معرفی استارتاپ های گردشگری

اینفلوئنسرها چه نقشی در افزایش فروش تورها دارند؟

اینفلوئنسرها چه نقشی در افزایش فروش تورها دارند؟

در این قسمت از مقاله‌های استارتاپی «قطب‌نما» با استارتاپ‌هایی آشنا می‌شویم که از طریق همکاری با اینفلوئنسرهای سفر و به‌کمک شبکه‌های اجتماعی، محصولات خود را به‌فروش می‌رسانند.

شبکه‌های اجتماعی محبوبی همچون «اینستاگرام»، «یوتیوب»، «تیک تاک» و... با داشتن میلیون‌ها کاربر از سراسر جهان، یکی از بهترین منابع برای تبلیغات و جذب مصرف‌کنندگان هستند؛ اما بسیاری از شرکت‌ها از این رسانه‌ها برای فروش مستقیم محصولاتی که اینفلوئنسرها به نمایش می‌گذارند، استفاده نمی‌کنند. این مسئله درباره‌ی رزرو مقاصد یا هتل و سایر بخش‌های مربوط به سفر که به‌صورت آنلاین در فضای مجازی تبلیغ می‌شوند نیز صدق می‌کند. ‌در این میان چندین استارتاپ گردشگری وجود دارند که بر تاثیر اینفلوئنسرهای سفر بر فروش محصولات سفر و گردشگری و در واقع اینفلوئنسر مارکتینگ تمرکز کرده‌اند و حتی به‌تازگی با حمایت سرمایه‌گذاران نیز روبه‌رو شده‌اند. «ترواتریپ» (TrovaTrip)، «تچ» (Thatch)، «لاکچری تراول هکرز» (Luxury Travel Hackers) و "Trvl" چهار استارتاپی هستند که از حضور مستقیم اینفلوئنسرهای سفر برای فروش محصولات خود استفاده می‌کنند. در ادامه این مطلب همراه رسانه قطب‌نما باشید تا با نحوه همکاری این چهار استارتاپ با اینفلوئنسرها بیشتر آشنا شوید.

استارتاپ گردشگری ترواتریپ

۱-استارتاپ گردشگری ترواتریپ

«ترواتریپ» (TrovaTrip) مارکت‌پلیسی است که میان میزبان‌های گروه‌های مسافرتی و مسافران ارتباط برقرار می‌کنند. درواقع میزبان‌ها (که شامل تولیدکنندگان محتوا در شبکه‌های اجتماعی هستند) به‌کمک ترواتریپ برای کسب درآمد از دنبال‌کننده‌های خود استفاده می‌کنند. این استارتاپ امکان تعیین هزینه‌ی سفر را برای میزبانان فراهم می‌کند. علاوه بر آن، ترواتریپ با همکاری اپراتورهای تور، نرخ پایه‌ای برای سفرها تعیین می‌کنند. فرآیند فروش استارتاپ گردشگری ترواتریپ از طریق اینفلوئنسرها به این گونه است که اینفلوئنسر با دسترسی به پرتال خود گزیده‌ای از ۱۰۰ برنامه سفری را که قبلاً توسط برگزارکنندگان تورهای حرفه‌ای تأیید شده است‌، مشاهده و انتخاب می‌کند. از سوی دیگر، اپراتورها برنامه‌های سفر خود را در پلتفرم ترواتریپ بارگذاری می‌کنند و هزینه‌ای را برای هر مسافر در نظر می‌گیرند. سپس میزبان‌ها (که شامل اینفلوئنسرها می‌شود) سفر و میزان درآمد خود را تعیین می‌کنند. در نهایت میزبان این سفر را با کمک استارتاپ به بازار عرضه می‌کند. ترواتریپ با دریافت ۱۰درصد هزینه خدمات و ۲.۹درصد هزینه تراکنش کارت اعتباری از مسافران، کسب درآمد می‌کند. این شرکت بیش از ۱۱۰ برنامه سفر در ۴۰ کشور جهان دارد. به‌گفته‌ی «لورن اشنایدر»، یکی از بنیانگذاران پلتفرم مدیریت سفر «ترواتریپ» (TrovaTrip)، بسیاری از اینفلوئسرهای سفر ما، طرفداران بسیار کمی دارند، در نتیجه آن‌ها می‌توانند با با پاسخ‌دادن به نظرات و سوالات مخاطبان خود، با آن‌ها ارتباط بهتری برقرار کنند. به‌عنوان مثال یک مورد «الای کوک» (Ally Coucke)، هنرمند، کارآفرین و گردشگر مستقر در کلرادو است که با حدود ۱۰۳,۰۰۰ دنبال‌کننده در اینستاگرام، اخیراً محصولات گردشگری ترواتریپ را به‌فروش می‌رساند. این اینفلوئنسر ارتباط خوبی با مخاطبان برقرار می‌کنند و معمولا با استوری‌های اینستاگرام نکات برجسته‌ی سفرها را با مخاطبان خود به‌اشتراک می‌گذارد. همین امر سبب می‌شود که سفرهای ترواتریپ معمولا در همان روز به‌فروش برسد.

