استارت آپ گردشگری چیست | ایده استارتاپ گردشگری + ویدیو

استارت آپ گردشگری چیست | ایده استارتاپ گردشگری + ویدیو

رسانه قطبنما: استارت آپ گردشگری، کسب و کار نوپایی است که می‌خواهد جهان گردشگری را تغییر دهد. یک استارت آپ گردشگری این رویا را در سر می‌پروراند که به گردشگران و انواع مسافران خدماتی را ارائه دهد که به آن نیاز دارند و تاکنون کسی این نیاز را برطرف نکرده است. به نوعی، استارت آپ های گردشگری می‌خواهند یکی از بازیگران صنعت توریسم باشند.

اما یک استارت آپ گردشگری دقیقا چه کاری انجام می‌دهد و چگونه به نیازهای جدید و حل‌نشده صنعت گردشگری پاسخ می‌دهد؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بدانیم به‌طور کلی استارت آپ یا کسب و کار نوپا چیست؟

    استارت آپ چیست؟

    استارت آپ چیست؟

    به‌ شرکت‌های نوپایی که برای توسعه محصول یا ارائه خدمات منحصربه‌فرد به بازار و مشتریان راه‌اندازی می‌شوند، «استارت آپ» می‌گویند. یک استارت آپ ریشه در نوآوری دارد و با هدف رفع کاستی‌های محصولات موجود یا ایجاد انواع جدیدی از کالاها و خدمات فعالیت می‌کند.
    مانند هر شرکت دیگری، در استارت آپ‌ ها نیز گروهی از کارمندان با هم کار می‌کنند تا محصولی را برای عرضه به مشتریان تولید کنند. با این حال، مسئله‌ای که یک استارت آپ را از سایر مشاغل باسابقه‌تر متمایز می‌کند، روش‌هایی است که یک استارت آپ برای انجام کارها در پیش می‌گیرد. در واقع یک استارت آپ از الگوهای تکراری موجود، برای پیشبرد اهداف استفاده نمی‌کند، بلکه از یک قالب کاملا جدید و خلاقانه برای ارائه خدمات و تولید محصول استفاده می‌کند. 

    استارت آپ گردشگری چیست؟

    این روزها خدمات و محصولات سفر و گردشگری بسیاری در سراسر جهان به مسافران ارائه می‌شود. یک استارت آپ گردشگری به‌طور ویژه به ارائه خدمات در صنعت سفر و گردشگری، از اقامت و پرواز گرفته تا تورهای گردشگری و رستوران و دیگر بخش‌های این صنعت، می‌پردازد.
    هدف از ارائه این گونه خدمات، تسهیل شرایط سفر برای مسافرانی است که با اهداف گوناگونی اعم از تفریح و تجارت به مقاصد مختلف سفر می‌کند.

    ایده های راه اندازی استارت آپ گردشگری

    در سال‌های اخیر، صنعت سفر و گردشگری هیچ گاه ساکن نبوده و هر سال روندها یا تغییرات جدیدی در رفتار و نیازهای گردشگران به وجود آمده است. هر تغییر یا روند جدید، می‌تواند به یک فرصت نو برای ارائه خدمات منحصربه‌فرد به مشتریان قدیمی و جدید تبدیل شود و هر فرصت به معنای شروع یک ایده جدید است.
    همه‌گیری کرونا طی ۲ سال اخیر، صنعت گردشگری را بیش از هر صنعت دیگری دچار آسیب کرده است. شیوع کووید-۱۹ سبب ایجاد تغییرات کوتا‌ه‌مدت و بلندمدت در نحوه سفر کردن گردشگران شده است. از این رو در این مدت ایده های استارت آپی بسیاری شروع به رشد کردند و بسیاری از کسب و کارهای نوپا از روش‌های جدیدی برای ارائه خدمات گردشگری و بازاریابی گردشگری استفاده کردند. در ادامه به برخی از جدیدترین ایده های راه اندازی استارت آپ گردشگری در ایران و جهان خواهیم پرداخت. این ایده‌ها می‌توانند شروع یک جرقه برای علاقه‌مندان به راه اندازی استارت آپ گردشگری شود.

    ۱. گردشگری کار و سفر (Workcations)

    ایده های راه اندازی استارت آپ گردشگری

    ایده دورکاری (کار از راه دور) حتی قبل از همه‌گیری کرونا نیز محبوبیت بسیاری در میان مردم پیدا کرده بود و در دوران همه‌گیری این محبوبیت به اوج خود رسید. «عشایر دیجیتال» یا «دیجیتال نومد» بخش مهمی از دور کارها هستند و این اصطلاح توصیف افرادی است که از پیشرفت ابزارهای کاری آنلاین، رایانش ابری، کنفرانس ویدیویی و سایر نوآوری‌های دیجیتالی برای کار از هر جا استفاده می‌کند. ارائه خدمات به این نوع افراد یکی از بهترین ایده های راه اندازی استارت آپ گردشگری در بسیاری از نقاط جهان از جمله ایران است.

    ۲. اجاره خودروهای کاروان

    سفرهای جاده‌ ای همیشه محبوب گردشگران هستند. با این حال، در طول همه‌گیری کرونا و لغو سفرهای بین‌المللی، علاقه به سفرهای جاده‌ای و به‌ دنبال آن اجاره خودروهای کاروان (RV) به‌طور چشم‌گیری در میان مردم جهان افزایش یافت. اجاره خودروهای کاروان یا برگزاری تور با این خودروها یکی از جذاب‌ترین ایده های استارت آپی به شمار می‌آید.

