هزینه پاسپورت ۱۴۰۲ چقدر است | مدارک لازم برای پاسپورت

هزینه پاسپورت ۱۴۰۲ چقدر است | مدارک لازم برای پاسپورت

رسانه قطبنما: اگر قصد سفر خارجی دارید، حتما می‌دانید که پیش از هر چیزی باید پاسپورت بگیرید یا نسبت به تمدید پاسپورت خود اقدام کنید. فرآیند گرفتن پاسپورت و تمدید پاسپورت مشابه است و شما برای این دو مورد، باید مراحل یکسانی را طی کنید. اما هزینه گرفتن و تمدید پاسپورت چقدر است؟

هزینه پاسپورت

هزینه پاسپورت در اردیبهشت ۱۴۰۲، حدود ۴۴۰ هزار تومان است؛ اگرچه بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲، هزینه گرفتن پاسپورت باید ۲۰۴ هزار تومان باشد! علاوه بر هزینه پاسپورت، پیش از برنامه‌ریزی سفر خود باید این نکته را در نظر بگیرید که صدور گذرنامه جدید حدود ۳ تا ۵ روز کاری طول می‌کشد و ارائه کارت ملی، شناسنامه، عکس بیومتریک و غیره برای دریافت گذرنامه الزامی است. 

در این مطلب، از جزئیات هزینه پاسپورت گرفته، تا مدارک لازم برای گرفتن پاسپورت و هزینه تمدید گذرنامه خواهیم گفت.

هزینه پاسپورت ۱۴۰۲

همانطور که پیش از این گفتیم، قیمت پاسپورت برای هر نفر در اردیبهشت ۱۴۰۲، حدود ۴۴۰ هزار تومان است. این قیمت در وب‌سایت رسمی دفتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس + ۱۰) با جزئیات آورده شده است.

 براساس آنچه در وبسایت رسمی دفتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس + ۱۰) درج شده، جزئیات هزینه پاسپورت پلیس +10، برای صدور و تمدید گذرنامه به شرح  زیر است:

جزئیات هزینه پاسپورت

اقلام هزینه (به تومان)
  هزینه اخذ شناسه گذرنامه و چاپ فرم   ۲۷۰۰ + ۲۳۰۰ (۵۰۰۰)
عوارض شهرداری ۲۰ هزار
هزینه‌های چاپ گذرنامه ۲۰۰ هزار
عکس بیومتریک ۱۸ هزار
احراز هویت ۴۲ هزار
تعرفه ارائه خدمت در دفتر با احتساب هزینه پستی و پیامک ۱۳۴ هزار و ۷۹۷

این مبالغ باید از طریق دستگاه کارتخوان (POS) مستقر در دفاتر پیشخوان پرداخت شود و واریز از طریق اینترنت، عابر بانک و فیش واریزی بانک، پذیرفته نیست.

هزینه گذرنامه، اعم از صدور و تمدید گذرنامه، در حالی ۴۴۰ هزار تومان است که دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، هزینه صدور، تعویض و تمدید گذرنامه برای همه سنین را ۲۰۰ هزار تومان در نظر گرفته و دریافت هرگونه هزینه اضافی اعم از هزینه‌های پست، حق‌الزحمه نگهداشت دفاتر خدمات، عکس بیومتریک و … را ممنوع اعلام کرده است. 

هزینه گرفتن پاسپورت در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۴ هزار تومان بود، اما این مبلغ در سال ۱۴۰۱ بدون اعلام مراجع رسمی به بیش از ۴۰۰ هزار تومان رسید و این روند در سال ۱۴۰۲ نیز ادامه دارد. افزایش قیمتی که البته با تکذیب مقامات مسئول همراه بود.

حال بررسی‌های رسانه قطبنما نشان می‌دهد هزینه ۴۴۰ هزار تومانی گذرنامه در اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز موقتی است و هنوز نرخنامه جدید به دفاتر کارگزاری ابلاغ نشده است! بنابراین این احتمال وجود دارد که هزینه گذرنامه در ماه‌های آتی دوباره افزایش پیدا کند. 