پیشنهاد «قطبنما»: اینستاگرام مارکتینگ چیست (آموزش صفر تا صد)

استارتاپ گردشگری لاکچری تراول هکرز

۲-استارتاپ گردشگری لاکچری تراول هکرز

استارتاپ دیگری که به‌تازگی راه‌اندازی شده و به‌کمک اینفلوئنسرها محصولات سفر و گردشگری خود را می‌فروشد، استارتاپ «لاکچری تراول هکرز» (Luxury Travel Hackers) یا به‌اختصار «ال‌تی‌اچ» (LTH) است. «لاکچری تراول هکرز» (Luxury Travel Hackers) یک شرکت فناوری سفر است که به‌کمک اینفلوئنسرها محتوای حرفه‌ای سفر تولید می‌کند. این شرکت نوپا از طریق شبکه‌های اجتماعی امکان رزرو فعالیت‌های تفریحی و مقاصد گردشگری را برای کاربران خود فراهم می‌کند. کاربران نیز می‌توانند متناسب با علایق و بودجه‌ی خود، برنامه‌ی سفر خود را انتخاب کنند. «لاکچری تراول هکرز» تقریبا یکی از اولین شرکت‌هایی است که از محتوای شبکه‌های اجتماعی برای برای فروش و رزرو مستقیم استفاده می‌کند. روش کسب‌و‌کار این شرکت به دو صورت است، اول آنکه این شرکت یک گروه کوچک از اینفلوئنسرها دارد که با تیم تولید ویدئو مستقر در هالیوود، محتوا تولید می‌کنند. دومین مدل هم بدین صورت است که محتواهایی را که اینفلوئنسرهای سفر از مقاصدی که در گذشته به آن سفر کرده‌اند را مجددا هدف قرار داده و به آن‌ها کمک می‌کنند که مجددا از برنامه‌های سفرهای قبلی خود کسب درآمد کنند. به‌عقیده‌ی بنیان‌گذار لاکچری تراول هکرز، اینفلوئنسرها، خلاقان و وبلاگ‌نویسان سفر اغلب این سبک محتواها را از مدت‌ها قبل تولید کرده‌اند و دیگری نمی‌توانند درآمدی از آن کسب کنند. این شرکت با جمع‌آوری این قبیل محتوا، علاوه بر آشناکردن کاربران با مقاصد جدید، به کسب درآمد مجدد اینفلوئنسرها نیز کمک می‌کند.

استارتاپ گردشگری تچ

۳-استارتاپ گردشگری تچ

«تچ» (Thatch) استارتاپ دیگری است که با اینفلوئنسرها همکاری می‌کند و به‌تازگی موفق به جذب بودجه از سوی سرمایه‌گذاران شده است. این شرکت به اینفلوئنسرها کمک می‌کند تا دانش و تجربیات خود درباره‌ی سفرها را از طریق یک لینک «گیت‌وی» (gateway) به یک محتوای سفری تبدیل کنند که قابلیت به‌اشتراک‌گذاری، تعامل با کاربران و درآمدزایی دارد. «مارک راندولف»، بنیان‌گذار «نتفلیکس» (Netflix) از جمله سرمایه‌گذارانی است که در این شرکت خلاق ۳ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است. این استارتاپ قصد دارد ابزارهای درآمدزایی خود را به زودی راه‌اندازی کند.

