سرمایه‌گذاری‌های پرریسک لیک استار: آیا شگفتی دیگری در راه است؟

سرمایه‌گذاری‌های پرریسک لیک استار: آیا شگفتی دیگری در راه است؟

رسانه قطبنما: شرکت سرمایه‌گذاری «لیک استار» (Lakestar) در طی اقدامی نوآورانه، سرمایه‌گذاری‌های پرریسکی بر استارتاپ‌های مسافرتی «کانسومر فیسینگ» (Consumer-Facing) انجام داده است، اما دلایل سرمایه‌گذاری لیک استار در این استارتاپ‌ها چیست؟ چرا سرمایه‌گذاری‌های لیک استار تا این اندازه مهم است؟ 

کمپانی «لیک‌استار» (Lakestar)، یک شرکت سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر است که بر روی کارآفرینان برجسته در زمینه‌ تکنولوژی و فناوری سرمایه‌گذاری می‌کند. لیک استار یکی از نخستین شرکت‌هایی بود که به استارتاپ «ایر بی ان بی» (Airbnb) اعتماد کرد و با سرمایه‌گذاری در این کمپانی به سودآوری کلانی در حوزه‌ی سفر و گردشگری دست یافت. همین امر لیک استار را به یکی از کمپانی‌های مهم در حوزه‌ی سرمایه‌گذاری تبدیل کرده است و بسیاری از رقبا با رصد‌کردن میسرهای سرمایه‌گذاری او به‌دنبال یافتن مقصد بعدی گردشگری و استارتاپ‌های موفق در این صنعت هستند.

با همه‌‌ی این‌ها، اخیراً این کمپانی دست به نوآوری جدیدی زده و برخلاف دیگر رقبا، در استارتاپ‌های مسافرتی «کانسومر فیسینگ» (Consumer-Facing) یا استارپ‌هایی که مستقیماً با مشتریان در ارتباط‌‌اند، سرمایه‌گذاری کرده است. تصمیم عجیبی که همه‌ی سرمایه‌داران بزرگ را شگفت‌زده کرده است. آیا دلایل منطقی و خلاقانه‌ای پشت سرمایه‌گذاری‌های پرریسک لیک استار وجود دارد؟ برای یافتن پاسخ این سوال در ادامه‌ی مطلب با «رسانه قطب‌نما» همراه باشید. دلایل سرمایه‌گذاری کمپانی لیک‌ استار در استارتاپ‌های نوظهور

نگاهی به سرمایه‌گذاری‌های پرریسک شرکت لیک استار

در بازارهای دیجیتال همیشه رقابت سنگینی میان استارتاپ‌های نوپای مشتری‌محور یا «کانسومر فیسینگ» و غول‌های بزرگ جهانی وجود دارد و همین عامل ضررهای زیادی را به سرمایه‌داران ریسک‌پذیر وارد می‌کند. به همین دلیل بسیاری از سرمایه‌داران بزرگ مانند «جت‌بلو تکنولوژی ونچرز» (JetBlue Technology Ventures) و «آمادئوس ونچرز» (Amadeus Ventures) ترجیح می‌دهند به جای استارتاپ‌های کانسومر فیسینگ، در استارتاپ‌های «بی تو بی» (B2B) سرمایه‌گذاری کنند. علاوه بر رقابت شدید با رقبا، از دیگر مشکلات استارتاپ‌های فناوری سفر و کانسومر فیسینگ عبارتند از:

  • رقابت با کمپانی‌های بزرگ مانند آژانس های مسافرتی آنلاین و تامین‌کنندگان از طریق خرید تبلیغات در موتورهای جست‌وجو یا کانال‌های ارتباطی
  • هزینه‌ی بالای خرید تبلیغات
  • افزایش هزینه‌ی جذب مشتریان جدید 
  •  تقلید کمپانی‌های بزرگ از سرویس‌های استارتاپ‌ها و جذب مشتریان جدید آن‌ها 

در این بین، کمپانی لیک استار، شرکت «چک سفید» (special purpose acquisition company) خود را با هدف حمایت و مالکیت استارتاپ‌های عمومی راه‌اندازی کرد و بیشتر از دیگر رقبا، در استارتاپ‌های مسافرتی اروپایی سرمایه‌گذاری کرده است. همچنین، این شرکت اخیرا قراردادی را برای مالکیت و حمایت از استارتاپ «گو تو هوم» (GoToHome) امضا کرده است.

