معرفی استارت آپ های گردشگری خارجی (۵)

شخصی سازی سفرها با اسمارت نومد

شخصی سازی سفرها با اسمارت نومد

رسانه قطبنما: این روزها مسافران علاقه زیادی به شخصی‌سازی سفرها و داشتن یک برنامه‌ریزی منحصربه‌فرد دارند. به‌طور مثال مطالعات American Express نشان می‌دهد که اگر رزرو و برنامه‌ریزی سفرها ساده‌تر باشد، بیش از ۵۰ درصد از مسافران تمایل بیشتری به سفر‌کردن در تعطیلات و کسب تجربه‌های جدید دارند. با توجه به آنکه در سال‌های اخیر به‌ویژه در سال ۲۰۲۰، شخصی سازی سفرها و ارائه یک سفر با سلایق خاص مشتریان به یکی از پربحث‌ترین موضوعات صنعت گردشگری تبدیل شده است، «رسانه قطبنما» در این مطلب به‌سراغ یک استارت آپ گردشگری جذاب رفته است که دقیقا به‌دنبال ارائه یک تجربه منحصربه‌فرد و شخصی به مسافران است. در واقع استارتاپ «اسمارت نومد» (SmartNomad) یک پلتفرم برنامه‌ریزی برای شخصی سازی سفرها است که فرآیند برنامه‌ریزی، رزرو و سایر مراحل سفر را برای مسافران آسان‌تر می‌کند. این پلتفرم سعی دارد تا با بهینه‌کردن بودجه، افزایش تجربیات طول سفر و کاهش زمان رفت‌وآمد، سفر را لذت‌بخش‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر کند.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

تولد استارتاپ اسمارت نومد

استارتاپ گردشگری اسمارت نومد در جولای سال ۲۰۲۰ میلادی، درست در میانه بحران کرونا در «نیویورک» متولد شد. این پلتفرم که در دو نسخه «وب» و iOS راه‌اندازی شده است، هم کسب‌‌وکارهای گردشگری «بی‌تو‌بی‌تو‌‌سی» (B2B2C) و هم مسافران «بی‌تو‌سی» (B2C) را هدف قرار داده است. نکته مهمی که در رابطه با تولد این استارت آپ باید به آن توجه کرد آن است که بنیان‌گذاران «اسمارت نومد» جمعی از کارآفرینان، تکنسین‌ها و مسافران باانگیزه‌ای هستند که یدطولایی در راه‌اندازی شرکت‌های موفق دارند. این افراد در طول زندگی‌ خود به سفرهای فراوانی رفته‌اند و از نزدیک با چالش‌های مسافران در برنامه‌ریزی و شخصی سازی سفرها روبه‌رو بوده‌اند. آن‌ها تحقیقات گسترده‌ای در بازار سفر و گردشگری انجام دادند و متوجه تمایل شدید مسافران به شخصی سازی سفرهای‌شان شدند. این استارتاپ گردشگری دقیقا برای آنکه رویای شخصی سازی سفر میلیون‌ها مسافر را به حقیقت نزدیک کند، متولد شده است.

روش کار اسمارت نومد

یک مسافر به‌طور معمول برای سفرهای خود ۵ مرحله را طی می‌کند:

  • رویای سفر
  • برنامه‌ریزی
  • رزرو
  • انجام سفر
  • اشتراک‌گذاری تجربه‌ها

این ۵ مورد تقریبا در سفرهای تمام مسافران وجود دارد اما نکته‌ مهم آن است که این مراحل بسیار پراکنده‌اند. هدف استارتاپ گردشگری اسمارت نومد اتصال این حلقه‌ها به یکدیگر و ارائه یک تجربه عالی یکپارچه و منحصربه‌فرد به مسافران است. استارتاپ اسمارت نومد در حال حاضر مراحل برنامه‌ریزی، رزرو و تجربه‌ سفر را در یک پلتفرم ساده و کاربردی به مسافران ارائه می‌دهد. به بیان دیگر این استارتاپ گردشگری، برنامه‌ریزی سفرها را به یک برنامه‌ شخصی، هوشمندانه و کارآمد تبدیل کرده است و با ساده‌سازی سفرها و راهنمایی مسافران، همزمان با لذت‌بخش‌کردن سفر، تمام حلقه‌های سفر را به یکدیگر متصل کرده است. به‌اعتقاد بنیان‌گذاران استارتاپ گردشگری اسمارت نومد این امر با تجمیع سه قابلیت ذیل حاصل می‌شود:

۱-برنامه‌ریزی شخصی و هوشمندانه‌ سفر

اسمارت نومد ابتدا سفرهای مشتریان خود را بر اساس سلایق مسافران، مقصد موردنظر، مدت زمان سفر و بودجه برنامه‌ریزی می‌کند. سپس مسافر می تواند برنامه سفر خود را در مراحل بعد سفارشی‌تر کند. برنامه‌ریزی سفرها توسط اسمارت نومد بسیار هوشمندانه است. این برنامه‌ریزی با در نظرگرفتن شرایطی مانند آب‌وهوا، بهترین زمان برای بازدید، مدت‌زمان ایده‌آل برای اقامت و... انجام می‌شود. اسمارت نومد برای دست یافتن به این امکان از تکنیک‌های خاص جمع‌آوری داده‌ها و زبان مدل‌سازی استفاده می‌کند. برنامه‌ریزی سفرها توسط یک الگوریتم پیچیده تحقیق درعملیات انجام می‌شود که میزان تجربه سفر را به حداکثر و زمان رفت‌و‌آمد را به حداقل می‌رساند و در عین حال کل بودجه سفر را نیز بهینه‌سازی می‌کند. استارتاپ گردشگری اسمارت نومد همچنین در حال کار بر روی یک ویژگی مشارکتی جدید است تا مسافران بتوانند با دوستانشان برنامه سفر خود را شخصی سازی کنند.

۲-موتور جستجوی رزرو با یک کلیک

کاربران پلتفرم استارتاپ گردشگری اسمارت نومد، هنگامی که برنامه سفر خود را نهایی می‌کنند، می‌توانند همه چیز از جمله پرواز، هتل، بلیط، تورها و... را با یک کلیک رزرو کنند. اسمارت نومد برای دست‌یافتن به این امکان با برندهای مسافرتی جهانی مانند «پراس لاین» (Priceline)، «سابر» (Saber)، «یلپ» (Yelp)، «تیکتز» (Tiqets)، «میوزمنت» (Musement) و... ادغام شده است.

۳-دستیار دیجیتالی سفر

هنگامی که مسافران سفر خود را آغاز می‌کنند، دستیار دیجیتالی اسمارت نومد راهنمای آن‌ها در طول سفر است. از جمله ویژگی‌های این دستیار دیجیتالی می‌توان به اعلام برنامه‌های آینده و تغییرات‌ آب‌و‌هوا، برقراری تماس با رانندگان ماشین‌ها، مدیریت بلیط‌ها، خبرهای جالب و مهم درباره‌ مقصد و... اشاره کرد. نکته جالب توجه در رابطه با این دستیار دیجیتالی آن است که به‌عنوان مثال اگر بخشی از برنامه سفر به‌دلیل تغییرات آب‌و‌هوا یا ترافیک مختل شود، کاربران می‌توانند برنامه سفر خود را تغییر دهند.

استارتاپ گردشگری

چرا اسمارت نومد برای مسافران مناسب است؟

مسافران امروز هنگام برنامه‌ریزی سفرهای خود با چالش‌های قابل توجهی روبه‌رو می‌شوند: ۱-نداشتن برنامه سفر متناسب با نیازها و چالش‌های شخصی مطالعات شرکت «آمادئوس» (Amadeus) نشان می‌دهد که ۸۶ درصد از مسافران دوست دارند برای سفرهای خود برنامه‌ریزی شخصی بیشتری داشته باشند.

۲- برنامه‌ریزی‌های ناکارآمد و پیچیده

جالب است که بدانید مطالعات نشان می‌دهند برنامه‌ریزی و رزرو سفر برای مسافران ممکن است بیش از ۴۰ ساعت طول بکشد. مسافران حتی برای سفرهای انفرادی خود کارهای متعددی را برای رزرو پرواز، هتل، تورها و... انجام می‌دهند. بر اساس داده‌های «امریکن اکسپرس» (American Express)، ۴۳ درصد از مسافران پس از زیادشدن گزینه‌های سفرهایشان، هزینه‌های اضافی و بیشتری پرداخت می‌کنند!

۳-اختلال در سفرها

اختلال در سفرها یک امر انکارناپذیر در بسیاری از سفرها است. تأخیر در پرواز، تغییرات آب‌و‌هوا یا ترافیک از جمله مشکلاتی است که گاهی مسافران را به دردسر می‌اندازد. آنچه که مسلم است صنعت گردشگری دیگر نمی‌تواند و نباید این مشکلات را نادیده بگیرد. ارائه حق انتخاب و کنترل بیشتر به مسافران، شخصی سازی بهتر و بیشتر سفرها و همچنین ارائه تجربه دیجیتال به مسافران نه‌تنها باعث کاهش هزینه سفر مسافر می‌شود بلکه درآمد شرکت‌های فعال در صنعت گردشگری را افزایش می‌دهد. پس دلیل اینکه چرا استارتاپ گردشگری اسمارت نومد برای مسافران مناسب است را می‌توان این مسئله دانست که دغدغه اصلی این استارتاپ حل و کاهش مشکلات مسافران در برنامه‌ریزی سفرهای‌شان است.

راهکار اسمارت نومد برای جذب مشتریان

بنیان‌گذاران این استارتاپ گردشگری، قبل از راه‌اندازی نرم‌افزار خود، ورژن اولیه‌ آن را در رویدادهای صنعت گردشگری رونمایی کردند که منجر به مشارکت استراتژیک این استارتاپ با شرکت‌های هواپیمایی بزرگ، شرکت‌های اجاره اتومبیل، «آژانس‌های گردشگری آنلاین» (OTA) و «شرکت‌های مدیریت سفر» شد. این استارتاپ در سال ۲۰۲۱ نیز از از تاثیر شبکه‌های اجتماعی و اینفلوئنسرها غافل نشده و با ایجاد کمپین‌های ابتکاری و تمرکز بر تولید محتوای خلاقانه، به‌ویژه محتوایی ویدیوئی، برای جذب مشتریان بیشتر در تلاش است. علاوه بر آن این استارتاپ قصد دارد در ادامه سال ۲۰۲۱ یا اوایل سال ۲۰۲۲، از طریق کانال‌های متداول و نوآورانه با نسل «هزاره» (millennials) و «نسل زد» (Gen Z) نسبتاً مرفه، ارتباط برقرار کند.

استارتاپ گردشگری اسمارت نومد

کسب درآمد اسمارت نومد

استارت آپ اسمارت نومد در اوایل کار خود بر روی فروش به شرکت‌های مسافرتی «بی‌تو‌بی‌تو‌سی» (B2B2C) متمرکز شده بود و قصد دارد در اواخر سال ۲۰۲۱ یا اوایل سال ۲۰۲۲ مستقیماً به فروش به مصرف‌کننده «بی‌تو‌سی» (B2C) ‌دست یابد. اسمارت نومد برای فروش به شرکت‌های «بی‌تو‌بی‌تو‌سی» (B2B2C) مجوزها یا لیبل‌هایی را به شرکت‌های مسافرتی، خطوط هوایی، آژانس‌های گردشگری آنلاین، شرکت‌های مدیریت سفر و... ارائه می‌دهد و با تقسیم سود با این شرکت‌ها کسب درآمد می‌کند. این شرکت برای کسب درآمد از طریق مصرف‌کنندگان «بی‌تو‌سی» (B2C)، از شرکای خود برای فروش محصولاتشان (پرواز، هتل و تورها) کمیسیون دریافت خواهد کرد. نکته قابل‌توجه آن است که استفاده از پلتفرم اسمارت نومد برای مسافران رایگان است!

هدف و آینده‌ اسمارت نومد

هدف اصلی استارت آپ گردشگری اسمارت نومد بهبود تجربه مشتریان و ارائه یک برنامه سفر مطابق با نیازها و سلیقه‌های آن‌ها است، چراکه نشان داده است مسافران در سال‌های اخیر به‌دنبال شخصی سازی بیشتر، کنترل بیشتر و تجربه دیجیتالی بهتر در سفرهایشان بوده‌اند. نکته قابل‌توجه آن است که این مسئله پس از همه‌گیری ویروس «کرونا» از اهمیت بیشتری یافته است. از سوی دیگر این روزها بسیاری از شرکت‌های مسافرتی برای کسب موفقیت در سال ۲۰۲۱ و بعد از آن، قصد دارند  قابلیت‌های دیجیتالی خود را گسترش داده و بر روی ابزارهای جدید سرمایه‌گذاری کنند. از این رو استارتاپ گردشگری اسمارت نومد با رویکرد خوب خود یک شریک ایده‌آل برای آن‌ها محسوب می‌شود.

در حال حاضر، شرکت‌های مسافرتی بسیاری در شاخه‌های مختلفی مانند ارائه پروازها، هتل، تورها و... نیازهای مسافران را برطرف می‌کنند اما تیم حرفه‌ای اسمارت نومد با یک محصول استثنایی و یک برنامه خلاقانه بازاریابی برای برطرف‌کردن هرچه بیشتر این نیازها تلاش می‌کند و قصد دارد به‌زودی ویژگی‌های جدیدی به پلتفرم خود اضافه کند تا به مسافران بتوانند ارتباطات جدیدی برقرار کرده و حتی خاطرات سفر خود را به‌راحتی به اشتراک بگذارند. البته این استارت آپ وجود رقبایی مانند «گوگل» و «فیس‌بوک» که قدرت زیادی در جذب مصرف‌کنندگان دارند را فراموش نکرده است، اما این استارتاپ نوظهور در حال تلاش برای ارائه‌ روش‌های جدیدی در سفرها است و هیچ‌گاه امید خود را در این صنعت پررقابت از دست نمی‌دهد.

بدون شک شخصی سازی سفرها یکی از مهم‌ترین نیازهای مسافر امروز و رفع این نیاز یکی از اصلی‌ترین وظایف شرکت‌های مسافرتی و فعالان صنعت گردشگری است. استارتاپ اسمارت نومد کمتر از یک سال است که قدم در این راه گذاشته است و با بنیان‌گذاران باتجربه‌ای که دارد برای موفقیت هرچه بیشتر در این راه تلاش می‌کند، اما باید منتظر بمانیم و ببینیم که این استارتاپ در آینده تا چه اندازه به اهداف خود دست می‌یابد. 

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

استارت آپ گردشگری چیست | ایده استارتاپ گردشگری + ویدیو 

مطالب مرتبط