افتتاح ۱۸۳ پروژه به ارزش ۳۱۹۸ میلیارد تومان در هفته گردشگری

شعار ملی گردشگری: رویش اندیشه‌ های نو در گردشگری ایران

شعار ملی گردشگری: رویش اندیشه‌ های نو در گردشگری ایران

رسانه قطبنما: با نزدیک شدن به روز جهانی گردشگری، معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در مراسمی با حضور مدیران کل، نمایندگان تشکل‌ها و اصحاب رسانه از پوستر هفته جهانی گردشگری رونمایی کرد.

در این مراسم سید مصطفی فاطمی، مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، «رویش اندیشه‌ های نو در گردشگری ایران» را به‌عنوان شعار ملی روز گردشگری اعلام و جزئیات برنامه‌های روز جهانی گردشگری و هفته گردشگری را تشریح کرد.

به‌گزارش «رسانه قطبنما»، شعار روز جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۲ میلادی «تفکری دوباره برای گردشگری» یا به تعبیری نواندیشی در گردشگری (Rethinking Tourism) است. هدف سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) از انتخاب این شعار، الهام‌بخشیدن و کمک به توسعه این بخش از طریق راه‌هایی همچون آموزش و اشتغال‌‌ و تاثیر گردشگری بر کره زمین و فرصت‌های رشد پایدار است.

فاطمی نیز با اشاره به شعار سازمان جهانی گردشگری درباره انتخاب شعار روز ملی گردشگری خاطرنشان کرد: «غیر از شعار سال ۱۴۰۱ که تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌‌آفرینی است، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با رویکرد تنوع‌بخشی و استفاده از ظرفیت‌های مغفول مانده ایران به خصوص در میراث ناملموس، رویش اندیشه‌ های نو در گردشگری ایران را به‌عنوان شعار ملی انتخاب کرده است».

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت گردشگری در این نشست خاطرنشان کرد روز جهانی گردشگری یک اتفاق و رویداد نمادین است که دولت‌ها سعی می‌کنند از ظرفیت‌های آن برای شنیدن صدای فعالان گردشگری استفاده کنند. 

مراسم رونمایی پوستر هفته گردشگری

برنامه های هفته گردشگری در ایران

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی با اشاره به همزمانی روز جهانی گردشگری و شهادت امام رضا (ع)، از برگزاری برنامه‌های گرامیداشت روز گردشگری و هفته گردشگری در استان‌های مختلف خبر داد و افزود: «با توجه به رویکرد روز جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۲ سعی کردیم به سمت گردشگری موضوعی حرکت کنیم و در کل کشور در این زمینه برنامه‌ریزی داشته باشیم.»

به گفته فاطمی، گردشگری کشاورزی، مذهبی، سلامت، ورزشی، دریایی، طبیعی، دسترس‌پذیر، علمی، گردشگری کودک، گردشگری خوراک، فرهنگی و اجتماعی و گردشگری ادبی از محورهای اصلی جشنواره و برنامه‌های هفته گردشگری امسال خواهد بود که  از ۵ تا ١١ مهر ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود.

او همچنین با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برنامه‌های متعددی برگزار کرده است، از برگزاری ۹۰ جشنواره موضوعی، ۹۰ کارگاه آموزشی، برگزاری ۵۰ نشست تخصصی و افتتاح ۱۸۰ پروژه گردشگری در سراسر کشور در هفته گردشگری خبر داد.

فاطمی با اشاره به همکاری و مشارکت فعالان بخش خصوصی در برنامه‌های هفته گردشگری امسال تصریح کرد: «تلاش ما بر این است بعد از دو سال توقف سفر و گردشگری، دوباره حوزه گردشگری را فعال و از این فرصت برای بازیابی گردشگری استفاده کنیم».

به گفته این مقام مسئول، نشست وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با فعالان گردشگری و تجلیل از فعالان گردشگری از دیگر برنامه‌های هفته گردشگری است که در روز ۱۱ مهر برگزار خواهد شد. بر همین اساس، برگزاری نمایشگاه منطقه‌ای گردشگری اصفهان از ۶ تا ۱۱ مهر در شهر اصفهان و جشنواره رسانه و گردشگری در روز ۱۲ مهر ۱۴۰۱ از دیگر برنامه‌های مهم هفته گردشگری است.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی در پاسخ به سوال خبرنگار «رسانه قطبنما» مبنی بر اینکه چطور از ظرفیت‌های شعار روز جهانی گردشگری در برنامه‌های هفته گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استفاده شده است، گفت: «رویکردی که برای تقویت گردشگری موضوعی داریم در راستای شعار روز جهانی گردشگری است. درواقع، با توجه به اهمیت انعطاف‌پذیری و بازاندیشی در فعالیت‌های گردشگری که از مهم ترین نکات شعار روز جهانی گردشگری است، توجه به گردشگری موضوعی را در دستور کار قرار داده‌ و سعی کرده‌ایم از فرصت برنامه‌های هفته گردشگری، برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران استفاده کنیم».

 فاطمی با تاکید بر این مسئله که نمی‌توان ظرف یک هفته مشکلات گردشگری کشور را حل کرد، افزود: «سعی می‌کنیم از این فرصت استفاده کرده و به سمت تخصصی شدن حوزه‌های مختلف گردشگری و گردشگری موضوعی گام برداریم و این مسئله را نهادینه کنیم».