هزینه پاسپورت کربلا

هزینه پاسپورت کربلا دقیقا مشابه هزینه گرفتن پاسپورت معمولی، یعنی ۴۴۰ هزار تومان است. اما اگر قصد دریافت پاسپورت اربعین را دارید، بنابر اعلام ستاد مرکزی اربعین، دو کشور ایران و عراق بر سر پذیرش گذرنامه‌های ویژه زائران ایرانی در اربعین ۱۴۰۲ توافق کرده‌اند.

 قرار است این گذرنامه‌های کم‌هزینه، به‌سرعت قابل تهیه باشند و دیگر مشکل ازدحام و معطلی سال گذشته را برای متقاضیان پاسپورت کربلا به‌وجود نیاورد. با این حال، تا لحظه انتشار این گزارش هزینه پاسپورت اربعین ۱۴۰۲ اعلام نشده است. 

هزینه تمدید پاسپورت

هزینه تمدید پاسپورت مانند هزینه دریافت پاسپورت جدید و معادل ۴۴۰ هزار تومان است. در واقع پاسپورت تمدید نمی‌شود، بلکه با پایان اعتبار پاسپورت قبلی، یک پاسپورت جدید صادر می‌شود و متقاضی باید تمام مراحل دریافت پاسپورت جدید را دوباره طی کند و هزینه گذرنامه را بپردازد. 

این موضوع درباره هزینه تعویض پاسپورت هم صدق می‌کند و هزینه تعویض پاسپورت مشابه هزینه گرفتن پاسپورت جدید است. 

مدارک لازم برای پاسپورت و تمدید آن

هزینه صدور و تمدید گذرنامه باز هم گران شد

مدارک لازم برای دریافت گذرنامه جدید و مدارک لازم برای تمدید پاسپورت یکسان است. بر اساس اطلاعات وب‌سایت درگاه خدمات الکترونیک انتظامی، مدارک لازم برای دریافت پاسپورت جدید و تمدید گذرنامه عبارت است از:

  • اصل شناسنامه و کارت ملی یا تاییدیه ثبت احوال (شناسنامه افراد بالای ۱۵ سال باید حتما عکس‌دار باشد)؛
  • ارائه اصل آخرین گذرنامه (در صورت وجود)؛
  • تصویر بیومتریک که در دفتر پلیس+۱۰ گرفته می‌شود؛
  • حضور صاحب گذرنامه در همه‌ی گروه‌های سنی الزامی است؛
  • برای بازنشستگان نظامی، که کمتر از ۵ سال است بازنشسته شده‌اند، ارائه نامه از یگان مربوطه الزامی است؛
  • بازنشستگان نظامی، که ۵ سال از بازنشستگی آن‌ها می‌گذرد، باید اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را ارائه دهند؛
  •  نظامیان شاغل باید نامه موافقت یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه و پس از ثبت، به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارائه کنند.

این مدارک برای تمامی گروه‌های سنی و جنسیت‌ها اعم از زنان، مردان، کودکان، دختر مجرد، زنان متاهل، سربازان، دانشجویان و دانش‌آموزان الزامی است. علاوه بر این مدارک، برخی گروه‌ها برای دریافت گذرنامه باید مدارک بیشتری ارائه دهند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

مدارک لازم برای پاسپورت خانم متاهل

بر اساس قوانین، اجازه خروج زنان متاهل از کشور و همچنین دریافت یا تمدید گذرنامه، مشروط به اذن شوهر است. بر این اساس، زنان متاهل برای خروج از کشور، علاوه بر مدارک فوق باید مدرک اجازه محضری از سوی همسر را نیز ارائه دهند. 

زنانی که همسر آنها فوت شده و یا طلاق گرفته‌اند نیز باید به‌ترتیب اصل گواهی فوت همسر و یا اصل شناسنامه باطل شده همسر یا اصل طلاق‌نامه را ارائه کنند. 

