توسعه صنعت گردشگری برزیل با رونق فناوری سفر

توسعه صنعت گردشگری برزیل با رونق فناوری سفر

رسانه قطبنما: این روزها برزیل در حال تبدیل‌‌شدن به بستری مناسب برای توسعه شرکت‌های فعال در زمینه تکنولو‌ژی سفر است. بر اساس یک گزارش جدید، این کشور دارای ۲۱۹ شرکت است که در زمینه‌هایی نظیر سفرهای کاری، سفرهای آنلاین، توزیع و هوش تجاری فعالیت می‌کنند. نکته جالب آن است که غالب این شرکت‌ها در طی ۷ سال گذشته راه‌اندازی شده‌اند. نکته دیگر آن است که این کشور آمادگی لازم برای تبدیل‌شدن به یک مرکز فناوری سفر در آمریکای لاتین، مشابه مکزیک، کلمبیا و آرژانتین را دارد. بر اساس پیش‌بینی "Loureiro Consultores"، مرکز مشاوره‌ی تخصصی در زمینه‌ی رویدادها و سفرهای کاری که به‌تازگی  گزارشی کامل از بخش فناوری سفر برزیل منتشر کرده است، شرکت‌های فناوری سفر برزیلی در سال ۲۰۲۲، حدود ۶ میلیارد دلار (۳۵ میلیارد رئال) درآمد ناخالص تولید خواهند کرد. در این مطلب در کنار بررسی صنعت گردشگری برزیل، نگاهی خواهیم انداخت به برخی از جدیدترین شرکت‌های فناوری سفر که مشابه نمونه‌های بین‌المللی، در این کشور راه‌اندازی شده‌اند.

نگاهی بر شرکت‌های تکنولوژی سفر در برزیل

قوی‌ترین شرکت‌های فناوری سفر برزیلی، در گروه آژانس‌‌های آنلاین و رزرو آنلاین قرار دارد که ۲۹ درصد از کل شرکت‌های فناوری سفر را تشکیل می‌دهند. در ادامه با برخی از این شرکت‌ها آشنا خواهیم شد. برندهای جهانی «بوکینگ» (Booking.com)، «اکسپدیا» (Expedia) و «دیکالر» (Decolar) عمده‌ ارائه‌دهندگان سفرهای آنلاین در برزیل به شمار می‌روند. در کنار این سه شرکت بزرگ، شرکت «هرب» (Hurb) قرار دارد که یک برند داخلی است و از حمایت شرکت «بوکینگ هلدینگ» (Booking Holdings) برخوردار است. شرکت "Submarinoviagens" نیز برند آنلاین غول مسافرتی "CVC Corp" در برزیل است که خود را بزرگ‌ترین گروه شرکت‌های مسافرتی و گردشگری در قاره آمریکا می‌نامد. با وجود این برندهای بزرگ با سرمایه‌های خوب، به نظر می‌رسد که برندهای محلی کوچک‌تر در برزیل نیز در حال افزایش هستند. از بین آژانس‌هایی که با وجود بحران کرونا سهم خود از بازار را حفظ کرده یا افزایش داده‌اند، می‌توان به "123milhas" و " Viajanet" اشاره کرد که موفقیت خود را تا حدی به استفاده از بازاریابی هوشمندانه در رسانه‌های اجتماعی مدیونند. از سوی دیگر شرکت «ووپتر» (Voopter) نیز در بخش خدمات جست‌و‌جوی مقایسه هزینه‌ سفرها یا متاسرچ‌ فعالیت دارد، اگرچه این شرکت با رقابت "Mundi"، برند خریداری‌شده توسط «بوکینگ هلدینگ» (Booking Holdings)، «اسکای‌اسکنر» (Skyscanner)، «تریپ دات کام» (Trip.com) و گوگل روبه‌رو است. مثال دیگر استارتاپ گردشگری «یوویزا» (YouVisa) است که در زمینه‌ی دیجیتالی‌شدن و ساده‌سازی فرآیند دریافت ویزا در سفرهای بین‌المللی تمرکز کرده است. از سوی دیگر همانند شرکت «ساندر» (Sonder) در «ایالات متحده» و «کاسای» (Casai) در مکزیک، برزیل استارتاپ «هاوسی» (Housi) را دارد که از مدل‌های تجاری مشابه استفاده می‌کند. بدین صورت که گاه در زمینه‌ی اجاره‌ی کوتاه‌مدت اقامتگاه‌های صاحبان املاک فعالیت کرده و گاه خود مالک اقامتگاه‌ها است. این استارتاپ در دسامبر ۲۰۲۰ (آذر ۱۳۹۹) ۱۱ میلیون دلار سرمایه‌ جمع‌آوری کرده است.