    ۳. سفرهای انعطاف پذیر

    طی ۳ سال گذشته بسیاری از گردشگران به‌دلیل همه‌گیری، ناچار شدند سفرهای خود را کاهش دهند و یا حتی آن‌ها را لغو کنند. همین امر سبب شده است که سفرهای انعطاف‌پذیر، حداقل تا زمانی که ویروس کرونا کاملا ریشه‌کن نشده، نیاز و تقاضای اصلی مسافران باشد. به همین دلیل ارائه خدمات انعطاف‌پذیر به مسافران یکی از بهترین ایده‌هایی است که می‌تواند رضایت مسافران امروز را جلب کند.

    ۴. استیکیشن (Staycation)

    ایده های راه اندازی استارت آپ گردشگری

    روند Staycation مدت‌ها قبل از همه‌گیری کرونا پدیدار شده بود و طی ۳ سال گذشته طرفدار بیشتری پیدا کرد. Staycation از دو کلمه انگلیسی Stay به‌ معنای «اقامت» و Vacation به‌ معنای «تعطیلات» تشکیل شده و به‌معنای گذراندن تعطیلات در نزدیکی شهر محل زندگی افراد است. این روند نیز در اخیرا مورد توجه بسیاری از کسب و کارهای گردشگری به‌منظورهدف قرار دادن مردم محلی قرار گرفته است.

    ۵. سفرهای محلی

    سفرهای بومی و محلی از دیگر ترندهای محبوب مسافران امروز است. علاوه بر سفرهای بومی، بسیاری از گردشگران علاقه دارند «مانند مردم محلی» سفر کنند؛ بسیاری از افراد دوست دارند از مسیرهای شلوغ و شناخته‌شده خارج شوند و جنبه‌های کمتر شناخته شده مقاصد را کشف کنند. حال چرا ارائه‌دهندگان خدمات گردشگری، نباید با ایده‌ه‌های جدید خود، به این نیاز و تقاضای گردشگران پاسخ دهند؟

    ۶. رزرو با تلفن همراه

    مسافران امروز آخرین چیزی که می‌خواهند آن است که برای رزرو سفرهای خود منتظر بمانند تا دفاتر آژانس های گردشگری باز شود یا مجبور شوند لپ تاپ خود را روشن کنند و سفرها را جستجو کنند. با توجه به آنکه تلفن‌ های همراه روزبه‌روز پیشرفته‌تر می‌شوند، بسیاری از مصرف‌کنندگان ترجیح می‌دهند از طریق تلفن همراه خود در هر جایی که هستند، سفر رزرو کنند. بنابراین، ارائه خدمات رزرو به مسافر از طریق تلفن همراه، یکی از مهم‌ترین روندهایی است که کسب و کارهای گردشگری باید به آن توجه کنند.

    ۷.فناوری های پیشرفته

    ایده های راه اندازی استارت آپ گردشگری

    نمی‌توان به راه اندازی استارت آپ گردشگری فکر کرد و پیشرفت روزافزون تکنولوژی را در نظر نگرفت. این روزها تکنولوژی‌هایی نظیر هوش مصنوعی (AI)، واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR)، تکنولوژی‌های صوتی و... برای ایجاد تغییرات در صنعت گردشگری و تجربه مسافران پدیدار شده‌اند. همین امر سبب شده است که در سراسر جهان بسیاری از استارت آپ های گردشگری با ایده‌های خلاقانه و فناوری‌محور فعالیت می‌کنند.

    ۱۰ اشتباه یک استارت آپ گردشگری

    اشتباهات استارت آپ های گردشگری 

    شاید راه‌اندازی استارت آپ گردشگری، کار ساده‌ای نباشد، اما توجه کنید که گاه ادامه‌ دادن مسیر کسب و کاری نوپا، کار دشوارتر است.

    تجزیه‌ و تحلیل اداره آمار کار آمریکا نشان می‌دهد که ۲۰ درصد از مشاغل نوپا در این کشور در سال اول فعالیت خود شکست می‌خورند و ۵۰ درصد از آن‌ها در سال پنجم با شکست روبه‌رو می‌شوند. این موضوع می‌تواند درباره استارت آپ‌ ها در دیگر کشورها نیز صادق باشد. اما اشتباهات رایج استارت آپ های گردشگری چیست؟ اشتباهاتی که دوری از آن‌ها می‌تواند شانس موفقیت استارت آپ ها را افزایش دهد. اگر صاحب یک استارت آپ هستید و اشتباهات زیر را مرتکب می‌شوید، احتمالا با شکست روبرو خواهید شد:

    ۱. برنامه‌ریزی نمی‌کنید

    اغلب استارت آپ‌ ها، در شروع کار، برای زمان و بودجه خود برنامه‌ریزی نمی‌کنند و این موضوع منجر به شکست آن‌ها می‌شود. اگر تصمیم به راه‌اندازی یک استارت آپ گردشگری دارید، باید زمان و بودجه لازم را برای توسعه یک طرح تجاری کامل در نظر بگیرید. همچنین باید یک برنامه مالی تهیه کنید. 

