباره ساخت ویدیو مارکتینگ و عملی‌کردن ایده‌ های ویدیویی نوشته شده‌اند. در این برخی از آن‌ها را معرفی می‌کنیم تا اگر خواستید جدی‌تر به این موضوع بپردازید، منابع خوب را از دست ندهید:

فروش آنلاین: با استفاده از فضای مجازی، ویدیو مارکتینگ و شبکه‌های اجتماعی

کتاب ویدیو مارکتینگ-فروش آنلاین: با استفاده از فضای مجازی، ویدیو مارکتینگ و شبکه‌های اجتماعی

  • مؤلف: جفری اچ گیتومر
  • مترجم: علی مریخ‌نژاد
  • ناشر: ادیبان روز

ویدیو مارکتینگ: ابزاری جذاب و کارآمد برای توسعه کسب و کار

  • مؤلف: احسان نظری
  • ناشر: انتشارات آتی نگر 

از صفر تا صد ویدیو مارکتینگ

(مجموعه مقالات منتخب درباره ویدیو مارکتینگ)

کتاب ویدیو مارکتینگ- از صفر تا صد ویدیو مارکتینگ

  • مؤلف: محسن نبوی 
  • ناشر: انتشارات کلید آموزش 

ویدیو مارکتینگ: راهنمای جامع برند‌سازی و بازاریابی از طریق ویدیو

  • مؤلف: آرش خمسه‌لویی
  • ناشر: موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران

عصر ویدیو مارکتینگ: موثرترین ابزار توسعه کسب‌وکار در عصر جدید

  • مؤلفان: بهداد بلوری، سودابه سلبی 
  • ناشر: شب چراغ 

کتاب مرجع ویدیو مارکتینگ برای مدرسان

(راهنمای قدم به قدم تولید و استفاده از ویدیو برای آموزش)

کتاب مرجع ویدیو مارکتینگ برای مدرسان

  • مؤلف: سید محسن نبوی 
  • ناشر: کلید آموزش 

گلادیاتور‌های ویدیو مارکتینگ 

مجموعه مقالات منتخب درباره ویدیو مارکتینگ 

  • مؤلف: سید محسن نبوی 
  • ناشر: کلید آموزش

اهمیت ویدیو مارکتینگ

اهمیت ویدیو مارکتینگ

«نیمی از شرکت‌کنندگان در تحقیقات Hubspot، تمایل داشته‌اند قبل از خرید یک محصول یا خدمت، ویدیو‌های مرتبط با آن محصولات و خدمات را ببینند»؛ و این تنها یکی از دلایل است که اهمیت ویدیو مارکتینگ برای کسب‌وکار‌ها را نشان می‌دهد.

Wysowl هم با انجام تحقیقاتی در میان بحبوحه کرونا در سال ۲۰۲۰ نشان داد، ویدیو مارکتینگ در سخت‌ترین شرایط هم می‌تواند کارآمد باشد و بهترین تاثیر را بر مخاطبان داشته باشد. بازاریابان بسیاری به رونق بازاریابی ویدیویی در جهان خوش‌بین هستند و حدود ۷۰ درصد از آن‌ها گفته‌اند که بودجه بیشتری را برای استراتژی‌های ویدیو مارکتینگ خود اختصاص می‌دهند.

با همه این‌ها آیا باز هم می‌توان اهمیت ویدیو مارکتینگ در کسب‌وکار‌ها را نادیده گرفت؟ به نظر شما بهترین ویدیو‌ها برای افزایش تعامل با مخاطبان کدام است؟ 

پیشنهاد «رسانه قطبنما»: 

دیجیتال مارکتینگ در گردشگری و اهمیت آن در کسب و کار

مطالب مرتبط