امیدواری به صنعت گردشگری برزیل

امیدواری به صنعت گردشگری برزیل

در دوران کرونا دو عنصر استفاده گسترده از اینترنت و گسترش پروازهای داخلی، زمینه‌ی مناسبی را برای رشد فناوری سفرهای داخلی، بازگشت دوباره‌ی سفرها و در نتیجه توسعه‌ی گردشگری برزیل فراهم کرد. محدودیت‌های همه‌گیری کرونا، میلیون‌ها برزیلی را به استفاده از اینترنت سوق داد و بسیاری از آن‌ها بر آن شدند که خدمات موردنظر خود را به‌صورت آنلاین به دست آورند. بر اساس مطالعات، حدود ۱۵۰ میلیون از کاربران اینترنتی برزیل از گسترش اخیر پهنای باند تلفن همراه در این کشور استفاده می‌کنند. از سوی دیگر شرکت هواپیمایی «آزول» (Azul)، یک شرکت هواپیمایی ارزان‌قیمت برزیلی، با افزودن پرواز به شهرهایی که سایر شرکت‌های هواپیمایی از آن غافل شده بودند، موفق شد در این دوره به سودآوری برسد. بسیاری از سرمایه‌گذاران، برزیل را برای سرمایه‌گذاری نادیده می‌گیرند چراکه تصور می‌کنند طبقه‌ی متوسط ​​آن هنوز به آن نقطه‌ای نرسیده‌اند که درآمد حاصل از سفر را به‌میزان قابل‌توجهی گسترش دهند. البته دلیل دیگری که سرمایه‌گذاران به برزیل توجه نمی‌کنند آن است که قبل از همه‌گیری کرونا، سالانه تنها حدود ۵ میلیون بازدیدکننده بین‌المللی به این کشور سفر کرده‌اند. با این حال، فعالیت محدود سرمایه‌گذاران خارجی در برزیل، فضای خالی را برای سرمایه‌گذاران داخلی جدید ایجاد کرده است تا بتوانند موقعیت‌های مناسبی را در دراز‌مدت به‌دست آورده و تقویت کنند.

قدرت فناوری سفرهای کاری

فناوری در بخش سفرهای کاری برزیل

نوع دیگری از شرکت‌های فناوری سفر در برزیل، در بخش سفرهای کاری فعالیت دارند. اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌ها در برزیل در رده کوچک و متوسط ​​قرار دارند. از سوی دیگر در برزیل هنوز همتایی نظیر «تراول‌پرک» (TravelPerk) و «تریپ‌ اکشن» (TripActions)، که هر دو شرکت‌های مدیریت سفر هستند، وجود ندارد. همین مسئله باعث شده است که شرکت‌های داخلی زیادی در برزیل در زمینه‌ی خدمات سفرهای کاری شروع به فعالیت کنند. «آن فلای» (Onfly)، «پی‌ ترک» (Paytrack) و «وول» (Voll) از نمونه این شرکت‌ها هستند. شرکت برزیلی دیگری که قرار است در مسیر فناوری سفر حرکت کند، "B2B Reservas" است. این شرکت قصد دارد با اتصال هتل‌ها به بزرگ‌ترین آژانس های مسافرتی، به توزیع، رزرو و پرداخت در بخش سفرهای کاری بپردازد.

سایر شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی فناوری سفر در برزیل

از دیگر مقوله‌های جذاب در زمینه فناوری سفر در برزیل، می‌توان به ارائه‌دهندگان خدمات هوش تجاری برای توسعه‌ی گردشگری اشاره کرد. مثلا شرکت «سنسیس تراول» (Sensys Travel) یک شرکت هوش تجاری است که به برندهای مسافرتی در دسترسی به نرخ‌هایی را که رقبای آن‌ها به‌طور همزمان در بازار قرار می‌دهند، کمک می‌کند. ظهور این مشاغل مستقل در اقتصادی که غالباً تحت سلطه گروه‌های بزرگ خانوادگی در برزیل یا تحت حمایت دولت است، بسیار قابل‌توجه است. در برزیل، در میان ارائه‌دهندگان خدمات فناوری‌محور به بخش گردشگری، بخش سفرهای کاری و حمل‌و‌نقل اغلب بسیار مبهم‌تر از سایر بازارها است. بیشتر سفرهای تفریحی و کاری این کشور با هواپیما انجام نمی‌شود و تقریباً هیچ صحبتی از صنعت راه‌آهن نیست. همین امر باعث رشد شرکت‌هایی مانند «وی موو» (WiiMove) می‌شود که فکر ارائه‌ی گزینه‌های چندجانبه به مسافران را که شامل خدمات ریلی نیز می‌شود، در سر بپرورانند.

همان طور که در این مطلب اشاره شد، برزیل در حال پرورش ده‌ها شرکت فناوری سفر است. با راه‌اندازی این شرکت‌ها، برزیل می‌تواند در آینده نه‌چندان دور، شاهد افزایش درآمد خود در بخش گردشگری باشد. بدون شک توسعه خدمات دیجیتالی داخلی این کشور نیز می‌تواند نقش موثری را در بهبود بخش سفر و گردشگری ایفا کند. بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، با نگاهی به آینده پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد کشور برزیل در سال ۲۰۲۱ بیش از ۴.۳ درصد رشد را تجربه کند. علاوه بر آن، این کشور امیدوار است که با کاهش همه‌گیری کرونا در طول زمان، شاهد بازگشت سفرهای کاری و تفریحی باشد که خود تاثیر بسیار مطلوبی در توسعه صنعت گردشگری این کشور خواهد داشت.

جدیدترین اخبار صنعت گردشگری جهان را در «رسانه قطبنما» مطالعه کنید.

مطالب مرتبط