    فهرستی از اهداف خود تهیه کنید و برای این اهداف تا یک، پنج و ده سال بعد برنامه‌ریزی کنید. استخدام یک متخصص کسب و کار و دریافت خدمات مشاوره‌ای می‌تواند در توسعه استراتژی‌ شما کمک‌کننده باشد.

    ۲. تحقیقات لازم انجام نمی‌دهید

    راه‌حل پیروزی استارت آپ ها

    برای راه‌اندازی استارتاپ خود، ایده‌ای را در نظر گرفته‌اید؛ اما آیا بازار محصول یا خدمات خود را به‌طور کامل بررسی کرده‌اید؟ چه میزان تقاضا برای محصول شما وجود دارد؟ افرادی که می‌خواهید خدمات خود را به آن‌ها بفروشید چه کسانی هستند؟ برای انجام تحقیقات می‌توانید از شرکت‌های تحقیقات بازار برای انجام نظرسنجی از مشتریان بالقوه کمک بگیرید یا با افرادی که در زمینه فعالیت شما کار می‌کنند مشورت کنید. 

    در تحقیقات خود، تا آنجا که ممکن است اطلاعات جمع‌آوری کنید تا بتوانید تله‌هایی را که دیگران در آن گرفتار شده‌اند، پیدا و از آن دوری کنید. همچنین در هنگام تحقیقات، خود را به دوستان و اقوام محدود نکنید و به‌دنبال بازخورد عینی از مشتریان یا سایر مدیران تجاری باشید.

    ۳. زمان بسیاری برای MVP صرف می‌کنید

    حداقل محصول قابل عرضه یا MVP، به محصول یا خدماتی می‌گویند که با حداقل ویژگی‌ها به مشتریان و سرمایه‌گذاران ارائه می‌شود. استارت آپ هایی که با شکست مواجه می‌شوند، معمولا زمان بسیاری را صرف MVP می‌کنند. بهترین راهکار این است که MVP خود را سریع‌تر راه‌اندازی کنید تا با ورود به بازار و دریافت بازخورد کاربران، درک بهتری از نیاز بازار به دست آورید. 

    می‌توانید از نسخه‌های آزمایشی، ویدیوهای آزمایشی، ویدیوهای توضیح محصول برای اشتراک‌گذاری با کاربران هدف استفاده کنید.

    ۴. محصول کم طرفدار تولید می‌کنید

    چرا استارت آپ ها شکست می‌خورند؟

    مطمئن باشید تولید محصولی که هیچ‌کس آن را نمی‌خواهد، شما را با شکست روبه‌رو خواهد کرد. هر چقدر که ایده استارت آپی جذاب باشد، همیشه قبل از ایجاد حداقل محصول قابل عرضه (MVP)، تجزیه‌ و‌ تحلیل بازار و شناخت نیازهای بازار، یکی اصل اساسی است. نیازسنجی می‌تواند به شما کمک کند تا دریابید آنچه که تولید می‌کنید تا چه اندازه مورد نیاز مصرف‌کنندگان است.

    ۵. بیش از حد رقبا را تحلیل می‌کنید

    مطمئنا تحلیل رقبا و بررسی رفتار آن، تاثیرات بسیاری بر روند رشد استارت آپ ها دارد؛ اما باید مراقب باشید که به‌اصطلاح از آن ور بوم نیفتید! کسب و کارهای نوپا، به‌ویژه استارت آپ های گردشگری باید بیش از هرچیزی بر محصول خود تمرکز کنند و آن را با مقایسه محصولات مشابه توسعه دهند.

    ۶. ارتباطات خود را گسترش نمی‌دهید

    عامل پیروزی یک استارت آپ گردشگری

    کلید موفقیت یک استارت آپ، برقراری ارتباطات است. همیشه با افرادی که با محصول یا استارتاپ شما مرتبط هستند، از کاربران و مشتریان گرفته تا توسعه‌دهنده‌ وب‌سایت یا تیم تجزیه‌و‌تحلیل و... در ارتباط باشید. داشتن جلسات مکرر با اعضای با تیم و برقراری ارتباط مستمر با افراد مهم، یک ابزار ضروری در جهت‌گیری آینده استارت آپ ها است.

    ۷. شخصیت حقوقی ایجاد نمی‌کنید

    برخی از بنیان‌گذاران استارت آپ ها، سعی می‌کنند به‌تنهایی یک شخصیت حقوقی ایجاد کنند یا حتی، هیچ تلاشی برای تشکیل یک نهاد حقوقی نمی‌کنند. این کار، یک اشتباه بزرگ است. با وجود آنکه برنامه‌های اینترنتی بسیاری وجود دارند که مدعی هستند به مدیران در ایجاد یک استارت آپ یا شرکت سهامی خاص کمک می‌کنند، اما بهتر است به‌دنبال یک مشاوره حقوقی باشید. 

    ۸. به تفویض اختیار اهمیت نمی‌دهید

    اهمیت تفویض اختیار در موفقیت استارت آپ های گردشگری

    ممکن است در شروع کار بتوانید وب‌سایت کسب و کار گردشگری خود را راه‌اندازی کنید، به تلفن‌ها پاسخ دهید، مالیات‌ها را بپردازید، رزروها را مدیریت کنید، با مصرف‌کنندگان در ارتباط باشید، کالاهای جدید طراحی کنید و همه امور کسب و کار را خودتان مدیریت کنید، اما نمی‌توانید همه این کارها را در طولانی‌مدت انجام دهید. 

