جذب سرمایه چندمیلیون دلاری ۴ ایده استارتاپی از اروپا تا استرالیا

جذب سرمایه چندمیلیون دلاری ۴ ایده استارتاپی از اروپا تا استرالیا

رسانه قطبنما: تاکنون چندین استارتاپ گردشگری با ایده‌های جذاب را در مطالب گوناگونی معرفی کرده است. این بار نیز به‌سراغ ۴ استارتاپ گردشگری موفق رفته‌ایم که با ایده‌های جذاب، نظر سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرده‌اند و قصد دارند کسب‌و‌کار خود را توسعه دهند. برای آشنایی با این ۴ استارتاپ گردشگری، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

۱-استارتاپ گردشگری "Cosi"

استارتاپ گردشگری "Cosi" یک برند اجاره کوتاه‌مدت اقامتگاه در «آلمان» است. این استارتاپ علاوه بر اداره‌ی «آپارتمان‌های مبله» (Serviced Apartments)، در زمینه ارائه راهکارهای فناوری‌محور برای توسعه‌‌دهندگان املاک و مستغلات نیز فعالیت می‌کند. این استارتاپ نوظهور در حال حاضر (سال ۲۰۲۱) با حدود ۷۵۰ واحد قرارداد امضا کرده و با ۱۵۰۰ آپارتمان دیگر نیز در حال مذاکره است. نکته جالب‌توجه آن است که این شرکت با وجود همه‌گیری ویروس «کرونا» موفق شده است میزان اشغال واحدهای خود تا ۹۰درصد به ثبت برساند. حوزه فعالیت استارتاپ گردشگری "Cosi"، مانند همتای آمریکایی خود «ساندر» (Sonder) و همتای مکزیکی خود «کاسای» (Casai)، ترکیبی از اجاره هتل و اقامتگاه‌های تفریحی است. امکانات املاک تحت پوشش این استارتاپ از کیفیت خوبی برخوردارند، اما هیچ یک از خدمات کامل هتل‌ها مانند سالن‌های بدن‌سازی یا انواع رستوران‌ها را در بر نمی‌گیرد. یکی از اهداف این استارتاپ گردشگری آن است که در اپلیکیشن تلفن همراه خود خدماتی مانند «دربان دیجیتال» (Digital Concierge) ایجاد کند که یافته‌های لوکال را به بازدید‌کنندگان پیشنهاد داده و راهی برای ورود یا بازکردن در اتاق مهمانان باشد. علاوه بر آن، این استارتاپ به‌دنبال خرید املاک در مناطقی است که تقاضای گردشگری زیادی دارند. در همین راستا این استارتاپ اخیراً کنترل و اداره‌ی یک هاستل در «برلین» را در دست گرفته است. از دیگر اهداف استارتاپ گردشگری "Cosi" ایجاد یکی از بزرگ‌ترین هتل‌های زنجیره‌ای در جهان است، چراکه «کریستین گایزر» (Christian Gaiser)، مدیر‌عامل و بنیان‌گذار "Cosi"، در یک خانواده هتلدار بزرگ شده، اما حرفه اصلی او در حوزه‌ی دیجیتال است. جذب سرمایه: استارتاپ گردشگری "Cosi" اخیرا حدود ۲۳.۷ میلیون دلار (۲۰ میلیون یورو) سرمایه جذب کرده است. گروه املاک و مستغلات "Soravia" مستقر در «وین» سرمایه‌گذار این استارتاپ بوده است. از دیگر سرمایه‌گذاران این شرکت می‌توان به «چری ونچرز» (Cherry Ventures)، «ای-ونچرز» (e.ventures)، «کروس کپیتال» (Kreos Capital)، و «برمکه» (Bremke) اشاره کرد.

۲-استارتاپ گردشگری "Hotelway"

استارتاپ گردشگری "Hotelway" ارائه‌دهنده‌ی ابزارهایی مانند چت‌بات‌ها برای ایجاد ارتباط مهمانان با هتلداران است. این استارتاپ گردشگری در سال ۲۰۱۷ در «تورکو» فنلاند متولد شده است و در زمینه‌ی تولید چت‌بات‌های مجهز به «هوش مصنوعی» تخصص دارد. مهمانان ازطریق چت آنلاین می‌توانند با هتل‌ها ارتباط برقرار کنند و این روش‌ باعث ایجاد رضایت مشتریان و سودآوری هتل‌ها می‌شود. این شرکت با وجود همه‌گیری ویروس کرونا موفق شده است در شش ماه گذشته، به یک رشد ۸۰درصدی دست یابد. جذب سرمایه: استارتاپ گردشگری "Hotelway" اخیرا موفق شده است مقدار نامشخصی سرمایه جذب کند. از جمله سرمایه‌گذاران این شرکت می‌توان به شرکت‌های «ولت» (Wolt)، "Leap Investors Oy"، "Juni Holding Oy"، "Lifeyri Oy" و... اشاره کرد.

