هزینه های زندگی در ترکیه در سال 2021

هزینه های زندگی در ترکیه در سال 2021

سالانه افراد زیادی کشور «ترکیه» را برای زندگی انتخاب کرده و به این کشور مهاجرت می‌کنند. در همین راستا «دی دی سفر» در این مطلب هزینه های زندگی در ترکیه در سال ۲۰۲۱ را برای افرادی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، جمع‌آوری کرده است.

رسانه قطب‌نما- هزینه‌ های زندگی در ترکیه و شرایط زندگی در این کشور، یکی از مهم‌ترین عوامل تصمیم‌گیری برای افرادی است که قصد دارند این کشور را برای زندگی آینده‌ی خود انتخاب کنند. اولین نکته‌ای که باید به آن اشاره شود این است که هزینه های زندگی در ترکیه نیز مانند بسیاری از نقاط دنیا، به سبک زندگی، محل زندگی افراد و البته نوع کار در ترکیه و درآمدشان بستگی دارد اما به‌طور کلی هزینه زندگی در ترکیه، نسبت به شهرهای اروپایی و امریکایی بسیار کمتر است. به همین دلیل ترکیه یکی از محبوب‌ترین مقاصد برای مهاجران خارجی به‌شمار می‌رود.

گران‌‌ترین شهرهای ترکیه

«استانبول»، یکی از قطب‌های اصلی اقامت مهاجران و پرهزینه‌ترین شهر ترکیه است. این شهر در نظرسنجی معروف سالانه‌ی «مرسر» (Mercer) در سال ۲۰۲۰، در خصوص کیفیت زندگی در شهرهای جهان به‌عنوان ۱۵۶‌امین مقصد گران‌قیمت برای مهاجرت، از بین ۲۰۹ شهر شناخته شده است. پس از استانبول، شهرهای ذیل به‌ترتیب در رده‌ی پرهزینه‌ترین شهرهای ترکیه قرار دارند:
  • آنکارا
  •  آدانا
  • ازمیر
  • بورسا
  • آنتالیا
بسیاری از مهاجران، به‌جز استانبول، آنکارا و سایر شهرهای بزرگ ترکیه، روستاهای اطراف ترکیه را که بسیار مقرون‌به‌صرفه‌ترند، را برای زندگی انتخاب می‌کنند. رسانه قطب‌نما در ادامه این مطلب هزینه های زندگی در ترکیه در سال ۲۰۲۱ را بررسی می‌کند، تا افرادی که قصد مهاجرت و اقامت در ترکیه را دارند، به‌راحتی بتوانند برای آینده‌ی خود تصمیم بگیرند.
تمامی هزینه‌های گفته شده در این مطلب، آخرین بار در مارچ ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹) به‌روزرسانی شده‌اند.

هزینه های زندگی در ترکیه: هزینه‌ مسکن

در میان هزینه های زندگی در ترکیه، هزینه اجاره یا خرید ملک در این کشور، یکی از مهم‌ترین هزینه‌ها است و تقریبا از پرهزینه‌ترین مخارج زندگی در ترکیه محسوب می‌شود. مهاجران برای خرید و اجاره خانه در ترکیه معمولا به بازار املاک مراجعه کرده و از آن‌ها کمک می‌گیرند. افراد برای اجاره ملک در ترکیه، باید هزینه‌های آب، برق و گاز را در نظر بگیرند. اگرچه این صورت‌حساب‌ها نسبتا ارزانند، اما در فصل زمستان به‌دلیل استفاده از سیستم‌های گرمایشی، هزینه آب و برق افزایش می‌یابد. همان طور که در ابتدا گفته شد، استانبول یکی از گران‌قیمت‌ترین شهرهای ترکیه است. هزینه خرید یا اجاره املاک نیز در استانبول بسته به هر منطقه‌، متفاوت است. در جدول زیر میانگین هزینه اجاره یا خرید ملک در ترکیه بسته به موقعیت مکانی و نوع ملک ذکر شده است:

هزینه های زندگی در ترکیه: هزینه مواد غذایی

در ترکیه، افراد می‌توانند برای خرید مواد غذایی به بازارهای هفتگی محلی مراجعه کنند. در این بازارها میوه‌ها و سبزیجات فصلی با هزینه‌های کم به فروش می‌رسند. علاوه بر آن در ترکیه فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌های مدرن نیز یافت می‌شوند. معمولا مهاجران برای خرید کالاهای وارداتی به این فروشگاه‌ها مراجعه می‌کنند. قیمت گوشت در ترکیه نسبتا گران است و جزو مواد غذایی پرهزینه محسوب می‌شود. قیمت گوشت در ترکیه به ازای هر کیلوگرم تقریبا ۶۸.۹۸ لیر است. اگرچه نوشیدن آب لوله‌کشی در بسیاری از مناطق ترکیه بی‌خطر است، اما اکثر مهاجران ترجیح می‌دهند آب بطری بنوشند. البته قیمت آب بطری (۰.۳۳ لیتری) نسبتا ارزان بوده و حدود ۱.۷۵ لیر است. همچنین متوسط هزینه غذا در رستوران‌های ارزان‌قیمت ترکیه حدود ۲۵ لیر و هزینه غذا برای دو نفر در یک رستوران میان‌رده از ۷۰ لیر آغاز شده و تا حدود ۲۵۰ لیر نیز می‌رسد.

هزینه های زندگی در ترکیه

هزینه های زندگی در ترکیه: هزینه حمل‌و‌نقل

سیستم حمل‌و‌نقل عمومی ترکیه بسیار ارزان‌قیمت است. هزینه حمل‌و‌نقل در ترکیه با توجه به مسافت طی‌شده و نوع وسیله نقلیه متفاوت است. اتوبوس‌ها وسیله اصلی حمل‌و‌نقل در ترکیه بوده و به‌طور کلی نسبت به سایر وسایل حمل‌ونقل، کارآمدتر و مقرون‌به‌صرفه‌ترند. مسافرانی که قصد دارد مسافت کمتری را طی کنند، می‌توانند از تاکسی‌ها یا «دولموش» (Dolmuş) استفاده ‌کنند. برای آن دسته از افرادی که ترجیح می‌دهند با اتومبیل شخصی خود در ترکیه رفت‌و‌آمد کنند، ممکن است هزینه اساسی خرید و نگهداری یک وسیله نقلیه کمی ارزان‌تر از «انگلیس» یا «ایالات متحده» باشد، اما هزینه سوخت و بنزین نسبتا زیاد است. قیمت بنزین در ترکیه به‌ازای هر لیتر حدود ۶.۹۱ لیتر است.

هزینه های زندگی در ترکیه: هزینه پوشاک

بازار پوشاک ترکیه یکی از بزرگ‌ترین بازارهای جهان است که بهترین لباس‌های دنیا را تولید می‌کند. این کشور از بهترین مراکز خرید لباس و کفش برخوردار بوده که علاوه بر برندهای ترکی برندهای غیرترکی را نیز به فروش می‌رسانند. البته نکته مهم آن است که هزینه‌ی لباس‌های باکیفیت و برند ترکیه تقریبا گران‌ است، اما در عین حال هزینه‌ی لباس‌های ترکی از بسیاری از برندهای معروف اروپایی، امریکایی ارزان‌تر است.

هزینه های زندگی در ترکیه: هزینه بهداشت و درمان

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مهاجران خارجی، شرایط و هزینه های بهداشت و درمان در یک کشور خارجی است. مهاجران در ترکیه می‌توانند از خدمات بیمه درمانی ترکیه استفاده کنند. هزینه بیمه درمانی برای مهاجران خارجی از جمله گردشگران، دانشجویان و.. به‌طور متوسط حدود ​​۳۰ تا ۱۰۰ دلار برای مدت زمان ۱ سال است. با راه‌اندازی سیستم " Genel Sağlık Sigortası" یا به‌اختصار "GSS" از سال ۲۰۰۶، افراد می‌توانند با دریافت بیمه درمانی از طیف وسیعی از خدمات درمانی برخوردار شوند. افراد پس از ثبت‌نام در سیستم "GSS"، با حضور در یک بیمارستان دولتی می‌توانند خدمات زیر را به‌صورت رایگان دریافت کنند:
  • زایمان
  • موارد اضطراری
  • حوادث ناگوار (به‌عنوان مثال آسیب‌های ناشی از جنگ یا یک بلای طبیعی)
  • درمان ناباروری (برای افراد کمتر از ۳۹ سال)
  • بیماری‌های عفونی
  • جراحی‌های زیبایی که از نظر پزشکی ضروری است.
  • خدمات بهداشتی پیشگیرانه (به‌عنوان مثال اعتیاد به مواد مخدر و الکل)
  • حوادث و بیماری‌های مربوط به کار

سایر هزینه های زندگی در ترکیه

در ادامه لیستی از متوسط سایر هزینه های زندگی در ترکیه آورده شده است: هزینه های زندگی در ترکیه

سخن پایانی

زندگی در ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی و امریکایی بسیار کم‌هزینه‌تر است. بدون شک میزان هزینه زندگی افراد به نحوه‌ی زندگی و انتخاب‌هایشان بستگی دارند و مهاجران خارجی باید بسته به میزان بودجه‌ای که دارند، برای زندگی در ترکیه برنامه‌ریزی کنند. جدیدترین اخبار گردشگری ترکیه و اطلاعات ضروری سفر به این کشور را در پایگاه خبری تحلیلی رسانه قطب‌نما مطالعه کنید.

مطالب مرتبط