افتتاح ۱۸۳ پروژه گردشگری در یک هفته

در این نشست همچنین احمد تجری، مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، با اشاره به آمار و جزئیات پروژه‌ها و طرح‌های گردشگری که در هفته آینده افتتاح خواهد شد، تصریح کرد: «بخش عمده‌ای از پروژه‌های گردشگری، در هفته دولت افتتاح شده و دهه فجر نیز افتتاح خواهد شد و تنها بخشی از این پروژه‌ها، در هفته گردشگری به بهره‌برداری خواهد رسید.»

به گفته تجری در هفته گردشگری در مجموع، ۱۸۳ پروژه در سطح کشور افتتاح  و بهره‌برداری خواهد شد که حجم سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها ۳ هزار و ۱۹۸ میلیارد تومان بوده است. با افتتاح این پروژه‌ها، بیش از ۳۸۸ هزار مترمربع به ظرفیت گردشگری کشور اضافه شده و ۲۲۰۰ فرصت شغلی جدید نیز در بخش گردشگری کشور ایجاد خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: «از این ۱۸۳ پروژه، ۲۱ هتل و هتل آپارتمان، ۸۱ اقامتگاه بومگردی و سنتی، ۲۱ سفره‌خانه، ۲۶ مجتمع و مرکز گردشگری بوده و ۳۴ پروژه نیز در زمینه‌های دیگر است».

مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث فرهنگی با بیان اینکه گردشگری صنعتی است که با حوزه‌های مختلف در ارتباط است، از امضای توافق‌نامه با نهادها و سازمان‌های مختلف خبر داد و گفت: «زنجیره‌ای از وزارت‌خانه‌ها و نهادها باید دست به دست هم دهند و سرمایه‌گذاران را تشویق به سرمایه‌گذاری و این فرآیند را تسهیل کنند. رویکرد ما این است که با نهادها و سازمان‌های مختلف توافق‌نامه‌هایی داشته باشیم تا بتوانیم این فرآیند را تسهیل کنیم. در همین راستا در هفته گردشگری تفاهم‌نامه‌هایی نیز با بخش‌های مختلف امضا خواهد شد».

تجری همچنین با اشاره به چالش‌هایی مثل تامین سرمایه و دریافت وام و اعتبارات از بانک‌ها بر سر راه پروژه‌های گردشگری، از مذاکره با بانک‌ها برای همکاری با صاحبان این پروژه‌ها خبر داد. 

مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث فرهنگی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره معضل کمبود زیرساخت‌های گردشگری برای پذیرش مسافران داخلی، فرآیند ایجاد زیرساخت‌ها را زمانبر و حل این مشکل را نیازمند یک افق بلندمدت عنوان کرده و خاطرنشان کرد: « در حال حاضر ۳۰۰  هزار میلیارد تومان پروژه گردشگری در حال احداث در کشور داریم اما پیش‌بینی ما این است که برای تامین مالی این پروژه‌ها مشکلی نداشته باشیم. اولویت تسهیلات هم با پروژه‌هایی است که ۷۰ درصد پیشرفت کرده و زودتر امکان بهره‌برداری دارند.»

او با اشاره به اینکه برخی استان‌ها در برخی زمینه‌ها زیرساخت‌های قوی دارند از برنامه‌های این وزارتخانه برای تقویت سایر زیرساخت‌ها با هدایت پروژه‌ها به سوی این بخش‌ها خبر داد.

افتتاح مدرسه پاییزه گردشگری

در ادامه نشست، زاهد شفیعی، مدیرکل دفتر مطالعات، آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری از آغاز به کار مدرسه پاییزه گردشگری در ۹ مهر همزمان با هفته گردشگری و برگزاری ۸۰ دوره آموزشی در استان‌ها خبر داد.

به‌گفته شفیعی:

  • قوانین و مقررات کاربردی دفاتر خدمات مسافرتی
  • میزگرد آموزشی و تبیین شعار سال
  • کارآفرینی و حوزه‌های دانش‌بنیان
  •  مدیریت تورهای ورودی و جذب گردشگر خارجی
  •  بسته آموزشی گردشگری سلامت
  • و تشریک تجربیات موفق گردشگری  

شش سرفصل اصلی دوره‌های آموزشی هفته گردشگری در استان‌ها است.

مدیرکل دفتر مطالعات، آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری همچنین به‌روزرسانی محتوا و سرفصل‌های آموزشی و استقرار صلاحیت‌های حرفه‌ای آموزش کشور را به‌عنوان ۳ هدف اصلی حوزه آموزش گردشگری اعلام کرده و از ورود سند صادرات گردشگری به فاز عملیاتی خبر داد.

به‌گفته شفیعی وزارت گردشگری در حوزه مطالعاتی ۵ سند اصلی خواهد داشت که سند گردشگری سلامت، سند گردشگری تعالی‌بخش، سند گردشگری ارزش‌محور، سند استراتژی تولید محتوای گردشگری و طرح شناسایی و ارزیابی روستاهای گردشگری از جمله آن‌ها است.

در این نشست همچنین نمایندگان برخی تشکل‌های گردشگری نیز حضور داشته و برنامه‌های خود را برای گرامیداشت هفته گردشگری اعلام کردند. 

آخرین اخبار گردشگری را از «رسانه قطبنما» دنبال کنید. 

مطالب مرتبط