۳-استارتاپ گردشگری "Yieldin"

استارتاپ گردشگری "Yieldin" مستقر در «فرانسه»، سازنده مجموعه‌ای از نرم‌افزارهای مدیریت درآمد خودآموز یا «سلف لرنینگ» (self-learning) است. در حال حاضر مشتری و منبع درآمد اصلی "Yieldin" شرکت‌های هواپیمایی کوچک و متوسط مانند "La Compagnie"، "Air Belgium" و "Flysafarilink" است. محصول این شرکت به مدیران درآمد کمک می‌کند که بتوانند کاهش‌ ارزش‌ یا هزینه‌های عملیاتی غیرضروری را ردیابی کنند. همچنین آن‌ها با استفاده این محصول می‌توانند موقعیت فعلی خود را با اهداف تعیین‌شده اولیه در هر مسیر پروازی بسنجند و وضعیت بازار را در هر مسیر پروازی بهتر درک کنند. این ابزارها همچنین دانش «هوش تجاری» (Business Intelligence) را در اختیار مدیران هواپیمایی‌ها قرار می‌دهند. جذب سرمایه: تیم "ABC" به‌تازگی مقدار نامشخصی سرمایه‌گذاری خطرپذیر در استارتاپ گردشگری "Yieldin" انجام داده است. این تیم اکنون یک‌پنجم از سهام این شرکت را در اختیار دارد. این سرمایه‌گذاری در واقع اولین سرمایه‌گذاری خطرپذیر در شرکت "Yieldin" محسوب می‌شود. نکته جالب توجه آن است که مجموعه نرم‌افزارهای "Visium" این استارتاپ، توسط شرکت‌های هواپیمایی مستقر در سراسر «اروپا» و «آفریقا» مورد‌استفاده قرار می‌گیرد. "Yieldin" قصد دارد از سرمایه‌ای که اخیرا کسب کرده است برای توسعه فعالیتش از دفتر خود در «مکزیکوسیتی» به «آمریکای لاتین» استفاده کند. همچنین این استارتاپ قصد دارد در ماه‌های آینده با شرکت‌های کشتی‌رانی و اتوبوس‌رانی نیز همکاری کند.

۴-استارتاپ گردشگری "Unyoke"

استارتاپ گردشگری "Unyoke" ارائه‌دهنده‌ی کابین‌های اقامتی در مناطق روستایی اطراف شهرهای بزرگ «استرالیا» است. این استارتاپ خلاق، در سال ۲۰۱۷ توسط برادران دوقلو «کم» (Cam) و «کریس گرانت» (Chris Grant) راه‌اندازی شده است. کابین‌های استارتاپ به‌صورت متحرک، کوچک و مجهز به انرژی خورشیدی بوده و از امکاناتی مانند یک آشپزخانه کوچک و یک حمام با دوش آب گرم، صندلی‌هایی در خارج از کابین و... برخوردارند. استارتاپ "Unyoke" از تاثیر فوق‌العاده‌ی شبکه‌های اجتماعی در بازاریابی کسب‌و‌کار خود غافل نشده است و از طریق شبکه اجتماعی «اینستاگرام» مشتریان را به خود جذب می‌کند. این استارتاپ در اینستاگرام بیش از ۶۴,۰۰۰ دنبال‌کننده دارد. این استارتاپ گردشگری در حال حاضر ۲۴ کابین را در استرالیا اداره می‌کند و ادعا می‌کند که با برداشته‌شدن محدودیت سفرها، می‌تواند میزان اشغال کابین‌های خود را به ۹۵درصد برساند. جذب سرمایه: استارتاپ گردشگری "Unyoke" اخیرا سرمایه‌ای از طریق سرمایه‌گذاری "Real Tech Ventures" و بنیان‌گذار شرکت «لاکچری اسکیپز» (Luxury Escapes) جذب کرده است. این استارتاپ در سال ۲۰۱۹ نیز، حدود ۹۰۰,۰۰۰ دلار (۱.۲ میلیون دلار استرالیا) درآمد کسب کرده بود.

سخن پایانی

بسیاری از استارتاپ های گردشگری که در گوشه‌و‌کنار دنیا متولد می‌شوند، از ایده‌های بسیار کوچک و خلاقانه فعالیت خود را آغاز کرده‌‌ و رفته‌رفته توانستند نظر سرمایه‌گذاران را به خود جلب کنند. حتی برخی از این استارتاپ‌ها مانند استارتاپ گردشگری «هوم تو گو» (HomeToGo)، در سال‌های اولیه‌ی فعالیت خود با ضررهای زیادی روبه‌رو شدند، اما توانستند در دورانی بحرانی همانند همه‌گیری ویروس کرونا به موفقیت‌های بیشتری نسبت به سال‌های قبل خود دست یافتند. این مسئله نشانگر دنیای گسترده و غیرقابل‌پیش‌بینی استارتاپ های گردشگری و البته صنعت گردشگری است. رسانه قطبنما هر هفته چندین استارتاپ‌ گردشگری را که توانسته‌اند با عملکردی منحصربه‌فرد توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب کنند، معرفی می‌کند. علاوه بر آن، رسانه قطبنما در روزهای چهارشنبه‌ی هر هفته، یک استارتاپ گردشگری خلاق را از تولد تا سودآوری بررسی می‌کند، بنابراین اگر به مبحث استارتاپ های گردشگری علاقه‌مندید، مقاله‌های استارتاپی رسانه قطبنما را در روزهای چهارشنبه از دست ندهید.

پیشنهاد این هفته‌ی رسانه قطبنما: شخصی سازی سفرها، راهکاری برای جذب مسافران

مطالب مرتبط