۱۰ روند فناوری سفر در سال ۲۰۲۳ میلادی

 ۱۰ روند فناوری سفر در سال ۲۰۲۳ میلادی

رسانه قطبنما: بر اساس بررسی‌های پروژه «ابتکار تحول دیجیتال» (DTI) مجمع جهانی اقتصاد، پروژه‌ای که فرصت‌ها و چالش‌های دیجیتالی شدن کسب‌و‌کارها و جامعه را بررسی می‌کند، انتظار می‌رود از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۵ میلادی، دیجیتال‌سازی در صنعت هواپیمایی، سفر و گردشگری تا ۳۰۵ میلیارد دلار سودآوری ایجاد کند. همچنین، پیش‌بینی می‌شود که ارزش بازار جهانی فناوری‌های سفر که در سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۸.۶ میلیارد دلار بود، تا سال ۲۰۲۶ میلادی به میزان ۱۲.۵ میلیارد دلار برسد. این داده‌ها نشان می‌دهد که چرا فناوری و دیجیتال‌سازی، برای شرکت‌های حوزه سفر و گردشگری ضروری است. اما در سال ۲۰۲۳ میلادی، چه روندهای فناوری‌محوری در انتظار صنعت گردشگری است؟ 

رسانه‌هایی مانند Skift ،PhocusWire و همین‌طور اجلاس نوآوری گردشگری (TISglobalsummit) به بررسی این روندهای پرداخته‌اند. در این مطلب با ۱۰ روند فناوری سفر سال ۲۰۲۳ میلادی آشنا خواهیم شد.

روندهای فناوری‌های سفر سال ۲۰۲۳:

۱. به‌کارگیری فناوری‌های بیومتریک در فرودگاه‌ها

بر اساس تحلیل‌های رسانه Skift برای ساده‌سازی تجربه مشتریان در سفر، شرکت‌های هواپیمایی و فرودگاه‌ها به‌دنبال اجرای فناوری‌های بیومتریک هستند. فناوری بیومتریک، از اثر انگشت به‌عنوان یک رمز عبور یا تشخیص چهره برای تایید هویت فرد استفاده می‌کند. اگرچه انتقاداتی درباره مسائل مربوط به حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها وجود دارد، شرکت‌های مسافرتی بسیاری همچون شرکت هواپیمایی «یونایتد» و «دلتا» از فناوری بیومتریک صورت، چشم و اثر انگشت استفاده می‌کنند. مثال دیگر، شرکت فناوری سفر آمادئوس (Amadeus) است که با همکاری شرکت «بریتیش ایرویز» برای پروازهای منتخب خدمات بیومتریک ارائه می‌دهد؛ به این صورت که مسافرانی که فناوری بیومتریک را هنگام رزرو انتخاب می‌کنند، دیگر نیازی به ارائه کارت پرواز یا گذرنامه خود در هنگام Check-In، تحویل چمدان یا هنگام سوار شدن به هواپیما نخواهند داشت؛ درعوض، از تشخیص چهره برای تایید هویت مسافر استفاده می‌شود.

۲. توسعه پلتفرم‌های اجاره کوتاه‌مدت اقامتگاه

ترندهای فناوری سفر سال ۲۰۲۳: پلتفرم‌های اجاره اقامتگاه

رسانه Skift گزارش می‌دهد که در سال ۲۰۲۲ میلادی، ده‌ها سرمایه‌گذاری و مجموعاً میلیاردها دلار هزینه برای پلتفرم‌های مختلف اجاره‌کوتاه‌مدت اقامتگاه‌ها و نرم‌افزارهای مدیریت املاک اختصاص داده شد. این پلتفرم‌ها فقط بر گردشگران متمرکز نمی‌شوند، بلکه به مسافران تجاری و کارمندان دورکار نیز اختصاص دارند. البته به نظر می‌رسد در برخی نقاط تقاضای مصرف‌کنندگان برای اجاره کوتاه‌مدت اقامتگاه‌ها در حال کاهش است؛ اما به‌طور کلی انتظار می‌رود این صنعت در آینده نزدیک، به رشد خود ادامه دهد.

۳. استفاده از ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) و استیبل کوین‌ها

  بلاک چین و ارز دیجیتال در گردشگری

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) واسطه‌هایی همچون بانک‌های تجاری را از میان برمی‌دارند و به مشتری اجازه می‌دهد بدون واسطه با بانک مرکزی ارتباط برقرار کند. این ارزها با استفاده از فناوری بلاک‌چین فعال می‌شوند و امکان تبادل سریع و ایمن را در سراسر فضای وب فراهم می‌کند. 