    از دستیار واقعی یا مجازی برای پاسخ به تماس‌ها و تنظیم قرار ملاقات کمک بگیرید. برای ساخت لوگو، برندسازی و وب‌سایت یک متخصص استخدام کنید. برای بازاریابی محتوایی و دیجیتال مارکتینگ گردشگری از کارشناسان این حوزه کمک بگیرید.

    شما در آغاز کار قرار دارید و باید بیش از هر چیز بر افزایش درآمدزایی تمرکز کنید.

    ۹. به توافق‌های کتبی بی‌توجهی می‌کنید

    هر قراردادی که با مشتری، فروشنده یا کارمند منعقد می‌کنید باید یادداشت شود. شرایط ارتباط تجاری یا معاملات، باید در قرارداد مشخص شود. اگر محصولات یا خدماتی را به‌صورت آنلاین می‌فروشید، باید شرایط و ضوابط را در وب‌سایت خود نوشته باشید.

    یک وکیل می‌تواند به شما در تهیه پیش نویس قراردادهایی که تمام عناصر مهم را شامل می‌شود و برای حفظ منافع شما نوشته شده است، کمک کند. همچنین می‌توانید از وکیل خود بخواهید قراردادهایی را که فروشندگان به شما ارائه داده‌اند، ارزیابی کند. اگر قراردادها را مکتوب نکنید، احتمال اینکه در پایان کارتان با مسائل قضایی گره بخورد، بسیار است.

    ۱۰. بر کارهای اشتباه تمرکز می‌کنید

    استارت آپ های بزرگ در سراسر جهان، بیش از هر چیزی بر جذب سرمایه اولیه تمرکز می‌کنند، اما از یاد می‌‌برند که تمرکز اصلی آن‌ها باید بر کیفیت محصول، عملکرد محصول و جذب کاربران باشد. مطمئن باشید که اگر محصول شما نیازی را برطرف کند، مشکلی را حل کند و یا عملکرد بسیار خوبی داشته باشد، سایر اهداف خود به خود به دست می‌آیند.

    استارت آپ های گردشگری ایرانی و خارجی

    صنعت گردشگری در سراسر جهان و البته ایران، شاهد تولد و رشد تعداد بسیاری استارت آپ گردشگری است و خواهد بود. به‌ویژه پس از همه‌گیری کرونا، صدها استارت آپ گردشگری کوچک و بزرگ در گوشه و کنار دنیا، برای ارائه خدمات گردشگری به مسافران متولد شده‌اند. در ادامه به معرفی استارت آپ های گردشگری ایرانی منتخب رسانه قطبنما در سال ۱۴۰۰ و همچنین ۲۰ استارت آپ گردشگری برتر ۲۰۲۲ از نگاه وب‌سایت Phocus Wire اشاره خواهیم کرد.

    استارت آپ های ایرانی در حوزه گردشگری 

    استارت آپ های گردشگری ایرانی

    تعداد بسیاری استارت آپ گردشگری ایرانی در حوزه های مختلف سفر و گردشگری، از شیوه‌های نوین سفر و برگزاری تور گرفته تا ارائه خدمات فناوری محور، مشغول به کارند. «رسانه قطبنما» تاکنون چندین استارت آپ گردشگری ایرانی را معرفی کرده و به نوع کسب و کار آن‌ها پرداخته است. در آینده نیز استارت آپ های گردشگری بیشتری در «رسانه قطبنما» معرفی خواهد شد. این استارت آپ ها عبارت‌اند از:

    ۱. وینوپر، دستیار مجریان تورهای گردشگری

    استارت آپ گردشگری «وینوپر»، به‌عنوان یک دستیار برای مجریان تور معرفی می‌شود؛ این استارت آپ گردشگری از طریق سیستم پیشرفته خود خدماتی مانند فروش آنلاین تورهای گروهی، مدیریت و حسابرسی‌ تورها، ارائه بیمه، کنسلی و استرداد رایگان، وب‌سایت فروش، امکان سوال از مسافر، ارسال پیامک و گزارش فروش و... را برای مجریان تور فراهم می‌کند.

    ۲. مِدگو، تسهیل‌گیر گردشگری سلامت

    استارت آپ گردشگری سلامت

    استارتاپ گردشگری «مدگو»، برند گردشگری سلامت شرکت «علی‌بابا» است. این استارت آپ گردشگری خدمات پزشکی مراکز درمانی ایران شامل بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها را به متقاضیان خارجی ارائه می‌دهد. بیشتر متقاضیان مدگو که تمایل دارند از خدمات این شرکت استفاده کنند، از عراق، افغانستان، عمان، روسیه و سایر کشورها هستند.

    ۳. سنا، سامانه نیازمندی‌های اردویی-آموزشی

    استارت آپ گردشگری «سنا» (مخفف سامانه نیازمندی‌های اردویی آموزشی) یک سامانه رزرو آنلاین خدمات اردویی و آموزشی است که شامل اقامتگاه، حمل‌ونقل، بیمه، تغذیه، اسباب‌بازی و وسایل سرگرمی، اقلام ضروری سفر و سناریوی اردویی می‌شود.