شرکت «چک سفید»، به‌اختصار (SPAC)، شرکتی است که در آن هیچ‌گونه فعالیت تجاری انجام نمی‌شود و تنها با «عرضه‌ی سهام اولیه» (IPO) به‌دنبال افزایش سرمایه و مالکیت یک شرکت است.

برخی از مهم‌ترین استارتاپ‌هایی مسافرتی که شرکت لیک استار اخیراً در آن‌ها سرمایه‌گذاری کرده عبارتند از:

  • شرکت «ایر بی ان بی» (Airbnb)
  • «گو تو هوم» (GoToHome)- موتور جستوجو و مقایسه قیمت اجاره‌ اقامتگاه‌های تفریحی «وکیشن رنتال» و کمپانی فروش نرم‌افزار
  • «لایم هوم» (LimeHome)- شرکت اجاره‌های کوتاه‌مدت با ارائه‌ی خدمات مانند هتل
  • «اومیو» (Omio)- سرویس رزرو آنلاین سفر با وسایل نقلیه‌ی زمینی و هوایی
  • «گت یور گاید» (GetYourGuid)- آژانس مسافرتی فعال در زمینه‌ی تورها و فعالیت‌های گردشگری
  • «ام‌پالا» (Impala)- استارتاپ فعال در زمینه‌ی داده‌های هتل‌ها

دلیل سرمایه‌گذاری لیک‌ استار در استارتاپ‌های کانسومر فیسینگ چیست؟

«کریستوف شوو» (Christoph Schuh)، یکی از شرکای تجاری لیک استار، به تحلیل سرمایه‌گذاری‌های اخیر این کمپانی پرداخته است و سه دلیل اصلی را برای انجام این سرمایه‌گذاری‌ها بیان می‌کند:

۱. حمایت از کارآفرینان و رهبران جدید 

کمپانی لیک استار مایل است میزان سرمایه‌گذاری سری‌ها "B" و "C" خود را در بازارهای جهانی افزایش دهد. این کمپانی پس از اطمینان از موفقیت و تجربه‌ی درخشان یک شرکت استارتاپی، تصمیم به سرمایه‌گذاری در آن گرفته و هدف او حمایت از رهبران و مدیران نوظهور و خلاق است.

سرمایه‌گذاری سری "B" زمانی انجام می‌شود که یک شرکت استارتاپی وارد بازارهای جهانی شده و با عرضه‌ی محصولات خود، موفقیت نسبی در این بازارها کسب کرده است. در سرمایه‌گذاری سری "C"، ماهیت شرکت استارتاپی کاملاً شکل گرفته و موفقیت خوبی در بازارهای جهانی کسب کرده است.

۲. کاهش هزینه‌های جذب مشتری و موفقیت کمپانی‌ها در حفظ مشتریان قدیمی 

مدیران کمپانی لیک استار معتقدند هزینه‌ی جذب مشتریان جدید در طی پنج‌سال گذشته کاهش یافته و از طرف دیگر عملکرد شرکت‌ها برای حفظ مشتریان قدیمی نیز ارتقا یافته است. همین امر موجب تداوم سوددهی شرکت‌های استارتاپی و افزایش «ارزش طول عمر مشتری» (Consumer Lifetime Value) خواهد شد. «ارزش طول عمر مشتری» (CLV)، ارزش کل یک مشتری در تمام طول دوره رابطه او با شرکت است. افزایش این معیار به‌معنای حفظ مشتریان قدیمی، کاهش هزینه‌های جذب مشتری جدید و رونق اقتصادی یک برند تجاری است.

