جام جهانی ۲۰۲۲، سکوی پرتاب گردشگری قطر

جام جهانی ۲۰۲۲، سکوی پرتاب گردشگری قطر

رسانه قطبنما: این نخستین‌بار است که رقابت‌های جام جهانی در خاورمیانه و در یک کشور عربی برگزار خواهد شد. قطر نیز به‌خوبی از فرصت‌ها و ظرفیت‌های میزبانی چنین رویداد بزرگی آگاه است و قصد دارد از جام جهانی به‌عنوان سکویی برای پرش صنعت گردشگری خود استفاده کند. 

جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قرار است از ۲۱ نوامبر تا ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲ (۳۰ آبان تا ۲۷ آذر ۱۴۰۱) در قطر برگزار شود؛ رویدادی بزرگ که تخمین زده می‌شود بیش از ۳.۵ میلیارد تماشاگر در سراسر جهان داشته باشد. قطر که با تکیه بر ثروت‌های عظیم نفت و گازی و نفوذ رسانه‌ای، برای میزبانی این رویداد گوی سبقت را از رقبایی همچون آمریکا، ژاپن و استرالیا ربوده است، طرح‌های بزرگی در سر دارد. مثلا قرار است دمای ورزشگاه‌های خود را با استفاده از آخرین فناوری‌های روز به حدود ۱۹ درجه سانتی‌گراد برساند.

هدف اصلی قطر از میزبانی جام جهانی

چندی پیش قطر از طرحی به‌نام «استراتژی گردشگری قطر ۲۰۳۰» در بازار جهانی سفر رونمایی کرد. بر اساس این برنامه قطر قصد دارد تعداد بازدیدکنندگان بین‌المللی خود را سالانه ۳ برابر کند و تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۶ میلیون گردشگر در سال برساند. بخشی از این طرح، اضافه شدن ۱۰۶ هتل و هتل آپارتمان جدید به مراکز اقامتی موجود در این کشور تا جام جهانی ۲۰۲۲ است. در کنار امکانات اقامتی، این کشور کوچک حاشیه خلیج‌فارس زیرساخت‌های حمل‌ونقل خود را نیز بهبود خواهد داد تا هر ۸ استادیوم جام جهانی که در فاصله ۷۵ کیلومتری یکدیگر قرار دارند، به‌راحتی قابل دسترس باشند. ایجاد مناطق توریستی و کلاب‌های طرفداری از دیگر برنامه‌های قطر در این طرح است. قطر همچنین از تعهد به حفاظت از محیط زیست و پایداری سخت گفته و اعلام کرده است قصد دارد اولین رویداد بدون کربن تاریخ مسابقات جام جهانی را برگزار کند.

بر اساس چشم‌انداز گردشگری ۲۰۳۰ قطر، این کشور امیدوار است با افزایش مدت زمان اقامت معمول مسافران و ارتقای محصولات گردشگری خود تا سال ۲۰۳۰، هزینه بازدیدکنندگان در مقصد را به ۴ برابر سال ۲۰۱۹ برساند. در یک نگاه کلان، قطر در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ سهم گردشگری از تولید ناخالص داخلی این کشور را به ۱۰ درصد برساند. حالا، یکی از مهم‌ترین ابزارها برای رسیدن به این هدف بزرگ تا سال ۲۰۳۰ بدون شک جام جهانی فوتبال است. کارشناسان و فعالان صنعت گردشگری این کشور، تاثیر این رویداد بر صنعت سفر را به سه دوره پیش از رویداد، جام جهانی و پس از مسابقات تقسیم می‌کنند. افزایش ساخت‌وسازها و برنامه قطر برای تقویت زیرساخت‌ها سبب جذب شرکت‌ها و پیرو آن گردشگران کاری و تجاری به این کشور شده است.

در زمان برگزاری جام‌جهانی نیز قطر امیدوار است حداقل ۱.۵ میلیون بازدیدکننده را در طول یک ماه به‌خود جلب کند. این رقم در کنار ۳.۵ میلیارد تماشاگر این رقابت‌ها فرصت مغتنمی است که این کشور ظرفیت‌ها و امکانات خود را به جهانیان معرفی کند. پس از اتمام مسابقات نیز، این کشور با توجه به پیشرفت‌های عظیمی که در توسعه زیرساخت‌ها و امکانات رفاهی داشته و معرفی جاذبه‌های گردشگری، به‌عنوان یکی از مقاصد جدید سفر در خاطر مسافران باقی خواهد ماند.

قطر مسیر موفقیت در صنعت گردشگری را قبل از جام‌جهانی آغاز کرده است. چندی پیش دوحه در فهرست «مقاصد پرطرفدار ۲۰۲۱» تریپ‌ادوایزر به انتخاب مسافران، جایگاه سوم را به‌خود اختصاص داده بود، اما بدون شک این کشور عربی پس از بحران کرونا و عطش مسافران برای کشف مقاصد جدید و ایمن، از فرصت جام جهانی به‌عنوان سکوی پرش صنعت گردشگری خود استفاده خواهد کرد.

آخرین اخبار درباره جام جهانی قطر را از «رسانه قطبنما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط