اعتراض ۶ انجمن مسافرتی به محدودیت سفر از سوی دولت‌ها

اعتراض ۶ انجمن مسافرتی به محدودیت سفر از سوی دولت‌ها

انجمن مشاوران سفر آمریکا (ASTA)، انجمن آژانس‌های مسافرتی آفریقای جنوبی (ASATA)، انجمن آژانس‌های مسافرتی کانادا (ACTA)، انجمن هتل‌داری و گردشگری کارائیب (CHTA)، انجمن‌های آژانس‌های مسافرتی و اپراتورهای تور اروپا (ECTAA) و اتحادیه انجمن‌های آژانس‌های مسافرتی جهان (WTAAA) از رهبران دولت‌ها در سراسر جهان خواستند لغو تمام ممنوعیت‌های سفر را تسریع ببخشند.

قطب‌نما: در بیانیه این انجمن‌ها آمده است: «هنگامی که دولت‌ها برای حفظ سلامت عمومی تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند، موظفند برای صنایع و افرادی که کسب‌وکارشان متاثر از این تصمیمات است، منابع مالی کافی را نیز فراهم کنند. به‌طور مثال بستن مرزها و اعمال محدودیت‌های جدید، میلیون‌ها نفر از کارکنان صنعت سفر و گردشگری را تحت تأثیر و کسب‌وکارهای آسیب‌پذیر را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد. از سویی دیگر، درآمد دولت‌ها نیز به دلیل توقف فعالیت‌های اقتصادی ناشی از صنعت گردشگری، که بر اساس اعلام شورای جهانی گردشگری یک شغل از هر ده شغل در جهان را به خود اختصاص داده است، همچنان در حال کاهش است. حال، جریان اخیر بسته‌شدن دوباره مرزها و تشدید محدودیت‌ها به‌سبب شیوع اومیکرون، به‌شدت بر سفرهای بین‌المللی تأثیر گذاشته است. ما به‌طور جمعی، از رهبران دولت‌های سراسر جهان می‌خواهیم که هنگام اتخاذ اقدامات مرزی، از جمله آزمایش‌ها و ممنوعیت‌ها از بهترین شیوه‌های علمی موجود استفاده کنند. بسیاری از کشورها در حال حاضر از پروتکل‌های امنیت زیستی قوی از جمله پوشش ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و الزامات واکسیناسیون پیروی می‌کنند. افزودن محدودیت‌های مرزی جدید که اثرات اقتصادی قابل‌توجهی بر مشاغل مسافرتی و گردشگری دارد ممکن است تاثیری در محافظت بیشتر از جامعه نداشته باشد. اکنون بسیار مهم است که سیاست‌های دولت‌ها نه با فشار سیاسی یا تمایل به دیده شدن، بلکه بر اساس علم و منطق اتخاذ شود؛ چراکه این اقدامات تأثیر عمیق و گاهی غیرقابل برگشتی بر مشاغل دارند. ما از دولت‌ها می‌خواهیم تا زمانی که محدودیت‌ها لغو شود و سفر به روال عادی خود بازگردد، مسئولیت اقدامات خود را با حفظ مشاغل متکی به گردشگری بپذیرند. تاکنون واکنش‌های دولت به بحران اقتصادی ناشی از کرونا در بهترین حالت نابرابر بوده است. یک نمونه واقعی که باید به آن اشاره کنیم کانادا است. این کشور متعهد شده تا از مشاغل وابسته به سفر در این کشور تا ماه می ۲۰۲۲ حمایت کند. حال از دیگر رهبران جهانی نیز می‌خواهیم که از مسئولیت کار خود را بپذیرند.

راهکار سازمان جهانی بهداشت

سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز در زمینه اعمال محدودیت‌های سفر برای کشورهایی که درگیر شیوع کرونا هستند، می‌گوید: «به‌طور کلی شواهد نشان می‌دهد که محدود کردن جابجایی افراد و کالاها در شرایط اضطراری بهداشت عمومی، در بیشتر موقعیت‌ها بی‌اثر است و ممکن است توجهات را را از سایر مداخلات منحرف کند. ممنوعیت سفر به مناطق آسیب‌دیده یا ممانعت از ورود مسافرانی که از مناطق آسیب‌دیده وارد می‌شوند، معمولاً در جلوگیری از ورود سویه جدید مؤثر نیستند اما ممکن است تأثیر اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی داشته باشند. این نتیجه‌گیری مطابق با آخرین تجزیه‌وتحلیل داده‌های علمی مرکز پیشگیری و کنترل بیماری اتحادیه اروپا (ECDC) است که تأیید می‌کند محدودیت‌های سفر معمولاً تأثیر مؤثری بر گسترش ویروس در اروپا ندارد. دولت‌ها باید توزیع جهانی واکسن‌ها را در اولویت قرار دهند و در عین حال، با استفاده از اقدامات علمی معقول و اثبات‌شده همچون استفاده از ماسک، پروتکل‌های بهداشتی پیشرفته، الزامات آزمایش و واکسیناسیون زمینه سفر را فراهم کنند. از سویی دیگر، زیرساخت جهان برای ارائه آزمایش‌های PCR و سایر آزمایش‌های قابل قبول، که حداکثر ۲۴ ساعت قبل از سفر انجام شده باشد حتی در پیشرفته‌ترین کشورها نیز پاسخگو نیست. آزمایش باید به‌طور گسترده در دسترس و مقرون‌به‌صرفه باشد و این وظیفه دولت‌ها است که منابع مورد نیاز را فراهم کنند. با توجه به تأثیر آشکار و ویرانگر کرونا بر اقتصاد جهانی، اعمال محدودیت‌های سفر سبب تشدید آسیب‌های اقتصادی می‌شود. محدود کردن سفرها تنها تأثیر اقتصادی این بحران را تداوم می‌بخشد و بهبود جهان از طریق سفر و گردشگری و چندین محرک اقتصادی دیگر را به تعویق می‌اندازد». در نهایت این سازمان‌ها از رهبران دولت‌ها در سراسر جهان خواسته‌اند برای مشاغل وابسته به سفر بسته‌های حمایت مالی ویژه اختصاص داده و ممنوعیت‌های سفر را در اسرع وقت لغو کنند. آخرین اخبار گردشگری جهانی را از «قطب‌نما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط