تاثیرات تراول اینفلوئنسرها بر صنعت گردشگری

تاثیرات تراول اینفلوئنسرها بر صنعت گردشگری

یکی از ترندهایی که به‌واسطه‌ی توسعه‌ی شبکه‌های اجتماعی در صنعت گردشگری شکل گرفت، «تراول اینفلوئنسر» (Travel Influencer) است. اما این ترندها در عین رونق گردشگری، چه تاثیراتی بر مصرف‌کنندگان این صنعت خواهند داشت؟

«تراول اینفلوئنسر» (Travel Influencer)، یکی از ترندهایی است که در چند سال اخیر محبوبیت زیادی در بین مسافران و فعالان صنعت گردشگری پیدا کرده و در دوران بحران‌زده جهان امروز، موجب رونق برخی از مقاصد گردشگری شده است. اما هر پدیده‌ی جدیدی در کنار تاثیرات مثبت خود، آسیب‌هایی نیز به مصرف‌کنندگان وارد خواهد کرد. «رسانه قطب‌نما» در این مطلب به بررسی تاثیرات تراول اینفلوئنسرها بر صنعت گردشگری و مسافران می‌پردازد. پیش از پرداختن به مبحث تراول اینفلوئنسرها، ابتدا تاثیر شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی دیجیتال در موفقیت مشاغل گردشگری را بررسی خواهیم کرد.

بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی

در عصر حاضر همه‌ی جنبه‌های زندگی انسان، از تجارت و بازاریابی گرفته تا مسائل شخصی، تحت‌تاثیر ابزارهای فناوری و تکنولوژی است. بدین‌ترتیب، موفقیت مشاغل گردشگری تا حد زیادی در گرو استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال قرار دارد. در این بین شبکه‌های اجتماعی مانند «اینستاگرام» (Instagarm)، «فیس‌بوک» (Facebook)، «توئیتر» (Twitter) و غیره، از بهترین بستر‌های دیجیتالی هستند که طیف گسترده‌ای از مخاطبان را پشیتبانی می‌کنند. این شبکه‌های اجتماعی، بستری عالی را برای معرفی برندهای تجاری فراهم کرده و موجب افزایش فروش آن‌ها خواهد شد. با این حال بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی کار چندان راحتی نیست. استراتژی‌ بازاریابی مشاغل گردشگری باید متناسب با اهداف شرکت باشد و مخاطبان خود را به سمت صفحات فروش هدایت کند. در همین راستا، تبلیغات «تراول اینفلوئنسرها» یکی استراتژی‌های بازاریابی محبوب مشاغل گردشگری است.

تراول اینفلوئنسر کیست؟

به‌طور کلی تراول اینفلوئنسرها یا اینفلوئنسرهای سفر افرادی هستند که با نفوذ خود در شبکه‌های اجتماعی و اشتراک‌گذاری محتوا و پست‌های با‌کیفیت، موجب ارتقای مقاصد، خدمات یا محصولات مرتبط با سفر می‌شوند. آن‌‌ها به دنبال‌کنندگان (Followers) خود که گردشگران آینده هستند، راه‌ و روش سفر‌کردن به مقاصد خاص را آموزش داده و مقاصد مناسب برای سفر و مکان‌های هیجان‌انگیز برای عکس‌گرفتن را به آن‌ها نشان می‌دهند.

نحوه‌ی بازاریابی اینفلوئنسرها

اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از بهترین روش‌های بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی است؛ شبکه‌های اجتماعی، با ایجاد یک بستر وسیع، امکان ارتباط کاربران با هزاران مخاطب را فراهم می‌کند. بدین ترتیب تعداد بی‌شماری از کاربران تحت‌عنوان «اینفلوئنسر‌ها»، تلاش می‌کنند تا با فعالیت در زمینه‌های مختلف، توجه مخاطبان بسیاری را به خود جلب کنند. به همین دلیل بسیاری از برندهای تجاری با توجه به تاثیر‌گذاری عمیق اینفلوئنسرها بر مخاطبان، بازاریابی از طریق این افراد را آسان و مقرون‌به‌صرفه می‌دانند.

نحوه‌ی تاثیرگذاری تراول اینفلوئنسرها بر مخاطبان

تاثیرگذاری اینفلوئنسرها و تمایل مخاطبان برای تقلید از اینفلوئنسرهای محبوب خود نشان‌دهنده آن است که افراد به‌جای آنکه بخواهند متفاوت سفر کنند؛ مایلند به تصاویر ایده‌‌آلی که اینفلوئنسرها از خود و مقاصد گردشگری به اشتراک می‌گذارند، نزدیک شده و عیناً همانند آن‌ها رفتار کنند. در حقیقت استراتژی‌ بازاریابی اینفلونسرها بر تقلید مسافران و البته خرید محصولات مشابه، شکل گرفته است. اینفلوئنسرها با تشویق مخاطبان برای سفر به نقطه‌ای خاص و وعده‌ی ملاقات با آن‌ها، دنبال‌کنندگان خود را ترغیب می‌کنند تا از محصولات مشابه آن‌ها مانند هتل‌، شرکت هواپیمایی، تورهای محلی و مواردی از این دست استفاده کنند و این دقیقاً همان چیزی است که تامین‌کنندگان سفر از تراول اینفلوئنسرها می‌‌خواهند. اما این رفتار اینفلوئنسرها چه تاثیری بر گردشگری دارد؟ رونق «تورهای تفریحی» با تاکید بر فردگرایی و برجسته‌کردن نقش خود گردشگر، مهم‌ترین تاثیر رفتار اینفلوئنسرهای سفر بر گردشگران آینده است. چراکه هر کدام از تراول اینفلوئنسرها، به فردیت خود در مکان تاکید کرده و خود را در حال کشف گوشه‌ای پنهان در مقصد گردشگری نشان می‌دهند، در صورتی واقعیت بسیار متفاوت‌تر از آن است که مخاطبان می‌بینند. از سویی دیگر بیشتر تراول اینفلوئنسرها برای افزایش تاثیرگذاری بر مخاطبان، از فیلترهایی برای زیبا‌ نشان‌دادن خود و محیط پیرامون استفاده می‌کنند.

تراول اینفلوئنسر

مقاصد محبوب از نظر اینفلوئنسرها

اغلب مقاصد لوکس و لاکچری، از مقاصد محبوب اینفلوئنسرها محسوب می‌شوند. در واقع وجود میراث فرهنگی و تاریخی در این مقاصد چندان اهمیتی نداشته و خوش‌گذرانی و استفاده از امکانات رفاهی مانند هتل‌های لوکس اولین فاکتوری است که نظر تراول اینفلوئنسرها را جلب می‌‌کند. برای مثال مقاصدی مانند «دبی» و «سنگاپور» از محبوب‌ترین مقاصد آسیایی در میان تراول اینفلوئنسرها شناخته می‌شوند.

تبعات تاثیرگذاری اینفلوئنسرها در دنیای مدرن

تاثیر مثبت اینفلوئنسرها در برانگیختن شوق سفر در میان مسافران و تشویق آن‌ها برای کسب تجربه‌های جدید، مسئله‌ای غیرقابل‌انکار است؛ اما مشکل اصلی تاثیرگذاری این افراد تبلیغ تجمل‌گرایی است. بسیاری از این افراد مبالغ زیادی را صرف اقامت در هتل‌های گران‌قیمت می‌کنند و به دیگر جنبه‌های زندگی واقعی دنبال‌کنندگان توجهی ندارند. حال در ادامه با برخی از مزایا و معایب استفاده از تراول اینفلوئنسرها در مشاغل گردشگری آن‌ها خواهیم شد.

  • مزایای استفاده از تراول اینفلوئنسرها

۱- افزایش تعامل و اعتماد مسافران

بررسی‌ها نشان می‌دهد، اغلب مصرف‌کنندگان اعتماد بیشتری به بلاگر‌های معروف در مقایسه‌ با هنرمندان و سلبریتی‌ها دارند؛ چراکه اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی اغلب افراد عادی هستند که وجه اشتراک زیادی با مخاطبان خود دارند. به‌ همین دلیل اینفلوئنسرها می‌توانند با اشتراک‌گذاری تجربه‌های کوچک و بزرگ خود و ارتباط با مخاطبان، به‌راحتی اعتماد آن‌ها را جلب کنند.

۲- جذب مخاطبان هدف

همکاری با اینفلوئنسرهایی که با مخاطبان هدف مشاغل گردشگری در ارتباط‌اند؛ راهکار خوبی برای جذب مشتریان بیشتر است. بررسی نظرات و بازخورد‌های مخاطبان این دسته از اینفلوئنسرها به مشاغل گردشگری کمک خواهد کرد تا با نیازها و توقعات مخاطبان خود بیشتر آشنا شوند.

۳- ارائه‌ی تجربه‌ی اصیل

اشتراک‌گذاری تجربه‌ی شخصی و واقعی افراد در رابطه با استفاده از یک محصول یا برند خاص، بسیار تاثیرگذارتر از تبلیغات بی‌روح برخی از برندها عمل می‌کند. این نوع تبلیغات با نشان‌دادن احساسات واقعی افراد، موجب جلب اعتماد مصرف‌کنندگان و ترغیب آن‌ها برای خرید محصول می‌شود.

  • معایب استفاده از تراول اینفلوئنسرها

۱- کاهش اصالت محتوا

اینفلوئنسرها با دریافت هزینه‌ی تبلیغات از برندهای تجاری، به تولید محتوا می‌پردازند. به‌همین دلیل گاهاً محتوای آن‌ها اصالت و صداقت خود را از دست می‌‌دهد و تنها جنبه‌ی تبلیغات پیدا می‌کند.

۲- پیدا‌کردن اینفلوئنسر مناسب

اغلب مشهورترین اینفلوئنسرها با برندهای تجاری معروف در ارتباط بوده و قراردادهای اختصاصی دارند. به همین دلیل مشاغل گردشگری باید به‌طور دقیق در فضای آنلاین جست‌وجو کرده و مورداعتمادترین اینفلوئنسرهای مخاطبان هدف خود را شناسایی کنند.

۳- آثار مخرب اینفلوئنسرها

در برخی از مواقع رفتار ناشایست اینفلوئنسرها در رابطه با یک موضوع اجتماعی یا محصول، خشم و نفرت دنبال‌کنندگان آن‌ها را به دنبال خواهد داشت. همین امر موجب سلب اعتماد مخاطبان از آن‌ها شده و تبعات بدی را برای برندهای تجاری مورد حمایت آن‌ها به‌دنبال خواهد داشت.

کلام آخر

در آخر می‌توان گفت که برخی از تراول اینفلوئنسرها در عین تاثیرگذاری مثبت بر رونق مقاصد گردشگری، گاهاً ارزش‌های فرهنگی را نادیده گرفته و به تبلیغ تجمل‌گرایی و مصرف‌گرایی می‌‌پردازند. همین امر موجب شده است که کارشناسان تلاش بیشتری برای رونق گردشگری پایدار و گردشگری اصیل کرده و مسافران آینده را ترغیب کنند تا ضمن احترام به طبیعت و استفاده از امکانات رفاهی لوکس، سفر را فرصتی جهت کسب تجربه‌های اصیل و جدید در نظر بگیرند. برای اطلاع از آخرین اخبار و ترندهای روز گردشگری، ما را در وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» دنبال کنید.

پیشنهاد رسانه قطب‌نما: مهم‌ترین ترندهای صنعت گردشگری در سال ۲۰۲۱

مطالب مرتبط