زنان ایرانی مقیم خارج از کشور، در صورتی که با یک مرد غیر ایرانی ازدواج کرده باشند، نیازی به اجازه محضری همسر ندارند.

رویه صدور مجوز خروج زنان از کشور در چند ماه اخیر دستخوش تغییر شده است. به‌گفته رئیس فراکسیون زنان مجلس، در صورتی که مردی با خروج همسر خود از کشور مخالفت کند، زن می‌تواند به دادگاه خانواده مراجعه کند و پرونده آن‌ بدون نوبت و با فوریت بررسی می‌شود. در مواردی که خروج از کشور ضروری تلقی شود، دادگاه اذن خروج از کشور را برای متقاضی صادر خواهد کرد. البته تاکنون موارد ضروری خروج زنان از کشور مشخص نشده است. 

مدارک لازم برای پاسپورت دختر مجرد

مدارک لازم برای پاسپورت دختر مجرد هیچ تفاوتی با مدارکی که در بالا اعلام شد، ندارد. دختران مجرد بالای ۱۸ سال می‌توانند بدون نیاز به اخذ اجازه‌نامه و تنها با ارائه مدارک گفته شده، برای دریافت پاسپورت اقدام کنند.

مدارک لازم برای پاسپورت مردان

مردان برای دریافت پاسپورت باید علاوه بر مدارک فوق، مدارک زیر را نیز ارائه کنند:

  • ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت هوشمند (کارت‌های قدیمی دیگر اعتبار ندارند) یا موافقت‌نامه سازمان وظیفه عمومی برای مشمولین؛
  • پسران دانشجو یا دانش‌آموز برای خروج از کشور باید نامه‌ای از محل تحصیل خود دریافت و به سازمان وظیفه عمومی تحویل دهند.

به خاطر داشته باشید:

  •  مردان بالای ۵۰ سال نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند؛
  • همچنین کسانی که اقدام به تعویض کارت پایان خدمت (یا معافیت) قدیمی به هوشمند نموده‌اند، پس از گذشت ۲۴ ساعت از درخواست تعویض، می‌توانند با ارائه برگه ثبت درخواست تعویض کارت به افسران گذرنامه مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی، درخواست صدور یا تعویض گذرنامه دهند.

مدارک لازم پاسپورت برای کودکان

مدارک لازم پاسپورت برای کودکان علاوه بر موارد گفته‌شده در بالا، شامل موارد و نکات زیر نیز می‌شود:

  • اجازه محضری برای افراد زیر ۱۸ سال از سوی پدر یا قیم قانونی؛
  • ارائه گواهی اشتغال به تحصیل برای افراد محصل (زیر ۱۵ سال)
  • دفترچه بیمه یا گذرنامه عکس‌دار قبلی برای افراد زیر ۱۵ سال؛
  •  افراد زیر ۶ سال، نیازی به ارائه شناسنامه عکس‌دار ندارند و ولی کودک باید یک قطعه عکس از کودک خود را ارائه کند.

 مدارک لازم برای پاسپورت کربلا

در حال حاضر، مدارک لازم برای پاسپورت کربلا تفاوتی با پاسپورت معمولی ندارد. از سوی دیگر همانطور که پیش از این گفته شد، تا لحظه انتشار این گزارش هنوز مدارک لازم، نحوه دریافت و هزینه پاسپورت اربعین ۱۴۰۲ اعلام نشده است. 

گرفتن پاسپورت چند روز طول می‌کشد؟

پیگیری‌های «رسانه قطبنما» از دفاتر خدمات پلیس + ۱۰ نشان می‌دهد، در اردیبهشت ۱۴۰۲، صدور پاسپورت بین ۳ تا ۵ روز کاری، و در برخی مناطق حداکثر ۷ روز کاری، طول می‌کشد. 

اگر قصد سفر خارجی دارید، بهتر است دست به کار شوید و هر چه سریع‌تر گذرنامه خود را دریافت کنید. 

پیشنهاد «رسانه قطبنما»: 

عوارض خروج از کشور ۱۴۰۲ چقدر است؟

مطالب مرتبط