نگاهی به آینده صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۵

چرا ابوظبی یکی از مهم‌ترین قطب‌های رویدادهای گردشگری در آینده خواهد بود؟

چرا ابوظبی یکی از مهم‌ترین قطب‌های رویدادهای گردشگری در آینده خواهد بود؟

«ابوظبی» در تلاش است که تا سال ۲۰۲۵، به یک مقصد ویژه برای برگزاری رویدادهای گردشگری تبدیل شود، اما این امارت برای دستیابی به این هدف، تاکنون چه اقداماتی انجام داده است؟

رسانه قطب‌نما- رویدادهای گردشگری یکی از مهم‌ترین بخش‌های صنعت گردشگری است. با شیوع جهانی ویروس کرونا، شیوه برگزاری رویدادهای گردشگری نیز دستخوش تغییرات زیادی شد و برگزاری رویدادهای گردشگری با همان سطح کیفیت قبلی و مهم‌تر از همه امکان تعامل شخصی شرکت‌کنندگان در این رویدادها به مهم‌ترین دغدغه‌ی برگزارکنندگان تبدیل شد. یکی از بهترین راه‌های برگزاری رویدادهای گردشگری در سال ۲۰۲۰، رویدادهای مجازی و هیبریدی (ترکیبی از مجازی و حضوری) بود که در بسیاری از مقاصد گردشگری به همین صورت اجرایی شد، اما برنامه‌ریزان رویدادهای گردشگری برای تحقق انتظارات شرکت‌کنندگان در آینده به برنامه‌های هوشمندانه و دقیق‌تری نیاز دارند که بیش از پیش به همکاری مقاصد گردشگری بستگی دارد.

نقش مقاصد گردشگری در برگزاری رویدادهای گردشگری

واقعیتی که در حال حاضر سازمان‌های گردشگری در سراسر جهان با آن دست‌و‌پنجه نرم‌ می‌کنند، تغییرات ایجاد‌شده در شیوه برگزاری رویدادهای گردشگری است. برخی از سازمان‌ها قصد ندارند خود را با این شرایط جدید سازگار سازند و امیدوارند که شرایط هرچه سریع‌تر به شرایط عادی قبل از سال ۲۰۲۰ بازگردد اما در این میان مقاصد و شرکت‌هایی وجود دارند که همچنان به‌دنبال ابزارها و راهکارهای جدید برای ارتقای دانش و مهارت خود در برگزاری رویدادهای گردشگری و توانمندسازی هرچه بیشتر خود در این صنعت هستند. «امارات متحده عربی» از جمله کشورهایی است که تلاش زیادی برای ارتقای صنعت گردشگری خود و البته میزبانی رویدادهای گردشگری می‌کند. در همین راستا «ابوظبی»، که یکی از امارت‌های شاخص «امارات متحده عربی» محسوب می‌شود، قصد دارد در آینده نزدیک، به یک مقصد ویژه برای گردشگران، مسافران کاری و شرکت‌کنندگان در رویدادها تبدیل شود. در این مقاله عملکرد «ابوظبی» در دوران همه‌گیری ویروس کرونا به‌ویژه‌ در بخش رویدادهای گردشگری را بررسی می‌کنیم، چراکه «وزارت فرهنگ و گردشگری» (DCT) این شهر موفق شد در برگزاری رویدادهای گردشگری، خود را با شرایط جدید سازگار کرده و همچنین قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ به یکی از قطب‌های برگزاری رویدادهای گردشگری در سراسر جهان تبدیل شود.
بیشتر بخوانید: چشم‌انداز صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۵

عملکرد ابوظبی در جلب اعتماد مسافران در دوران همه‌گیری ویروس کرونا

ابوظبی در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۰ (۴ دی ۱۳۹۹) درهای خود را به‌روی مسافران بین‌المللی گشود و اقدامات ایمنی و بهداشتی سختگیرانه‌ای را به‌منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا انجام داد. پس از کنترل نسبی همه‌گیری کرونا، ابوظبی شرایط جدیدی را برای ورود مسافران بین‌المللی به این امارت وضع کرد. این امارت همچنین برنامه واکسیناسیون خود را با سرعت آغاز کرده و با اعمال قوانینی همچون امکان ورود به اماکن عمومی ابوظبی تنها برای شهروندان و گردشگران واکسینه‌شده شهروندان را تشویق به شرکت در برنامه واکسیناسیون کرونا کرد. از دیگر اقدامات منحصربه‌فرد ابوظبی می‌توان به ایجاد برنامه «گو سیف سرتیفیکیشن» (Go Safe Certification) اشاره کرد. «گو سیف سرتیفیکیشن» (Go Safe Certification) یک برنامه استاندارد‌سازی سطح بهداشت و ایمنی در تمام مراکز گردشگری و اماکن اقامتی ابوظبی است که از طریق آن مجموعه اقدامات دقیق و سختگیرانه‌ای در این مکان‌ها انجام می‌شود. به‌طور کلی ۱۰۰درصد هتل‌های ابوظبی و عمده‌ی جاذبه‌های گردشگری و مراکز خرید این شهر از اقدامات این برنامه پیروی می‌کنند. در مجموع، این اقدامات به بالابردن اعتماد مصرف‌کنندگان و بازدیدکنندگان و البته برگزاری ایمن رویدادهای گردشگری در دوران کرونا در مقاصد مختلف کمک زیادی می‌کند و ابوظبی نیز در این مسئله بسیار موفق بوده است. واکنش سریع ابوظبی به بحران کرونا همچنین شبب شد تا در کنار ایجاد اعتماد در میان گردشگران و مسافران، این شهر بسیار زودتر از سایر مقاصد به وضعیت عادی بازگردد. از سوی دیگر، با توجه به آنکه «چین» یکی از اصلی‌ترین بازارهای ابوظبی به‌شمار می‌رود، ابوظبی به‌منظور تسهیل پرداخت‌های مسافران چین، یک کار ویژه انجام داد. بانک اسلامی ابوظبی با شرکت چینی «یونیون پِی اینترنشنال» (UnionPay International) همکاری جدیدی در راستای پرداخت‌های بدون تماس در ابوظبی آغاز کرده است. این پرداخت‌های بدون تماس با کارت‌های «یونیون پِی» (UnionPay) انجام می‌شوند و در بیش از ۱۵,۰۰۰ مورد از بانک‌های ابوظبی فعال شده است و طیف وسیعی از خدمات شامل بیمارستا‌ن‌ها، هتل‌ها، سوپرمارکت‌ها و سایر موارد را پوشش می‌دهد. خدماتی زیادی از این دست، به‌منظور تسهیل پرداخت‌های آنلاین و بدون تماس در دوران همه‌گیری ویروس کرونا در ابوظبی انجام شده است.

رویدادهای گردشگری در ابوظبی

نقش فناوری در برگزاری رویدادهای گردشگری در ابوظبی

با شیوع ویروس کرونا، صنعت رویدادها و شرکت‌کنندگان نیاز بسیار شدیدی به راهکارهای نوآورانه و فناوری‌های پیشرفته احساس کردند و همین نیاز برگزاری این رویدادها را به‌سمت پلتفرم‌های مجازی و هیبریدی (ترکیبی از حضوری و مجازی) سوق داد. تا جایی‌که شاهد رشد عظیم استفاده از راهکارهای دیجیتالی و فناوری‌های مدرن در بخش رویدادهای بودیم و این مسئله بدون شک پس از دوران همه‌گیری نیز همچنان ادامه خواهد داشت به‌طوری که پیش‌بینی می‌شود برگزاری رویدادها به‌صورت مجازی و هیبریدی در اینده نزدیک به یک روش دائمی تبدیل خواهد شد. در همین راستا ابوظبی نیز ارائه راهکاری دیجیتالی و بدون تماس و برگزاری رویدادهای مجازی و هیبریدی را در دستور کار خود قرار داد تا شرکت‌کنندگان حضوری و آنلاین را به یکدیگر متصل کند. به‌عنوان مثال، «نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی نفت ابوظبی» در سال ۲۰۲۰ تجربه موفقی بود که کاملاً به‌صورت مجازی برگزار شد. برگزارکنندگان این نمایشگاه در تمام بخش‌های آن از خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کردند تا نمایندگان بخش‌های مختلف بتوانند در قبل و در طول رویداد با همکاران خود ارتباط برقرار کنند. علاوه بر آن، نمایندگان می‌توانستند در سیستم‌های مورد‌نظر خود به‌صورت «مستقیم» (Live) و «ویدیو به‌درخواست» (Video on demand) به رویدادها دسترسی داشته باشند. همچنین شرکت‌کنندگان و برگزارکنندگان نمایشگاه با انجام پرسش‌و‌پاسخ و نظرسنجی‌های مختلف در طول جلسات زنده، قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر بودند.

برنامه ابوظبی برای برگزاری موفق رویدادهای گردشگری تا سال ۲۰۲۵

استراتژی اصلی ابوظبی برای برگزاری موفق رویدادهای گردشگری، ایجاد سالن‌های چندمنظوره و استفاده از نیروهای انسانی ماهر و باتجربه است. در صورتی که از این سالن‌ها استفاده کمی شود، وزارت فرهنگ و گردشگری ابوظبی برای جبران این خلأها، بخش‌های دیگری مانند رویدادهای ورزشی و جشن‌های عروسی را به بخش رویدادهای گردشگری اضافه خواهد کرد. این امارت برای تبدیل‌شدن به قطب میزبانی رویدادها ابتدا تحول دیجیتال و تقویت زیرساخت‌های فناوری در اماکن مختلف ابوظبی از جمله هتل‌ها را در دستور کار خود قرار داده است. همزمان با تقویت زیرساخت‌ها، مقامات ابوظبی افزایش سطح دانش مدیریتی افرادی که در شاخه گردشگری «رویدادها و کنفرانس‌ها» یا عبارتی شاخه گرشگری «مایس» (MICE) فعالیت می‌کنند را نیز هدف قرار داده‌اند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای جدید این شاخه از صنعت گردشگری باشند. در همین راستا یکی از وظایف اصلی وزارت فرهنگ و گردشگری ابوظبی پشتیبانی از مهارت‌های تیم‌های شاخه گردشگری «مایس» (MICE) است که این کار با سرمایه‌گذاری در آموزش‌های لازم انجام می‌شود.

سخن پایانی

بحرانی که در سال ۲۰۲۰، صنعت گردشگری سراسر جهان را درگیر خودش کرده بود، نشان داد که پیش‌بینی ترندها و تغییراتی که در آینده در انتظار ما خواهد بود، می‌تواند بسیار دشوار باشد. بنابراین سازگاری سریع و انتخاب‌های هوشمندانه کلید موفقیت در زمان‌های بحرانی خواهد بود. به نظر شما ابوظبی تا چه اندازه در این امر موفق بوده است؟ آیا طرح ابوظبی برای تبدیل‌شدن به قطب بعدی رویدادهای گردشگری موفق خواهد بود؟
آخرین اخبار و مقالات صنعت گردشگری را در وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» مطالعه کنید.

مطالب مرتبط