    ۴. کوچی نو، پلتفرمی برای ارائه گشت‌های محلی

    استارتاپ گردشگری «کو‌چی‌ نو» پلتفرمی برای ارائه گشت‌های محلی است که توسط لیدرهای بومی و محلی در شهرهای مختلف برگزار می‌شود. علاوه بر رزرو تور، پلتفرم کوچی‌ نو امکان رزرو هتل و پروازهای داخلی را نیز برای مسافران فراهم می‌کند.

    ۵. تهران ایمیجز، استارت آپی برای تهران‌گردی و تهران‌شناسی

    استارت آپ گردشگری تهران ایمیجز

    استارت آپ گردشگری «تهران ایمیجز»، یک استارت آپ گردشگری برای تهران‌گردی است که اپلیکیشنی با عنوان «تهران‌نو» برای گردشگری در تهران دارد. از طریق این اپلیکیشن کاربران با پرداخت حق اشتراک ماهانه، می‌توانند در برنامه‌ها و گشت‌هایی که این استارت آپ ارائه می‌دهد، شرکت کنند. استارت آپ گردشگری تهران ایمیجز در ماه حدود ۱۲ تا ۱۶ برنامه در تهران برگزار می‌کند و هدف آن معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران به گردشگران است.

    ۶. سفرسنجی، مرجع برنامه‌ریزی تور، سفر و گردشگری

    وب‌سایت «سفرسنجی»، نیازمندی‌های برگزارکننده‌های بخش‌های مختلف حوزه سفر و گردشگری را برطرف می‌کند؛ در واقع فعالان صنعت گردشگری، از جمله راهنمایان گردشگری، آژانس‌ مسافرتی  و... که قصد دارند به مسافران خدمات ارائه دهند، این خدمات را می‌توانند از طریق سفرسنجی تامین کنند. از سوی دیگر، مسافران نیز می‌توانند در وب‌سایت سفرسنجی، عملکرد راهنمایان تورها و آژانس‌های گردشگری را بسنجند و نظرات مسافران دیگر را مطالعه کنند.

    ۷. طعم زندگی کنار عشایر با استارت آپ «ارکاییک‌لند»

    استارت آپ گردشگری و صنایع دستی عشایری و روستایی «ارکاییک‌لند» (arkaikland) در زمینه گردشگری عشایری، احیای صنایع دستی عشایری و روستایی و تلفیق آن با مدرنیته، فعالیت می‌کند. علاوه بر آن، این استارت آپ به برگزاری تورهای خاص و تجربه‌گرا و عشایری نیز می‌پردازد.

    ۸. «خانه گردشگری ویرا»، دریچه‌ای نو به آموزش گردشگری

    «خانه گردشگری ویرا»، به‌صورت تخصصی در حوزه آموزش گردشگری و تولید محتوای گردشگری فعال است. این استارت آپ به‌صورت محدود و تخصصی در برگزاری تورهای تجربه‌گرا نیز فعال است. علاوه بر آن، خانه گردشگری ویرا در زمینه مشاوره کسب‌وکارهای مرتبط با گردشگری نیز خدمات ارائه می‌کند.

    ۹. طبیعت‌گردی و تورهای تجربه‌گرا با «نارون اکوتور»

    معرفی استارت آپ گردشگری ایرانی

    «نارون اکوتور» استارت آپی در حوزه گردشگری است که در اجرای سفرهای طبعیت‌گردی و تجربه‌گرا، به‌ویژه کوه‌پیمایی (Trekking) فعالیت می‌کند. این استارت آپ هم در زمینه‌ تورهای داخلی و هم تورهای خارجی فعال است.

    ۱۰. وقتی «سفره ایرانی» تولید محتوا می‌کند

    استارتاپ گردشگری «سفره ایرانی» در زمینه تولید محتوا (اغلب ویدیویی) در ۳ حوزه سفر و ماجراجویی، غذا و آشپزی، و روایت داستان افراد و کسب‌و‌کارها فعالیت می‌کند. این استارت آپ در بخش غذا و آشپزی به معرفی دستور غذاهای بومی و محلی و در بخش سفر و ماجراجویی به تولید محتوا در حوزه گردشگری (اغلب گردشگری خوراک) می‌پردازد.

    ۱۱. گردش در دنیای سفر با «رادیو جولون»

    پادکست «رادیو جولون» یک رسانه صوتی سفر و گردشگری است که تاکنون با انتشار بیش از چهل اپیزود تلاش کرده درباره سفر، مقاصد و راه و رسم سفر کردن تولید محتوا کند.

    ۱۲. «شفامدتور»، پلی میان خدمات گردشگری و پزشکی

    استارت آپ «شفامدتور» یک پلتفرم گردشگری سلامت است که بر جذب مسافران بین‌المللی و ارائه خدمات پزشکی و گردشگری به آن‌ها تمرکز کرده است. استارت آپ گردشگری شفامدتور با طراحی اپلیکیشن خود سعی دارد با معرفی پزشکان، مراکز اقامتی مناسب و همچنین سامانه حمل‌و‌نقل اختصاصی به گردشگران سلامت، رفاه و آسایش آن‌ها را فراهم کند.

    ۱۳. «سیتوسا»، استارت آپی برای بازیگران گردشگری سلامت

    استارت آپ «سیتوسا» (سیستم توریسم سلامت ایران) زیرساخت‌های لازم را برای تمام بازیگران گردشگری سلامت فراهم می‌کند. از بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و پزشک‌ها گرفته‌ تا آژانس‌ها، راهنمایان تور و حتی مترجم‌ها می‌توانند از خدمات سیتوسا استفاده کنند و از طریق آن وارد حوزه گردشگری سلامت شوند، کسب‌وکار خود را توسعه دهند و به‌شکل استاندارد کار کنند.

    ۱۴. WUTS، پوشاک و محصولات تخصصی طبیعت‌گردی

    «ووتس (WUTS)» که از سرواژه کلمات «Weekend Under The Stars» به‌دست آمده، یک برند ایرانی برای تولید لباس‌ها و محصولات مرتبط با طبیعت‌گردی و کوهنوردی مانند کیف، کمربند، کلاه و... است.

    ۱۵. «سفرنما»، اپلیکیشن جامع راهنمای سفر

    استارت آپ سفرنما

    استارت آپ گردشگری «سفرنما» یک اپلیکیشن جامع راهنمای سفر و خدمات گردشگری است. این اپلیکیشن، علاوه بر معرفی جاذبه‌های مختلف در مقصد و مسیر سفرها، سایر خدمات سفر از جمله رزرو هواپیما، اتوبوس، قطار، اقامتگاه و اطلاعات راه‌ها و پروازها، بیمه مسافرتی و سایر خدمات را به کاربران ارائه می‌دهد.

    ۱۶. «تورلین»، پلتفرم برگزاری تورهای تجربه‌گرا در ایران

    استارتاپ گردشگری «تورلین» یک پلتفرم برگزاری تورهای طبیعت‌گردی و تجربه‌گرا است که بستری برای فروش، پرداخت آنلاین، نمایش تورها در صفحه اختصاصی برای راهنمایان و برگزارکنندگان حرفه‌ای تورهای تجربه‌گرا و طبیعت‌گردی فراهم کرده. در واقع تورلین، یک پلتفرم دوجانبه است که از یک سو، دغدغه‌ راهنمایان و برگزارکنندگان تور را برطرف می‌کند و از سوی دیگر، به گردشگرانی که به طبیعت‌گردی و تورهای تجربه‌گرا علاقه‌مندند، خدمات ارائه می‌دهد.

    ۱۷. «آرکابوم»، کشف فرهنگ ایران در دنیای مجازی

     استارت آپ های گردشگری ایرانی

    استارت آپ گردشگری «آرکابوم» پلتفرمی است که امکان جست‌وجو در تاریخ و فرهنگ ایران را در هر زمان و مکانی برای کاربران فراهم می‌کند. این پلتفرم شامل دو بخش گالری مجازی و تورهای مجازی است؛ کاربران در گالری مجازی می‌توانند آثار تاریخی و هنری سراسر ایران را تماشا کنند. همچنین افراد می‌توانند با شرکت در تورهای مجازی یک سفر داشته باشند و از جاذبه‌های مختلف ایران بازدید کنند.

    ۱۸. «فیشینگ.فینیشینگ»، مجری تورهای تخصصی ماهیگیری

    «فیشینگ.فینیشینگ» استارت آپ تخصصی ارائه خدمات در حوزه ماهیگیری ورزشی و تفریحی است. این استارت آپ تورهای گردشگری ماهیگیری برای گردشگران داخلی، گردشگران ورودی و گردشگران خروجی برگزار می‌کند.

    ۱۹. طراحی مسیرهای نوین سفر با «پارس ویستا»

    شرکت گردشگری «نوین‌گردان پارس ویستا» با نام اختصاری «پارس ویستا» با ایده طراحی و معرفی مسیرهای نوین سفر مشغول به کار است. این شرکت مسیرهای نوین سفر شامل گردشگری خوراک، گردشگری ادیان، گردشگری ادبی، گردشگری موسیقی، گردشگری راه ابریشم، گردشگری جنگ، گردشگری سیاه و... را شناسایی و معرفی می‌کند.

    ۲۰. «مپینو»، نقشه ای نو برای افراد دارای معلولیت

    معرفی استارت آپ های گردشگری ایرانی

    «مپینو» اپلیکیشنی است که در حوزه اطلاع‌رسانی دسترس‌پذیری مکان‌های شهری در سراسر ایران، برای افراد دارای معلولیت و محدودیت حرکتی فعالیت می‌کند. کاربران می‌توانند در این اپلیکیشن، مکان‌های گوناگونی را ثبت کنند، به مکان‌های مختلف شهری امتیاز دسترس‌پذیری دهند و نظرات خود را درباره امکانات این اماکن به‌اشتراک بگذارند و حتی عکس آپلود کنند.

    ۲۱. تورپل، راه‌حلی برای ارائه‌دهندگان خدمات در مقصد

     استارت آپ گردشگری «تورپل» (Turpal) به‌عنوان یک راهکار در مقصد، پلتفرمی است که امکان به‌نمایش‌گذاشتن تورها و فعالیت‌های گردشگری را برای ارائه‌دهندگان این خدمات فراهم می‌کند. ارائه‌دهندگان می‌توانند تورهای خود را با لوگو یا برند خود در تورپل به‌نمایش بگذارند و خدمات موردنظرشان را به مسافران ارائه دهند. این اپلیکیشن برای مسافران نیز به‌عنوان یک راهنمای تور عمل می‌کند و در هر زمانی اطلاعات مناسبی به مسافران ارائه می‌دهد.

    ۲۲. دال زال، یک گالری از جنس هنرهای دستی

    استارت آپ گردشگری دال زال

     «دال زال» یک استارت آپ هنرهای کاربردی در شهر یزد و فعالیت اصلی آن، ایجاد زنجیره ارزش منسوجات سنتی ایران است. این استارت آپ، محصولات سنتی ایران را با روش‌ها و متدهای جدید تولید می‌کند و در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. 

    ۲۳. شبیه سازی بناهای تاریخی در استارت آپ «جهان‌آرا»

    استارت آپ «فرجاد سپهر جهان آرا»، در راستای تولید محتوای سه‌بعدی برای نمایش در فناوری واقعیت ترکیبی فعالیت می‌کند. در واقع این استارت آپ، علاوه بر تولید محتوا، اثر متقابل میان محیط حقیقی و مجازی ایجاد می‌کند تا کاربر بتواند تعامل مناسبی با محیط داشته باشد.

    ۲۰ استارت آپ گردشگری خارجی

    استارت آپ های گردشگری خارجی

    در سراسر جهان استارت آپ های گردشگری بسیاری با ایده های نو و منحصربه‌فرد در حوزه سفر و گردشگری مشغول به فعالیتند. وبسایت Phocus Wire هر سال، برترین استارت آپ های گردشگری سراسر جهان را معرفی می‌کند. در سال ۲۰۲۱ نیز این وبسایت، ۲۰ استارت آپ گردشگری برتر جهان در سال ۲۰۲۲ را معرفی کرده است. برای آشنایی با این استارت آپ ها، ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

    ۱. Cabana

    استارت آپ گردشگری Cabana تجربه جدیدی از یک سفر لوکس و آزادی حرکت‌ را به مسافران ارائه می‌دهد. این شرکت مجموعه‌ای از هتل‌های سیار و لوکس را با خودروهای کاروان طراحی کرده است، تا به مسافران این آزادی را بدهد که به هر کجا و در هر زمانی که می‌خواهند، سفر کنند.

    ۲. Data Duopoly

    این استارت آپ گردشگری به گردشگران کمک می‌کند تا مقاصد جدید را کشف کنند. Data Duopoly با تشویق گردشگران به بازدید از مناطق خلوت‌تر، به افزایش درآمد مقاصد گردشگری مختلف کمک می‌کند. فناوری‌های ردیابی این شرکت، به‌صورت‌ همزمان حضور گردشگران را در مکان‌های مختلف نشان می‌دهد؛ این امر به پراکندگی جمعیت در مناطق خلوت‌تر و جلوگیری از ازدحام جمعیت کمک می‌کند.

    ۳. Femmebnb

    استارت آپ گردشگری زنان

    Femmebnb یک برنامه مسافرتی ویژه مسافران زن است. این استارت آپ برای کاهش مشکلات امنیتی مسافران زن، کمک به آن‌ها برای اجاره اقامتگاه و به حداکثر رساندن ایمنی و آسایش آن‌ها فعالیت می‌کند.

    ۴. Flyzy

    Flyzy استارت آپی است که به‌کمک فناوری و نوآوری به‌شخصی‌سازی کامل سفرها کمک می‌کند. این استارت آپ فرودگاه‌ها، شرکت‌های هواپیمایی و مسافران را از طریق یک پلتفرم واحد به هم متصل و یک بازار آنلاین برای فرودگاه‌ها و شرکت‌های هواپیمایی، تبلیغات و ارتباط با مسافران ایجاد می‌کند.

    ۵. Frontdesk

     Frontdesk یک استارت آپ حوزه مهمان‌نوازی است که بهترین تجربیات اقامت در هتل‌ها و اقامتگاه‌های اجاره‌ ای را به مهمانان ارائه می‌کند؛ از جمله Check-in بدون تماس، ایمنی و... . این استارت آپ با استفاده از فناوری اختصاصی خود توانسته است میان مهمانان و میزبانان ارتباط یکپارچه‌ای فراهم کند و در عین حال درآمد میزبانان را به حداکثر برساند.

    ۶. Kambr

    استارت آپ Kambr در زمینه ارائه راه‌حل‌های بهینه‌سازی درآمد از طریق فناوری و نرم‌افزار فعالیت می‌کند. تیم Kambr پلتفرم مدیریت درآمد Eddy را برای ساده‌سازی فرآیندهای مدیریت درآمد راه‌اندازی کرده است.

    ۷. Local Purse  

    استارت آپ های گردشگری خارجی

    Local Purse یک پلتفرم ویدیویی زنده است که با کمک راهنمایان سفر، فعالان مشاغل بومی و فروشندگان فرهنگی از مسافران سراسر جهان به‌صورت مجازی میزبانی می‌کند.

    ۸. MyStay

    MyStay یک پلتفرم یکپارچه برای بهبود تجربه مهمانان است که به مهمانان در پیداکردن اقامتگاه‌های مسافرتی کمک می‌کند. از ویژگی‌های این پلتفرم می‌توان به ارتباط خودکار، check-in و check-out آنلاین، پرداخت آنلاین، کلیدهای الکترونیکی و... اشاره کرد.

    ۹. Nethone

    انواع استارت آپ گردشگری خارجی

    Nethone استارت آپی است که از کلاهبرداری و تقلب در پرداخت‌ها و تراکنش‌های آنلاین جلوگیری می‌کند. ابزار اختصاصی پیشرفته این استارت آپ به‌طور مؤثری از تقلب در پرداخت‌ها جلوگیری و در هر تراکنش، از شرکت‌ها و مشتریان آن‌ها محافظت می‌کند.

    ۱۰. NoiseAware

    ماموریت NoiseAware حفاظت از املاک، سودآوری و آرامش‌خاطر مدیران املاک و هتلداران در سراسر جهان است. این استارت آپ گردشگری یک سرویس آگاهی از املاک است که از یک پلتفرم حسگر هوشمند برای شناسایی، مداخله و حل مشکلات مربوط به سروصدا از سوی مهمانان در اقامتگاه‌ها بهره می‌گیرد.

    ۱۱. Onfly

    استارت آپ گردشگری Onfly، برای شرکت‌های کوچک و متوسط برزیل و آمریکای لاتین، راه‌حل‌های همه‌کاره در سفرهای کاری، مدیریت هزینه و کارت‌های اعتباری سفر ارائه می‌دهد.

    ۱۲. Road.Travel

    Road.Travel یک پلتفرم دیجیتالی است که مسافران سفرهای جاده‌ای را به مقاصد گردشگری مختلف متصل می‌کند. این استارت آپ گردشگری هم‌اکنون، در حال معرفی مسیرهای ویدیویی، مسیرهایی برای خودروهای الکتریکی است و برای اولین بار در صنعت گردشگری، خدمات داستان‌سرایی در خودرو را ارائه می‌کند که توسط هوش مصنوعی صوتی اجرا می‌شود.

    ۱۳. Room Price Genie

    معرفی استارت آپ گردشگری خارجی

    RoomPriceGenie برای هتل‌ها، آپارتمان‌ها و سایر ارائه‌دهندگان اقامتگاه‌، نرم‌افزارهای قیمت‌گذاری خودکار ایجاد می‌کند، اما تفاوت این استارت آپ با سایر شرکت‌ها آن است که به‌جای اینکه تنها برای مدیران کاربرد داشته باشد، برای افراد غیر متخصص نیز طراحی شده است.

    ۱۴. TapTrip

    استارت آپ TapTrip در زمینه سفرهای کاری و شرکتی فعالیت می‌کند؛ در واقع TapTrip یک پلتفرم و بازار دیجیتالی فناوری سفر است که برای شرکت‌های کوچک و متوسط ​​طراحی شده.

    ۱۵. Thrust Carbon

    Thrust Carbon استارت آپی است که برای پایداری و حفظ محیط‌ زیست تلاش می‌کند. تیم Thrust Carbon  متشکل از افراد حرفه‌ای و متخصصان حوزه آب‌و‌هوا است که تاکنون پلتفرم‌های هوش مصنوعی کربنی متعددی ایجاد کرده‌اند.

    ۱۶. Travala

    Travala در زمینه خدمات رزرو مسافرتی از طریق ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند. این شرکت بیش از ۳ میلیون محصول سفر در زمینه اقامت، پرواز و فعالیت‌های تفریحی در سراسر جهان ارائه می‌دهد.

    ۱۷. TrovaTrip

    TrovaTrip یک پلتفرم برنامه‌ریزی و مدیریت سفر است که مشاغل را قادر می‌سازد در سراسر جهان میزبان مخاطبان خود در سفرهای گروهی باشند.

    ۱۸. Vacayou

    Vacayou جامع‌ترین پلتفرم رزرو است که به‌طور اختصاصی در حوزه گردشگری سلامت فعالیت می‌کند و به گردشگرانی که با انجام فعالیت‌های روزانه، به سلامت خود اهمیت می‌دهند، خدمات ارائه می‌کند.

     ۱۹. Wheel the World

    استارت آپ گردشگری برای افراد دارای معلولیت

    Wheel the World یک استارت آپ فناوری سفر است که به افراد دارای معلولیت جسمی و همراهان آن‌ها خدمات ارائه می‌دهد. این استارت آپ با ارائه یک فناوری پیشرفته برای افراد دارای ناتوانی جسمی و همراهانشان امکان انتخاب و رزرو اقامتگاه‌های مناسب، برنامه‌ریزی شخصی سفرها و... را فراهم می‌کند.

     ۲۰. Youtip

    Youtip یک شرکت پرداخت تخصصی است که امکان پرداخت انعام به کارمندان را به‌صورت دیجیتالی فراهم می‌کند. این شرکت در سال ۲۰۲۱، اولین راه‌حل انعام دیجیتال شرکتی را راه‌اندازی کرده است تا کارفرمایان بتوانند علاوه بر پرداخت حقوق بیشتر به کارمندان، در جهت جذب و حفظ آن‌ها نیز تلاش کنند.

    با جدیدترین استارت آپ های گردشگری ایرانی و خارجی در «رسانه قطبنما» آشنا شوید.

    مطالب مرتبط