۳. توجه به فرصت‌هایی نوظهور در بازارهای آنلاین جهانی 

لیک استار، توجه ویژه‌ای به فرصت‌های نوظهور در بازارهای جهانی دارد. به‌ همین دلیل این کمپانی اغلب استارتاپ‌هایی را انتخاب می‌کند که برخلاف رقبای بزرگ خود در جهان، بر روی یک زمینه‌ی خاص فعالیت می‌کنند و رقیب جدی در آن حوزه ندارند. برای مثال، لیک استار استارتاپ اجاره‌ی آنلاین «گو تو هوم» و آژانس مسافرتی «گت یور گاید» را بهتر و جامع‌تر از برنامه‌های مشابه مانند «گوگل» و «تریپ‌ادوایزر» می‌داند و معتقد است استارتاپ «اومیو» در رزرو سفرهای زمینی و هوایی بهتر از هر کمپانی دیگری عمل می‌کند.

راهکارهای پیشرفت استارتاپ‌های مسافرتی از نظر لیک استار

به‌عقیده‌ی مدیران کمپانی لیک استار راه‌های پیشرفت استارتاپ‌های کانسومر فیسینگ در بازارهای جهانی عبارتند از:

  • توجه به تغییر رفتار و نیازهای مشتریان

از آنجایی که رفتار مصرف‌کنندگان دائماً در حال تغییر است؛ شناخت نیازها و توقعات جدید آن‌ها امری ضروری به نظر می‌رسد. بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف‌کنندگان تمایل زیادی برای جست‌وجوی برندهای خاص و خرید محصولات جدید دارند. به همین دلیل ظهور استارتاپ‌های نوین مسافرتی مانند «ایر بی ان بی» و ارائه‌ی محصولات جدید در آن‌ها، با استقبال زیاد مسافران روبه‌رو شد.

  • ارتقای تجربه‌ی خرید مشتریان

امروزه بسیاری از مشتریان به‌دنبال سفارشات شخصی‌سازی شده و افزایش سرعت خرید‌های آنلاین خود هستند. عاملی که منجر شده است تا کمپانی‌های مانند «آمازون» با ارائه‌ی سرویس تحوریل فوری محصولات، تجربه‌ی خرید مشتریان خود را ارتقا ببخشند. علاه بر این بررسی‌ها نشان می‌دهد مسافران امروز تحمل کمتری برای جست‌وجوی ده‌ها سایت یا اپلیکیشن برای برنامه‌ریزی سفر دارند. در واقع مصرف‌کنندگان به‌دنبال رضایت فوری هستند و مایل‌اند به‌سرعت پکیج‌ها و محصولات موردنیاز خود را از برندهای جهانی خریداری کنند.

پیش‌بینی برنامه‌های فناوری سفر در آینده

مدیران لیک استار معتقدند گسترش «رابط‌های برنامه‌نویسی» (API) و توسعه‌ی زیرساخت‌های اینترنت مدرن، منجر به ظهور راه‌های نوین برای فروش محصولات به مشتریان خواهد شد. در همین راستا یکی از سرمایه‌گذاری‌های اخیر این کمپانی که توجه بسیاری را به خود جلب کرده است، استارتاپ «ام‌پالا» (Impala) است. اما چه خدماتی استارتاپ ام‌پالا را به یکی از گزینه‌های اصلی سرمایه‌گذاری لیک استار تبدیل کرده است؟ آیا ام‌پالا غول بعدی صنعت گردشگری خواهد بود؟ استارتاپ ام‌پالا، نماینده‌ی مدل‌ جدیدی از کمپانی‌ها است که فناوری را عامل تغییر رفتار مصرف‌کنندگان و تامین‌کنندگان سفر می‌داند.

هدف این استارتاپ افزودن خدمات فروش سفر به شرکت‌های غیرمسافرتی است که مخاطبان و مشتریان خاص خود را دارند. این استارتاپ با ایجاد زیرساخت‌ رابط‌های برنامه‌نویسی، تکنیک‌های جدیدی را برای اشتراک‌گذاری داده‌ها ارائه می‌دهد. بدین ترتیب بانک‌ها و شرکت‌های تجارت الکترونیکی مانند «آمازون» (Amazon) می‌توانند با استفاده از زیرساخت‌های این کمپانی، به فروش هتل‌ها، پروازها و تورهای مسافرتی بپردازند.

آخرین اخبار مقاصد گردشگری جهان  را از «رسانه قطبنما» دنبال کنید.

مطالب مرتبط