خودتان را برای زندگی بر فراز دبی آماده کنید

حلقه دبی، زندگی در شهر آخرالزمانی + عکس

حلقه دبی، زندگی در شهر آخرالزمانی + عکس

رسانه قطبنما: فکر می‌کنید دبی تکراری شده و دیگر آسمان‌خراش‌ها، هتل‌های فوق‌لوکس و جاذبه‌های تفریحی متنوعش آنقدرها هیجان‌انگیز نیست؟ به نظر می‌رسد شما تنها نیستید و رهبران دبی هم به همین نتیجه رسیده‌اند؛ اما چند سالی زودتر!

حالا دبی با وجود این همه شگفتی و رکوردهای گینس که پشت سر هم شکسته است، دیگر باید چه کار کند تا باز هم نظر گردشگران را به‌خود جلب کند؟

حتما تابه‌حال بارها و بارها درباره برج خلیفه دبی شنیده‌اید؛ نمادین‌ترین جاذبه‌ گردشگری این شهر و بلندترین سازه مستقل جهان که سر در ابرها دارد. این برج  با حدود ۸۳۰ متر ارتفاع، در قلب منطقه داون‌تاون دبی قرار گرفته و یکی از زیباترین برج‌های جهان است. اما این برج زیبا، قرار است به‌زودی با یک حلقه بزرگ محاصره شود؛ حلقه‌ای که دبی را شبیه به یک شهر فضایی می‌کند که پیش از این، آن را تنها روی پرده سینما دیده‌ایم!

حلقه‌ای غول‌پیکر بر فراز برج خلیفه

 پروژه حلقه داون تاون یا Downtown Circle دبی

این پروژه که حلقه داون تاون یا Downtown Circle نام دارد، محصول خلاقیت شرکت معماری ZNera Space مستقر در دبی است. نکته جالب‌توجه اینجا است که Downtown Circle نه یک پروژه تفریحی بلکه یک «کلان‌شهر متصل» در اطراف برج خلیفه خواهد بود که قرار است همه نیازهایش را خود تامین کند. 

پروژه Downtown Circle که هنوز اعلام نشده ساخت آن چه زمانی آغاز خواهد شد یا هزینه ساخت آن چقدر خواهد بود، شامل یک سازه حلقه مانند غول پیکر به‌ارتفاع ۵۵۰ متر و قطر ۳ کیلومتر است که بر فراز پنج ستون قرار دارد و برج خلیفه نیز درست در مرکز این حلقه قرار گرفته است. 

حلقه اصلی این پروژه که شامل پنج طبقه است، خود از دو حلقه تشکیل شده که توسط یک کمربند سبز به نام «اسکای پارک» (Skypark) به هم متصل می‌شوند. اسکای پارک که شاهراه تنفسی این پروژه است، طبقات مختلف حلقه را به‌صورت عمودی به یکدیگر متصل می‌کند و قلب پایدار و سرسبز Downtown Circle است. 

در داخل اسکای‌پارک، آب‌وهواهای ‌مختلف پیوسته در حال بازسازی است و بازدیدکنندگان می‌توانند دره‌ها، تپه‌های شنی، باتلاق‌ها، آبشارها، پوشش‌های گیاهی مختلف، درختان میوه و گل‌هایی رنگارنگ را در بخش‌های مختلف آن تماشا کنند.

افزایش مداوم جمعیت جهانی، رشد سریع شهرنشینی و بحران توسعه در شهر متراکم دبی دلایلی بود که معماران و برنامه‌ریزان شهری ZNera Space دبی را از ساخت آسمان‌خراش‌های منزوی منصرف کرده و به سمت مدل‌هایی سوق داد که به‌دنبال تقلید از طبیعت و ایجاد فضاهای عمومی و متنوع‌تر است. هدف اصلی پروژه Downtown Circle هم ایجاد یک شهر عمودی، پایدار و خودکفا است که آسیبی به محیط‌زیست نمی‌رساند و محدودیت‌های شهرهای افقی در گسترش و توسعه را ندارد.

از دفاتر اداری گرفته تا هتل‌ها، مراکز فرهنگی، مراکز خرید، آپارتمان، خانه‌های تراس‌دار، مراکز تفریحی و غیره، این پروژه عظیم بخش‌های مختلفی خواهد داشت تا نیازهای یک کلان‌شهر را تامین کند اما این پایان ماجرای این شهر حیرت‌انگیز نیست و Downtown Circle قرار است پاسخی به مشکلات شهرهای امروزی باشد که زندگی بشر را به چالش کشیده‌اند. 

Downtown Circle، شهری پایدار و خودکفا

 پروژه که حلقه داون تاون یا Downtown Circle دبی

از ویژگی‌های بارز این کلان‌شهر حلقوی تاکید آن بر سرسبزی، پایداری و استفاده از سوخت‌های تجدیدپذیر است. ذخیره آب باران، استفاده از انرژی خورشید، ذخیره کربن تولیدی، فیلتر آلاینده‌های هوا، ساخت پناهگاه‌هایی برای رویش گیاهان وحشی و ایجاد مزارعی برای تولید موادغذایی از دیگر تمهیدات این کلان‌شهر خارق‌العاده برای تامین نیازهای ساکنین و همچنین حفظ ارتباط با طبیعت است.

پوشش بیرونی حلقه نیز قلب سیستم حمل‌ونقل آن خواهد بود؛ واگن‌های ۲۰ نفره که با سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کرده و نمایی ۳۶۰ درجه از کل شهر را در ارتفاع ۵۵۰ متری به نمایش می‌گذارند. 

Downtown Circle که چشم‌اندازی مدرن و آینده‌نگرانه از دبی را به نمایش می‌گذارد، تنها یکی از پروژه‌های مهم این کلان‌شهر در راستای بهبود تجربه بازدیدکنندگان و ساکنان و افزایش کیفیت زندگی در دبی است.

 مقامات دبی در نظر دارند تا سال ۲۰۳۳ میلادی، با افزایش ۲ برابری اندازه اقتصاد این شهر، دبی را به یکی از ۳ شهر برتر جهان برای زندگی، سرمایه‌گذاری و کار تبدیل کنند؛ هدفی که یکی از راه‌های تحقق آن توسعه صنعت گردشگری این کشور است. 

آنچه دبی را در سال‌های اخیر به یکی از مقاصد برتر جهان در زمینه گردشگری و سرمایه‌گذاری و همچنین به یکی از قطب‌های حمل‌نقل جهان تبدیل کرده، داشتن یک استراتژی آینده‌محور است.

مسئولان دبی با درک درست از نیازهای جوامع امروزی، تصمیم‌گیری به‌موقع، حذف موانع توسعه، افزایش جذابیت‌های سرمایه‌گذاری، ارتباط موثر با بخش خصوصی و همچنین جذب نیروهای نخبه و استفاده از تجربه‌های موفق جهانی، حالا خود تبدیل به یک الگوی موفق در جهان شده‌ و بزرگ‌ترین موفقیت‌های تاریخ گردشگری را رقم می‌زنند. مسیر حرکت دبی روی ریل موفقیت در عرصه جهانی، می‌تواند الگوی مناسبی برای مقاصد مختلف به‌ویژه کشورهای منطقه باشد.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

شهر جادویی علاءالدین در دبی پیدا شد + عکس

مطالب مرتبط