«استیبل کوین» یا «ارز دیجیتال با ارزش ثابت» نیز به رمزارزی گفته می‌شود که قیمت آن نسبت به یک دارایی دیگر ثابت است و می‌توان از آن برای انجام بهینه معاملات در فضای کریپتو استفاده کرد. این ارزها بین شبکه مالی غیرمتمرکز در ارزهای دیجیتال و ارزهای فیات در شبکه‌های متمرکز دولتی ارتباط برقرار می‌کند و باعث راحتی کار در فضای بلاک‌چین می‌شوند.

طبق تحلیل رسانه PhocusWire، اینکه چگونه CBDCهای صادرشده توسط بانک‌های مرکزی یا استیبل کوین‌ها می‌توانند عملیات پرداخت در سراسر جهان را بهبود بخشند، هنوز مشخص نیست؛ اما قطعا در آینده شاهد رشد آن خواهیم بود. به‌عنوان مثال، می‌توان انتظار داشت که ارزهای دیجیتال، خدمات پرداخت را سریع‌تر و ارزان‌تر انجام دهد. این موضوع می‌تواند پرداخت‌های فرامرزی در صنعت سفر را نیز بهبود بخشد. اگر این مسئله مورد استقبال قرار گیرد، می‌توان تصور کرد که مسافران به‌زودی با استفاده از ارزهای دیجیتال جایگزین، هزینه سفر خود را پرداخت خواهند کرد.

۴. بهبود تجربه سفر با جستجوی صوتی

طبق گزارش اجلاس نوآوری گردشگری (TIS)، در چند سال گذشته بسیاری از مسافران از جستجوی صوتی برای یافتن و رزرو بلیط هواپیما، اتاق هتل یا تجربه سفر استفاده می‌کنند. جستجوی صوتی به کاربران اجازه می‌دهد تا آنچه را که به‌دنبال آن هستند، سریع‌تر و آسان‌تر پیدا کنند. انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۳ میلادی نیز جستجوی صوتی برای بهبود تجربه سفر استفاده شود. به‌عنوان مثال، در اتاق‌های هتل، دستگاه‌های کنترل صوتی به مهمانان اجازه می‌دهند تا روشنایی و گرمایش اتاق را کنترل کنند، غذا سفارش دهند، از پیش‌بینی آب‌و‌هوا مطلع شوند یا اطلاعات سفر و گردش خود را بدون نیاز به شخصی دیگر به دست آورند.

۵. رشد فناوری بدون تماس پس از همه‌گیری کرونا

 تکنولوژی بدون تماس در گردشگری

از زمان همه‌گیری کرونا، به‌کارگیری فناوری‌های بدون تماس برای ایمن نگه داشتن کارکنان و مهمانان، جایگزین تماس فیزیکی انسانی شد. طبق تحلیل رسانه Skift، اگرچه در گذشته بسیاری از هتل‌ها در پذیرش فناوری‌های جدید کند عمل می‌کردند، اما پس از همه‌گیری، استفاده از فناوری‌های بدون تماس افزایش یافته است و همچنان ادامه دارد. یکی از دلایل این امر، کمبود شدید نیروی کار در صنعت هتلداری شناخته شده است.

در دوران همه‌گیری، بسیاری از رستوران‌ها منوی خود را دیجیتالی کردند، هتل‌ها فناوری Check-In بدون تماس را به کار گرفتند و راه‌حل‌های بدون تماس در پرداخت‌ها نیز بسیار استفاده شد. به‌گفته کارشناسان، به‌طور کلی بسیاری از هتل‌ها برای رسیدن به تجربه شخصی و آپدیت‌شده که مشتریان به‌دنبال آن هستند، راه درازی در پیش دارند. در حال حاضر، بسیاری از هتل‌ها ویژگی‌هایی مانند Check-In در تلفن همراه، انتخاب اتاق یا حتی خدمات پخش تلویزیون دیجیتالی را ارائه نمی‌دهند؛ اما به نظر می‌رسد در آینده هتل‌های بیشتری به‌ تکنولوژی‌های بدون تماس روی آورند.

۶. استفاده از ربات‌ها در فرودگاه و هتل

طبق گزارش اجلاس نوآوری گردشگری، استفاده از ربات‌هایی که از مهمانان هتل استقبال می‌کنند، در کنترل‌های امنیتی فرودگاه‌ها یا به‌عنوان پیشخدمت در رستوران‌ها، به مهمانان خدمات می‌دهند، از دیگر روندهای سال جدید میلادی به شمار می‌آیند. این ربات‌ها کاربردهای بسیاری در صنعت سفر و مهمان‌نوازی دارند؛ کاربردهایی به کاهش کارهای تکراری و بهبود ایمنی کمک می‌کنند. 

