امضای ۳ تفاهم‌نامه با موضوع گردشگری سبز

عزم گردشگری ایران برای تحقق گردشگری سبز

عزم گردشگری ایران برای تحقق گردشگری سبز

رسانه قطبنما: معاون گردشگری کشور از امضای سه تفاهم‌نامه چندجانبه با موضوع گردشگری بین معاونت گردشگری، جامعه هتلداران، جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی، صندوق محیط زیست، بنیاد علوی و آبفا خبر داد.
به‌گزارش میراث‌آریا، تفاهم‌نامه دو جانبه وزارت گردشگری و آبفا، تفاهم‌نامه چهار جانبه معاونت گردشگری، ساتبا، جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و بنیاد علوی همچنین تفاهم‌نامه سه جانبه معاونت گردشگری، صندوق ملی محیط زیست و جامعه هتلداری ایران سه تفاهم‌نامه‌هایی هستند که در راستای عینیت بخشیدن به مفهوم‌ گردشگری سبز امضا شد.

علی‌اصغر شالبافیان در همایش ملی گردشگری سبز که صبح روز یکشنبه ۹ مهر ماه، در سالن آمفی تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، بیان کرد: «موضوع گردشگری سبز از دو سال قبل و پیش از طرح آن به‌عنوان شعار اصلی سال به‌طور جدی جزو برنامه‌های وزارتخانه قرار داشت و پیگیری می‌شد.» او با تاکید بر اهمیت گسترش دانش، مفهوم‌سازی معانی و عینیت یافتن گردشگری سبز ادامه داد: «تلاش‌های متعددی با کمک انجمن موسسات آموزشی و انجمن اقامتگاه‌های بوم‌گردی در این راستا انجام شده است و طی هفته گردشگری در ۲۱ استان و ۶۰ موسسه، کارگاه‌های آموزشی تحت عنوان «شب‌های بوم‌گردی» برگزار شد.»

او با اشاره به سه تفاهم‌نامه‌ای که امضا شد، بیان کرد: «تفاهم‌نامه با وزارت نیرو در راستای مدیریت بهینه مصرف آب و نحوه مدیریت آب‌های خاکستری و فاضلاب، همچنین پرداخت مشوق‌ها به تاسیسات گردشگری‌ انجام می‌شود. همچنین تاسیسات گردشگری در فرهنگسازی گردشگری سبز نقش مهمی خواهد داشت.» استفاده از منابع خورشیدی و انرژی‌های تجدیدپذیز و برق تولیدی، بازنگری ضوابط مراکز اقامتی در حوزه سبز و در اولویت قرار گرفتن این پروژه برای پرداخت تسهیلات، تجلیل از پیشگامان گردشگری سبز، اجرای طرح بهینه‌سازی مصرف گاز در برخی استان‌ها، نقش مراکز اقامتی در فرهنگسازی کاهش مصرف انرژی از دیگر نکات مورد اشاره شالبافیان در این مراسم بود.

معاون گردشگری کشور افزود: «بنیاد علوی نیز در تامین منابع کوچک مقیاس در قالب وام‌ همکاری می‌کند و جامعه هتلداران و بوم‌گردی به نمایندگی بخش خصوصی حضور خواهند داشت.همچنن در تفاهم‌نامه با صندوق ملی محیط زیست و جامعه هتلداران در مدیریت پسماند و نحوه حمایت مالی این صندوق به تاسیسات گردشگری اشاره شده است».

وحید خاوئی، مدیرعامل بنیاد علوی، نیز به حمایت‌های بنیاد از بوم‌گردی‌های واقع در ۸۰ منطقه تحت حمایت این بنیاد و پرداخت تسهیلات از سوی بنیاد علوی به‌منظور بهسازی بوم‌گردی با معماری بومی و پشتیبانی در راستای عرضه تولید فرهنگی و محصولات بومی اشاره کرد. 

یاور عبیری، رئیس انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی کشور، نیز با اشاره به اتفاقات خوبی که در حوزه بوم‌گردی رقم خورده است، افزود: «خانه‌های بوم‌گردی از چندین سال قبل شعار امسال سازمان جهانی گردشگری را عملیاتی کرده‌اند و در راستای پاسداشت فرهنگ ایران فعال هستند.» او به امضای تفاهم‌نامه در راستای انرژی‌های تجدیدپذیر و استفاده از پنل‌های خورشیدی در بوم‌گردی‌ها اشاره و این مسیر را در مسیر تحقق اهداف گردشگری سبز مهم عنوان کرد. 

سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) شعار روز جهانی گردشگری ۲۰۲۳ میلادی را گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز (Tourism and Green Investment) اعلام کرد تا بر سرمایه‌گذاری بیشتر و هدفمندتر در سه حوزه افراد، سیاره زمین و رفاه، تاکید کند. در همین راستا وزارت میراث فرهنگی و گردشگری نیز برای تحقق اهداف گردشگری سبز، شعار ملی روز گردشگری ۱۴۰۲ را «سفر به فردای ایران با گردشگری و سرمایه گذاری سبز» انتخاب کرده است. 

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

راهنمای سرمایه‌ گذاری سبز در گردشگری و هتلداری

مطالب مرتبط