۴-استارتاپ "Trvl"

استارتاپ "Trvl" از دیگر استارتاپ‌هایی است که از اینفلوئنسرها و افراد دیگر برای فروش اتاق هتل‌ها کمک می‌گیرد.  "Trvl"  یک «مارکت‌پلیس» (marketplace) همتابه‌همتا مستقر در آمستردام است. در صورتی که کاربران هتل‌هایی را که اینفلوئنسرها معرفی کرده‌اند را رزرو کنند، اینفلوئنسرها می‌توانند از این شرکت کمیسیون دریافت کنند. نکته جالب آن است که اینفلوئنسرها برای استفاده از ابزارهای جدید "Trvl"، «تچ» (Thatch) و سایر استارتاپ‌ها، نیازی نیست که میلیون‌ها طرفدار داشته باشند. به‌عقیده‌ی بنیان‌گذاران این استارتاپ‌ها، یک اینفلوئنسر کوچک با ۱۵,۰۰۰ دنبال‌کننده یا حتی کمتر نیز می‌تواند به خوبی عمل کند و استارتاپ‌ها را به اهدافشان برساند.این نکته‌ی مهمی است که بسیاری از این استارتاپ‌ها در همکاری با اینفلوئنسرها موردتوجه قرار می‌دهند؛ به‌عنوان مثال آن‌ها افراد مشهوری چون «کورتنی کارداشیان» که بیش از ۱۴۰ میلیون دنبال‌کننده در اینستاگرام دارد را هدف قرار نمی‌دهند. در عوض‌، آن‌ها با شخصیت‌هایی از فضای مجازی کار می‌کنند که در سطوح نسبتا پایین‌تری قرار دارند. البته این استارتاپ‌ها از برخی از ابزارهای تجزیه‌و‌تحلیل، برای بررسی نحوه ارتباط اینفلوئنسرها از طریق محتوای خود با مخاطبان خود استفاده می‌کنند. علاوه بر آن، این شرکت‌ها می‌توانند نحوه تعامل دنبال‌کننده‌ها را با محتوای اینفلوئنسرها بررسی کنند.

سخن پایانی

قدرت اینفلوئنسرها در تأثیرگذاری بر انتخاب‌های کاربران در سفرها مسئله‌ی جدیدی نیست. به‌عنوان مثال در سال ۲۰۱۵، یک موزیک ویدیو «جاستین بیبر» (Justin Bieber) با حضور او در دره "Fjadrárgljúfur" ایسلند، سبب رونق گردشگری این دره شد. مسئله‌ی جدید همه‌گیری ویروس کرونا و آثار مخرب آن بر صنعت گردشگری است که سبب می‌شود فعالان صنعت گردشگری و استارتاپ‌های نوظهور ایده‌های جدیدی را خلق کنند تا از آسیب‌های اقتصادی خود بکاهند. علاوه بر آن، ابزارهای آنلاین جدید نیز سبب می‌شوند تفاوت میان آنچه که مخاطبان از شبکه‌های اجتماعی می‌بینند و آنچه که در حقیقت وجود دارد، بسیار کاهش یابد و همین امر باعث افزایش رزروها می‌شود. به همین دلایل، استارتاپ‌های جدیدی متولد شده‌اند که از محتوایی که اینفلوئنسرها تولید می‌کنند، برای فروش محصولات سفر و گردشگری خود استفاده می‌کنند. البته حمایت فعالان گردشگری و سرمایه‌گذاران نیز از این استارتاپ‌ها نیز چشم‌گیر است. ‌به‌عنوان مثال، «بارنی هارفورد»، مدیرعامل سابق «اوربیتز ورلدواید» (Orbitz Worldwide) و مدیر ارشد سابق «اوبر» (Uber) و همچنین «اریک برئون»، بنیان‌گذار و مدیرعامل سابق «واکاسا» (Vacasa)، به‌تازگی حدود ۵ میلیون دلار در استارتاپ ترواتریپ سرمایه‌گذاری کرده‌اند. آخرین مقالات استارتاپی صنعت گردشگری را در وب‌سایت «رسانه قطب‌نما» بخوانید.

آخرین مقاله استارتاپی قطب‌نما 

مطالب مرتبط