۷. گسترش دنیای مجازی گردشگری

 روندهای فناوری سفر در سال ۲۰۲۳

بسیاری از فعالان صنعت گردشگری و همچنین مسافران، معتقدند که گردشگری تجربه حضوری و فیزیکی است. با این حال، اجلاس نوآوری گردشگری گزارش کرده است که از فناوری واقعیت مجازی (VR) می‌توان برای برگزاری یک تور مجازی در هتل‌ها استفاده کرد تا به مشتریان در انتخاب اتاق کمک کند. همچنین، فناوری واقعیت افزوده (AR) با ارائه جزئیات درباره مقاصد محلی تجربه سفر را بهبود می‌بخشد و اطلاعات ارزشمندی درباره یک مقصد خاص ارائه می‌کند. علاوه بر آن، متاورس که هرگز به‌طور کامل جایگزین سفر واقعی نخواهد شد، نیز می‌تواند برای آموزش و تبلیغ یک مقصد، هتل، شرکت هواپیمایی یا سایر تجربیات سفر استفاده شود.

۸. چت‌بات‌ها، دستیار شخصی مسافران

به‌گفته IBM، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری اطلاعات در جهان، چت‌بات‌ها می‌توانند تا ۳۰ درصد در هزینه‌‌های پشتیبانی مشتریان شرکت‌ها صرفه‌جویی کنند. به‌کمک چت‌بات‌های هوش مصنوعی، شرکت‌های مسافرتی می‌توانند تجربه رزرو را بهبود بخشند، در طول سفر به مشتریان پشتیبانی ۲۴ ساعته ارائه دهند و خدمات شخصی‌سازی‌شده بیشتر و ده‌ها خدمات دیگر را ارائه دهند. آن‌طور که به نظر می‌رسد، چت‌بات‌ها در آینده به‌عنوان یک دستیار شخصی به‌کمک مسافران می‌آیند.

۹. استفاده از کلان‌داده‌ها برای درک نیاز مشتریان

۱۰ روند فناوری سفر سال ۲۰۲۳ میلادی | بیگ دیتا

کلان داده‌ یا بیگ دیتا (Big Data)، کلید درک نیازهای مشتری و ارائه تجربه شخصی به مشتریان هستند. بر اساس تحلیل اجلاس نوآوری گردشگری، شرکت‌های گردشگری می‌توانند از کلان‌داده برای به دست آوردن اطلاعات ارزشمند درباره مشتریان، پیش‌بینی رفتار احتمالی آن‌ها و ارائه پیشنهادات مرتبط به آن‌ها استفاده کنند. علاوه بر آن، کلان‌‌داده به مدیریت بهتر درآمد نیز کمک می‌کند؛ چراکه امکان پیش‌بینی بر اساس تقاضای گذشته، رفتار قبلی مشتریان و عوامل دیگر را فراهم می‌کند. زمانی که تقاضا قابل پیش‌بینی باشد، قیمت‌گذاری و استراتژی‌های تبلیغاتی نیز می‌توانند بهینه شود. به همین دلیل است که شرکت‌های مسافرتی برای ارائه تجربه خوب به مشتری، از این تکنولوژی استفاده می‌کنند.

۱۰. سرمایه‌گذاری روی امنیت سایبری

طبق گزارش سازمان جهانی گردشگری، ۷۲ درصد از کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط ​​(SME) در بریتانیا، ایالات متحده و اروپا حداقل یک حمله سایبری را در گذشته گزارش کرده‌اند. با توجه به آنکه ۸۰ درصد از صنعت سفر را شرکت‌های کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند، امنیت سایبری یک دغدغه مهم و  واقعی برای این صنعت است. برخی از بزرگ‌ترین تهدیدات در این زمینه شامل حملات فیشینگ و باج‌افزار است. همین امر، سرمایه‌گذاری شرکت‌های گردشگری در امنیت سایبری و راه‌حل‌هایی برای ایمن نگه داشتن کسب‌و‌کارها و داده‌ها را افزایش می‌دهد.

۱۰ روند فناوری سفر در سال ۲۰۲۳ میلادی
فناوری سفر در چند سال گذشته تغییر کرده است؛ یکی از دلایل ایجاد روندهای جدید، بحران‌ همه‌گیری کرونا و نیاز به بهبود تجربه گردشگر بوده است. همان‌طور که روندهای سفر در سال ۲۰۲۳ میلادی نشان می‌دهد، بهبود سفر در سال جاری ادامه خواهد داشت. براساس داده‌های یاتا، انتظار می‌رود درآمد صنعت هواپیمایی در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۴۳ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ میلادی باشد. تجزیه‌و‌تحلیل کارشناسان صنعت سفر نیز حاکی از آن است که مصرف‌کنندگان آماده هستند که از فناوری‌های جدید در سفرهای خود استفاده کنند. 

حالا در شرایط بهبود بیشتر سفرها، بکارگیری فناوری سفر بیش از همیشه اهمیت پیدا می‌کند. در چند ماه آینده مشخص خواهد شد که کدام‌یک از این روندها، بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرد.

پیشنهاد «رسانه قطبنما»:

۱۰ روند صنعت هتلداری در سال ۲۰۲۳ میلادی

مطالب مرتبط